Gość ragus Opublikowano 23 października 2013 Opublikowano 23 października 2013 Kurde, jak nie było gier to nie było, a teraz aż za dużo. Siedzę głęboko w pokemonach, a tu wychodzi kolejna część jednej z moich ulubionych gier. Jak żyć? Cytuj
Shen 9 696 Opublikowano 23 października 2013 Opublikowano 23 października 2013 No, znam ten ból, jeszcze 6 grudnia Bravely Default. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 24 października 2013 Opublikowano 24 października 2013 ia dziś odbieram pierwszą część phoenixa zamówioną online i wstrzymam się z tym nowym dopóki przynajmniej pierwszej części nie sprawdzę. Chociaż czytając opinie w necie to ta\ seria to 100% must have Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 października 2013 Opublikowano 24 października 2013 Jakie sprawdzanie pierwszej części xD. Lecisz z wszystkimi po kolei . Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 24 października 2013 Opublikowano 24 października 2013 nie stać mnie za drogo wychodzi na razie tylko pierwsza część zobaczę czy mnie wciągnie i jak tak to tą nowa przynajmniej bohaterów będę znać Resztę może kupie jak gdzie okazje złapie ale nie teraz No chyba że Guernica zacznie wypożyczać gry ludziom Cytuj
Shen 9 696 Opublikowano 24 października 2013 Opublikowano 24 października 2013 250zl za 5 gier to drogo? Cytuj
Di 849 Opublikowano 24 października 2013 Opublikowano 24 października 2013 Łykaj poprzednie części, bo sobie co nieco zaspoilerujesz przy przechodzeniu AA DD, a i pewnie ominie Cię sporo smaczków. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 24 października 2013 Opublikowano 24 października 2013 250zl za 5 gier to drogo? gdzie za tyle dostanę ? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 października 2013 Opublikowano 24 października 2013 Ign dał 7,3/10. Narzekają na... zbyt dużą liniowość i mało gameplayu. Ja pier.dole XD A tak to recenzje bardzo pochlebne. Dziewiątki i ósemki. Cytuj
pawelgr5 1 510 Opublikowano 24 października 2013 Opublikowano 24 października 2013 No tak, Capcom żydzi na wydaniu pudełkowym to tym bardziej nie opłacił dobrych recenzji. Dla mnie wystarczy żeby ta część była jak poprzedniczki. Przeczytałem recenzje na Eurogamer.net i gierka raczej powinna mnie wciągnąć tak jak odsłony z DS'a. Jak dotrę do domu to kupię i powoli zacznę ogrywać. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 października 2013 Opublikowano 26 października 2013 po skończeniu sesji z pierwszym phoenixem dziś uruchomiłem zakupiony online Dual Destinies. Boże jak to wygląda i jak brzmi heh wpierw skończę jedynkę ale potem zabieram się za nową część. Resztę kiedyś na pewno obczaję bo jedynka mi się podoba. ale ta muzyka jak z zegarka casio. Rozumiem że od gameboya nic się w tej 1 części nie zmieniło? Nie no dla mnie ta seria zatrzymała mój progres pokemonowy a innych gier na 3ds'a nawet nie ruszam dopóki nie dowiem się co dalej Pomyśleć kupiłem 3dsa dla pokemonów i fire emblem a tu taki cios w paszcze zadaje mi gra robiona jeszcze na gameboya Cytuj
Velius 5 758 Opublikowano 26 października 2013 Opublikowano 26 października 2013 Jak skonczysz jedynka to skoncz potem dwojke i trojke...inaczej sobie popsujesz cala zabawe i bedziesz sobie plul w twarz. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 (edytowane) Dokładnie. Przechodź po kolei, nie psuj sobie zabawy. Masz przed sobą 4 części, gdzie nie raz zostaniesz rozsmarowany po ścianie . Edytowane 27 października 2013 przez ragus Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 (edytowane) hehe super ale w polsce te gry są nie do dostania (albo w cenach nowych gier na 3dsa!) a mój budżet już został mocno nadwyrężony Największy ból że nintendo nie wydało tych gier w eshopie . Dla mnie to byłby strzał w dziesiątkę Ja rozumiem was chłopaki i zazdroszczę znajomości serii gdybym mógł się przejść do sklepu z grami w moim mieście i mógłbym kupić wszystkie części to bym tak zrobił Edytowane 27 października 2013 przez blantman Cytuj
Shen 9 696 Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 Chciałem Ci wysłać linka do zestawu 5 gier z serii za 75 dolców ale promocja się skończyła. Mogłem zamówić takich kilka, patrząc na ceny z allegro, nieźle bym zarobił. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 nom nieźle no nic w necie i na neogafie poczytałem że mogę spokojnie grać w 5 a w swoim czasie jak mnie będzie stać skompletuje resztę i pogram Grunt że jakąś podstawę będę miał i jedynkę skończę Grałem w MGS4 znając tylko 1 a dopiero potem grałem w 2 i 3 więc mam już wprawę w takim skakaniu Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 (edytowane) Poza lekko odświeżoną grafiką nadal jest techniczny kamieniołom bez krzty voice actingu ? Gram właśnie w 3 i na starym klamocie jak DS to nie razi(choć taki Layton miał już przebłyski va w ważniejszych momentach),ale na mocniejszym sprzęcie liczę jednak,że dojdzie voice acting. Edytowane 27 października 2013 przez Soban Cytuj
Gość ragus Opublikowano 27 października 2013 Opublikowano 27 października 2013 (edytowane) Na szczęście nie ma. edit: a nie, we wstawkach anime są Edytowane 27 października 2013 przez ragus Cytuj
Gość ragus Opublikowano 2 listopada 2013 Opublikowano 2 listopada 2013 Gra już ktoś? Di? Weźcie opiszcie wrażenia . Cytuj
Di 849 Opublikowano 3 listopada 2013 Opublikowano 3 listopada 2013 (edytowane) Jestem bodaj w ostatniej sprawie. Z rzeczy non-spoiler: - ładne wstawki anime, chociaż obrazki z poprzednich części bardziej przypadły mi do gustu pod względem klimatu - śliczna oprawa - postacie wyglądają kapitalnie (nie straciły uroku, a animacje chce się oglądać w kółko), efekt 3D jest dobry (choć chyba grze zdarza się tracić kolory przy przejściu do 3D), tła podczas śledztw ruszają (mała rzecz, a cieszy) Gameplay, na wszelki wypadek chowam: - wykrywanie uczuć przez Athenę jest OK, ale tylko tyle - gra prowadzi za rączkę - oznacza sprawdzone przez nas miejsca, zapisuje listę rzeczy do zrobienia - jest dużo mniej eksploracji - teraz możemy sprawdzać tylko niektóre lokacje - poza zmianą kąta kamery nie ma nowych metod szukania śladów, ani nawet wykrywania odcisków palców czy obracania przedmiotów - nie wiem, skąd pomysł, żebg tak bardzo się cofnąć - muzyka jest OK, ale nowe kawałki nie są tak godne zapamiętania jak choćby motyw Godota czy muzyka z sądu z Apolla Na temat fabuły wypowiem się - w spoilerze - po przejściu gry. Edytowane 3 listopada 2013 przez Di 2 Cytuj
Velius 5 758 Opublikowano 7 listopada 2013 Opublikowano 7 listopada 2013 Rozumiem ze gra nie ma takiego uderzenia jak jedynka ze swoim "pursuit cornered" ? Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 7 listopada 2013 Opublikowano 7 listopada 2013 Gdzie w waszym rankingu plasuje się DD? PW1>PW3>PW4>PW2>Investigations Cytuj
Di 849 Opublikowano 7 listopada 2013 Opublikowano 7 listopada 2013 (edytowane) Kilka dni po zakończeniu DD, jeśli chodzi o fabułę u mnie jest tak: PW3~=PW1>PW4~=DD>Investigations~=PW2 Najnowsza część jest dla mnie bardzo trudna do oceny. Niby wszystko OK, ale jednak brakuje opadów szczęki. Jedyny moment, gdy byłem naprawdę zaskoczony, to odkrycie, że Fulbright jest fantomem - podobnie jak kolega z pracy byłem przekonany, że mordercą było robot . Dodatkowo Simon bardzo przypomina mi Godota i dopiero w 5. sprawie doceniłem jego postać. Kiedyś pewnie przejdę DD jeszcze raz, skupiając się na jego postępowaniu. Edytowane 7 listopada 2013 przez Di Cytuj
Hiki 86 Opublikowano 7 listopada 2013 Opublikowano 7 listopada 2013 OK, czyli wystarczy, że nastawie się na solidnego Phoenix'a, któremu trochę brakuje do geniuszu 1 i 3 i się nie zawiodę. Kupuje 3DSa głównie z powodu Dual Destinies Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi