Xord 50 Opublikowano 12 lipca 2013 Opublikowano 12 lipca 2013 (edytowane) To zmienili jeśli naprawdę da się odróżnić. Poczekam na niego jeszcze i zobaczę. Na GCN lubiłem gościa bo czekałem na emu nesa a tu jest gorzej od LttC już tam ludzie po tym patencie jeździli na necie. Nie ważne ze dzieł jest kilkanaście to niech pojawiają się rzadziej a nie tak. Znam jednogo gościa co w ciągu 7 lat zdobył wszystkie obrazy w wersji na cuba a grał bez cheatów. Crazy Redd ssie i tyle. Wczoraj miałem do wyboru u niego rzeźbę chyba Valiant się nazywała co to jest też do muzeum? Edytowane 12 lipca 2013 przez Xord Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 12 lipca 2013 Opublikowano 12 lipca 2013 Jak odróżnić: Forged Beautiful Statue - The statue has noticeably longer hair which touches the shoulders. Forged Mystic Statue - The statue has a rounded top to the bust, while the real sculpture is flat on the top. Forged Valiant Statue - The forgery has bat wings instead of feathered wings. Forged Gallant Statue - The forgery has the "towl" over left shoulder onto the right shoulder. Forged Motherly Statue - The forgery has only one child below the wolf rather than two. Forged Robust Statue - The forgery is holding a miniature UFO rather than a discus. Obrazy: http://animalcrossing.wikia.com/wiki/Forged_Painting 1 Cytuj
Xord 50 Opublikowano 12 lipca 2013 Opublikowano 12 lipca 2013 (edytowane) Dzięki nie wiedziałem że to zmienili. To teraz przy następnej wizycie Redda będę ostrożniejszy. A do uzyskania od Blathersa project works na kafejke 20 ryb i owadów i 1 obraz wystarczy? Czy musze jeszcze na posąg polować? Mam 80% encyklopedii. Ja chciałem pozostać zielony i samemu odkrywać ale tu tego tyle że sprawdziłem tylko kilka elementów ale np. ryby i owady pamiętam z City Folk i poluje na własna rękę. PS Już wiem 50 rzeczy danych musi być, o dziwo na razie mi nie daje zlecenia może jeszcze coś mi brakuje czekam na to do perfect town. No właśnie brakuje m obraz do rekonstrukcji muzeum i może jeszcze figura 7 dni od rekonstrukcji zleca eh. PS. By nie pisać posta nowego jak w Nintendo town przenieść przedmioty do swojego miasta? Edytowane 21 lipca 2013 przez Xord Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 z racji tego, ze teraz byl direct i zapowiedziano kody na podobnej zasadzie jak w monhunie to moje pytanko: ma ktos zbedny kod do pobrania gry? Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Ja na Clubie Nintendo nic nie mam. Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Trzeba miec zarejestrowanego AC od premiery i 3DSa zarejestrowanego od dzis do kiedys tam Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 AC mam z "Too Many Games", to rejestrować się tego osobno nie rejestruje, może dlatego. Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 osoby, które zarejestrowały lub zarejestrują grę pomiędzy 14 czerwca a 7 września, dostaną specjalny kod, który mogą przekazać osobie, która od 7 sierpnia do 7 października zarejestruje 3DS XL. Uprawni ją to do ściągnięcia darmowego egzemplarza Animal Crossing: New Leaf. info z deadly serious Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Mam ten kod. Czyli rejestruję, następnie rejestruję swojego 3ds i dostaję kod na ściągnięcie gry, a wersję pudełkową sprzedaję ? Cytuj
Rayos 3 178 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 tak, z jedym szczegolem: kod dajesz mi a pudelkowa wersje zostawiasz sobie ew na odwrot Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Autor Opublikowano 7 sierpnia 2013 Kod mozna tez sprzedac. Ja fire emblem sprzedalem za 140 zeta. Tu nie bedzie tak dobrze bo konsola musi byc zarejestrowana od dzis a nie wczesniej Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 8 sierpnia 2013 Opublikowano 8 sierpnia 2013 W jakim czasie te kody są rozsyłane ? Wczoraz zarejestrowałem i jestem ciekaw, czy w tym tygodniu dostanę. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 8 sierpnia 2013 Autor Opublikowano 8 sierpnia 2013 Ja zawsze na drugi dzien dostawalem. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 8 sierpnia 2013 Opublikowano 8 sierpnia 2013 Jak ktoś ma kod na MH3, to mogę za niego dać kod na AC. Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 28 sierpnia 2013 Opublikowano 28 sierpnia 2013 (edytowane) Kurde, muszę sobie w końcu kupić Animala i na ebayu znajduję pełno kodów na niego... nie ma nikt takiego kodu i nie chciałby go odstąpić? Jeśli nie, to mogę zarejestrować konsolę z niemieckiej dystrybucji na angielskim clubie i wykorzystać taki kod z angielskiego clubu? Edytowane 28 sierpnia 2013 przez Szwed Cytuj
Xord 50 Opublikowano 29 sierpnia 2013 Opublikowano 29 sierpnia 2013 (edytowane) Ja mam takie pytanie czy te owoce tropikalne rosną sezonowo bo np. takie lychee mi się już nie pojawia a jest drzewko? To samo mam z persimmonem :confused: Zebrałem go 3 dni temu by rozmnożyć a dziś wypada dzień kiedy powinien wyrosnąć a go nie ma. PS. Zostały mi do złapania 3 ostatnie łatwe robaczki mianowicie: Bugworm, Mole cricket, Dung beetle. Edytowane 1 września 2013 przez Xord Cytuj
Zorra 2 Opublikowano 18 września 2013 Opublikowano 18 września 2013 Szwed ja mam taki kod po zarejestrowaniu swojej kopii gry. Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 27 września 2013 Opublikowano 27 września 2013 Zorra: wielkie dzięki za odpowiedź, ale dosłownie kilka dni przed tym, jak napisałeś (teraz nie miałem kompa przez dobre 2 tygodnie i dopiero zajrzałem do topicu). Dzięki mimo wszystko Btw: jeżeli ktoś tylko chce odwiedzić, czy coś, to moje dane są podane w topicu z FC, ale dam też tutaj: 2466 - 2277 - 3539. Nie gram zbyt długo, ale trochę rzeczy mam już odblokowanych. Btw, widać ogromny skok pomiędzy Wild World a New Leaf: StreetPass jest spoko, czekam na sfinansowanie Dream Suite, ale kurczę, od razu to lepiej wygląda, można nawet czatować z best friendami, jeśli nie są u nas w wiosce. Cytuj
Xord 50 Opublikowano 28 września 2013 Opublikowano 28 września 2013 Takie małe pytanie ma ktoś już kontakt z Gracie? Do mnie przyszła 2 raz i ... zagwozdka bo nie wiem co ubrać a czas mija mam motyw fun and flashy a co w n sobie wymyślili cholera wie. Cytuj
MichAelis 5 625 Opublikowano 28 września 2013 Autor Opublikowano 28 września 2013 Ja mialem ornate i nic nie ubralem bo nie mialem i w sklepie tez nie bylo. Zobaczymy czy przyjdzie jeszcze, to byl 3 raz. Zorra: wielkie dzięki za odpowiedź, ale dosłownie kilka dni przed tym, jak napisałeś (teraz nie miałem kompa przez dobre 2 tygodnie i dopiero zajrzałem do topicu). Dzięki mimo wszystko Btw: jeżeli ktoś tylko chce odwiedzić, czy coś, to moje dane są podane w topicu z FC, ale dam też tutaj: 2466 - 2277 - 3539. Nie gram zbyt długo, ale trochę rzeczy mam już odblokowanych. Btw, widać ogromny skok pomiędzy Wild World a New Leaf: StreetPass jest spoko, czekam na sfinansowanie Dream Suite, ale kurczę, od razu to lepiej wygląda, można nawet czatować z best friendami, jeśli nie są u nas w wiosce. Chetnie zagram online Dzis wieczorem nawet Cytuj
Xord 50 Opublikowano 28 września 2013 Opublikowano 28 września 2013 Przyjdzie bo trzeba 4 wypełnić do remodelingu sklepu ale to wiesz. Ja 1 nie zrobiłem i teraz z 2 polegnę heh ale jeszcze przejżę katalog do 16 o 17 powinny przyjść paczki. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 (edytowane) ktoś może mi w sktórcie powiedzieć o co chodzi w tej grze? xD wczoraj odpaliłem ją tylko na 10 minut kiedy już praktycznie spałem i mało kumałem, ale ogolnie przyjeżdzam do miasta i okazuje sie że jestem sołtysem xD , postawili mi namiot co dalej? XD (tzn wiem że mam iść potem do ratusza ale pytam ogolnie "o co chodzi jakby" czy to taki symulator hanny gronkowiec walc? ) aha i jak w tej grze robić save? nie znalazłem takiej opcji i wyszedłem z gry, nawet nie wiem czy sie zapisało czy nie Edytowane 15 października 2013 przez Yano Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 15 października 2013 Opublikowano 15 października 2013 Ogólnie gra polega na tym, że sobie "żyjesz": gadasz z mieszkańcami, których jest cała masa, wielu ludzi ma swoich faworytów, polujesz na owady, łowisz ryby, sadzisz kwiatki, wykopujesz skamieliny i tak dalej. Możesz odwiedzać wioski obcych ludzi lub przyjaciół. Co więcej: dzięki temu, że jesteś burmistrzem, możesz wydawać rozporządzenia (np. że każdy mieszkaniec ma dbać o wygląd wioski itd), albo stawiać nowe budynki (dekoracje lub w pełni funkcjonalne). Namiot, gdy spłacisz u Nooka pierwszą ratę za dom, zamieni się w małą chatkę, którą możesz stopniowo rozbudowywać, upiększać i w ogóle odpicować jak tylko chcesz, zbierając mebelki itd. A, zapisywanie jest ważne, bo jak nie zapiszesz (wciskasz start i wybierasz opcję "save and exit") to pojawia się wredny Resetti (taki kret) i Cię opieprza że wychodzisz bez sejwa. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 16 października 2013 Opublikowano 16 października 2013 dzięki temu, że jesteś burmistrzem, możesz wydawać rozporządzenia a moge zwiększyć mieszkańcom ceny biletów miejsckich do 700zł, zbudować metro wzdłuż rzeki, i spowodować wieczne korki? bo nazwałem swoje miasto warszawa, a postać Hanka xD lubie tego typu gry , ale lubie jak jest dużo do roboty, i zastanawiam sie czy zbieranie robaków, ryb i wykopalisk + stawianie domków to jest napewno dużo rzeczy do roboty? ogolnie lubie takie gry jak np survival na wyspie gdzie trzeba zbierać żarcie i różne materiały, zbudowac sobie szałas, dbać o zdrowie i jedzenie postaci itp pewnie sie ejszcze wciągne w AC ale póki co 95% czasu to poki Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 listopada 2013 Opublikowano 7 listopada 2013 (edytowane) Wreszcie zacząłem grać. Jest to moja pierwsza styczność z serią. Kurde, gra jest na pewno intrygująca, można się nieźle wczuć w rolę. Kupiłem działkę na dom przy brzegu oceanu, w międzyczasie pozbierałem kilak gruszek i muszelek, pogadałem z 2-3 mieszkańcami (Tiffany spotkałem na wieczornym spacerze), a także odwiedziłem 2 innych mieszkańców w ich domach (reszty nie dało rady, bo już śpią). Chciałem iść do Nooka po to, aby zrobił kosztorys, a także do sklepu, aby sprzedać gruszki i muszelki, no ale jest już za późno - otwierają jutro o 10:00. xDDDDDDDDDDDDDD Kur.wa, przeczytałem to co napisałem i zajeżdża to lekkim autyzmem, ale nie powiem, jestem zaciekawiony tym tytułem i czuję tutaj potencjał na wiele godzin gry. Wczuwa na razie jest. A, no i oczywiście pierwsze co jutro robię rano to odpalam AC XDDDDD. Tych motywów z czasem płynącym w grze jest pewnie więcej, co? Lubie takie rzeczy. Myślałem, że na luzie o 24:00 wejdę se gdzie chcę, a tu psikus. Edytowane 8 listopada 2013 przez ragus Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi