Skocz do zawartości

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

A zdrowy wariat ile tam miał z 500h? xD 

U mnie 100+h i spokojnie zrobione wszystko poza jednym shrine co wymaga Blood moona. Akurat tego nie znalazłem a teraz to by chyba trzeba aktywnie grać żeby się taki księżyc pojawił więc wyjebka bo nie mam nic do roboty już. Grać specjalnie szukać koroków i ulepszać ubranka już nie dla mnie aktywności. 

O kurde, ja wczoraj skończyłem Botw, tylko mi to zajęło prawie 160 godzin :D A jak teraz sprawdzam w Internecie to i tak dużo rzeczy ominąłem. Jak chociażby jakiś fajny quest z budową miasteczka. Spokojnie mógłbym jeszcze 40 godzin do 200 dobić. Ale już chyba mi się nie chce. Gierka odstawiona na półkę i teraz widzę że jest w promce na eshopie DK country tropical freeze i nsmb u deluxe więc któraś z nich zaraz zagości na dysku. 

Dokładnie są rzeczy fajniejsze jak i słabsze. No i eksploracja już tak nie robi chyba że będziesz chodził inaczej niż w BOTW to może coś będzie wyglądać inaczej :sonkassie:

Mi się chwilowo znudziło bo podobno extra questy względem BOTW a trafiłem na taki niby spoko ale jeden etap 

Spoiler

muszę zebrać 10 świerszczy xd 

kochane Chińczyki z Nintendo 

Nie wiem czy mam sprawną konsolę bo jeden przycisk chyba nie działa. Mam pytanie jestem przy pierwszej wieży i mam problem rozmawiałam z postacią z paralotnią i dalej nie wiem jaką kombinacją przycisków się posłużyć. Próbowałam największy przycisk ze zdjęcia klikać i nic i nie wiem czy trzeba czymś innym czy mam zepsutą konsolę. Przycisk po prawej stronie największy w konsoli switch lite bardzo proszę o pomoc

już działa

Edytowane przez Izaa1
  • 4 miesiące temu...

Wyszedłem z tego Plateau i dotarłem do dwóch pierwszych wiosek. No fajna gierka. 

Super widoki. Gra wymaga cierpliwości bo jest zaskakująco trudna na początku. Czuć klimat przygody, trzeba jej to przyznać.

Nie jestem przekonany jeszcze do tej zniszczalności broni. Wkurza mocno, ale zakładam, że się to zmieni w przyszłości, jak "ulepszę" postać. Za to samo sterowanie, a dokładniej zmiana broni, itemów, itd, to wszystko kuleje i to się chyba nie zmieni, może jedynie się przyzwyczaję, ale nie jest to wykonane idealnie :( Gdyby było szybkie menu na jedzonko, to bym się ucieszył. Niemniej tak czy siak, nie jestem zachwycony sterowaniem, i nie mam na myśli poruszaniem się postacią, a manewrami zmian broni/mocy/itemów.

Ale całą resztę doceniam. Czy kocham tę grę tak jak oczekiwałem, że będę? Nie, ale ogrywam ją po 7 latach. Plus jest to gra, której piękno chyba odkryję wraz z dalszymi godzinami. Czuję w serduszku zagrajmera, że tak będzie. Doceniam te ciche momenty, te chwile, gdzie wpadasz na jakiś dziwny pomysł i on zadziała. 

No ale chciałbym normalną broń niepsującą się i bardziej dynamiczną muzykę jak w starych Zeldach. Co mam kłamać, tak czuję. 

Tak eq niestety boli mocno, brońki jakieś mocniejsze wpadną ale raczej przestanie Cię to wkurzać bo będziesz miał więcej slotów na broń. Z muzyczką się nie zgodzę bo po ograniu tp i ww nie wyobrażam sobie żebym miał słuchać zapętlony hyrule field theme przez 100h:notlikethis:

• 2 tygodnie później...

Powoli zaczynam quest z drugą Boską Bestią więc może skrobnę parę wstępnych wrażeń, eh? 

No więc pierwsze wrażenia z gry były zaskakująco średnie. Irytował przed wszystkim interfejs, który jest zbyt niepotrzebnie pokomplikowany. Teraz po 10h już tak nie przeszkadza, ale to z racji przyzwyczajenia się, a nie przekonania do niego. 

Podobnie z walką. Do teraz irytuje mnie psucie się broni i tarczy. Pomysł jest naprawdę fajny i rozumiem o co im chodziło, ale póki co patent potrafi zirytować. Ale to zapewne się zmieni z czasem. 
Irytuje mnie też deszcz. Liczę że znajdę potem jakiś sposób na wspinaczkę pomimo deszczu, bo czasem to sprawia, że muszę odłożyć pada i se czekać. No nie wiem. 

Ostatnia rzecz to wciąż muzyka. Chciałbym coś bardziej melodyjnego i dynamiczniejszego jak w starych Zeldach - nie w otwartej przestrzeni, ale w miasteczkach. Coś bardziej z życiem i do tupania nóżką.

Ponarzekałem, ale cała reszta naprawdę robi. Genialna eksploracja, mega wciągające shrine'y, KLIMAT i WIDOKI. Te przeróżne sposoby na rozwiązanie problemu.

Gra jest doprawdy inspirująca. Jest istnym świeżym powietrzem. Dzisiaj wpadłem do kumpla i akurat grał w RDR 2 i dosłownie aż mi się niedobrze zrobiło jak Arthur nie mógł na nic się wspiąć i ruszał się jak czołg. Wiem, to zupełnie inne gry, ale po sesji w Zeldzie to gryzie się dwukrotnie mocniej.

No nic, gram dalej i myślę o grze nawet w pracy. Tak aby odpalić i spojrzeć na to co jest za tym pagórkiem. A potem następnym.  Nawet nie myślę o głównej fabule, tylko o eksplorowaniu i odkrywaniu. Fascynujące przeżycie, człowiek czuje się jak dziecko. 

• Plusik 3
  • This 1

U mnie na liczniku też z 30h, ostatni raz grałem jesienią. Mam póki co przerwę, bo o ile eksploracja mapy to jest coś pięknego, tak niestety mechanika niszczenia broni skutecznie zabija fun z gry :reggie:

No nie jestem fanem tego rozwiązania, gdy znajdę jakąś ciekawą broń to zamiast z niej korzystać, używam jakiegoś szrotu, bo zawsze wydaje mi się, że tą lepszą zostawić „na później” 

Liczę na to, że jeszcze wrócę do tej gry i przekonam się bardziej, możliwość wyłączenia tej mechaniki rozwiązałoby wszystkie problemy :) 

• This 1
13 godzin temu, Figaro napisał(a):

Ostatnia rzecz to wciąż muzyka. Chciałbym coś bardziej melodyjnego i dynamiczniejszego jak w starych Zeldach - nie w otwartej przestrzeni, ale w miasteczkach. Coś bardziej z życiem i do tupania nóżką.

Ranisz zagrajmera. Motyw kakariko albo hateno to są takie bengery

warto trzymac jedna lepsza bronke na okazje walk z robocikami w swiatyniach

a tak to rozwalac co jest, tyle tego lezy, ze nigdy nie zabraknie

deszcz jak to woda z nieba, swietego zdenerwuje, dlatego, wbrew idei grania po swojemu, zalecam jako pierwsza z boskich bestyj ubic te z krainy okupowanej przez Rito, bedzie nieco lzej...

• 1 miesiąc temu...