Gość DonSterydo Opublikowano 2 stycznia 2013 Opublikowano 2 stycznia 2013 Alan Wake i sandbox to była by porażka. American Nightmare ma otwartą strukturę poziomów i w niczym to nie zaprocentowało. Żeby to miało sens, to by musieli gigantyczny wysiłek wsadzić w pisanie dodatkowych scenariuszy i historii, a później wsadzić to do gry. Totalnie im się to nie opłaca. 1 Cytuj
Daddy 4 238 Opublikowano 3 stycznia 2013 Opublikowano 3 stycznia 2013 Zadnych (pipi)a gier juz na te zabytki, to nie ma najmniejszego sensu. Ciekawi mnie wlasnie swoja droga czy z perspektywy premiery co najmniej jednego next-gena na jesien zobaczymy te najwieksze blockbustery pokroju Battlefielda 4 czy Dragon Age 3 juz niedlugo, czy raczej bedziemy zmuszeni wytrzymac do E3 jak juz kasolki stana sie niepodwazalnym faktem. Dokładnie, to już 8lat, nowy GoW, State od Decay i kilka perełek na XBLA wystarczy, na jesień dawać nowego Xa z AW2 i innymi grami AAA. Co do samej oby nie poszli śladami AW:AN ''łatwy shooter arcade''. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 3 stycznia 2013 Opublikowano 3 stycznia 2013 swoją droga co może być lepsze od lasów Bright Falls Cytuj
zloto 737 Opublikowano 4 stycznia 2013 Autor Opublikowano 4 stycznia 2013 Next-genowe, zaśnieżone lasy Bright Falls? Z jednej strony chciał bym AW2 na 360, z drugiej wiem, że z tym silnikiem zdecydowanie więcej będą mogli pokazać na potężnym nextgenie. Dylematy : O Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 4 stycznia 2013 Opublikowano 4 stycznia 2013 ja caly czas zaluje ze w czesci pierwszej nie bylo akcji za dnia przeciez koszmary, strach itd nie musi byc wywolane tylko i wylacznie noca. za*ebisty patent bylby gdyby zrobili cos ala sny na jawie, cos na styl ide sobie w dzien zwiedzam miasteczko, ide do sklepu gadam z baba ta sie schyla za lade i nagle jakies zamroczenie i hardcore mam nadzieje ze w drugiej czesci nad tym popracuja i akcja mogla by dziac sie w bright falls bo miasteczko mialo mega klimat Cytuj
Envikon 44 Opublikowano 5 stycznia 2013 Opublikowano 5 stycznia 2013 Tak, to miasteczko ma świetny klimat. Skłoniło mnie nawet do tego by zastanawiać się nad emigracją na Alaskę Z tego co wiem to nie płaci się tam podatków i każdy dostaje 100$ na dzień dobry Takie sceny o jakich mówisz to ma silent hill i chyba te dwa (imo gorsze) dodatki miały coś koło tego. Ogólnie mi to rozwiązanie, że w dzień jest spoko podobało się. Wiedziałem, że jest luzik, a jak zaczynało się ściemniać to było czuć element zaszczucia. Oby wiecej takich gier. Cytuj
Mammoth_Rage 16 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 kubson opisałeś swoją wizje i od razu skojarzyło mi się to z krótkimi drzemkami z nowego Nightmare on Elm Street. Ten patent genialnie sprawdził by się w nowym Alanie! Cytuj
MaZZeo 14 239 Opublikowano 25 maja 2013 Opublikowano 25 maja 2013 (edytowane) Wygląda więc jasno, że Alan Wake 2 musiał ustąpić miejsca Quantum Break i zostanie wydany później. Widać w końcówce na skrzynce napis "Do not open until..." Edytowane 25 maja 2013 przez MaZZeo Cytuj
Gość Soul Opublikowano 25 maja 2013 Opublikowano 25 maja 2013 Dobrze ciesze się, że M$ dalej z nimi trzyma! Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 25 maja 2013 Opublikowano 25 maja 2013 Niespotykana szczerość i pragmatyzm. Propsy dla Sama W wolnym przekładzie - po mało zadowalającym starcie nie mieli chętnego wydawcy, który by zainwestował w sequel odpowiedniej ilości pieniędzy żeby zapewnić zadowalający efekt i poszli w nowy projekt, który nie jest obarczony porażką poprzednika i na który w związku z tym łatwiej było uzyskać fundusze. 1 Cytuj
Mustang 1 773 Opublikowano 25 maja 2013 Opublikowano 25 maja 2013 Zasmuciło mnie to. Po prostu mi smutno, że nie zagram na razie przynajmniej w nowego Alana, bo naprawdę była to jedna z moich ulubionych gier na 360, może nawet ulubiona pod względem trybu dla jednego gracza. Gra wciągająca, nie za krótka, oferująca wspaniałą grafikę i po prostu niezapomniana. Tapeta z niej niezmiennie od lat zdobi ekran startowy mojej konsoli. A równocześnie jestem zniesmaczony gustem dzisiejszego masowego odbiorcy, dzieciakami kolekcjonującymi znajomych na fejsie i biegającymi z wywieszonym jęzorem po kolejne CoD w dniu premiery i przechodzącymi obojętnie obok perełek. No ale w końcu po co komu gra, gdzie tyle jest mowy o książkach i pisaniu, kiedy książek się już przecież nie czyta. 2 Cytuj
MaZZeo 14 239 Opublikowano 25 maja 2013 Opublikowano 25 maja 2013 Dlatego trzeba wepsrzeć Remedy i kupić Quantum Break A może szybciej zobaczymy AW2. Cytuj
Zwyrodnialec 1 723 Opublikowano 25 maja 2013 Opublikowano 25 maja 2013 Szukali wydawcy? To marka nie należy do Microsoftu? Szkoda, że nikt nie chciał ich wesprzeć. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 25 maja 2013 Opublikowano 25 maja 2013 Najprawdopodobniej jest tak, że QB robią za pieniądze MS, a Alana Wake'a 2 zrobią za swoje jeśli zarobią na QB. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi