estel 806 Opublikowano 4 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2022 No mi BOTW obrzydziło inne sandboxy, bo w większości gierek tego typu gracz po prostu przemieszcza się po mapie od znaku zapytania do znaku zapytania, a po drodze nie ma nic ciekawego. Tutaj nie dość, że świetnie wykreowano świat, że praktycznie z każdego punktu widać coś ciekawego gdzieś w oddali, to jeszcze dodano Koroki które są praktycznie wszędzie, więc gra się z otwartymi oczami i zagląda wszędzie. Świetny patent, który tak niesamowicie zmienia podejście do gry. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 272 Opublikowano 17 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 stycznia 2022 Często po zaliczeniu świątyni w „dziwny” sposób wpisuję jej nazwę w youtube by porównać jak z zadaniem poradzili sobie inni. Uwielbiam to robić często można się zaskoczyć Idealny przykład: Nienawidzę kupować cyfrowych dodatków do pudełkowych gier, nienawidzę, ale zaryzykowałem i expansion pass do tej gry to kolejne świetne pomysły i wyzwania. Dźwięk czujnika alarmujący o świątyni w pobliżu już działa na mnie w pewien sposób. Euforia taka No i Spoiler nowy, zupełnie nowy, lśniący i genialny labirynt… i motocykl ja pierd*lę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 16 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2022 Sam nie wiem na co czekam bardziej - botw2 czy x3? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 16 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2022 Po latach z tej gry nadal są takie wideo, albo jakiś pokaz skilla i opanowania praw fizyki do zrobienia 4-minutowego kombosa światem, albo wideo typu "hehe bonk bonk Lynela po głowie". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 25 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2022 Minęło 5 lat od premiery Breath of the Wild. Perspektywa czasu tylko lepiej pokazuje, czemu to najlepsza gra wszech czasów. Nie wiem czy nawet w latach 90. była taka gra, że 5 lat po premierze inne nowości nadal wzbudzają tylko tęsknotę do tej bardziej rozwiniętej. Weźmy takiego Horizona. Wychodzi nowy Horizon i w sumie nadal jest zabawą w podświetlanko, rzadkie punkty interakcji. Oczywiście to gra nastawiona na co innego, na realistyczne twarze, filmowy show, poświetlanko, znaczniki pokazujące gdzie iść, bohatera mówiącego nam cały czas monologi co się dzieje, to czego chcą posiadacze PlayStation. Inna gra. Wielu znajomym sam prędzej polecę Horizona niż Zeldę w ich gusta. Ale, tak technicznie... gra też próbuje jakiegoś gameplayu jak z Zeldy. Zachodzi niedaleko. Po 5 latach, minimalny jest postęp systemów interakcji w grach 3D. Bo jak widzę hookshota z Horizona, to w sumie mam głównie myśl: "kurde, ale będzie fajnie jak kiedyś w Zeldzie będzie hookshot, który łapie się wszystkich powierzchni, ale to da możliwości". W Horizonie jest głównie powierzchowny, jest kilka wyznaczonych punktów do łapania się, kilka razy się tego używa jak developer chciał, podświetlasz punkt, używasz go. Podobnie ze wspinaniem. Nawet nie liczę że filmowe gry 3D to zrobią, tylko no właśnie może któraś kolejna Zelda. Taki właśnie hookshot może kiedyś będzie, to sobie myślę widząc te bajery. Albo myślę: kiedyś, na mocniejszej konsoli, może w Zeldzie będzie można np. lać wodę. To by było fajne, móc tak nalać wodę gdziekolwiek, zamrozić, rozmrozić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 489 Opublikowano 26 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2022 Z Zeld moja ulubioną "mocą" było chyba wchodzenie w ścianę w A Link Between Worlds. Gra 3d z rzutem izometrycznym jak pierwowzór SNES a jak świetnie wykorzystywała to przejście na 3D i eksplorację. W Mario Odyssey też uwielbiałem te przejścia w klasyczne 2d Mario. Jestem przekonany że BOTW2 jeszcze nas zaskoczy pomysłami. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2022 Byo? xd 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2022 Ciekawe co w botw2 będzie można zrobić:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2022 1 godzinę temu, Dave Czezky napisał: Ciekawe co w botw2 będzie można zrobić:) Oglądać slide show w 540p. 2 2 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 25.03.2022 o 23:28, ogqozo napisał: Weźmy takiego Horizona. Wychodzi nowy Horizon i w sumie nadal jest zabawą w podświetlanko, rzadkie punkty interakcji. Oczywiście to gra nastawiona na co innego, na realistyczne twarze, filmowy show, poświetlanko, znaczniki pokazujące gdzie iść, bohatera mówiącego nam cały czas monologi co się dzieje, to czego chcą posiadacze PlayStation. Horizon FW to gra oparta głównie na walce z maszynami oraz odkrywaniem historii świata oraz postaci w unikatowym settingu. Interaktywność jest ograniczona w stosunku do BOTW, ale wszystko inne jest lepsze. edit - odnośnie znaczników, to na ich brak można pozwolić sobie w open worldzie, w którym interakcje z NPC są żadne albo małoznaczące, np. Elden Ring czy BOTW właśnie. W każdym innym przypadku to jest po prostu bez sensu. Edytowane 17 kwietnia 2022 przez aph 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2022 Akurat oprócz grafiki to w horizonie nic nie jest lepsze chyba że piszesz o forzie to jeszcze model jazdy jest lepszy 4 3 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 9 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2022 pierwsze 20 sekund wystarczy technika rodem z anime 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 9 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2022 Zelda i returnal mają najlepsze udźwiękowienia w grach, całkowicie magiczne i powiązane z klimatem gry, i jak się je słyszy to człowiek rozpoznaje je natychmiast i chce wrócić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 489 Opublikowano 9 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 maja 2022 Zasadniczo to o każdej grze Nintendo można powiedzieć. Dla mnie DQ też ma charakterystyczne i przyjemne dźwięki, może poza muzyką w MIDI ale nigdy nie ogrywałem głównej serii z takim dziadostwem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano 29 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2022 Będzie później większe eq czy połowe gry spędzę w menu?? 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 29 maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 maja 2022 Chodzi Ci o ilość slotów na bronie? Będziesz mógł to tuningować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano 1 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2022 Jest jakiś giga koks na zarabianie? Tyle fajnych strojów i chatka do kupienia a ja tu ledwo na zwykłe strzały mogę sobie pozwolić żeby kieszeń za bardzo nie ucierpiała Chciałem sprzedawać te części robotów ale odkryłem doktorka i dobrze zrobiłem że się powstrzymałem :< 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 272 Opublikowano 1 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2022 Najlepiej zbierać i sprzedawać kruszce, kryształy, klejnoty. Po kilkudziesięciu godzinach ekscytującej przygody powinieneś mieć tego sporo (niektóre z tych skarbów wykorzystuje się do podnoszenia wartości ciuchów, inne potrzebne są do ukończenia zadań z NPC więc warto jakiś zapas zawsze trzymać) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 1 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2022 41 minut temu, Pupcio napisał: Jest jakiś giga koks na zarabianie? Tyle fajnych strojów i chatka do kupienia a ja tu ledwo na zwykłe strzały mogę sobie pozwolić żeby kieszeń za bardzo nie ucierpiała Chciałem sprzedawać te części robotów ale odkryłem doktorka i dobrze zrobiłem że się powstrzymałem :< Proponuje kupic amiibo, tak z 6-7 sztuk. Guardian 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 1 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2022 7 minut temu, Dave Czezky napisał: Proponuje kupic amiibo, tak z 6-7 sztuk. Guardian i koniecznie korok mask 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 1 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2022 Trzeba. Nintendo to elitarne hobby, dla ludzi sukcesu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano 1 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 1 czerwca 2022 2 godziny temu, Dave Czezky napisał: Nintendo to elitarne hobby, dla ludzi sukcesu, z pojemnymi dupskami. naprawiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 21 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 czerwca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
KJL 102 Opublikowano 3 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2022 Gram w Breath of the Wild od około 7-8 godzin. Resztę wrzucę w Spoiler bo nie chcę komuś psuć zabawy. Spoiler Nie wiem czy ja w tę Zeldę źle gram albo nie rozumiem tej gry jak powinienem ALE - wyszedłem z pierwszej planszy na której są 4 świątynie, mam też już ten latawiec. Teraz main quest gry prowadzi mnie do załatwienia sprawy z 4 divine beasts, żeby były po naszej stronie w walce z Ganonem. Jako, że mam tylko 5 serca życia zacząłem chodzić po świątyniach w celu zebrania jak największej Orbów, żeby je zamienić później na serca życia i kółka wytrzymałości. Ogólnie biegam tak po mapie omijając wszystkich przeciwników bo...walka z nimi nie ma najmniejszego sensu. Nie daje to żadnego doświadczenia, zresztą w grze nie ma żadnych umiejętności do rozwijania, Link jest strasznie słaby na początku - więc lepiej jest jak się przed wszystkimi ucieka. I tak planuję odkryć całą mapę dopakować postać i wtedy dopiero skończyć main quest. Ale to czyni grę całkowicie pozbawioną sensu, zresztą minęło z 8 h i już mi się średnio chce szukać tych świątyń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 617 Opublikowano 3 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 3 lipca 2022 To właśnie botw w pigułce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi