Skocz do zawartości

Konsole NextGen  

296 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na którą konsolę nextgen czekasz najbardziej?

• PlayStation 4
    • Xbox 720
    • Wii U
    • Jestem zawiedziony konsolami, nie zakupie kolejnej.
  2. 2. Nazwa następcy Xbox 360 to?

3. 3. Premiera nowego Xboxa będzie?

4. 4. Premiera PS4 będzie?

5. 5. Ile RAM będą posiadać nowe konsole?

6. 6. Nowe konsole będą kosztować...

• 299-399 € (1199-1599 zł)
    • 400-499 € (1600-1999 zł)
    • 500-599 € (2000-2399 zł)
  7. 7. Ile rdzeni będą mieć nowe konsole?

8. 8. Czy granie na PS Network dalej będzie za darmo?

• Tak, będzie dalej za free.
    • Nie, będą opłaty podobne do XBL GOLD.
  9. 9. Czy liczysz na wsteczną kompatybilność?

• Tak! Chcę czasami ogrywać tytuły ze starych platform.
    • Nie, wolę już żeby konsola była trochę tańsza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chocby pokazal bebechy z NASA z technologia holograficzna to i tak bys polecial po pleja. Taka prawda.

"Łeeee, mnie ten caly fotorealizm nie rusza, wole komiksowa grafike. A hologramy? Bola od nich oczy na pewno i sie w glowie kreci. Wole jednak sprawdzone rozwiazania od SONY"

Edytowane przez Dave Czezky
Opublikowano

Jest dużo rzeczy które przemawiają za PS4 dla mnie, w dużej mierze to zasługa PS3. Trudno będzie już MSowi po tym co pokazał w tej generacji przekonać mnie do siebie. Jednak nie jest to niemożliwe. Nowa generacja, nowy start, i nowa szansa. Dalej MS, pokaż wreszcie na co Cię stać!

Opublikowano

Nowe plotki, sony wprowadzi Playstation World 60-80$ na rok. Będą dwa modele Ps4 za 429 i 529$.

W droższym zestawie większy dysk,PsKinect czy jak to się tam nazywa czyli podobnie jak teraz z X360.

Źródło? 

>Bedziesz placil Me

ndrek?

Przecież już płacę, za Plusa. Jeśli w PW będzie Plus, to jak najbardziej. Jeśli nie, to i tak nie będę miał wyboru jak dziś posiadacze X360. To im będę “zawdzięczał“ że w swym durnym zaślepieniu płacą za coś co inni mają, i powinno być darmowe.

Aha, czyli wreszcie przyznales, ze jestes zaslepionym fanbojem. Juz wiesz jaka konsola nowej generacji u ciebie stanie, chociaz jeszcze nic nie wiadomo o nowym Xboksie. I ty sie dziwisz, ze nikt nie traktuje cie powaznie.

też zdecydowałem się na ps4, a wiesz kiedy w 1998r. kiedy kupiłem pierwszego pleja. X-box może być 100 x lepszy i tak wybiore ps4. Może PS+ się będzie poprostu nazywało PSW, bo będzie miało więcej funkcji łączących HOME, PLUSa i wszelkie społecznościowe bzdury. Sama gra online powinna pozostać tak jak jest, to by było najlepsze rozwiązanie. 

Opublikowano

Tak jak już pisałem, w PW będzie pewnie ten pier.dylion opcji sharingowych, albo większość z nich, plus Plus w postaci zniżek i jakiś exowych bajerów. Granie online za free. 

Na pewno nie dadzą wszystkich opcji dzielenia w abonament, to byłby strzał w stopę. Jak sobie wyobrażasz to, że kupujesz nową konsole i jeden przycisk na padzie nie działa ? Już sensowniejszym rozwiązaniem byłby płatny online.

Jeżeli Sony go wprowadzi to siłą rzeczy będzie trzeba płacić, bo MS na pewno nie zrezygnuje z płatnego Live.

Opublikowano

Tak jak już pisałem, w PW będzie pewnie ten pier.dylion opcji sharingowych, albo większość z nich, plus Plus w postaci zniżek i jakiś exowych bajerów. Granie online za free. 

Na pewno nie dadzą wszystkich opcji dzielenia w abonament, to byłby strzał w stopę. Jak sobie wyobrażasz to, że kupujesz nową konsole i jeden przycisk na padzie nie działa ? Już sensowniejszym rozwiązaniem byłby płatny online.

Jeżeli Sony go wprowadzi to siłą rzeczy będzie trzeba płacić, bo MS na pewno nie zrezygnuje z płatnego Live.

Dlatego napisałem że większość. Share będzie do jakiś podstawowych funkcji przy braku opłacenia. Zdziwiłbyś się jak ludzie mogą na ten PW polecieć, w myśl: jest PW, jest impreza. Tylko jeśli nie, to znaczy że ludzie w nosie mają social gaming. Trudno przewidzieć, ale czasami warto iść z przemianami, albo samemu je robić.

Opublikowano

HD Ready bym sie jeszcze zgodzil. Full HD? Nie jestem pewien ale ok. W kazdym razie lunch konsol wymusil na wielu graczach przestawienie sie z SD na HD. Nie widze powodu dlaczego nowa generacja nie mialaby zrobic podobnego ruchu. W koncu zawsze byl wyscig z rozdzielczoscia i trudno mi uwierzyc, ze teraz sobie zrobia pauze. No ale jesli gry dostana w koncu AA i troche innych bajerow plus porzadne "stale" tekstury to niech bedzie i to 1080p.

Ale ja nadal nie moge przebolec, ze te skosne parszywce wyjechaly z tym 7 lat temu.

Nie kumam tego, co Cię tak boli? Kupiłes w tym celu TV Full HD czy co? Logiczne, ze teraz nie wydadzą konsoli, ktora obsluguje 4K, bo to nie jest opłacalne. Wiesz, ile taka konsola musiałaby kosztować, żeby pociągnąć odpowiednio rozbudowane gry w takiej rozdzielczości? Inna sprawa ile osób ma takie TV i inna sprawa, ze filmy 4K PS4 bedzie obsługiwać, więc bardzo ok.

Jak dla mnie, pozostanie przy 1080p jest jedynym właściwym i od początku calkowicie oczywistym krokiem.

Ty w ogole pamietasz co bylo powiedzane w 2006r. na konferencji?! Miales 15lat wiec moze cie to wtedy go.wno obchodzilo bo byles zajety pokemonami ale obejrzyj sobie na YT co Sony wtedy zapowiedzialo. 1080p. Na ps3. Kazda gierka. Rozdzielczosc. Swiat oszalal. Kazdy spodziewal sie zaje.bistej grafiki a skonczylo sie na 720p (i to nie w kazdej). A teraz po 7(!) latach Sony wraca z nowa konsola, rzuca haslo 1080 (chociaz ja do dzis nie uslyszalem oficjalnej informacji ale internety wiedza lepiej) a ludzie mowia: "no spoko, tyle wystarczy, jest dobrze, ale to sony fajne". Serio, ja sie nie dziwie, ze branza jest tu gdzie jest skoro ludzie, cokolwiek korporacja wypusci, kupuja bez slowa krytyki. A moze to ja wymagam od tych molochow po prostu wiecej niz sprzet dla casuali i plonnych obietnic niewiarygodnych doznan, ktore (oby nie, ale biorac pod uwage rok 2006) skoncza sie na 25fps i share buttonie...

• Plusik 2
Opublikowano

@Mejm

To ja teraz nie rozumiem, chciałbyś żeby Sony zapowiedziało PS4 z obsługą 4k w każdej grze, wiedząc że jest to niemożliwe do zrealizowania ? Sony z zapowiedzi PS3 zostało zjechane przez każdego po premierze i słusznie. Teraz przynjamniej podchodzą szczerze do klienta i na starcie nie ściemniają (tak się przynajniej wydaje). No może z tym Gaikaiem trochę podkoloryzowali, czas pokaże.

Opublikowano

@Square

No wlasnie nie, ja nie chce nawet tego 4k. Chce zeby Sony powiedzialo: xyz a po 2latach okazalo sie ze sony mowiac xyz mowilo prawde. Nie chce powtorki ps3 (w sensie gruszek na wierzbie). Dlatego podchodze do ps4 jak pies do jeza i nie staje mi na widok gifow, prezentacji z "pc zblizonego do tego co bedzie ps4" i innego marketingowego pier.dolenia, ktore ma nakrecic hype. I masz racje, czas pokaze ale poki co Sony musi sporo udowodnic zeby zdobyc moje zaufanie bo elegancko je rozpie.rdalali przez ostatnie 7lat. (a z marka jestem od poczatku)

Opublikowano

Serio myślisz, że w 2020 roku będziesz grał w 720p xD ? Przecież to by była kompromitacja na całej linii w porównaniu do pecetów i może nowego xboxa jeśli on by miał to 1080p. W 2006 roku full hd to było coś takiego jak teraz 4k. Teraz normą jest Full HD, więc trudno, żeby go nie było w każdej grze (albo chociaż jakiegoś sub fullhd).

Opublikowano

HD Ready bym sie jeszcze zgodzil. Full HD? Nie jestem pewien ale ok. W kazdym razie lunch konsol wymusil na wielu graczach przestawienie sie z SD na HD. Nie widze powodu dlaczego nowa generacja nie mialaby zrobic podobnego ruchu. W koncu zawsze byl wyscig z rozdzielczoscia i trudno mi uwierzyc, ze teraz sobie zrobia pauze. No ale jesli gry dostana w koncu AA i troche innych bajerow plus porzadne "stale" tekstury to niech bedzie i to 1080p.

Ale ja nadal nie moge przebolec, ze te skosne parszywce wyjechaly z tym 7 lat temu.

Nie kumam tego, co Cię tak boli? Kupiłes w tym celu TV Full HD czy co? Logiczne, ze teraz nie wydadzą konsoli, ktora obsluguje 4K, bo to nie jest opłacalne. Wiesz, ile taka konsola musiałaby kosztować, żeby pociągnąć odpowiednio rozbudowane gry w takiej rozdzielczości? Inna sprawa ile osób ma takie TV i inna sprawa, ze filmy 4K PS4 bedzie obsługiwać, więc bardzo ok.

Jak dla mnie, pozostanie przy 1080p jest jedynym właściwym i od początku calkowicie oczywistym krokiem.

Ty w ogole pamietasz co bylo powiedzane w 2006r. na konferencji?! Miales 15lat wiec moze cie to wtedy go.wno obchodzilo bo byles zajety pokemonami ale obejrzyj sobie na YT co Sony wtedy zapowiedzialo. 1080p. Na ps3. Kazda gierka. Rozdzielczosc. Swiat oszalal. Kazdy spodziewal sie zaje.bistej grafiki a skonczylo sie na 720p (i to nie w kazdej). A teraz po 7(!) latach Sony wraca z nowa konsola, rzuca haslo 1080 (chociaz ja do dzis nie uslyszalem oficjalnej informacji ale internety wiedza lepiej) a ludzie mowia: "no spoko, tyle wystarczy, jest dobrze, ale to sony fajne". Serio, ja sie nie dziwie, ze branza jest tu gdzie jest skoro ludzie, cokolwiek korporacja wypusci, kupuja bez slowa krytyki. A moze to ja wymagam od tych molochow po prostu wiecej niz sprzet dla casuali i plonnych obietnic niewiarygodnych doznan, ktore (oby nie, ale biorac pod uwage rok 2006) skoncza sie na 25fps i share buttonie...

Ogarnij się, bo po pierwsze, nie obrażam Cię, tylko normalnie pytam, po drugie, masz chyba pewien problem z całym światem i uważasz się za bóg wie kogo. Wtedy Kutaragi zapowiadał 120 czy 240 FPS i krzyczał, że render z Killzone'a to prawdziwy gameplay. Było, jak było. Sony wtedy źle podeszło do PS3, ale teraz doyebali konferencję, na której przedstawiono wszystko w bardzo ciekawym świetle. Zrozum tylko, że Twoje WYMAGANIA są nie z tej bajki. Jak na dzis - 1080p jest wystarczające i z pewnością taka rozdzielczość stanie się standardem. 4k to bardzo odległa melodia przyszłości.

A co do całej reszty - jak nie chcesz PS4 to jej nie kupuj, podobnie z nowym Xboxem, skoro masz taki żal do całej branży - zmień hobby.

• Plusik 1
Opublikowano

Sony wtedy źle podeszło do PS3, ale teraz doyebali konferencję, na której przedstawiono wszystko w bardzo ciekawym świetle.

xD

Zrozum tylko, że Twoje WYMAGANIA są nie z tej bajki.

Ty czytasz ze zrozumieniem? Moje jedyne wymaganie jest takie zeby Sony bylo slowne. Kumasz czy nie kumasz?

Z reszta jakby mi mama miala dac 3 klocki na nowe peescztery to tez bym wszystkie Sony-rewelacje lykal jak mlody pelikan.

• Minusik 1
Opublikowano

Mejm, ale co ty (pipi) koleś? Przyczepiłeś się jak mucha do gówna do tej wyśmiewanej przez wszystkich konferencji z 2006 i dalej cały czas przez pryzmat tej konfy patrzysz tak na Sony.

Sony dostało za to nauczkę (Kutagari wyleciał), omal przez tą swoją początkową politykę w tej generacji nie zbankrutowali, no ale widać, że wyciągnęli z tego nauczkę i teraz mają całkowicie inne podejście do klienta. Czy po tej (nie)sławnej konfie z 2006 mamili kiedyś jeszcze takimi tekstami typu 1080p/60fps albo innymi cudami na kiju? Nie przypominam sobie i np. tak jak pokazywali U2, GoW3 czy KZ3 na konferencjach, takie samo (a nawet jeszcze ładniejsze) było na każdej PS3. I tak samo z zapowiedzią Vity (poprzednim psmeeting) - czy obiecywali coś co nie ma spełnienia w rzeczywistości? Nie. Więc sorry, ale nie rób sceny i jak chcesz poważnie porozmawiać to użyj jakiś poważnych argumentów, a nie kurde konfy z 2006.

I co do tego 1080p na PS4, to po pierwsze, na meetingu Sony nigdzie nie stwierdziło, że każda gra będzie chodzić w tej rozdziałce. Po drugie, KZ SF pokazuje, że gry spokojnie mogą chodzić w 1080p/30fps i to podobno nawet jak się ma do dyspozycji tylko 4gb pamięci. Po trzecie, to raczej nie od Sony zależy jak za parę lat jakiś wydawca zdecyduje się, żeby jego gry chodzily w 720p/25fps ale za to na ekranie będzie więcej wybuchów, eksplozji i innych wodotrysków - miejmy nadzieję, że tak się nie stanie i minimum to będzie te full hd z 30fps.

• Plusik 2
Opublikowano

Widzę, że Tobie mama nie dała czegoś innego. Nauczyłbyś się, skoro jesteś taki doświadczony i za(pipi)isty, że na tym świecie w zasadzie nie ma słownych korporacji, a wszystko nastawione jest na zysk i dymanie klienta, byleby im wcisnąć, co tylko się da. Hajs rządzi każdym tego typu rynkiem.

Opublikowano

No właśnie, tym razem Sony nie wciskało nam, że ich nowa konsola będzie obługiwać gierki w jakiejś kosmicznej rozdziałce przy 200fpsach. W zasadzie to była dość ostrożna prezentacja. Ale pokazana grafika była bardzo ładna (jestem nią usatysfakcjonowany) choć jaj nie urwała ale też można było się tego spodziewać, wiadomym było, że różnica pomiędzy ps4 a current genami nie będzie tak wielka jak przy ps2 a ps3. Ofc marketingowcy byli, są i raczej będą od tego aby przedstawić dany produkt w jak najkorzystniejszym świetle, nic nowego. 

after all, tym razem pokazali gameplay z KZ a nie render, więc mniej więcej wiemy czego możemy się spodziewać.

Opublikowano

@MBeniek

No wlasnie jak dla mnie Sony na konfie pokazalo za malo zeby juz leciec do nich z hajsem. Byl pad, byla specyfikacja "zblizone do", byly rendery i granie z PC. Mi to nie wystarcza i pachnie konfa 2006 oraz kuglarstwem wiec skoro mam (i powinienem) odnosic sie TYLKO do tego co pokazali to wg. mnie go.wno pokazali (w sensie, ze za malo nie ze badziew).

Co do ostatniego twojego zdania - to zabrzmialo troche tak jakby na ps3 mozna bylo na lajcie robic giery w 1080p ale zli deweloperzy na zlosc sony postanowili robic je w 720p i 25fps. Chyba, ze zle zrozumialem. Ale wydaje mi sie, ze jak ktos mowi 1080p to ma na mysli, ze wszystko (takze wybuchy i wodotryski) beda w 1080p i z pozadnym FR (napisalbym, ze "jak to jest na pc" ale nie chce wojenek) a nie tylko tekstura broni a reszta tuszowana.

Opublikowano

Serio myślisz, że w 2020 roku będziesz grał w 720p xD ?

A gdzie ja tak ku.rwa napisalem?!

No masz wątpliwości czy będzie 1080p.

"Chce zeby Sony powiedzialo: xyz a po 2latach okazalo sie ze sony mowiac xyz mowilo prawde." 

Opublikowano (edytowane)

Mejm bez urazy ale i tak kogo to interesuje że masz takie podejscie do tego,nie podoba ci sie nie kupujesz twoja sprawa,myslisz ze Sony bedzie płakać dlatego że ty im nie wierzysz?? jestes od początku z marką i przejechałeś sie na PS3 trudno life is brutal,ja też zawsze miałem konsole Sony ale w tej generacji wybrałem X360. To nie znaczy że już do konca życia mam miec takie nastawienie,teraz wybiore to co bedzie po prostu lepsze i nie ma co płakać non stop nad rozlanym mlekiem.

Edytowane przez Milo
Opublikowano

Jest dużo rzeczy które przemawiają za PS4 dla mnie, w dużej mierze to zasługa PS3. Trudno będzie już MSowi po tym co pokazał w tej generacji przekonać mnie do siebie. Jednak nie jest to niemożliwe. Nowa generacja, nowy start, i nowa szansa. Dalej MS, pokaż wreszcie na co Cię stać!

Na chwilę obecną za dużo niewiadomych ale te konferencja pokazała w mojej ocenie, że Sony jest w dosyć średniej formie.

Może być tak, że Microsoft nie będzie nas do niczego przekonywać, wystarczy, że Sony przywali abonament za 80$ rocznie, pozwoli blokować używki i powie, że premiera tych wszystkich pięknych gier nastąpi w rok po premierze.

Może to wina wszędobylskiego internetu, nachalnego marketingu ale efekt WOW bardzo ciężko dziś wywołać.

Sądzę, że wystarczyłoby jakby mówili do nas jak do ludzi rozumnych a nie potencjalnych naiwniaków których grzeje ten marketingowy bełkot.

• Plusik 1
Opublikowano

@Milo

No ale o co chodzi? Sony nakłamało w ch,uj, to Mejm jest wkurzony. Tak samo ja. I dziwi mnie, że wydajemy się zdecydowaną mniejszością tutaj. To jest odpowiednie podejście biorąc pod uwagę przeszłość. Tam też nam zamydlono oczy jakimiś 1080p/120fps, renderami (o których na początku nie było wiadomo, że to rendery), jakimiś 8 rdzeniami itd. Nie widzisz analogii? Dzisiaj puszczają nam gry z PC (a wszyscy srają jakie super będzie PS4 xD), mówią nie o ośmiu rdzeniach, a 8 GB Dance Dance Revolution 5 RAM, jakieś ułatwienia dla developerów, no łał. Więc będąc bogatym w poprzednie doświadczenia można teraz powątpiewać, czy te pokazówki nie były renderami, czy PS4 na pewno będzie sobie radziło jak ten komputer, czy 8 GB DDR5 RAM to nie jest jakaś ściema itd. Ja rozumiem, że jest podjarka, bo wreszcie uchylono rąbek kurtyny na przedstawieniu "next-generation", ale bez przesady.

• Minusik 1
Opublikowano

Rozumiem, że obaj kupiliście ps3 na premiere lub chwile po niej, że czujecie się tacy pokrzywdzeni? Bo ból dupy jest tak wielki, że nawet w CW takich szczytów się nie osiąga.
Można być sceptycznie nastawionym, ale bez przesady, jesteście w mniejszości, bo obecnie gracze wiedzą czego się można spodziewać po ps4 i pewnych bajek nie da się nam już wcisnąć. Wiemy co jest renderem, a co nie, dlatego nikomu tutaj nie odpie.rdala.