funditto 658 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Dostałem jakiś radar który niby wykrywa świątynie i mi co chwila mryga na niebiesko i piszczy ale w pobliżu nie ma nic co by świątynie przypominają tzn że są one mocno ukryte i trzeba kombinować z dostaniem się do nich czy czegoś nie rozumiem (jestem świeżo po otrzymaniu lotni)? btw wszystkich shrinów jest aż 120? Są jakieś większe dungeony czy w tej części wszystkie są takie krótkie jak te 4 początkowe? 1. Musisz szukać dokładniej 2. Są też cztery większe dungeony Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Tak ksiązka Zelda Hyrule Historia, dobre to? Obejmuje wiekszosc gier z serii czy jak? Pytanie ;) 2 Cytuj
SpacierShark123 1 508 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Panowie mam pytanie do kogoś kto nie jest fanboyem serii a potrafi trzeźwo spojrzeć na grę . Ogrywałem Ocaryne 3d/ TP / SS i żadna z części jakoś specjalnie mi nie przypadła do gustu(ale jednak dużo bardziej podeszło mi TP na wii aniżeli Ocaryna pewnie przez fakt że jednak gra miała już swoje lata a fanem serii nie jestem) ale oglądając filmy z gry i czytając opinie gra wydaje się bardzo świeża i jak na nintedo dość nowoczesna . Na dniach chciałem wymienić PS4 na wersję PRO ale czytająć opinie korci mnie żeby zamiast tego kupić Switcha dla zeldy. Czy jeżeli nie rozumiem fenomenu zeldy i wcześniej wymienione części nie były dla mnie nic specjalnym jest sens spróbować czy tam samo odbije się ponownie od serii? Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Panowie mam pytanie do kogoś kto nie jest fanboyem serii a potrafi trzeźwo spojrzeć na grę . Ogrywałem Ocaryne 3d/ TP / SS i żadna z części jakoś specjalnie mi nie przypadła do gustu(ale jednak dużo bardziej podeszło mi TP na wii aniżeli Ocaryna pewnie przez fakt że jednak gra miała już swoje lata a fanem serii nie jestem) ale oglądając filmy z gry i czytając opinie gra wydaje się bardzo świeża i jak na nintedo dość nowoczesna . Na dniach chciałem wymienić PS4 na wersję PRO ale czytająć opinie korci mnie żeby zamiast tego kupić Switcha dla zeldy. Czy jeżeli nie rozumiem fenomenu zeldy i wcześniej wymienione części nie były dla mnie nic specjalnym jest sens spróbować czy tam samo odbije się ponownie od serii?Mi prawie żadna zelda nie podeszla. Moze Ocaryna i Majora byly nawet.spoko. Switcha kupiłem jako takiego kota w worku z tą Zelda i dostałem więcej niż się spodziewałem. Ta gra jest idealna jako 1 zelda jeśli ktoś nie grał w tę serię lub pozostałe części średnio mu podeszly. Nawet moj znajomy pctowiec był pos ogromnym wrażeniem i sam kupił właśnie switcha z Zelda. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Ja mysle ze nie. Ogrywalem wczesniej ocarine i nie dalem rady przebrnac za to ta czesc to jest poezja poczawszy od walk po zbieractwo i samo zwiedzanie. Balem sie z poczatku ze jak mi nie podejdzie to zostane z konsola bez gier a teraz wiem ze ta gra mi starczy spokojnie do czasu az wyjda inne. U mnie problemem byl tez gowniany net tam gdzie obecnie mieszkam a nintendo jednak dostarcza bo patche i update zajmuja jakies smieszne ilosci mb. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 (edytowane) Dla mnie po Ocarina of Time i Majora's Mask jest to pierwsza Zelda, która mnie zachwyciła. Wind Waker/Twiilight Princess/Skyward Sword w większy lub mniejszym stopniu mnie rozczarowały, dlatego też do nowej Zeldy podchodziłem z rezerwą, no a wyszło, co wyszło. Jedna z lepszych gier, w jakie grałem. Struktura gry jest zupełnie inna niż w Zeldach, w które grałeś. Tutaj nie ma robienia po rząd 8 dungeonów i przemieszczania się między małymi lokacjami. Wyobraź sobie wiedźmina 3, ale z dobrym gameplayem i niesamowitą swobodą działania, za(pipi)istymi zagadkami, niespotykaną fizyką, fajnym wątkiem głównym i nie gorszymi misjami pobocznymi Edytowane 7 marca 2017 przez ragus Cytuj
P-chan 195 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Opisy historii, chronologia, milion ciekawostek i trivii, Tona artow. Dla fanów zelda pozycja obowiązkowa a niedawno wyszła druga książka, 400 stron artworkow Mam ją waży to też porządnie, i jest warta zakupu. A w Japonii właśnie ruszyły pre-ordery na Hyrule Historia 2, więc tylko kwestią czasu jest jak to wydawnictwo ukaże się również u nas w zrozumiałym języku ^_^. Wracając natomiast do samej gry, to cały czas nie mogę wyjść z podziwu nad robotą jaką Nintendo wykonało tworząc ten tytuł, na każdym kroku jestem czymś zaskakiwany. A jak Was czytam to już wiem że wiele zaskoczeń jeszcze przede mną. Chyba jeszcze w żadnej grze nie cieszyłem się tak bardzo widząc tradycyjne GAME OVER, jak w BotW. Wczoraj natrafiłem na burzę, przezornie schowałem wszystkie metalowe przedmioty by mnie nie trafiła błyskawica i zacząłem sobie obserwować ten pogodowy spektakl przechadzając się po okolicy. I jakimś cudem nie zauważyłem toporka wbitego w pieniek do, którego podszedłem zbyt blisko. Zanim się pokapowałem o co chodzi dostałem rykoszetem i oglądałem znajomy napis, o którym wyżej wspominałem - coś pięknego . Innym razem pobawiłem się trochę w bomberman'a i sprawdziłem co da się dodatkowo powysadzać i tym sposobem znalazłem jedną ukrytą skrzynkę, która spadając mnie zabiła . Ta gra jest po prostu genialna. Do tego stopnia, że nawet znalazłem beczkę do której się schowałem, i podkradłem do obozu goblinów, przez chwilę poczułem się jak w Zeldzie:WW... 2 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Panowie mam pytanie do kogoś kto nie jest fanboyem serii a potrafi trzeźwo spojrzeć na grę . Ogrywałem Ocaryne 3d/ TP / SS i żadna z części jakoś specjalnie mi nie przypadła do gustu(ale jednak dużo bardziej podeszło mi TP na wii aniżeli Ocaryna pewnie przez fakt że jednak gra miała już swoje lata a fanem serii nie jestem) ale oglądając filmy z gry i czytając opinie gra wydaje się bardzo świeża i jak na nintedo dość nowoczesna . Na dniach chciałem wymienić PS4 na wersję PRO ale czytająć opinie korci mnie żeby zamiast tego kupić Switcha dla zeldy. Czy jeżeli nie rozumiem fenomenu zeldy i wcześniej wymienione części nie były dla mnie nic specjalnym jest sens spróbować czy tam samo odbije się ponownie od serii? W większość gier open world im dłużej grasz, tym bardziej cię nudzą, a w Zeldzie chcesz jeszcze więcej, Cytuj
Gość Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 (edytowane) Najlepsze w tej grze jest to ze mialem dzisiaj taka syt. Trafilem na przeciwnika ktory w normalnym starciu bral mnie na strzala, chwile poglowkowalem pokombinowalem z otoczeniem i role sie odwrocily a ja stalem sie wladca blyskawic. Odkrywanie swiata, ukryte ciekawostki ta gra na prawde jest warta kazdej wydanej zl. Zaczynam zalowac ze nie wzialem twgo mega pudla z kolekcjonerka dla samego soundtracka Ps. Moze glupie pyt. Ale jest gdzies jakas skrzynka na stuff ktory chcialoby sie zostawic na pozniej czy pozostaje rozwijac ekwipunek? Edytowane 7 marca 2017 przez Gość Cytuj
bid0n 3 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Jest one day patch w wer Wii U? Waga? Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 (edytowane) Jest one day patch w wer Wii U? Waga? Tak, 2318 MB. A tak btw. po 1,5h naprawdę fajnie to wszystko wygląda. Niby biedawersja, ale nie miałem za bardzo tych słynnych dropów animacji. Edytowane 7 marca 2017 przez _Shaman_ 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Cała sekwencja dojścia do Zora's Domain . Takiej walki na łuki to ja jeszcze w grze nie widziałem. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 (edytowane) Jest one day patch w wer Wii U? Waga? Tak, 2318 MB. A tak btw. po 1,5h naprawdę fajnie to wszystko wygląda. Niby biedawersja, ale nie miałem za bardzo tych słynnych dropów animacji. Nie oszukujmy się, niektórzy grając w gry mające 60 fpsów przechodząc na 30 uważają, że grze brakuje płynności i klatkuje, więc co osoba to inne zdanie. Każdy ma też inny telewizor, więc jest dużo zmiennych. Naczytałem się sam jak to straszna spadki są w wioskach jak Kakariko a niczego takiego nie miałem, owszem były dropy ale nie do wspomnianych 15/20fpsów . O dziwo zwiechy 1-2 sekundowe na 20h grania miałem może ze 2 razy. No ale właśnie, obstawiam, że to też zależy od modelu Wii U jak gra chodzi (niestety napędy od czasów Wii bywają różne). A ja dzisiaj zrobiłem pierwszego questa, który daje Kass (gameplay z game awards się kłania), jest bardzo fajny, trzeba ruszyć głową a nagroda jest niczego sobie (a jaka przygoda! ) Edytowane 7 marca 2017 przez chrno-x Cytuj
bid0n 3 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Szkoda że nie ma opcji instalacji na hdd jak to było w nowym Xeno (paczki do pobrania z eshop) Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Myślę, że zrobiłbyś mu jeszcze większy wjazd na chatę, gdybyś najpierw ukończył wątek fabularny. No ale w tym tkwi piękno tej gry, można ją przejść bez ruszania fabuły. Pytanie do tych, którzy już byli w Lost Woods Próbowałem raz tam wlecieć w mgłę i mnie przeniosło do ostatniego chechpointu, zapewne jest to powiązane z jakimś zadaniem i akurat tego miejsca nie można sobie ot tak zwiedzić? E: odnośnie dawnej teorii ragusa - wtedy brzmiała ona bardzo sensownie, całe szczęście, że jego przewidywania się nie spełniły. Trzeba wejść bramą, która znajduje się w prawym dolnym rogu lasu. A potem to już kombinuj :P Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 (edytowane) Myślę, że zrobiłbyś mu jeszcze większy wjazd na chatę, gdybyś najpierw ukończył wątek fabularny. No ale w tym tkwi piękno tej gry, można ją przejść bez ruszania fabuły. Pytanie do tych, którzy już byli w Lost Woods Próbowałem raz tam wlecieć w mgłę i mnie przeniosło do ostatniego chechpointu, zapewne jest to powiązane z jakimś zadaniem i akurat tego miejsca nie można sobie ot tak zwiedzić? E: odnośnie dawnej teorii ragusa - wtedy brzmiała ona bardzo sensownie, całe szczęście, że jego przewidywania się nie spełniły. Trzeba wejść bramą, która znajduje się w prawym dolnym rogu lasu. A potem to już kombinuj :P To jest genialny motyw, nie wierzę, że ta gra jest tak dobra, i ta muza w tym lesie, jedna i druga, no comments. I ten Shrine... mega! Pewnie wiecie, że połysk broni oznacza, że nie była jeszcze używana. Edytowane 7 marca 2017 przez zdrowywariat Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Mam tylko jedno zastrzeżenie, ale nie do samej gry tylko do NINTENDO. Otóż każdy pamięta ten za(pipi)isty trailer: Wszyscy się jaraliśmy, wielu z nas kupiło przez niego Switcha. Problem polega na tym, że ten trailer to odpowiednik tego zwiastuna MGSV Otóż fabuła gry została podana na tacy, ale w trochę innym sensie... Wszystkie scenki z trailera to "wspomnienia" odkrywane w czasie gry i z rzeczywistym stanem w grze mają one mało wspólnego. Ja rozumiem, że to Zelda etc. Ale krwa każdy jechał jak po burej suce po premierze MGSa i po tamtym zwiastunie, a teraz nikt nie wytyka tego nintendo, które cóż przedstawiło inny obraz gry w trailerze. Dla mnie to nadal gierka 10/10, ale trochę gówna w nine powinno za to polecieć Druga kwestia to OKROPNY dubbing Zeldy. Tego się nie da słuchać, każda scenka z jej udziałem wybija mnie z immersji i chcę aby w ogóle nie mówiła. Serio angielski dubbing Zeldy to TRAGEDIA i twórcy powinni być smagani batogami, a potem wysłani na galery aby odnaleźli dobrą aktorkę do podłożenia głosu. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 no wszyscy narzekają na jej głos, a mi się podoba :( Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 jak ta gra chodzi na wii u na tv i gamepadzie? są zauważalne różnice na korzyść wersji przenośnej? Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Moim zdaniem Zelda ma uroczy głos, angielski akcent chyba celowy, w ogóle cały jej design jest świetny. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 jak ta gra chodzi na wii u na tv i gamepadzie? są zauważalne różnice na korzyść wersji przenośnej? ale że przenośnej na gamepadzie? przecież WiiU streamuje obraz do gamepada, on sam nic nie wyświetla. Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 7 marca 2017 Opublikowano 7 marca 2017 Na gamepadzie gra wygląda gorzej, ale to wina fatalnego ekranu. Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 8 marca 2017 Opublikowano 8 marca 2017 Czy nie tak powinna wyglądać przyszłość ? 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 8 marca 2017 Opublikowano 8 marca 2017 Raz banan na twarzy, a raz uśmiech z politowania. BOTW jest tak plastyczne, że aż chce się dotykać ekranu. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 8 marca 2017 Opublikowano 8 marca 2017 Dobre porównanie, ale to i tak tylko kropla w oceanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi