QstomPL 83 Opublikowano 4 września 2012 Opublikowano 4 września 2012 Szukam jakiegoś ciekawego dostawcy internetu w białym. Może ktoś już się tym zajął i znalazł coś ciekawego? MI się udało znaleźć coś takiego jak KoBa. Znacie? Godny zaufania? Oferta całkiem ciekawa 30/60 mbit/s za 55zł Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 4 września 2012 Opublikowano 4 września 2012 Ja mam z Euronetu od 8 lat i nie mogę narzekać w ogóle, a nawet polecam, bo właściwie prawie nigdy nie ma problemów z internetem. Mają też własny hub na DC co jest dodatkowym plusem. Szkoda tylko, że ograniczony zasięg, ale może się załapujesz. Sprawdź: http://www.euro-net.pl/Euronet-zasieg.pdf i http://strona.euro-net.pl/pl/oferta3.aspx Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 4 września 2012 Autor Opublikowano 4 września 2012 No ciekawa oferta, dzięki za propozycje. Ale narazie ciekawsza mi sie wydaja ta koba, głównie chyba przez to, że moge sobie wziąc nieokreśloną długośc umowy i mam nawet darmowa instalacje jako, że ja student : > Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 4 września 2012 Opublikowano 4 września 2012 Mam kobę, u mnie jest 20/40 za 50 złociszy (stara umowa itp). Problemów nie ma, niestety prędkości podane nijak się mają do osiąganych. Online grałem chyba raz na krzyż, pingi były dość niskie, ale z racji jakości łącza na takim Onlive już nie pograsz. Biorąc pod uwagę nędzna dostępność dostawców w Białym warto brać, bo nie zawsze w danym rejonie będzie coś innego. Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 4 września 2012 Opublikowano 4 września 2012 Ja mam umowę na 22MB i taką też wyciągam jeżeli jest możliwość. Żeby było śmieszniej na testowych stronach upload też dochodzi do 20. Jakieś oferty studenckie też masz, poprzeglądaj tam dokładniej, z tego co widziałem najpierw na 8 miechów, a później również z nieograniczoną długością. No i dużym plusem jest bonus do prędkości w nocy jeżeli się płaci w terminie 00:00 - 12:00 - x9 do 90 MB. Z Kobą nie miałem do czynienia dłużej, więc ciężko coś mi powiedzieć. Cytuj
typfon 145 Opublikowano 4 września 2012 Opublikowano 4 września 2012 Ja mam umowę na 22MB i taką też wyciągam jeżeli jest możliwość. Żeby było śmieszniej na testowych stronach upload też dochodzi do 20. Jakieś oferty studenckie też masz, poprzeglądaj tam dokładniej, z tego co widziałem najpierw na 8 miechów, a później również z nieograniczoną długością. No i dużym plusem jest bonus do prędkości w nocy jeżeli się płaci w terminie 00:00 - 12:00 - x9 do 90 MB. Z Kobą nie miałem do czynienia dłużej, więc ciężko coś mi powiedzieć. dobre parametry, a jak trzaskasz pingtest.net to nie masz strat pakietów? moje neo prezentuje się dużo gorzej Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 4 września 2012 Autor Opublikowano 4 września 2012 Andreal, a mógłbyś wejśc na speedtest.net i podać wyniki? http://www.speedtest.net/ Euronet odpada, nie jestem w zasięgu : / (swoją drogą to dziwne, żeby w samym centrum nie być w zasięgu :<) Ciekawią mnie wyniki czy się wszystko zgadza, bo jeśli jest ok czyli download 20mb/s a upload niech będzie z te przynajmniej 1mb, no to koba jest ok i nie pozostanie chyba nic innego jak ją wybrać Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 4 września 2012 Opublikowano 4 września 2012 (edytowane) Podam, jak będę w domu. W każdym razie up jest często wyższe niż dl, łącze jest synchroniczne. W nocy wszystko podwójną prędkością leci. U mnie zazwyczaj dl jest na poziome 1 - 1.4 (czy 10 - 14 w zależności od jednostek), up ok. 2 (20) Edytowane 4 września 2012 przez Andreal Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 4 września 2012 Opublikowano 4 września 2012 Ja mam umowę na 22MB i taką też wyciągam jeżeli jest możliwość. Żeby było śmieszniej na testowych stronach upload też dochodzi do 20. Jakieś oferty studenckie też masz, poprzeglądaj tam dokładniej, z tego co widziałem najpierw na 8 miechów, a później również z nieograniczoną długością. No i dużym plusem jest bonus do prędkości w nocy jeżeli się płaci w terminie 00:00 - 12:00 - x9 do 90 MB. Z Kobą nie miałem do czynienia dłużej, więc ciężko coś mi powiedzieć. dobre parametry, a jak trzaskasz pingtest.net to nie masz strat pakietów? moje neo prezentuje się dużo gorzej I tak rozszerzyli swoją działalność ostatnimi czasy. A że akurat bardziej na obrębie niż w centrum, ja tam nie narzekam Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 4 września 2012 Autor Opublikowano 4 września 2012 http://homenett.pl/ Wow,, to wydaje się aż za dobre. Ma ktoś? 100mb download/100mb upload za 65zł o.O chore Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 4 września 2012 Opublikowano 4 września 2012 (edytowane) testowane ok. 19.00, jeden z najgorszych wyników, serwer dostawcy: http://www.speedtest.../2159412545.png serwer USA: http://www.speedtest.../2159417152.png Edytowane 4 września 2012 przez Andreal Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 4 września 2012 Autor Opublikowano 4 września 2012 Uuu, bardzo biednie : / Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 4 września 2012 Opublikowano 4 września 2012 HomeNet mialem kiedys u siebie, ale to bylo w Gdansku i sto lat temu. Ogolnie spoko, tyle ze czesto padal bo to poczatki byly tutaj. Ale faktycznie ceny nawet wtedy mieli smiesznie niskie, do tego DC++, chociaz teraz to juz zaden plus przy predkosciach 20MB/s+ Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 4 września 2012 Autor Opublikowano 4 września 2012 I był normalnie ten upload kozacki? Że taki sam jak download? Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 5 września 2012 Autor Opublikowano 5 września 2012 OK to git na 1 miejscu jest HomeNet a jeśli nie bedzie w mojej okolicy (mieszkam w centrum mam nadzieje ze bedzie :<) to biore tę KoBę raczej, bo nic innego nie zostaje Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 5 września 2012 Opublikowano 5 września 2012 Masz jeszcze Elpos i Vectrę zawsze do wyboru, ale nie wiem jak się sprawują. Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 5 września 2012 Autor Opublikowano 5 września 2012 dzięki też są ok, tylko nie wiadomo jak u nich z uploadem Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 14 września 2012 Autor Opublikowano 14 września 2012 No nie wierzę... Wszystkie sieci nie obsługują mojego bloku. Mieszkam na osiedlu, które się nazywa "Centrum", bardzo blisko Lipowej... myślałem, że spokojnie tam wszyscy będą dostarczać net, a tu dupa. Homenet nie oblsuguje; KoBa tylko do 10 bloku (ja mam 12..), Vectra nie obsługuje. Zostaje tylko chyba Elpos, brat miał go w tym samym mieszkaniu rok temu, więc w sumie git jest, ale szkoda, bo spodziewałem się czegoś lepszego Cytuj
Robak 1 235 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 Haha, już kiedyś od kogoś to słyszałem właśnie. Ta osoba też mieszka w centrum, więc tylko potwierdziłeś jej słowa. Chociaż myślałem, że przez ten czas może się coś zmieniło na lepsze. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 Sam mieszkałem praktycznie w centrum i jedyną ówczesną opcją był play online. Cytuj
QstomPL 83 Opublikowano 14 września 2012 Autor Opublikowano 14 września 2012 Ale to jakieś mobilne, nie podoba mi się coś takiego za bardzo. Ja raczej na pewno biore Elpos Cytuj
karinos83 0 Opublikowano 2 marca 2016 Opublikowano 2 marca 2016 Wiem, że teraz KOBA dostarcza internet na terenie Białegostoku. Na stronie mają sporo promocji. Rzuć okiem może coś Cię zainteresuje. Cytuj
Paolo de Vesir 9 217 Opublikowano 2 marca 2016 Opublikowano 2 marca 2016 KoBa świetny stosunek jakości do ceny. Używałem przez wiele lat i bardzo sobie chwalę. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 2 marca 2016 Opublikowano 2 marca 2016 Ja (pipi)ę, gornicy się znaleźli... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi