Skocz do zawartości

PlayStation Plus FAQ (PIERWSZY POST!)

Gość Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś już o to pytałem, ale wtedy chodziło tylko o Mortala, teraz dochodzi kilka innych gier z Plusa. Mianowicie, w plusie mam pobrane DOA5, F1 Race Stars, Caterine. Jeśli skończy mi się abonament w przypadku tych gier i kupię pudełka, to będzie widziało sejwy? Pytam, bo wcześniej w przypadku Mortala ludzie na forum twierdzili, iż sprawdzali i wszystko gra, ale rzekomo nie z każdym tytułem tak jest. Pudełkowy Motorstorm podobno niekompatybilny z wersją sieciową.

W ogóle w miarę możliwości powinna powstać lista pudełek działających z sieciówkami i tych nie koniecznie. Z góry dzięki za ewentualne info.

Edytowane przez ciwa22
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedy wykupiłem PS+ na rok to pojawiły mi się na na górze Download List gry z darmowego miesiąca Plusa który był w ramach Welcome Back (był w PS+ Burnout Paradise i coś tam jeszcze) z datą ponownego wykupienia subskrypcji - wyglądało to tak jakby odświeżyła się lista. Podejrzewam że u Ciebie będzie podobnie.

BTW: Lista z pierwszego postu zaktualizowana - Thx dla vip77

Opublikowano
zmiany w zestawie psv

gra miesiaca: Rayman Origins (992MB, ang?)

Coconut Dodge Revitalised (48.4MB, ang.)

PS. Sine Mora miala wyleciec z zestawu 5.06 ale dalej jest dostepna dla plusowiczow

btw. skrzynke masz zapchana ;)

Opublikowano (edytowane)

Wrócę z pracy to poprawie -thx :)

E: poprawione - dzięki :)

Edytowane przez Kyo
Opublikowano

Witam wszystkich i z gory przepraszam, jesli zadaje pytanie w niewlasciwym dziale. Chodzi mi mianowicie o to, czy jezeli jutro wykupie PS Plus na jeden rok, to gry dostepne obecnie w pakiecie Instant Game Collection  beda mi dzialac po 12 czerwca? Z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano

mam RE5:gold edition z plusa, problem w tym że jest to jedynie podstawka, przy odpalaniu piszę gold edition ale za cholerę nie mogę znaleźć tych dwóch dodatków, wie ktoś o co chodzi?

Opublikowano

mam RE5:gold edition z plusa, problem w tym że jest to jedynie podstawka, przy odpalaniu piszę gold edition ale za cholerę nie mogę znaleźć tych dwóch dodatków, wie ktoś o co chodzi?

Tak jak wspomniał kolega, musisz najpierw zaliczyć grę i nie pomagają w tym save'y ze standardowej wersji. Trzeba zaliczać od nowa. 

Gość Szprota
Opublikowano

Mam pytanko, 7 czerwca skonczyl mi sie Plus wczoraj wszedłem na SENa i znikły mi wszystkie gry z Plusa. Czy jak wykupie ponownie to mi wrócą WSZYSTKIE?

Opublikowano

Nigdy nie miałem wcześniej styczności z PS+ ale mam zamiar na dniach wykupić abonament .Moje pytanie jest takie czy jeżeli kupie psplus już dziś i nie ściągnę żadnej z gier to będą one dostępne już zawsze na moim koncie?Czy tylko gry z psplus , które będę miał na dysku będę mógł dalej grać a po ich usunięciu zniknie możliwość ich ponownego ściągnięcia.

Opublikowano

Nie, musisz je dodać do listy Download List - da to się zrobić przez www: https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/

W gry możesz grać, pobierać, usuwać i znowu pobierać na konsoli tak długo jak masz wykupiony abonament. Jak skończy Ci się Plus to nie możesz grać w gry ściągnięte w ramach PS+. - jak coś to jest to w pierwszym poście.

Opublikowano

na allegro sa 30 dniowe kody za 2 zeta.

jak to wyglada w praktyce? zakladam nowe konto, wprowadzam kod z aukcji i mam 30 dni plusa? moge w te gry grac na moim podstawowym koncie?

podczas rejestracji musze podac numer karty? nie pobierze mi pozniej zadnej kasy?

Opublikowano

Tak możesz grać na swoim podstawowym koncie.

Z tego co pamiętam to musisz podać nr karty. W opcjach konta odznacz automatyczne przedłużenie plusa, w przeciwnym razie konsola sama pobierze ci kasę z konta na zakup 3 miesięcznego plusa.

Opublikowano

jak na swoim koncie korzystales juz z 30 dniowego plusa to musisz kod wklepac na takim ktore jeszcze nie bralo udzialu w promocji czy tez utworzyc nowe :) ostatnio dostepne kody nie wymagaly juz podawania karty zeby aktywowac tego triala. moze sie tez zdarzyc ze na polskim koncie kod nie zadziala i trzeba utworzyc konto na uk ale to maly problem. nowe konto mozesz sobie utworzyc przez www ale pamietaj zeby kod wpisac juz na konsoli

Opublikowano

Czyli jak zalozymy ps+ na innym koncie niz podstawowym to mozemy grac na podstawowym koncie w gry z innego konta. Ok, a jezeli minie powiedzmy czas ps+ na tym innym koncie i zaloze sobie ps+ na podstawowym koncie po 30 dniach (czyli gierki znikną) to wtedy pojawią mi sie gry, ktore mialem pobrane z innego konta na tym podstawowym? 

Opublikowano

Nie. PS+ jest przypisany do danego konta. Więc jeśli gry A i B ściągnąłeś na pierwszym koncie, potem znikają z ofert - czyli ich nie ma na drugim koncie to nawet wykupując abonament na tym drugim koncie nie będziesz mógł zagrać w gry A i B (ponieważ nie ma ich w ofercie). Ważne co się ściągnie na danym koncie - (doda do download list) - zawsze jak się na tym koncie przedłuży plusa to gry nawet z przed roku ale znajdują się na download list, będą znowu działać.

Od razu uzupełnię: Jeśli taką grę mamy na konsoli już a mimo to nie działa - to należy wejść do sklepu, kliknąć na jej pobieranie, po chwili anulować i już powinna działać (odnowienie licencji).

Opublikowano

Kyo, kazdemu odpisujesz na pytania ktore juz byly. Najlepiej w pierwszym poscie przydalby sie chyba jakis obrazek/wykres co kto ma na jakim koncie, wraz z wypisanym dzialaniem gier do konca trwania plusa i lista w downloadzie. Trza pomyslec jak to zrobic i nabazgrac w Paintcie, bo pytan o dzialanie gier na innym koncie bylo juz sporo.

A wiesz czemu mi odpalily sie gierki z plusa na ps3, po skonczeniu plusa, ale zakupieniu go na vicie?:) Dodam ze w ps3 nie bylo neta. To mnie zastanawia skad ps3 wie ze mam aktywnego plusa na vicie.

Opublikowano

No a co mam zrobić? Banować czy wywalać posty? :D Nie moja wina że niektórym nie chce się przeczytać, potem pytać.

Pytają to odpowiadam a Redmitsu jest akurat spoko to mu odpowiedziałem ;)

Nie było neta pod jakim względem - kabel był odpięty? To może ta technologia Sony - z pralką albo lodówką się PS3 połączyła albo coś. Magia :D

Opublikowano

Nie mialem internetu 12 dni. Awaria. Akurat abonament dobiegl konca. Plusa kupilem na vicie w pracy bo jest tu wifi. Wracam do domu, odpalam RDR (mimo niezalogowania do psn, nawet w xmb byla ikona plusa aby zakupic) i nagle gra sie odpalila. Ekran gasl pare razy jakby gra wychodzila do xmb. Mimo wszystko, gra odpalila sie, ale licznik dni do konca, byl jakis skopany, bo bylo cos chyba 9 dni do konca. Ciekawi mnie to w cholere, moze mozna jakos oszukac plusa?:) <cebulaczek>.

Opublikowano

Pojęcia nie mam - "magicy" z Sony xD

P.S.

niezalogowania do PSN

- ale net był? Bo to że nie jesteś zalogowany nie oznacza że PS3 się nie łączy - cholera wie jakie dane są przesyłane "w tle".

E: Dobra - napisałeś że nie było neta. To nie wiem :)