Skocz do zawartości

Konsole NextGen  

296 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na którą konsolę nextgen czekasz najbardziej?

• PlayStation 4
    • Xbox 720
    • Wii U
    • Jestem zawiedziony konsolami, nie zakupie kolejnej.
  2. 2. Nazwa następcy Xbox 360 to?

3. 3. Premiera nowego Xboxa będzie?

4. 4. Premiera PS4 będzie?

5. 5. Ile RAM będą posiadać nowe konsole?

6. 6. Nowe konsole będą kosztować...

• 299-399 € (1199-1599 zł)
    • 400-499 € (1600-1999 zł)
    • 500-599 € (2000-2399 zł)
  7. 7. Ile rdzeni będą mieć nowe konsole?

8. 8. Czy granie na PS Network dalej będzie za darmo?

• Tak, będzie dalej za free.
    • Nie, będą opłaty podobne do XBL GOLD.
  9. 9. Czy liczysz na wsteczną kompatybilność?

• Tak! Chcę czasami ogrywać tytuły ze starych platform.
    • Nie, wolę już żeby konsola była trochę tańsza.

Rekomendowane odpowiedzi

Wrogu dla chcącego nic trudnego, ale chciałbym by moja konsola sprawiała możliwie jak najmniej problemów oraz stawiała jak najmniej ograniczeń. Wszystko działało out of the box bez przesadnego kombinowania, a usługi były nastawione na moją szerokość geograficzną (chociaż nasze PSS i XBLMarketplace z deka bida).

Oczywiście, w pełni się zgadzam. Do tego bardzo ważna dla wielu jest kwestia gwarancji. Z Xbox One trzeba będzie w razie problemów kombinować albo czekać kilka miesięcy na oficjalne wprowadzenie konsoli do Polski :)

Ale ja chce iść do sklepu jak człowiek w kraju w którym się znajduję i kupić ją bez większych problemów, a nie (pipi) się w jakiś import.....

Chcieć to sobie można niestety.....

Coś w tym jest, mam dziwne zboczenie, że nie lubię kupować konsoli przez internet. Chcę pójść do sklepu, zabrać konsolę z półki i do kasy. Wiem że dziwne, ale jakoś dla mnie to robi różnicę. Kupno nowej konsoli to dla mnie mało święto, bo przez ten jeden dzień mogę zachowywać się jak dzieciak zafascynowany nową zabawką :D

• Plusik 1
Gość DonSterydo

Soul - w Holandii premiera została przesunięta na 2014 rok: http://www.ppe.pl/news-23763-premiera_xboksa_one_przesunieta_az_w_8_krajach__plotka_znalazla_potwierdzenie.html#comments

Tak więc, oto państwa w których wypuszczenie Xboksa One nastąpi jak najszybciej w roku 2014:

- Rosja

- Dania

- Holandia

- Szwecja

- Norwegia

- Finlandia

- Belgia

- Szwajcaria

Natomiast Holandia jest nadal na liście krajów które będą miały wsparcie Xbox Live na XOne: http://www.xbox.com/en-US/xbox-one/pre-order-xbox-one/disclaimer

Xbox One-Supported Xbox Live Countries

• Australia
  • Austria
  • Belgium
  • Brazil
  • Canada
  • Denmark
  • Finland
  • France
  • Germany
  • Ireland
  • Italy
  • Mexico
  • Netherlands
  • New Zealand
  • Norway
  • Russia
  • Spain
  • Sweden
  • Switzerland
  • United Kingdom
  • United States

E: Ja nadal niektórych nie rozumiem - tak się Wam śpieszy z XOne? Ja osobiście przede wszystkim poczekam na oficjalną premierę w PL, to raz, dwa nie kupie już nigdy konsoli z podstawową gwarancją a trzy poczekam aż sytuacja się ostatecznie wyklaruje z nowym dzieckiem MS'u i wtedy go (ewentualnie) zakupię :)

Mi tam się nie śpieszy z nextgenami, ale pamiętaj Kyo - nie każdy ma taki backlog jak my dwaj :P Dla wielu nowe konsole wychodzą o dwa lata za późno :)

Edytowane przez DonSterydo
  • Plusik 1

Ja na dzien dzisiejszy mam coraz bardziej wyje.bane na next geny. To w co chce zagrac wyjdzie w 2014 i nie ma nawet okreslonej dokladnie premiery. Poza tym szykuja mi sie wazniejsze wydatki niz gry w tym roku i zakup na premiere coraz bardziej sie oddala. Mysle ze najwczesniej to okres Świat.

Ten rok dla mnie nalezy caly czas do PS3.

Wiem, że Holandia nie dostanie, dlatego piszę o wycieczce do geramny  :sorcerer:   choć liczę na to, że w Holandii znajdzie się taki sklep jak ultima która mimo wszystko będzie miał XONE.

Edytowane przez Soul

No tez bym chcial by kazdy produkt swiata byl dostepny w sklepie w moim mieście -_-

O czym Ty bredzisz ? 

(pipi) środek europy, X360 wlazł na pełnej (pipi)ie do Polski a oni mi łachę robią i każą czekać, jakoś konkurencja tego problemu nie ma.

Ja nie wiem o co ci chodzi, już od 3 miesięcy wiadome jest że XONE w Polsce nie będzie w tym roku, jak się wyklarowała prosta opcja importu to wyskakujesz nagle "ALE JA CHCE KONSOLE KUPIC W SKLEPIE!!!", ja nie wiem, w szafie spałeś czy jak?

X360 do Polski, lol, rok po światowej premierze i z XBL dopiero od 2010?

A dokładniej Alan Kertz, główny designer rozgrywki w Battlefield 4,  który na swoim koncie w serwisie Twitter podzielił się spostrzeżeniami odnośnie opóźnienia premiery Xbox One w Szwecji, aż do początku 2014 roku.

Widzę, że Microsoft robi wszystko by ułatwić ludziom dylemat w związku z zakupem PS4 jako konsolę nowej generacji w Szwecji.

Co ciekawe, Alan nie został sam, jego współpracownik, Gustav Halling wtóruje mu wypowiedzią:

Nie wiem co Microsoft sobie myśli nie wypuszczając swojej konsoli w tak rozwijającym się kraju jak Szwecja. Zawsze kupujemy to co nowe i teraz będzie to PS4.

Te kąśliwe uwagi na pewno odbiją się szerokim echem nie tylko w Szwecji, ale też w wielu krajach, które zostały olane ciepłym moczem przez giganta z Redmond. Kiedy twórcy jednej z najgorętszych premier tego roku głośno krytykują decyzje giganta. Czyżby we wszystkich krajach, gdzie opóźniono premierę Xbox One, miało zatryumfować Sony? Jeśli tak się okaże, będzie to ogromny cios dla Microsoftu, z którego może się długo podnosić.

http://www.ps3site.pl/nawet-dice-krytykuje-microsoft-i-wybiera-playstation-4/163791#more-163791

O Polsce to już dawno przestałem myśleć, ale będąc w Holandii już byłem podjarany, że pójdę do sklepu  i kupię jak człowiek lecz Kochany M$ ma to w (pipi)e O_O

X360 na pełnej kur.wie do Polski, lol, rok po światowej premierze i z XBL dopiero od 2010?

Nie ważne kiedy ważne, że wlazł więc co to za (pipi)nia z tym XONE ? SONY takiego problemu nie ma.

Ogólnie (pipi)ni ciąg dalszy, mam nadzieje, że PS4 przez ten czas zrobi sobie za(pipi)istą przewagę a M$ dostanie ostro po (pipi)e.

Edytowane przez Soul
Gość DonSterydo

Te kąśliwe uwagi na pewno odbiją się szerokim echem nie tylko w Szwecji, ale też w wielu krajach, które zostały olane ciepłym moczem przez giganta z Redmond.

Nie ma to jak profesjonalizm i kultura redaktorów najpopularniejszego w Polsce portalu o PS3  :D

Edytowane przez DonSterydo

laczymy sie w bulu:(

ten wpis nie odbiega od poziomu ktory reprezentowalo psx extreme za "czasow swojeje swietnosci".

no, a takie wpisy jak ten:

sytuacja obraca sie o 180*. to nie anusy fanow M$ beda eksploatowane, tylko odbyt ogromnej korporacji wyrzuca na swoich fanow gigatony czekoladowego bagna. 

to już 100 procent klasy i wyrafinowania!

Jest różnica między pisaniem na forum jako użytkownik a pisaniem newsów na "portalu" i nazywaniem się redaktorem.

ty no to chyba czytalismy inne PE.

po drugie, nie bornie tego typa, bo tez mnie to skrecilo, ale nie oburzylem sie jak jakies 70 letnie wapno i nie skomentowalem tego. po (pipi)? dla mnie wszelkie pojazdy po tej stronie nie sa wycelowane w redakcje a w odbiorcow tej strony. nic dziwnego ze nad takimi rzeczami spuszczaja sie glownie xboty, wiec e?

Edytowane przez Najtmer

Jest różnica między pisaniem na forum jako użytkownik a pisaniem newsów na "portalu" i nazywaniem się redaktorem.

ty no to chyba czytalismy inne PE.

po drugie, nie bornie tego typa, bo tez mnie to skrecilo, ale nie oburzylem sie jak jakies 70 letnie wapno i nie skomentowalem tego. po (pipi)? dla mnie wszelkie pojazdy po tej stronie nie sa wycelowane w redakcje a w odbiorcow tej strony. nic dziwnego ze nad takimi rzeczami spuszczaja sie glownie xboty, wiec e?

ziomuś ogranij się, przecież ja Ciebie bronię ;]

i o jakim PE Ty mówisz, ja piszę o njusie z ps3sajt i Twoim poście

Wracając do XONE, skoro Koso na polygamii dostał insider info o tych 13 krajach, to zapewne sprawdzi sie również jego info o premierze w Polsce w czerwcu 2014. Myślę że to będzie wtedy najlepsza opcja do kupienia - konsola już przetestowana, gierki zdążą potanieć, nic tylko kupować w MM i sprowadzić Forzę i Titanfalla z zavvi :)