sprite 1 787 Opublikowano 28 marca 2018 Opublikowano 28 marca 2018 (edytowane) Ja ponad 100h spędziłem na handheldzie i jest wybornie edit: Chociaż i tak najlepsze combo to pro controller + tv Edytowane 28 marca 2018 przez sprite 1 Cytuj
Strife 228 Opublikowano 28 marca 2018 Opublikowano 28 marca 2018 Handheld czy tv bez różnicy, ta gra smakuje wybornie na wszystkim i wszędzie. 3 Cytuj
bld 4 Opublikowano 28 marca 2018 Opublikowano 28 marca 2018 29 minut temu, sprite napisał: Ja ponad 100h spędziłem na handheldzie i jest wybornie edit: Chociaż i tak najlepsze combo to pro controller + tv 9 minut temu, Strife napisał: Handheld czy tv bez różnicy, ta gra smakuje wybornie na wszystkim i wszędzie. Wolałem dopytać. Na Boże Narodzenie miałem tak z Xenoblade 2 - najpierw kilkadziesiąt godzin na handheldzie, później FHD na 42 calach. Nie chciałem już grać w to później na małym ekranie Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 28 marca 2018 Opublikowano 28 marca 2018 xenoblade to chyba jedyna gra z taka roznica miedzy tv, a handheldem - mocno spada rozdzialka w trybie przenosnym zelda chodzi i wyglada tip top w przenosnym, baaa przez jakis czas (do patcha chyba 1-2 miechy po premierze) chodzila nawet sporo lepiej niz na tv 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 28 marca 2018 Opublikowano 28 marca 2018 Zelda wygląda mega w trybie przenośnym. Zero aliasingu, super dopasowana rozdziałka. No ciężko mi było na początku uwierzyć, że tak wyglądająca gra z takim wielkim światem "mieści mi się w kieszeni". Baaaaaa jak miałem podpiętego Switcha pod wielki TV UHD to w docku wyglądała znacznie gorzej (duży aliasing, niska rozdzielczość itp.) dopiero jak zadokowałem na 37 calowej, starej plaźmie to także urzekła mnie stacjonarnie. Tak czy owak wyborna gierka milorodze Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 29 marca 2018 Opublikowano 29 marca 2018 Moim zdaniem do Switcha najlepiej jest mieć max. 40/43 calowy Full HD z wyłączonymi ulepszaczami obrazu (ogrywałem tak BotW z Wii U i wyglądała bosko). Przy UHD często gęsto obraz wygląda jak niezły kasztan. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 29 marca 2018 Opublikowano 29 marca 2018 Tylko starsza plazma HD. Piękne kolory, miękkość obrazu i bardzo często natywna rozdziałka. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 29 marca 2018 Opublikowano 29 marca 2018 No mówiąc w skrócie Switch się nie nadaje na UHD, nawet i tak nie mam podpiętej konsolki do B7, a do starego lcd 37 lg i jest malina. A swoją drogą była już jakaś kiedykolwiek promocja na tego SP Zeldy? Cytuj
funditto 657 Opublikowano 29 marca 2018 Opublikowano 29 marca 2018 A ja mam podpięty do B7 i jestem bardzo zadowolony. Może na 37 calach plazmy byłoby lepiej, ale u mnie często Switch jest używany do grania w 4, a wtedy 55, a 37 cali robi różnicę, a jakość obrazu, którą mam mi bardzo odpowiada. Szczerze to jeśli chodzi o grafikę to poziomy w ciemności w DLC Trial of The Sword do Zeldy zrobiły na mnie wielkie wrażenie, a grałem w najmocniejsze graficznie tytuły na One X (RotTR, FM 7, FH 3) Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 30 marca 2018 Opublikowano 30 marca 2018 No tak ale aliasing i niska rozdziałka musi być widoczna na każdym TV UHD takiej wielkości. Nawet oled tego nie zmieni. Co nie zmienia faktu, że na UHD nie ma w żadnym wypadku dramatu i artystycznie, designersko oraz pod kątem kolorów gra się na luzie broni. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 30 marca 2018 Opublikowano 30 marca 2018 (edytowane) ja gram na switchu we wszystko na 55 calach w ogóle nie używam switcha przenośnie i mi tam grafa pasuje. Wcześniej miałem tak samo wii u pod ten tv podpięty. No ale ja grałem na xbox one w 720p więc przyzwyczajony jestem Edytowane 30 marca 2018 przez blantman 2 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 30 marca 2018 Opublikowano 30 marca 2018 (edytowane) Mi też pasowała na TV UHD (bo nie jestem jakimś grafo freakiem) zanim nie odpaliłem na starej plaźmie. Balnti to chodzi tylko o to. Nikt tu nie pisze, że na UHD nie da się grać. Chodzi jedynie gdzie jest lepiej i jest większy komfort z odbioru obrazu. Thats all. Dobra z mojej strony EOT ale w sumie ciekawy temat do działu HD. Edytowane 30 marca 2018 przez balon Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 30 marca 2018 Opublikowano 30 marca 2018 Wracając do tematu Breath of the Wild to ciągle łudzę się, że wydadzą jakiś Complete / Deluxe Edition z dodatkami na Carcie ale skoro podstawka waży jakieś 13/14 GB a opóźnili produkcję 32 GB cartów to nie ma raczej na co liczyć.....choć wtedy cena też pewnie zwali nas z nóg (jak za czasów N64). Cytuj
XM. 10 887 Opublikowano 30 marca 2018 Opublikowano 30 marca 2018 A te karty na których wydawane są gry na switcha jaka mają pojemność? Cytuj
NemoKOF 676 Opublikowano 30 marca 2018 Opublikowano 30 marca 2018 (edytowane) 30 minut temu, chrno-x napisał: Wracając do tematu Breath of the Wild to ciągle łudzę się, że wydadzą jakiś Complete / Deluxe Edition z dodatkami na Carcie ale skoro podstawka waży jakieś 13/14 GB a opóźnili produkcję 32 GB cartów to nie ma raczej na co liczyć.....choć wtedy cena też pewnie zwali nas z nóg (jak za czasów N64). http://www.nintendolife.com/news/2017/12/nintendo_has_reportedly_delayed_the_roll-out_of_64gb_switch_game_cartridges Coś pomieszałeś, karty 64 opóźnili. Karty obecnie mają do 32gb. Po prostu im większe tym droższe, dlatego niektórzy przerzucają cześć danych do eshopu. Edytowane 30 marca 2018 przez NemoKOF Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 30 marca 2018 Opublikowano 30 marca 2018 (edytowane) 13 godzin temu, XM. napisał: A te karty na których wydawane są gry na switcha jaka mają pojemność? Obecnie są wydawane kilka wersji cartów o różnych pojemnościach: 1GB, 2GB, 4GB, 8GB, 16GB i 32GB. @NemoKOFMasz rację, myślałem o 64 GB a napisałem 32, my bad. Tak czy siak obecnie nie kojarzę aby któryś wydawca 3rd party użył 32GB carta (sprawdziłem i jednak Square użyło takowego do DQHeroes I & II), najczęściej korzystają z 16GB a resztę trzeba zassać. Rozumiem malutkich developerów czy wydawców ale jak widzę oszczędność od takich gigantów jak Bethesda czy Rockstar to jest totalnie niedorzeczne. Jak rozumiem jeszcze olewanie multi jak w Doomie, które trzeba pobrać ale taki L.A. Noire wymaga 14 GB instalacji (łącznie cyfrówka zajmuje 29GB) to zamiast wcisnąć to w 32GB carta to wybrali 16GB. W takim razie po co w ogóle cart 64GB? Samo Nintendo jeszcze nie wydało gry, która by wymagała 32GB carta (no chyba, że nowa Zelda zajmie tyle) a zewnętrzni wydawcy i tak lecą w ciula. Gdy Switch przeminie to te gry będą bezwartościowe bo jak wyłączą w nim eShopa to jak pobierzemy patcha? Dlatego się miotam czy te gry są w ogóle warte zakupu na Switcha. Wracając do tematu Zeldy to kusi mnie kupienie wersji na Switcha (ograłem na Wii U) ale sam nie wiem czy jeszcze nie poczekać. Może by chociaż obniżyli cenę pudełka lub dali promocję na Season Passa (taaaa.......) Edytowane 30 marca 2018 przez chrno-x Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 3 kwietnia 2018 Opublikowano 3 kwietnia 2018 Czuje sie jak w dawnych czasach gameplayowo kiedy mnie gry jeszcze zaskakiwaly. Zelda z fizyka i innowacyjnoscia zabija wszystko co bylo do tej pory w tej zakostnialej branzy. Gra za kazdym razem zaskakuje kiedy myslimy, a moze zrobie tak i da sie to zrobic. : banderas: Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 3 kwietnia 2018 Opublikowano 3 kwietnia 2018 A jak gardzil, machnij sie cristala z gregiem, oboje gardziliscie i wiedzieliscie lepiej przed zagraniem xddd 1 Cytuj
bld 4 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 na święta zacząłem grać. Jak Wy to tu mówicie: GOTYK. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 No było dużo takich niewiernych ragus, greg, zetta. Ja od pierwszego pokazu na e3 wiedziałem, że gierka zaora zna się czlowiek na branży Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Ja tylko po zapowiedziach nie wierzyłem, potem już wierzyłem. Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 (edytowane) Nadal pozostaje pytanie dlaczego to jest az tak dobre 2 dni przegrane i sie oderwac od tego nie mozna i gra sie nie tyle dla skonczenia ale by byc w tym swietnie wykreowanym swiecie i go nadal odkrywac z jego smaczkami. Wszystkie dlcki wykupione trzeba wspierac mesjasza i juz biegam Linkiem w podkoszulce switch i stroju z Xenoblade. Oj cos czuje ze peknie w tej gierce z 250h Yebac to poprawiam juz teraz po dwoch dniach grania goty 2017 1/ Zelda fucking Messiah 2/ Nier Automata 3/ Persona 5 Edytowane 4 kwietnia 2018 przez Zetta Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Opublikowano 4 kwietnia 2018 Dlc? Zupełnie niewarte swojej ceny, niestety. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi