Gość Vesper Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 (edytowane) Paluch na swoim oficjalnym profilu na Facebook'u napisał: Polska a właściwie polscy słuchacze rapu to przejebany temat. W naszym kraju raperzy są niewolnikami swojego wizerunku co wymusza na nich automatycznie hipokryzje (oczywiście mówie o tych którzy nie mają odwagi) i z premedytacją dla hajsu, lub ze strachu, lecą wytartym szlakiem. Jest niewielka grupa raperów którzy nie boją się eksperymentów i srają na ogólny hejting uskuteczniany przez ograniczonych odbiorców np. na sample ,brudne brzmienie, czy przeinteklektualizowne zwrotki smutnych w huj gamoni. Osobiście sram na ograniczanie muzyków i pierdole cenzurę na yt i szanuje każdą próbę odskoczni od typowego polskiego rapu. Trzeba mieć jaja żeby w kraju nastawionym na wtórne brzmienia z lat 90' robić muzykę która idzie z duchem czasu zarówno w temacie tekstów jak i muzyki i jednocześnie nie sprzedaje się jak byle kurwa. Natomiast tępe huje słuchają typów którzy brzmią identycznie i uważają się za znawców. Rap to nie tylko podwójne i sample wy (pipi)i pisowcy rapu kurwa.Musiałem to kurwa napisać bo poziom irytacji po rzuceniu okiem na komentarze pod niektórymi, moim zdaniem, świeżymi kawałkami z Polski sięgnął zenitu. Cieszę się, że na tą chwile tych ogarniętych jest ponad 44000 i to tylko na tym kanale. Pozdrawiam. "Ja Pierdole"... Zgadzam się z tym, chociaż sam jest hipokrytą, bo w swoim kawałku najeżdża na Fokusa za nagranie z Dodą, a pododno "sra na ograniczanie muzyków". nagrywają z Dodą, grają psa w serialachto jakby swoim fanom jechali po matkach Gardzę takim szajsem, wypowiadam walkę Edytowane 5 Września 2012 przez Vesper Cytuj Odnośnik do komentarza
ShtaS 174 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Się drugi glamrap robi na forumku, Vesper dla rapgry jak nikt inny! Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 no Vesper szaleje, nie da się ukryć Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Ewidentnie brakuje tematu: "Hip Hop za granicą - newsy, opinie, komentarze" Vesper nie daj się prosić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ShtaS 174 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Albo temat "HipHop w Polsce - historia, archiwa, oldschool", gdzie mógłby wrzucać materiały z działu "Wstecz story" z glamrapu O_O Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Planet się wypowiedział na fejsie: Jako, że jestem producentem i co nieco wiem o robieniu bitów to nie mogę tego przemilczeć. To co zrobił Sidney Polak jest mega żenujące i nie do przyjęcia. Zapłacił w 2008 roku za te paczki i ma licencje? No błagam... (pipi). Ja tak robiłem w 2003 jak zacząłem cokolwiek kombinować z muzyką i bardzo szybko się zorientowałem że robię źle!! Nawet nie trzeba być muzykiem i nie trzeba mieć słuchu żeby coś wykręcić z gotowych loopów. To już nie są lata 90 Panie Sidney, produkcja muzyki dla wielu przestała być czarną magią i nie przejdą tutaj takie myki. Skoro tak się bawisz to nie mów o sobie jako o twórcy, artyście, producencie... bo to nic innego jak odtwarzanie czegoś co ktoś kiedyś zrobił i na co miał pomysł. Ps. Pezet jak najbardziej na propsie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Vesper Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Ewidentnie brakuje tematu: "Hip Hop za granicą - newsy, opinie, komentarze" Vesper nie daj się prosić. Bo mnie synek nie interesuje zagraniczny rap. Chcesz to sobie załóż. Problem? 8) Nie chce mi się czytać o zagranicznym rapie, co ostatnio wyszło, czy jest dobre, czy chu.jowe, bo mnie nie obchodzi w ogóle. To samo dyskusje o zagranicznych raperach. Poza tym w HHC jest jakieś 3/4 niepotrzebnych tematów, a w większości i tak offtop, więc co Wam przeszkadza jeden więcej? Jak się nie podoba to omijać, za każdym razem trzeba to powtarzać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Nie mogą omijac, bo zostaniesz sam. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 (edytowane) Paluch gadający o odwadze w wypowiadaniu się oraz hipokryzji w rapie, kur.wa błagam. Poznańska scena, gdzie każdy, kto ma cokolwiek do powiedzenia, musi lizać doopę pozostałym i propsować ich płytki i dokonania, jakimi wackami by nie byli, a cisnąć można i należy tym, na których ciśnięcie jest przyzwolenie "z góry", czyli oczywiście TDFowi, hip hopolowcom itd itp. Klasycznego dla naszych rodzimych raperów bólu doopy i czarno białego postrzegania świata (krytykujesz Palucha to na pewno słuchasz tylko truskulu, klasyki i kawałków z wielokrotnymi) nawet nie zaczynam rozkminiać. Co nie zmienia faktu, że lubię twórczość Palucha i najnowszą płytkę sprawdzę z przyjemnością, na dodatek w wielu sprawach się z nim zgadzam, no ale to musiałem skomentować. Edytowane 6 Września 2012 przez kotlet_schabowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 TRACKLIST "MONSTER" Be Yourself feat Jerome, Porchy 2:50 Nie oddam za nic feat Chronz, Porchy, Cashtastic 2:55 Heavy on the Beat feat Hijack, Porchy 1:56 I am feat Hijack 2:31 Mr Pink feat Hijack 3:53 My Album feat Hijack 2:44 My Music feat Hijack 3:13 Jeszcze Firma nie zginela feat Bosski, Tadek 3:34 Pain Be My Guest Album - Pain Be My Guest feat Hijack, Porchy, Chronik 4:10 We party hard we never rest feat Wiley (Matheo Version) 3:02 We party hard we never rest feat Wiley (Steel Banglez Version) 3:12 Police Chase feat Hijack, Chronik 3:15 Ja robie muze ty placzesz feat Sobota, Wini, Rena 5:21 Robbery feat Hijack, Kaczy 3:27 Znawca Rapu - Znawcy Rapu feat Hijack 3:22 Kto nie ryzykuje szampana nie pije feat Sokol, Paluch 4:27 Slawy Szczyt feat Borixon, Slon BENDZIE MIAZGA Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Jeszcze Firma nie zginela feat Bosski, Tadek 3.34 !!!!!1111 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 niedawno jego ekscelencja wrzuciła numer domo genesisa z action bronsonem z albumu wyprodukowanego przez alchemista więc trochę powagi bo to urasta do rangi obrazy majestatu Cytuj Odnośnik do komentarza
Błachoo1950 5 Opublikowano 8 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 dziś znajomy, który bardziej się interesuje rapem zadał mi pytanie "dlaczego Peja z Decksem juz nie współpracują?" ktoś mu odpowie ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi