Skocz do zawartości

Konsole NextGen  

296 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na którą konsolę nextgen czekasz najbardziej?

• PlayStation 4
    • Xbox 720
    • Wii U
    • Jestem zawiedziony konsolami, nie zakupie kolejnej.
  2. 2. Nazwa następcy Xbox 360 to?

3. 3. Premiera nowego Xboxa będzie?

4. 4. Premiera PS4 będzie?

5. 5. Ile RAM będą posiadać nowe konsole?

6. 6. Nowe konsole będą kosztować...

• 299-399 € (1199-1599 zł)
    • 400-499 € (1600-1999 zł)
    • 500-599 € (2000-2399 zł)
  7. 7. Ile rdzeni będą mieć nowe konsole?

8. 8. Czy granie na PS Network dalej będzie za darmo?

• Tak, będzie dalej za free.
    • Nie, będą opłaty podobne do XBL GOLD.
  9. 9. Czy liczysz na wsteczną kompatybilność?

• Tak! Chcę czasami ogrywać tytuły ze starych platform.
    • Nie, wolę już żeby konsola była trochę tańsza.

Rekomendowane odpowiedzi

Kwestia tego ile dana gra jest w produkcji i czy jest w kolaboracji np. z jeszcze innym mniejszym studiem. Poza tym Rare to cholernie produktywny developer - zrobili łącznie 8 gier na X360.

Szkoda, bo mogli zrobić ze trzy czy cztery ale killer-appy. Choć podobno Banjo&Kazooie dawało radę. Ja wciąż wierzę, że Rare odzyska dawny blask chwały z N64. 

Gość DonSterydo

Kwestia tego ile dana gra jest w produkcji i czy jest w kolaboracji np. z jeszcze innym mniejszym studiem. Poza tym Rare to cholernie produktywny developer - zrobili łącznie 8 gier na X360.

Szkoda, bo mogli zrobić ze trzy czy cztery ale killer-appy. Choć podobno Banjo&Kazooie dawało radę. Ja wciąż wierzę, że Rare odzyska dawny blask chwały z N64. 

Sęk w tym, że podobno wszystkie były dobre :P

Khem pajgi, po czym wnioskujesz że PSP nie miał wsparcia?

PSP GO - w sklepiku jest dużo tytułów, co jeszcze by mieli robić dla nieudanego modelu? Był czas że 10 gier za free dawali.

Vita - Sony staje na rzęsach by pchać ten wózek (Plus, reklamy, konkursy, itp. ), a startup miała mocny.

Jedynie z Movem jako tako się zgodzę. Ogólnie hejt z du.py...

gdzie staje na rzęsach?dwa godne uwagi ekskluzywy na 2013, które zapowiedzieli i nie są portami z ps3(Tearaway i Mercenary) nazywasz stawaniem na rzęsach?

Niech zapowiedzą obniżkę ceny (to wstyd, że vita jest droższa od ps3) i kilka na prawdę mocnych tytułów dedykowanych tylko tej konsoli to pogadamy. Mój post o tej konsoli znajdziesz w odpowiednim temacie forum. Na razie to Vita udowadnia mi dwie rzeczy:

- że sony po raz kolejny traci się w tym jak traktować konsolę przenośną(czy jako odrębną pełnoprawną konsolę czy dopełnienie dla posiadających stacjonarne)

- że pomyłką wszechczasów sony była strona softwarewa ps3 i to jak jej system jest zacofany i zamulony, obserwując jak działa system vity, jak jest multitaskowy.

Tu zresztą  dochodzimy do tego co jest najważniejsze w tej branży i co na dobrą sprawę decyduje o jakimkolwiek sukcesie sprzętu - mianowicie GRY - mamy z(pipi).ane softwarowo ps3 z masą fajnych gier i świetnie technicznie zaprojektowaną vitę z brakiem gier.

Poza tym boli brak zainteresowania innych firm - capcom całkowicie olał vitę, take2 wstrzymał pracę nad Bioshockiem, Square siedzi cicho, dużo się musi wydarzyć ojjj dużo by ta konsola podniosła się z kolan choć nadzieja jakaś tam jest...Sony jak odstawi ps3 będzie mogło się skupić tylko na dwóch konsolach(ps4 i vita) bo jazda na trzy fronty jak widać nikomu na dobre nie wyszła(np olany rok 2012 pod względem exów na rzecz produkcji startowych na handhelda i pewnie prac nad ps4)

Edytowane przez Ficuś

Wiecie co? Odcinając się od hype'u i własnych nadziei, to jednak chyba lepiej by Sony nie ogłaszało jeszcze PS4 na najbliższej konferencji 20 lutego. Ukazywanie się tak wcześnie przed konkurencją, może ją skłonić do modyfikacji by skrócić lub wypracować przewagę technologiczną. Znaczy ja wiem, że i tak wszystko się rozbija o kasę (o to jak drogie będą podzespoły i sama konsola), więc nie ma tu raczej szans na jakieś nagłe zwroty akcji. Jednakże nawet MS był w stanie przy okazji X360 za namową jednego developera zwiększyć ilość RAM-u w konsoli. Tym samym mam wrażenie, że ta akcja na neogafie ma sprowokować Sony, a z drugiej strony gdyby Sony się nie ugięło, to zapewne powstanie masa gifów ośmieszających. Jedynym IMO wyjściem z tej sytuacji jest zaprezentowanie czegoś nt. PS4, ale bez specyfikacji technicznej. Może to być np. wygląd konsoli, możliwe akcesoria, data premiery/data zapowiedzi premiery ;p , czy może jakie gry są w produkcji.

Gość DonSterydo

Jesteś niepoważny jak myślisz, że MS mógłby coś zmienić w specyfikacji konsoli XD To by oznaczało kilka miesięcy opóźnienia. Epic namówił MS na zwiększenie ramu, ale to było na etapie projektowania konsoli, a nie wstępnej produkcji i finalnych devkitów jak to ma miejsce w tej chwili.

http://www.conowego.pl/aktualnosci/playstation-4-z-wlasnym-kinectem-8447/

Plotek o PlayStation 4 jest naprawdę dużo. Nie powinno to nikogo
dziwić, ponieważ Sony przygotowuje jedną z najbardziej wyczekiwanych
konsol w historii. W tym zatrzęsieniu informacji do końca nie wiadomo,
które są prawdziwe, a które totalnie wyssane z palca. Czas na kolejną,
tym razem bardzo prawdopodobną plotkę.

Serwis VGLeaks twierdzi, że nowa konsola zostanie wyposażona w urządzenie przypominające Kinect Microsoftu. Ma to być tzw. "podwójna kamera", czyli ulepszona wersja EyeToy'a, znanego z poprzednich odsłon maszynki Sony. Będzie składać się z dwóch kamer hd i czterech mikrofonów.
Pozwoli wykrywać ruchy i najprawdopodobniej zmiany w położeniu ciała.
Dodatkowymi opcjami mają być np. skanowanie użytkownika i automatyczne
logowanie na jego profil.

Nie wiem czy było, jak było to posta usunę. Tak czy owak, dosyć ciekawa plotka. Nie wiem jednak po co Sony w ogóle w to brnie, trochę to wygląda jak dopinanie pewnych rzeczy na siłę, bo konkurencja ma.

Gość DonSterydo

Najpierw puścili Move wzorowane na Wiilocie, głównym motorze napędowym konsoli, która sprzedała się w ilości prawie 100 mln sztuk, a teraz mieli by wzorować się na Kinekcie, który zszedł w 20 mln pod koniec żywota X360 - serio zastanawiasz się "po co"?  :P

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo

Jednak mi się wydaje, że z Kinectem nie będzie to miało nic wspólnego, Kinect to jednak wykrywanie w 3D. To będzie pewnie lepszy Eye Toy do pracy z Move. Nie mają co starać się rywalizować z Kinectem bo już na starcie by byli spaleni - Kinect ma jednak za sobą 3 lata ekstensywnych testów na bardzo dużej populacji. Lepiej dla nich będzie ulepszać formułę Move.

IMO jak i Nintendo, jak i Microsoft mocno zadbały o to by ich kontrolery ruchowe były częścią ich twardej polityki, zaś co do Sony to mam wrażenie że gdzieś jakby się waha i stoi w przeciągu. Nintendo - wiadomo od podstaw budowało konsolę z tym, MS nieźle potworzył studiów kinect'owych, a tymczasem nawet ja nie słyszałem by Sony zrobiło większy krok w tym kierunku. Stąd mogliby się skupić na tym co robią najlepiej - gry dla core'owych graczy z wykorzystaniem pada i kilku innowacji z nim związanych. Znaczy i tak obstawiam, że tak będzie - pewnie skończy jako dodatek do kilku gier i czasami coś na Wonderbooka i może jakaś gra muzyczna :) Oby tylko nie dodawali do konsoli, bo po co niepotrzebnie zawyżać koszty.