chrno-x 901 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Nie potrzebny Ci opis z netu do wspomnień. W wielu stajniach jest typ z Kakariko, który maluje obraz, podchodząc do niego najpierw w Kakariko rozpoczynamy quest aby zrobić mu fotę wróżki na wzgóru przy wiosce. Po tym quescie pokazuje mu się pierwsze zdjęcie, które jest najbliżej nas (gra sama wybiera). Gdy poda nam ogólne wskazówki gdzie niby widział tą lokację, można znaleźć typa w różnych stajniach, gdzie po raz kolejny będzie można mu zademonstrować kolejne zdjęcia. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 No wiem, ale i z tym może być trudno, ja mam 7 wspomnień, z czego jedno tylko szukałem, bo chciałem sprawdzić dla odmiany coś innego, i trochę go szukałem 2-3 godziny? A to było jedno z łatwiejszych, wnioskuję. Cytuj
MichAelis 5 619 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Gdy myślisz, że te gra niczym więcej Cię nie zaskoczy... To jest chyba fake na 1.04... Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 (edytowane) Bardzo dobry fejk, ja też się nabrałem. Od razu pomyślałem o włączeniu gry i rozpoczęciu zbierania tych itemków. Edytowane 2 kwietnia 2017 przez Hum Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 (edytowane) Rzekomo nie jest fake, bowiem na filmiku nie ma pokazanej w składnikach gwiazdki o której mówią (wrzucają wszystko ale pomijają gwiazdkę/kometę) i podobno wtedy działa. Sprawdziłbym ale nie mam ząb eldry. @wariat Ja w ten sposób znalazłem wszystkie 12 wspomnień (no za wyjątkiem tego obok Lake Hylia) i powiem Ci, że NPC bardzo dokładnie podaje rejon i trzeba powoli przez niego przejść, wtedy zaczyna się świecić punkt. Oczywiście czasami dojście do danego miejsca zajmuje czasu bo teren jest długi ale nie jest to trudne i szczerze jak na osobę, która tak wszystkim polecała nie ruszać guide'ów i filmików i wyszukałeś 97% Shrine'ów sam to aż się dziwię że wspomnienia chcesz zrobić na łatwiznę a satysfakcją ze znalezienia moim zdaniem większa niż ze znalezienia shrine'a. Edytowane 2 kwietnia 2017 przez chrno-x Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 apropo wspomnien, najwiecej problemow mialem ze wspomnieniem w lesie, niedaleko hyrule castle, niedaleko jednej ze stajni. jak zobaczylem zdjecie tego wspomnienia to pomyslalem "no chyba (pipi)a nie, nie bede latal po wszystkich lasach gry i szukal jak poyeb jakis". Traf chcial, ze tak na pale tam wlazlem zwiedzajac okolice i nagle zobaczylem swiecacy punkt xd Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 apropo wspomnien, najwiecej problemow mialem ze wspomnieniem w lesie, niedaleko hyrule castle, niedaleko jednej ze stajni. jak zobaczylem zdjecie tego wspomnienia to pomyslalem "no chyba (pipi) nie, nie bede latal po wszystkich lasach gry i szukal jak poyeb jakis". Traf chcial, ze tak na pale tam wlazlem zwiedzajac okolice i nagle zobaczylem swiecacy punkt xd idziesz do tej stajni i malarz tam stoi i podaje dokładnie, który lasek według niego jest na zdjęciu. Niby twierdzi, że nie jest pewien ale zawsze jest to w 100% pewniak. Ja sam równeiż myślałem, że bez guide'a ani rusz ale tak biegałem, wpadłem na tą stajnie i da-da-daa-daaam - NPC spadł mi z nieba i poratował wskazówką. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 2 kwietnia 2017 Opublikowano 2 kwietnia 2017 tak, wiem, raz tylko skorzystałem z jego podpowiedzi, ale to tylko w celach upewnienai sie czy dobrze kojarze okolice zwiedzalem generalnie wczoraj czy tam przedwczoraj osniezone szczyty i masakra, niby pusto, niby zimno i czasem slaba widocznosc, ale klimacik i dwie zagadki z kulami snieznymi do jednej trafilem calkowicie przypadkiem i to co znalazlem w srodku jaskinii oblodzonej to obama shrine i (pipi)itny szkielet lewiatana z questa gdzie trzeba takie 3 znalezc Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 (edytowane) Rzekomo nie jest fake, bowiem na filmiku nie ma pokazanej w składnikach gwiazdki o której mówią (wrzucają wszystko ale pomijają gwiazdkę/kometę) i podobno wtedy działa. Sprawdziłbym ale nie mam ząb eldry. @wariat Ja w ten sposób znalazłem wszystkie 12 wspomnień (no za wyjątkiem tego obok Lake Hylia) i powiem Ci, że NPC bardzo dokładnie podaje rejon i trzeba powoli przez niego przejść, wtedy zaczyna się świecić punkt. Oczywiście czasami dojście do danego miejsca zajmuje czasu bo teren jest długi ale nie jest to trudne i szczerze jak na osobę, która tak wszystkim polecała nie ruszać guide'ów i filmików i wyszukałeś 97% Shrine'ów sam to aż się dziwię że wspomnienia chcesz zrobić na łatwiznę a satysfakcją ze znalezienia moim zdaniem większa niż ze znalezienia shrine'a. Nigdzie nie napisałem, że skorzystam z opisu, bo nie lubię korzystać, ale nie lubię też krążyć godzinami bez celu, więc jeśli zajdzie potrzeba to skorzystam, oczywiście gdy nie będę umiał czegoś znaleźć parę godzin. Ze wspomnieniami raczej dam radę, ale zostawiam je na kiniec, bo jak narazie znalazłem kilka przy okazji, podczas szukania Shrinów. Przy takiej ogromnej grze nie widzę powodu do wstydu, jeśli ktoś skończy sam w 97%, co innego, jeśli ktoś cały czas gra z opisem, bez sensu, ale dla tego jednego wspomnienia, Shrina czy kilkunastu Koroków nie widzę problemu. Edytowane 3 kwietnia 2017 przez zdrowywariat 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 po pierwszym divine beasts - o jezusie ale to bylo dobre, znowu sie czulem jakbym gral w sotc wogole swietna gra, podkreslam GRA - na 15h gralem w nia (czyli walczylem, rozwiazywalem fajne zagadki, zwiedzalem swiat, bawilem sie fizyka, zaliczalem questy) jakies na oko 14h 49min, pozostale 11 minut to byly scenki i dialogi, taki jest mniej wiecej podzial gry, a ogladania do tego te nie traktowania gracza jak idiote - nie ma znacznika metrow do celu, sciezki dojscia, pierdylonia znacznikow, zdycowanie juz nikt na swiecie nie robi tego typu gierek w ten sposob 7 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Te wspomnienia są banalne do odszukania, przed chwilą znalazłem dwa w pół godzinki, wystarczy teleportować się po Stable, a ten malarz wszystko fajnie wyjaśnia. Cytuj
bocieque 123 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Chciałem sobie kupić amiibo z BotW, a tu nigdzie ni ma, albo chore ceny :E. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Oficjalnie jaszczurka najlepszym Divine Beast ever kiedy myslisz, ze gra zaczyna Ci sie lekko nudzic, wchodzisz do nowej lokacji (death mountain), kladziesz wagonik na szynach, jezdzisz przy uzyciu bomb i cieszysz michę a jaszczurka i sekwencja dojscia do niej brakowalo pewnej epickosci slona i ptaka, ale i tak swietne. a moment wejscia do bestii i pierwsze kilka/kilkanascie minut Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Oficjalnie jaszczurka najlepszym Divine Beast ever kiedy myslisz, ze gra zaczyna Ci sie lekko nudzic, wchodzisz do nowej lokacji (death mountain), kladziesz wagonik na szynach, jezdzisz przy uzyciu bomb i cieszysz michę a jaszczurka i sekwencja dojscia do niej brakowalo pewnej epickosci slona i ptaka, ale i tak swietne. a moment wejscia do bestii i pierwsze kilka/kilkanascie minut czy raven nie mówił tobie coś o nadużywaniu emotek? Cytuj
Figaro 8 234 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 kwietnia 2017 A może lubi używać emotek? Co ci do tego? 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 nie da się czytac tych postów Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Czyli jednak da się magnesem podnieść przedmiot, na którym się stoi. Perpetum mobile Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 technicznie rzecz biorac, podnosi przedmiot w ktroym jest skrzynka na ktorej stoi pewno dlatego silnik zwariowal i pozwolil na to :D Cytuj
Gość Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Kurde nawet w CD Action dali 10 Zeldzie. Co za czasy. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Wiedzieliście, że jak zabijecie lodowymi strzałami jakiegoś łosia czy innego jelenia, to dostaniecie zamarznięte mięso, które pomaga przetrwać gorące temperatury xd? Cytuj
bocieque 123 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 W sumie już na początku gry, bo przez przypadek strzeliłem w dzika zamarzającą strzałą, zamiast zwykłą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi