Skocz do zawartości

Konsole NextGen  

296 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na którą konsolę nextgen czekasz najbardziej?

• PlayStation 4
    • Xbox 720
    • Wii U
    • Jestem zawiedziony konsolami, nie zakupie kolejnej.
  2. 2. Nazwa następcy Xbox 360 to?

3. 3. Premiera nowego Xboxa będzie?

4. 4. Premiera PS4 będzie?

5. 5. Ile RAM będą posiadać nowe konsole?

6. 6. Nowe konsole będą kosztować...

• 299-399 € (1199-1599 zł)
    • 400-499 € (1600-1999 zł)
    • 500-599 € (2000-2399 zł)
  7. 7. Ile rdzeni będą mieć nowe konsole?

8. 8. Czy granie na PS Network dalej będzie za darmo?

• Tak, będzie dalej za free.
    • Nie, będą opłaty podobne do XBL GOLD.
  9. 9. Czy liczysz na wsteczną kompatybilność?

• Tak! Chcę czasami ogrywać tytuły ze starych platform.
    • Nie, wolę już żeby konsola była trochę tańsza.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo
Opublikowano

Ciiiii... będzie większa beka z Yeti w czwartek ;)

Opublikowano

X360 Arcade, Core, Elite > różne wersje ps3

lol, bo przecież wcześniej nie było różnych wersji psx ani ps2 XD

nie było i nie chodzi o slimy czy nowsze SCPH.

Opublikowano (edytowane)

No jak ladnie, widze kilku idiotow, ktorzy nie potrafia kliknac w Console Wars. 

Ehh,szkoda że PS4 nie będzie miało kompatybilnosci wstecznej. Mógłbym już ponadrabiac zaległości z PS3 już na PS4 :)

PS4 bedzie mialo BC ale pewnie w postaci Gaikai. Juz pal licho ten zlagowany stream, ale jest  mnostwo ludzi, ktorzy maja spora kolekcje gier i pewnie beda musieli po raz kolejny placic by zagrac w gre, ktora maja na polce =/

Nie żebym bronił rozwiązania ze streamingiem no ale z drugiej strony,  czemu takie osoby nie zagrają na PS3 ? Sprzedawać konsolkę dla zarobienia jakichś 400-500 zł i narzekać, że nie będzie co robić z kolekcją  30stu gierek, no kur.wa, warto było. Już nie mówię o tym, że większość ludzi z tego działu to na brak kasy nie narzeka, więc nie rozumiem tego pozbywania się konsoli. Pamiętam, jak wchodziła PS2 to ludzie sprzedawali co popadnie, żeby uzbierać te 2700 zł, co dla mnie też było kretynizmem (zresztą dla mnie kupowanie konsoli na starcie w ogóle nie jest dobrym pomysłem, jeśli ma się to wiązać z jakimiś wyrzeczeniami finansowymi), a potem nie mieli w co grać, bo na PS2 brak gier (na dodatek każda po 230-250 zł), a PSXa ni ma.

Edytowane przez kotlet_schabowy
Opublikowano

nie było i nie chodzi o slimy czy nowsze SCPH.

Wersje X'a różniły się czymś oprócz pojemności dysku ?

No i pisanie, że Sony zgapiło wydanie dwóch "różnych" wersji od MS to niezłe bajdurzenie. W dwóch poprzednich generacjach Sony nie miało co rozdzielać na rożne wersje więc siłą rzeczy tego nie robiło.

W ogóle z Ciebie Daddy to niezły xbot, dyskusja była o tym co niby S zgapilo z N, ale ty oczywiście musiałeś wyjechać ze swoim porównaniem do MS. No i nie ma co gadać o zgapianiu jeżeli dwa produkty nie są takie same technologicznie, ale pod inną nazwą. W każdym innym przypadku jest to prostu postęp technologiczny.

Opublikowano

synek widocznie zbyt młody jesteś i nie pamiętasz jak $ony krytykowało różne wersje X360 na rynku po czym sami poszli śladami MS i wprowadzili różne wersje plejsztejszona3  :) Mnie to rybka kto co zgapia w tej branży byle to robił dobrze.

Opublikowano

I słowa ze dual schock to przeszłość wibracje są już nie modne tylko sixasis a chwile poniżej.....

Żałosna firma i tyle współczuje osoba które uwielbiają sony

+ Dodał MODERATOR
Weźcie darujcie sobie takie przytyki - macie Console Wars to tam piszcie takie rzeczy.
Opublikowano

No bo przecież wszystkie inne firmy są takie "uczciwe" i mówią tylko prawdę. A co mieli gadać, że jak wygrają sprawę w sądzie, albo zapłacą to powstanie DS3 ? O osiągnięciach to prawda, ale to z różnymi wersjami to nie kojarzę. Może bylo, ale przecież nie będą chcwalić konkurencji tuż przed wypuszczeniem swojej konsolki.

Opublikowano

Prawda ,xkloce nie moga przeżyć że ich nowy xzłom będzie o ponad 50 procent wolniejszy niż super nowoczesne ps4.Będą grać tylko w popierdułki na kinecta  i tanczyć to rytmów biebera .Hamburgerzy już robią pod siebie ze strachu bo już za kilka dni wielkie wydarzenie

+ Dodał MODERATOR
Ja pier... Ten temat to nie Console Wars! Weźcie się ogarnijcie, ile można ostrzegać i przypominać?! A Ty odpocznij kilka dni...
Opublikowano

Wszystko fajnie, Sony kopiuje od innych, aaale nie zapominajmy, że teraz to MS skopiuje od Sony - gry na Bluray :potter:

Opublikowano

Duże szanse są na prezentacje gier Guerilla Games, Sucker Punch i Santa Monica Studios oraz Watch Dogs i Star Wars 1313. Reszta to tylko spekulacje i marzenia.

Evolution ma pokazać jakiś racer, a na tym dzisiejszym screenie widać samochód. Wczoraj były jakieś piorunu, co przynosi namyśl inFamous 3.

Evolution? Oni zrobili jakiegoś dobrego racera od czasów WRC na PS2?

Opublikowano

Duże szanse są na prezentacje gier Guerilla Games, Sucker Punch i Santa Monica Studios oraz Watch Dogs i Star Wars 1313. Reszta to tylko spekulacje i marzenia.

Evolution ma pokazać jakiś racer, a na tym dzisiejszym screenie widać samochód. Wczoraj były jakieś piorunu, co przynosi namyśl inFamous 3.

Zagraj w Motorstorm PR to się dowiesz ;)

Opublikowano (edytowane)

najciekawszy w pokazie Destiny był z pewnością kontrolowany wyciek na jednym z monitorów Bungie(?):

yAE7icI.jpg

Edytowane przez Daddy
Opublikowano

4571.2.jpg

Poza tym teraz w Evolution pracuje sporo nowych ludzi z Liverpool (WipEout) i Blizarre (PGR) min. Ged Talbot główny designer od PGR i Blura.

Trzeba mieć próżnie między uszami

Przecież to post daddiego, więc skąd to zdziwienie?

Opublikowano

Nie kazdy chce miec w piz.du sprzetu pod telewizorem i chowac dodatkowe okablowanie.

A ta niby kolekcja gier to miejsca nie zajmuje ? Zresztą dla przeciętnego człowieka to myślę nie problem wyjąć schowaną gdzieś konsolę i ją podłączyć w te dni, kiedy mam ochotę pograć w coś akurat na niej, idąc tym tropem to w ogóle wyj.ebać konsole i bawić się w jakieś platformy streamujące itd itp.

Opublikowano

Zostało PSP i Vita. O tym ostatnim może być ciekawe bo konsolka żadnych sukcesów chyba nie odniosła :P

Zostały dwa dni... trochę już czuję ten hype na nową generację, tylko szkoda że akurat w środę jadę na kilkudniową delegację i nie wiem czy będę miał neta :/

Opublikowano (edytowane)

ciekawe czy na konsolę będzie można złożyć preorder :D

w ogóle jeszcze jedna rzecz - dopadł mnie pewien syndrom, który polega na tym, że gry zapowiadane są i na obecną generację i od razu na następną, w związku z tym nie mam ochoty nic brać na PS3 tylko najchętniej już na następcę. Vide Watch Dogs, GTAV...

LoU chyba tylko wezmę jeszcze w tym roku. 

Edytowane przez waldusthecyc