Skocz do zawartości

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Stary ja miałem każdy sprzęt Niny od Snesa więc nie bój pupy znam ich upośledzenia (tylko tu mam wrażenie, że jeszcze TV dokłada). Z drugiej strony Switcha kupiłem głównie do grania mobilnego (tu jest pięknie) więc mnie to ryra.

Edytowane przez balon
Opublikowano

U was Zeldunia też lepiej wygląda mobilnie niż w doku na TV (i ta gra tak ma?) czy mój TV UHD nie bardzo się lubi z 900p i Switchem?

Pisałem już wcześniej, u mnie na Panasie, pod względem kolorów, jest znacznie lepiej niż na ekranie Switcha.

Opublikowano

Odkryłem wszystkie wspomnienia i przeczytałem

pamietnik zeldy

Moim zdaniem mimo prostoty fabuły jest naprawdę fajna, ciekawa, Zelda jest mega. Wszystkie bestie pokonane, 91 shrineów zrobione, został mi już tylko skrawek mapy do odkrycia i Ganon. 

Opublikowano (edytowane)

Ukończyłem. 10/10 zdecydowanie. Ponad 80h. ponad 300 koroków i 106 shrineów. Lizałem kazdy kąt tej fantastycznej krainy. Niezapomniana przygoda, czułem się jakbym sam hasał po Hyrule. Na minus mało tracków i raczej tylko dobry ost, mała ilosc przeciwników i spadki animacji. Reszta to tip top, definicja sandboxa, robie co chce, gdzie chce i kiedy chce bez zadnych ograniczeń. 

Edytowane przez XM.
  • Plusik 4
Opublikowano

Ok dzisiaj przyatakowalem bestie i 2 zaliczyłem. Nawet nie wiem jak minęło mi grając 5 h:). Dungeony fajne a link to prawdziwy kutas. Milczy nawet jak ktoś mu mówi jak go kocha. Zero uczuć prawdziwy psychopata.

• Plusik 3
Opublikowano

Panowie, mam mały problem, czasem Link sam sobie idzie w lewą stronę. Jest to wina joy-con'a? Próbowałem kalibrować na nowo, ale czasem powtarza się ta samowolka. 

Opublikowano (edytowane)

Ja tak miałem 2 razy na ok 10h grania w Zeldę. Tzn szedł chwilę sam, tak jakby lewa gałka była wciśnięta. Wypiąłem i wpiąłem joya i jiż było ok. To też ten feler? Będzie się to pogłębiać?

Edytowane przez balon
Opublikowano

Ja tak miałem 2 razy na ok 10h grania w Zeldę. Tzn szedł chwilę sam, tak jakby lewa gałka była wciśnięta. Wypiąłem i wpiąłem joya i jiż było ok. To też ten feler? Będzie się to pogłębiać?

pogłębiać nie, ale powtarzać raczej tak

Opublikowano

109 shrineów i kończe na razie przygode z tą grą. Mógłbym grac wiecej bo wcale mnie nie nudzi, ale tyle gier do przejscia jeszcze, a i wersje na switcha bede chciał przejsc juz na 100% i z dlc grac to kolejne godziny wpadną :) 

Dziękuje Nintendo za te grę, to jest definicja prawdziwej konsolowej gry, zdecydowanie bije wszystko co wyszło ostatnio do grania. Marian i XC2 nie mają szans tego pobic.

Opublikowano

Ja bije się w pierś naprawdę grałem w to przez 2 tygodnie jak w ubigame. Tzn czyściłem systematycznie mape (wieże, shrine etc) bez ruszania głównych questów. Jak rozpocząłem quest

w królestwie zora z słonikiem

to gra wskoczyła na wyższy level. Sam  pomysł na dungeon i to jak rozkminiałem zagadkę

motyw z trąbą i z kołowrotkiem

. Bossa końcowego w dungeonie nie mogłem ubić ale zauważyłem

że strzałami można go skrzywdzić. Szybki teleport do najbliższego sklepu a nawet 3 sklepów w różnych wioskach. Nakupowałem 50 strzał i powrót do walki

Satysfakcja na koniec porównywalna tylko z dark souls.

Opublikowano

@blant

Ten motyw z trąbą trochę dziwnie wyszedł, ja dopiero zorientowałem się że można nią obracać po wczytaniu save kiedy to nagle trąba znajdowała się w innym miejscu niż wcześniej. Boss nie był jakiś szczególnie trudny ubiłem go mając jedynie kilkanaście strzał i tylko 6 serduszek. Najbardziej przy słoniku podobał mi się motyw przed wejściem do dungeonu kiedy na plecach Zory trzeba było ostrzeliwać bestie ze świetną muzyką w tle :banderas:

Opublikowano

Przeszedłeś na Wii U, tak?

Tak. Musze się powstrzymywać żeby nie grać dalej, ale jak wpadnie wersja na switcha w łapy to wszystkie shriny wpadną jak nic.
Opublikowano

Czyli jak rozumiem wersja jest grywalna, ot, ma spadki?

BTW w wiosce Kakariko na Switchu też potrafi ładnie chrupnąć. Nie wiem w sumie czy to wina wioski czy tego, że kamera zbliżyła się do Linka przy ścianie i postać stała się przeźroczysta, a takie efekty chyba obciążają system.

Opublikowano

Na switchu po tym patchu z poczatku kwietnia to w trybie handheldu nie spadly mi klatki w ogole, na tv praktycznie tez caly czas super nie liczac korok forest

W marcu to gierka dzialala tak jak Ty piszesz na wiiu