Skocz do zawartości

Konsole NextGen  

296 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na którą konsolę nextgen czekasz najbardziej?

• PlayStation 4
    • Xbox 720
    • Wii U
    • Jestem zawiedziony konsolami, nie zakupie kolejnej.
  2. 2. Nazwa następcy Xbox 360 to?

3. 3. Premiera nowego Xboxa będzie?

4. 4. Premiera PS4 będzie?

5. 5. Ile RAM będą posiadać nowe konsole?

6. 6. Nowe konsole będą kosztować...

• 299-399 € (1199-1599 zł)
    • 400-499 € (1600-1999 zł)
    • 500-599 € (2000-2399 zł)
  7. 7. Ile rdzeni będą mieć nowe konsole?

8. 8. Czy granie na PS Network dalej będzie za darmo?

• Tak, będzie dalej za free.
    • Nie, będą opłaty podobne do XBL GOLD.
  9. 9. Czy liczysz na wsteczną kompatybilność?

• Tak! Chcę czasami ogrywać tytuły ze starych platform.
    • Nie, wolę już żeby konsola była trochę tańsza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  Cytat

A gamer walks into a retailer and hands over the game they wish to sell. This will only be possible at retailers who have agreed to Microsoft’s T&Cs and more importantly integrated Microsoft’s cloud-based Azure pre-owned system into its own.

The game is then registered as having been trade-in on Microsoft’s system. The consumer who handed it over will subsequently see the game wiped from their account – hence the until now ambiguous claim from Phil Harrison that the Xbox One would have to ‘check in’ to Microsoft’s servers every 24 hours.

The retailer can then sell the pre-owned game at whatever price they like, although as part of the system the publisher of the title in question will automatically receive a percentage cut of the sale. As will Microsoft. The retailer will pocket the rest.

http://www.mcvuk.com/news/read/publishers-to-receive-cut-of-xbox-one-pre-owned-sales-at-retail/0116137

Gość Soul
Opublikowano (edytowane)

Święto gracza, już nie mogę się doczekać tego E3 zapowiada się grubo!  jako fan gier kupie i tak pewno obie prędzej czy później, więc mi to rybka a większą sympatią będę darzył konsolę która będzie miała to coś :) Ogólnie malina, że nowa generacja nadchodzi dawać te mega gry w 1080p :P

Edytowane przez Soul
  • Plusik 1
Opublikowano
  W dniu 24.05.2013 o 08:13, SzczurekPB napisał(a):

Reklama z gazety w UK:

LLEU4g4.jpg

Więc już chyba pewne, że PS4 wyjdzie w tym roku w Europie.

na fejsie playstation polska, pisali dzień bo konfie magnetowidu, że fifa i cod nowy wyjdą jeszcze w tym roku na ps4. Więc skoro tak pisali, to rozumiem, że wyjdzie w tym roku u nas

Opublikowano

Na bank padlo to pytanie ale jak wejde do media marktu to nowego xboxa bede szukal na dziale z konsolami czy rtv? Serio pytam.

Gość Szprota
Opublikowano
  W dniu 24.05.2013 o 14:41, Mejm napisał(a):

Na bank padlo to pytanie ale jak wejde do media marktu to nowego xboxa bede szukal na dziale z konsolami czy rtv? Serio pytam.

W autoryzowanym punkcie Cyfrowego Polsatu  :sorcerer:

Opublikowano

O grach na Xbox One

http://www.oxm.co.uk/54785/features/xbox-one-games-why-you-shouldnt-underestimate-microsofts-core-line-up/?page=1

Pokaż ukrytą zawartość

Wychodzi na to, że MS nawet założył studio w Japonii.

• Plusik 2
Opublikowano

Pamietam na starcie 360 Micro tez zapowiadalo mocne uderzenie na rynej japonski i zrobilo Blue Dragon i Lost Odyssey (obie bardzo dobre gry) no ale potem juz jakos sluch o tych ip zaginal...moze cos odkapial na start Xbox One?

Opublikowano

Łamiąca wiadomość: Microsoft ma was w (pipi)e! *

"The super core guys, they will buy everything. They will buy all devices, but most people really only do buy one device, and if you're going to think about what that one device is, we believe an all-in-one system that does the best games and TV and entertainment will be something that's really unique."

The general message is that Microsoft didn't feel it was important to show games at the Xbox One reveal, because the custom of gamers is already taken as granted. It'll be pushing the One to other types of buyers, those not already considered dominated.

Hardkory ich nie obchodzą, oni walczą o gospodynie domowe i rencistów!

Pokaż ukrytą zawartość

*oczywiście przesadzam ale w tej chwili to co się dzieje wokół X1 to w dużej mierze abstrakcja maczana w absurdzie popychana przez zbiorowe palenie czarownic. Ja już żadnego newsa nie traktuję na 100% poważnie - czekam na premierę i się zobaczy.

Opublikowano

Właśnie dlatego uwielbiałem X360 na początku generacji, ku.rwa. Mieli wszystko - fajne RPG jak Mass Effect, dobre jRPG jak BD, wesołe gierki typu Viva Pinata i Banjo i zaje.biste strzelanie w Girsach. Wydaje się, że wraz ze zniknięciem Allarda i innych, zniknęła też ich wizja, a na tron wszedł Kinect i tvtvtvcalodooty.

• Plusik 5
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 28.05.2013 o 21:26, Figaro napisał(a):

^ i to jest jedna z lepszych wiadomości o Xboxie. Mam nadzieję, że będzie to taki odpowiednik Team Ico :) Oby nie robili głupich minigierek japońskich na Kinecta bo się zdenerwuję.

Czyli studia, które robi jedną grę na dekadę?

W dniu 28.05.2013 o 21:45, Figaro napisał(a):

Właśnie dlatego uwielbiałem X360 na początku generacji, ku.rwa. Mieli wszystko - fajne RPG jak Mass Effect, dobre jRPG jak BD, wesołe gierki typu Viva Pinata i Banjo i zaje.biste strzelanie w Girsach. Wydaje się, że wraz ze zniknięciem Allarda i innych, zniknęła też ich wizja, a na tron wszedł Kinect i tvtvtvcalodooty.

Jaka wizja jak te gry schodziły tylko w koszach po 5$. Nie trzeba mieć "wizji" żeby widzieć, że się do czegoś dopłaca.

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Patrzac po niektorych komentarzach to Micro ma kupione corowych graczy tak samo jak mialo sony w 2005 (corowi gracze czytaj slepo zapatrzenic na Xboxa/tak samo jak fanboje Sony wierzyli w rendera Killzone czy 120fpsow na ps3...). A Micro bedzie powoli walczyc o 'living room'. Ze tylko jedno urzadzenie? Proste, Xbox One jest taki duzy ze jak go rodzina kupi to raczej juz nic innego nie wcisnie pod televizor (ani nad televizor - Kinect....ani nawet za telewizor - zasilacz  :ninja: )

Edytowane przez hav3n
  • Plusik 1
Opublikowano
  Cytat

Czyli studia, które robi jedną grę na dekadę?

Hehe, skąd wiedziałem, że ktoś to napisze, blahblahblah.

Cytat

Jaka wizja jak te gry schodziły tylko w koszach po 5$. Nie trzeba mieć "wizji" żeby widzieć, że się do czegoś dopłaca.

No nie wiem, Viva Pinata sprzedała się chyba ok. Zdecydowanie jest rynek dla takich gier, wystarczy próbować. Sony próbuje. Nintendo próbuje.

Gość aphromo
Opublikowano

Próbować można i pewnie coś tam wpadnie, ale żadne wielkie zyski. Niszowe gierki nigdy nie przyniosą kokosów, bo wtedy staną się mainstreamowe  :sorcerer:

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Figaro: Ty serio z tym Nintendo? MS w ciągu roku inwestował w więcej nowych gier niż Nintendo przez całą generację :P Z całej trójki Nintendo właśnie najmniej ryzyka podejmowało.

PS. Co do Team ICO, no super developer, szkoda tylko, że gier nie robi :P

Opublikowano
  Cytat

Figaro: Ty serio z tym Nintendo? MS w ciągu roku inwestował w więcej nowych gier niż Nintendo przez całą generację :P

No ale chodzi mi o takie wysokobudżetowe tytuły, które zamiast broni zawierają... kolory ;p

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Tylko, że te gry na tej platformie sprzedają się od 20 lat i ludzie biorą je z sentymentu i przyzwyczajenia. Nie ma tu żadnego próbowania skoro to non stop są te same marki.

Śmieszne bo klepiesz Ninę po plecach za coś co wytykasz MS, a w kwestii nic nie robienia Nintendo jest największym betonem w branży.

Gość aphromo
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 28.05.2013 o 22:44, django napisał(a):

Prosze, opowiedz jak to kolejne główne czesci Marianów, Zeld i Metroidów są odcinaniem kuponów.

Nintendo ma dziwną taktykę. Robi nowe gry w sensie gameplayu, ale wsadza tam znane marki i bohaterów. Pewnie dlatego że ta sama gra bez Mario w tytule sprzeda się 10x gorzej.

Tylko później tych gier z Marianami od groma.

Edytowane przez aphromo
Opublikowano
  W dniu 28.05.2013 o 22:48, MeSSer napisał(a):

W dniu 28.05.2013 o 22:44, django napisał(a):

Prosze, opowiedz jak to kolejne główne czesci Marianów, Zeld i Metroidów są odcinaniem kuponów.

Nintendo ma dziwną taktykę. Robi nowe gry w sensie gameplayu, ale wsadza tam znane marki i bohaterów.

Tylko później tych gier z Marianami od groma.

To jest sprytna taktyka. Dając tych samych bohaterów, zapewniają sobie, że gra się sprzeda. Co nie zmienia faktu, iż co kolejny Marian, to mogłaby być nowa gra, za każdym razem inny koncept i kolejne pokłady kreatywności. Także da się? Da.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

O boże kolejne Halo, Forza, Girsy. Kolejny Marian - pokłady kreatywności :P

Nic nie mam do takiej strategii Nintendo skoro robią świetne gry i mi to rybka, ale Ty Figaro jesteś najzwyklejszym hipokrytą :) Wii to jedyna konsola obecnej generacji, do której trzeba sobie dokupić jeszcze dodatkowy sprzęt bo tylko na tym co oferuje Nina to byś nie ujechał.

Opublikowano

ja już tam wolę Xbox One z exami od MS, zablokowanymi używkami i płatnym online, niż męczyć te przereklamowane gierki od Nintendo na ich zacofanych konsolkach.  :empathy3: