Skocz do zawartości

Konsole NextGen  

296 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na którą konsolę nextgen czekasz najbardziej?

• PlayStation 4
    • Xbox 720
    • Wii U
    • Jestem zawiedziony konsolami, nie zakupie kolejnej.
  2. 2. Nazwa następcy Xbox 360 to?

3. 3. Premiera nowego Xboxa będzie?

4. 4. Premiera PS4 będzie?

5. 5. Ile RAM będą posiadać nowe konsole?

6. 6. Nowe konsole będą kosztować...

• 299-399 € (1199-1599 zł)
    • 400-499 € (1600-1999 zł)
    • 500-599 € (2000-2399 zł)
  7. 7. Ile rdzeni będą mieć nowe konsole?

8. 8. Czy granie na PS Network dalej będzie za darmo?

• Tak, będzie dalej za free.
    • Nie, będą opłaty podobne do XBL GOLD.
  9. 9. Czy liczysz na wsteczną kompatybilność?

• Tak! Chcę czasami ogrywać tytuły ze starych platform.
    • Nie, wolę już żeby konsola była trochę tańsza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dokładnie, dalej będą gry które wyglądać będą super i miały stabilny framerate, a jednocześnie dalej będą gry które ledwie 20-25fps wyciągną. To tylko sprzęt - developrzy zostali Ci sami.

Ciekawe, że z zapowiedzi PS4 super bardzo cieszą się pc'towcy. Panuje ogólna opinia, że dzięki architekturze PS4 teraz rynek PC na serio odżyje bo porty będą szybkie i bezbolesne, a zapowiedziane super karty graficzne pozwolą je ogrywać w jeszcze lepszej jakości niż na konsoli.

Opublikowano

AMD na konferencji GDC w Marcu poda wiecej informacji na temat APU zastosowanego w PS4. Dość powiedzieć, ze połączenie procesora i grafiki wraz z 8GB GDDR5 i ujednolicenie tego w jedna calosc daje ogromne możliwości. Tutaj przydział pamięci jest absolutnie dowolny, a procesor graficzny może szybko i zawsze wesprzeć procesor główny przy dowolnym rodzaju obliczeń i odwrotnie.

A ponieważ devsow nie ograniczają biblioteki DirectX jak na PC, daje to ogrom możliwości, które studia first-party Sony z pewnością kapitalne wykorzystają,

Opublikowano (edytowane)

Gwoli scislosci, ten filmik od Capcom nie hyl renderem tylko lecial na silniku ;)

Są na to jakies dowody? Bo jak dla mnie niby wszystko ok... poza efektem ognia/płomienia... Jakoś nie chce mi się wierzyć, że tak to miałoby wyglądać w real-time.

Moze nie na 100% real time ale to musialo byc oparte na silniku zamiast typowego rendera.

Spojrz chocby na tego gifa i zwroc uwage na blad detekcji kolizji i przenikajace polygony przez pancerz :)

imWCARg5NK2H1.gif

Edytowane przez Magik
  • Plusik 1
Opublikowano

Magik proszę Cie...to samo ludzie pisali przy renderze Killzone2 z e32005...tam też w jakimś momencie coś tam przenikało, w innym postać lewitowała nad ziemią, a w jeszcze innym była słaba tekstura...też wtedy byli obrońcy, że wobec tego to na pewno real time albo prezentacja oparta na silniku.

Target Render jak nic....

Opublikowano (edytowane)

mowicie tak z zazdrości

czego sie (pipi)a spodziewacie po nextgenach?

albo że "ee tam killzone gorszy niz na pc! słaby nextgen" albo "ee tam to wyglada lepiej niz na pc, to napewno fake"

czy może uważacie ze to rander bo był na ps4? a gdyby pokazywali to na nowym xboksie to odraz " omg czysty gameplay!!" ?

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Co do tego RAM'u to imo ważne też jest ile Sony zarezerwuje dla systemu. Patrząc na to całe Share i inne badziewia może być to spora liczba. Strzelam że 1,5-2 GB.

Opublikowano

mowicie tak z zazdrości

czego sie (pipi)a spodziewacie po nextgenach? czy może uważacie ze to rander bo był na ps4? a gdyby pokazywali to na nowym xboksie to odraz " omg czysty gameplay!!" ?

Moze dlatego, ze np. killzone wyglada przy tym jak gra sprzed 10 lat?

Opublikowano

sprzed 10 lat? naprawde?

354745.png

ja akurat nie twierdze ze killzon byl najpiekniejszy na swiecie zwlaszcza że mnie ryra i nawet nie ogladalem go potem na jutubie (ttylko podczas streamu)

ale widoczki miasta i ilośc detali robiły wrażenie

mi sie najbardziej podobał deep down

Opublikowano

It was a pleasant surprise not just for us, but also for many game developers out there working on PS4 titles now and completely unaware of the upgrade - a final flourish to the design seemingly added in at the last moment to make PlayStation 4 the most technologically advanced games console of the next gaming era.

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=48036852&postcount=1

http://www.gamechup.com/developers-react-positively-on-ps4-specs-fun-times-coming-crytek/

http://pixelsmashers.com/wordpress/?p=18134%22

Upqrade PS4

http://www.extremetech.com/gaming/148974-ps4-hardware-specs-analyzed-a-big-upgrade-but-ultimately-underwhelming

Opublikowano

Luz - już myślałem że mi od tych piw na oczy padło xD

BTW: zapisałem chat - tylko nie wiem czemu wszystko nie weszło :/Klik

Nie siedziałem do końca, ale widzę, że nawet tam się wpyerdolił i zaczął grozić wpyerdolem za obrażanie swej żony z kutasem, co za żal.

Opublikowano

Co do tego RAM'u to imo ważne też jest ile Sony zarezerwuje dla systemu. Patrząc na to całe Share i inne badziewia może być to spora liczba. Strzelam że 1,5-2 GB.

Gdzieś czytalem, ze chcą zmieścić system i funkcje sieciowe w 512 mb. W przeciwienstwie do nowego Xboxa, gdzie tam system ma zajmować 3 GB.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli to prawda to mam nadzieję że nie ucierpi na tym XMB - bo jak ma chodzić jak w obecnej konsoli to ja dziękuję za takie innowacje.

Down -> E: Jak zwał tak zwał nowe menusy ;)

Edytowane przez Kyo
Opublikowano (edytowane)

z tego co widać było na kilku elementach inteface'u w grach (kiedy wyskakiwały powiadomienia na filmiku z wyścigami i depp down) to design menu może przypominać kafelki z windows8

ciekawe czt menu będzie może "myszko lubne" - tzn będzie jakiś kursor sterowany tacz-padem w padzie, albo move'm (albo światełkiem w padzie ktore ma funkce mova)

Edytowane przez Yano
Opublikowano (edytowane)

sprzed 10 lat? naprawde?

kaz-hirai.jpg

TERAZ POKAZEMY REALTIME GAMEPLAY Z PS4, ZAPNIJCIE PASY

Kazdy 5latek - kaz chyba cie poyebalo!

Yano: CZEMU HEJTUJECIE SONY? Przeciez to nowa generacja, to moze tak wygaldac!!!!!!!!!!!!!!!! Na xboxie to byscie kurfa uwierzyli od razu, PLAYSTATION POWER!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez Dave Czezky
Opublikowano

cała pamieć ma być dzielono czyli nie sztywno przypisana do zadania :) a to bardzo duży plus. Jeszcze dodam że ten materiał z Killzona był robiony na starym devkid gdzie wykorzystano tylko 4 GB :)

Opublikowano

No dobra - dzielona to sobie może być, ja rozumiem to że mogą to przydzielać jak chcą, ale zarezerwować dla działania systemu ileś tam muszą, nie? Nawet jak tego nie wykorzystają to jest to przydzielone dla systemu i żadna gra tego nie ruszy.

Opublikowano

sprzed 10 lat? naprawde?

kaz-hirai.jpg

TERAZ POKAZEMY REALTIME GAMEPLAY Z PS4, ZAPNIJCIE PASY

Kazdy 5latek - kaz chyba cie poyebalo!

Yano: CZEMU HEJTUJECIE SONY? Przeciez to nowa generacja, to moze tak wygaldac!!!!!!!!!!!!!!!! Na xboxie to byscie kurfa uwierzyli od razu, PLAYSTATION POWER!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale co Ty chcesz udowodnić? Wychodzą nowe konsole, które dyktuja warunki na rynku gier i nic w tym dziwnego. Chyba każdy powinien sie cieszyć, ze skostnialy rynek wreszcie ożyje. A to, ze nie ma tam podzespołów za kilka tysięcy dolców tez jest jasne i proste. Konsola musi trzymać przystępna cenę. Wmawianie jaki to PC jest za(pipi)isty i tak nic nie da, bo dziś granie na PC przeznaczone jest wyłącznie dla entuzjastów, a 95% graczy kupi konsole i bedzie mieć w (pipi)e liczbę TFlopsow czy ilośc pamięci, rdzeni czy czegokolwiek. Liczą sie gry.

Gość ragus
Opublikowano

Fajne te PS4. Mocne bebechy, pad wygląda na bardzo wygodny, a i w nowe inFamous bym sobie zagrał.

Za 3-4 lata się kupi.