Skocz do zawartości

Konsole NextGen  

296 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na którą konsolę nextgen czekasz najbardziej?

• PlayStation 4
    • Xbox 720
    • Wii U
    • Jestem zawiedziony konsolami, nie zakupie kolejnej.
  2. 2. Nazwa następcy Xbox 360 to?

3. 3. Premiera nowego Xboxa będzie?

4. 4. Premiera PS4 będzie?

5. 5. Ile RAM będą posiadać nowe konsole?

6. 6. Nowe konsole będą kosztować...

• 299-399 € (1199-1599 zł)
    • 400-499 € (1600-1999 zł)
    • 500-599 € (2000-2399 zł)
  7. 7. Ile rdzeni będą mieć nowe konsole?

8. 8. Czy granie na PS Network dalej będzie za darmo?

• Tak, będzie dalej za free.
    • Nie, będą opłaty podobne do XBL GOLD.
  9. 9. Czy liczysz na wsteczną kompatybilność?

• Tak! Chcę czasami ogrywać tytuły ze starych platform.
    • Nie, wolę już żeby konsola była trochę tańsza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś coś zwróciło moją uwagę. Sony stawia na model FTP, zapowiadając Blacklight: Retribution i Planetside 2. Jeśli stawia się na model ftp, to raczej powinno być to true FTP (a nie po ms-owemu, czyli zapłać abonament i możesz grać ftp). Jak wiemy Sony już ma doświadczenie w MMO (PS Home i DCUO). To może oznaczać, że Sony planuje jednak udostępnić granie po sieci za darmo. Oczywiście to by było zbyt mało realne w obliczu tego, że sieć którą zapronowali kosztuje. Dlatego stawiałbym na to, że owszem podstawowe granie po sieci będzie za darmo, ale jednocześnie Sony zaproponuje dodatkowe opcje abonamentowe, które rozszerzą granie po sieci o wypaśne opcje w różnych kombinacjach (np. wszystkie opcje dot. share&play + Playstation Plus). Byłoby to też sprawiedliwe - za rozwiniętą infrastrukturę sieciową płacą tylko Ci, którzy chcą z niej korzystać.

Cholera, przecież wielokrotnie już było powtarzane, że granie po sieci BĘDZIE darmowe, a zapłacimy za dodatkowe usługi, takie jak obsługa serwerów Gaikai, czy możliwość wrzucania swoich rzeczy do netu (co jest logiczne, bo te serwery kosztują).

Opublikowano

Ja jestem zdania że granie online będzie darmowe, ale nagrywanie gry czy gry FTP będzie dodatkową opcją za którą przyjdzie nam zapłacić. Bez abonamentu pewnie będzie można nagrywać krótkie sesje 15 min.

Czyli Online zwykłe darmowe, jakiś przypuśćmy abonament złoty ;) nagrywasz swoje poczynania w grach to tego FTP, i jeszcze abonament Diamentowy ;) który pewnie będzie dostępny za jakiś czas w którym abonenci oprócz tego co mają w złotym dostają też Gaikai. 

Gość Szprota
Opublikowano (edytowane)

Ja jestem zdania że granie online będzie darmowe, ale nagrywanie gry czy gry FTP będzie dodatkową opcją za którą przyjdzie nam zapłacić. Bez abonamentu pewnie będzie można nagrywać krótkie sesje 15 min.

Czyli Online zwykłe darmowe, jakiś przypuśćmy abonament złoty ;) nagrywasz swoje poczynania w grach to tego FTP, i jeszcze abonament Diamentowy ;) który pewnie będzie dostępny za jakiś czas w którym abonenci oprócz tego co mają w złotym dostają też Gaikai.

To co to będzie za F2P?

Edytowane przez Szprota
Opublikowano

Koleś na powyższym filmiku ma sporo racji. Ja z racji tego, że wolę Sony to Xboxa napewno nie kupię. Ale jeśli podobne rzeczy mają się dziać na PS4 to również to oleję. Rozpanoszyli się z tymi DLC, które było sygnałem, że gracze kupią wszystko a teraz przesuwają tą granicę coraz dalej. Dla mnie jest już przekroczona.

Opublikowano

Nie wierze w słowa jak powyżej. Nie kupisz PS4 jak zastosują coś podobnego? Mam uwierzyć, że jako gracz, będziesz patrzył na nowe części MGS'a, nową odsłonę czegoś od From Software, nową grę NG i powiesz - "nie kupuje, buntuje się! A niech mają za swoje! (?)

Zobaczycie, nawet jak Sony wprowadzi coś podobnego to i tak będziemy chcieli być robieni w bambuko. Podobnie było z falą DLC - początkowo oburzenie, a dziś to normalka praktycznie. Pojawiło się kilku bardziej świadomych(MATRIX!), popienili się, a cała masa szarego tłumu kupowała wszystko jak wlezie(czuję w trzewiach, że to byli przede wszystkim amerykanie). Dodatkowo zaraz dojdą "sposoby", ludzie wszystko złamią, wszystko ułatwią, a my Polacy szczególnie lubujemy we wszystkich tego typu sprawach. 

Także nie pier.dolcie mi tu, że nie kupicie nex gena. Bo to śmieszne. Oczywiście mam nadzieje, że Sony nas tak nie wydyma, a jeśli już to zrekompensuje to jakoś, szczególnie w postaci wybitnych gier. 

Opublikowano

Nie wierze w słowa jak powyżej. Nie kupisz PS4 jak zastosują coś podobnego? Mam uwierzyć, że jako gracz, będziesz patrzył na nowe części MGS'a, nową odsłonę czegoś od From Software, nową grę NG i powiesz - "nie kupuje, buntuje się! A niech mają za swoje! (?)

Zobaczycie, nawet jak Sony wprowadzi coś podobnego to i tak będziemy chcieli być robieni w bambuko. Podobnie było z falą DLC - początkowo oburzenie, a dziś to normalka praktycznie. Pojawiło się kilku bardziej świadomych(MATRIX!), popienili się, a cała masa szarego tłumu kupowała wszystko jak wlezie(czuję w trzewiach, że to byli przede wszystkim amerykanie). Dodatkowo zaraz dojdą "sposoby", ludzie wszystko złamią, wszystko ułatwią, a my Polacy szczególnie lubujemy we wszystkich tego typu sprawach. 

Także nie pier.dolcie mi tu, że nie kupicie nex gena. Bo to śmieszne. Oczywiście mam nadzieje, że Sony nas tak nie wydyma, a jeśli już to zrekompensuje to jakoś, szczególnie w postaci wybitnych gier. 

Jak będzie blokada Używek na PS4 to ja na pewno nie kupie "next-gena" , jak mam dać 240-79 zł za grę której nie można bedzie  odsprzedać to wole przenieś sie na pc u kupić tą sama gre za 100-30zł(nawet jak wymaga steam to zrobie konto pod gre) i bez problemu odsprzedam , dlc nigdy nie zakupiłem bo moim zdaniem nie warto płacić za to co powinno być już w grze , najlepiej bedzie chyba zostawić sobie PS3 dokupić Wii U i ulepszyć PC:)

Opublikowano

Przyznam ci racje , to bedzie bardzo trudna decyzja, bo kocham granie, gram cale swoje zycie ( ale zycia nie przegralem :P ), ale tez wszystko ma swoje granice. Na dzien dzisiejszy wstrzymuje sie z jakakolwiek decyzja i zostawiam wszystko czasowi, ktory ujawni co bedzie dalej. Tak jak kiedys napisalem, nie ograniczam sie do jednego hobby, lubie tez swojego 3ds'a, moze kiedys nabede vite. Na next genach swiat sie nie konczy, ale ...nowe czesci dark souls, lub inne perelki?.....eeeeh to bedzie cholernie ciezka decyzja...

Opublikowano

Destiny of Spirits(Demons Souls 2)

A tak serio, ciekawe czy to nie fejk.

Opis być może tak, istnienie gry już nie. Sony zarejestrowało Destiny of Spirits jakiś czas temu.

Opublikowano

Sony nie ma tego wprowadzać. Tzn gry wydawane od Sony tak? Czyli Uncharted, GOw, Killzone, GT itp. się liczy? Jeśli te najważniejsze tytuły nie będą miały DRM to się nie martwię bo i tak gram na ps gry dla ps a gry typu cod omijam.

Opublikowano

Pewnie na początek tylko Ubisoft z EA to wprowadzą, ale jak reszta zobaczy wzrastające przez to słupki sprzedaży to i nawet Ci, których dzisiaj byśmy o to nie podejrzewali przerzucą się na DRM. Niestety.

Opublikowano

Pewnie na początek tylko Ubisoft z EA to wprowadzą, ale jak reszta zobaczy wzrastające przez to słupki sprzedaży to i nawet Ci, których dzisiaj byśmy o to nie podejrzewali przerzucą się na DRM. Niestety.

Ta, już widzę jak im słupki sprzedaży dzięki temu wzrosną :)

Opublikowano

Duża graczy kupowała gry bo i tak za chwile ją sprzedała, ze stratą ale ta strata była rzędu 30-50 zł więc nie problem było dołożyć i kupić kolejną grę. Jaki debil kupi grę która ma słabego singla na 5 godzin ? i nie będzie mógł jej sprzedać ?

Gość Zaqair
Opublikowano

Ta, już widzę jak im słupki sprzedaży dzięki temu wzrosną :)

Jezeli ta generacja mnie czegos nauczyla to:

- Im bardziej wydawca dyma gracza tym wieksza sprzedaz(np. Acti i cod,czy EA i Bf 3)

Serio teraz troche osob placze,ale i tak ludzie beda to kupowac bo to ich ulubiona gra. Smutne ale prawdziwe.

Gość Szprota
Opublikowano

Duża graczy kupowała gry bo i tak za chwile ją sprzedała, ze stratą ale ta strata była rzędu 30-50 zł więc nie problem było dołożyć i kupić kolejną grę. Jaki debil kupi grę która ma słabego singla na 5 godzin ? i nie będzie mógł jej sprzedać ?

No ja znam wiele osób co kupują CODa dla singa,wiec spokojnie znajdzie sie masa debili

Gość Orzeszek
Opublikowano

no np ja kupowałem coda dla singla zawsze, do teraz :pirate: . jaram sie e3 jak kawałami o ziemniokach.

to nie było ps4 to gułag, to nie xbox one to halucynacja z niedożywiania, kupuje nintend trud skończony.

Opublikowano (edytowane)

Dziś coś zwróciło moją uwagę. Sony stawia na model FTP, zapowiadając Blacklight: Retribution i Planetside 2. Jeśli stawia się na model ftp, to raczej powinno być to true FTP (a nie po ms-owemu, czyli zapłać abonament i możesz grać ftp). Jak wiemy Sony już ma doświadczenie w MMO (PS Home i DCUO). To może oznaczać, że Sony planuje jednak udostępnić granie po sieci za darmo. Oczywiście to by było zbyt mało realne w obliczu tego, że sieć którą zapronowali kosztuje. Dlatego stawiałbym na to, że owszem podstawowe granie po sieci będzie za darmo, ale jednocześnie Sony zaproponuje dodatkowe opcje abonamentowe, które rozszerzą granie po sieci o wypaśne opcje w różnych kombinacjach (np. wszystkie opcje dot. share&play + Playstation Plus). Byłoby to też sprawiedliwe - za rozwiniętą infrastrukturę sieciową płacą tylko Ci, którzy chcą z niej korzystać.

Cholera, przecież wielokrotnie już było powtarzane, że granie po sieci BĘDZIE darmowe, a zapłacimy za dodatkowe usługi, takie jak obsługa serwerów Gaikai, czy możliwość wrzucania swoich rzeczy do netu (co jest logiczne, bo te serwery kosztują).

Gdzie? Pokaż oficjalne info, że za Gaikaki i wrzucanie swoich rzeczy do netu będziemy płacić.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano

Akurat to może być płatne. Napisze to jeszcze raz, granie po sieci musi być za darmo, dmr w zależności od wydawców, to też pewniak.

Ludzie sie buntują co do polityki microsoftu, ale prawda jest taka, ze to wszystko przejdzie jeżeli tylko będą świetne gry.