mersi 804 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 W sumie to kibicowałem Francuzą, dziwnie byłoby bez nich na mś. Grecja - Rumunia przeszło bez echa, Chorwacja z Islandią też ziew, za to Cristiano vs Zlatan palce lizać, złota piłka jak najbardziej zasłużona dla CR7. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Francja się spięła, przypuściła frontalny atak i zagrała najlepszy mecz od dawna, zasłużenie pokonując Ukrainę. Dobre wrzuty Valbueny, którego nagła próba zastąpienia Remy'm w poprzednim meczu była niezrozumiała i fatalna w skutkach. Decydujący oczywiście Sakho, aczkolwiek mecz polecany jako pokaz dla ludzi, którzy nie czają, dlaczego Franck "w Bayernie jest jednym z wielu" Ribery naprawdę jest tak dobry i przede wszystkim ważny, jak jest. Oczywiście, dzisiaj zagrał kapitalnie, ale tylko średnio jak na siebie, przyćmiony przez hat-trick Cristiano Ronaldo, nadal trafiającego w ostatnim czasie jak maszyna. W tym meczu mógł spełnić wszystkie swoje fantazje, w zasadzie zupełnie porzucając jakieś udawanie na lewej flance i ustawiając cały zespół pod siebie na środku, oddając więcej strzałów na bramkę, niż cała Szwecja. To było jak krzyk "dajcie mi, ja wykończę", który mógł się skończyć strasznie, gdyby mu nie wpadało, ale ostatnio wpada mu na zawołanie i faktycznie jest to najlepsza opcja, przynajmniej w przypadku piłki reprezentacyjnej. Głosowanie na Piłkę, choć Portugalczyk zdecydowanie zasługuje co najmniej na Platynową, już jednak zostało zamknięte, a przed zamknięciem były całe eliminacje, które - o czym dziś łatwo zapomnieć - bynajmniej nie wyglądały dla Portugalii i jej gwiazdy tak olśniewająco. Zazwyczaj przynajmniej wychodziła im obrona, którą dziś z jakiegoś powodu sobie momentami nieźle odpuścili, choć wynik mieli korzystny. Bez wątpienia ożywiło to spektakl, ale pozostaje wątpliwą tajemnicą. Edytowane 20 Listopada 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 . Głosowanie na Piłkę, choć Portugalczyk zdecydowanie zasługuje co najmniej na Platynową, już jednak zostało zamknięte. glosowanie ponownie otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Akurat jak Messi doznał kontuzji, a Cristiano strzelił hat-tricka w zwracającym uwagę meczu (którego by nie grał, gdyby grał dobrze w eliminacjach i awansował bez barażów), FIFA przedłuża termin głosowania o dwa tygodnie. Czy stronki fanowskie Barcy już wylały potok łez bezsilności nad ewidentnym spiskiem? A nie, czekaj, w Barcelonie pewnie nikogo to nie obejdzie. Edytowane 20 Listopada 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Swoją drogą, zabawny fakt: dzisiaj oczywiście każde medium czuło potrzebę zrobienia własnej "jedenastki nieobecnych na Mundialu" i na zagranicznych stronkach widzę więcej Polaków, niż na polskich. W takim rankingu Polskiej Agencji Prasowej nie tylko nie ma Piszczka w pierwszej jedenastce, ale nawet wśród rezerwowych, gdzie jest np. Aleksandar Kolarow. Widzę, że mit "Ferrari uciekającego Cinquecento" nadal trzyma się mocno wśród polskich dziennikarzy. Obecność dwóch stoperów Liverpoolu zamiast np. Mehdiego Benatii nie zostawia wątpliwości, która liga jest tą jedną, którą w ogóle śledzą. Edytowane 20 Listopada 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) Jedna ekipa z czwartego zostanie dolosowana do drugiego. Potencjalna grupa śmierci: Hiszpania/Brazylia, Włochy, pfff... Japonia i Holandia? Ogółem nie szykuje się wiele szalonych starć w grupie - wiadomo, że zawsze ktoś słabszy sprawi niespodziankę, ale tak ogólnie to faworytem będzie zawsze ekipa z 1. koszyka i druga z Europy. Czyli w sumie jak zawsze. Na ten moment dobre ekipy widzę w Japonii i Chile, pewnie jak zawsze Meksyk będzie grał lepiej, niż się wszyscy w Europie spodziewają, może USA coś tam gra, w sumie to nie mam pojęcia o nich, tak jak o Afryce. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 USA jak zwykle pewnie da plamę, oni podobnie jak Japonia na swoim kontynencie są genialni, a jak mają to udowodnić na światowym turnieju to sie psychicznie blokują.Ja tam po cichu liczę, że daleko na turnieju zajdzie Kolumbia, Urugwaj i Belgia Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) W sumie jak patrzę na różne głosowania i ogólnie renomę zawodników na świecie, to mam wrażenie, że najlepszą metodą na sukces na Mundialu jest właśnie dobre losowanie. Jeśli dojdziesz do półfinału na łatwych rywalach, każdy cię zapamięta. Jeśli przejdziesz jedną silną ekipę w grupie, ale na drugiej się zatniesz, to zimą już nikt nie pamięta, kim byłeś, co dopiero po paru latach. Kolumbia, Urugwaj i Belgia to pierwszy koszyk, więc tutaj nie ma co ich traktować jak potencjane niespodzianki, są ustawieni żeby dojść co najmniej do ćwierćfinału. Dalej może być trudno, a może łatwo, tutaj też sporo będzie zależeć od losowania. Jeszcze trzy dni. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 ogolnie to moze byc ciekawy mundial...faworyta wskazac nie sposob. Praktycznie wszystkie druzyny poza Niemcami i Hiszpanami to jedno wielkie pasmo rozczarowań. Zobaczymy kto wstrzeli się w formę jak w zeszłym roku Włosi. Ja np na Euro obstawiałem, że co najmniej w połfinale zobaczymy Rosję, a ona nawet z grupy nie wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 W aktualnie obowiązującym podziale na koszyki zawsze drażnił mnie jeden mankament - czemu Concacaf i Azja ciągle w jednym koszyku? W pierwszej rundzie na pewno nie zobaczymy meczu z udziałem reprezentantów tych dwóch stref. Z kolei najnowszy wymysł Blattera w kwestii brania po uwagę wyników z tylko z ostatnich eliminacji w kwestii rozstawienia faworytów moim zdaniem dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 z losowanie jak na razie w pamięci zostaje jedynie dekold pani prowadzącej Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 D i G grupy smierci, bardzo wyrownana grupa C Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Grupa A: Brazylia, Chorwacja, Meksyk, Kamerun Grupa B: Hiszpania, Holandia, Chile, Australia Grupa C: Kolumbia, Grecja, Wybrzeże Kości Słoniowej, Japonia Grupa D: Urugwaj, Kostaryka, Anglia, Włochy Grupa E: Szwajcaria, Ekwador, Francja, Honduras Grupa F: Argentyna, Bośnia i Hercegowina, Iran, Nigeria Grupa G: Niemcy, Portugalia, Ghana, USA Grupa H: Belgia, Algieria, Rosja, Korea Płd. Nie szalałbym z jakimiś "grupami śmierci". Tak jak mówiłem, rozstawienie prawie uniemożliwia starcie więcej niż dwóch silnych ekip. Czy odpadnięcie USA czy Anglii będzie takim niesamowitym wydarzeniem i będzie ich brakować w "top 16 świata"? Nie bardzo. Urugwaj także nie jest tak silny, jak cztery lata temu. Grupa C pewnie najciekawsza, bo i Japonia, i WKS wydają się ekipami z "pozostałych kontynentów", które są najsilniejsze, przynajmniej patrząc na skład. Kolumbia jest obecnie uważana za kandydata do zwycięstwa, więc to tutaj ekipa z Europy nie jest faworytem. Poza tym, zdecydowanie najciekawsze starcie w grupach to Hiszpania-Holandia, a dalej, no nie wiem, może Niemcy-ObiektywnieNajlepszyPiłkarzŚwiata czy też Belgia-Rosja. Cytuj Odnośnik do komentarza
mersi 804 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 wszyscy beke cisną z anglii że nie uda im się wyjść z grupy, i dobrze bo grają słabo, zaś grupa śmierci to zdecydowanie D, potem może G, co do belgii to wydaje mi się że nie wyjdą z grupy pomimo wielkiego hajpu na nich Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Amerykanie już się cieszą, bo mają terminarz zakładający podróż do Amazonii i z powrotem - w lecie w tym klimacie może być wesoło. Na moje oko podróż na jakieś 10 tys. km: Z drugiej strony, hm, może specjalnie trafiło na Amerykanów, oni tam w swojej lidze to pewnie na każdy mecz tyle latają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Argentyna jest w grupie z Bośnią i Hercegowiną, Iranem i Nigerią. Messi królem strzelców? Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Nie lekceważyłbym Bośniaków ani Nigeryjczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Na ostatnim Mundialu mieliśmy czterech królów i spośród nich tylko Villa nie strzelił większości swoich goli w fazie pucharowej (ale strzelił 2, a w grupie 3, też bez szału). W grupach nikt nie szalał. Bo były takie trudne? Chyba raczej z powodu oszczędzania sił. Na razie Messi nie żyje, nawet jeśli będzie w lecie na 100%, to podejrzewam, że po długim sezonie nie będą go męczyć w razie jednostronnego meczu. Takie same szanse mu daję jak Higuainowi, który przecież był blisko już ostatnim razem (a gdyby raczył wykorzystywać chociaż w miarę przyzwoitą część sytuacji, zdecydowanie by zwyciężył w tej klasyfikacji). Bośnia to solidna defensywa. O Nigerii wszyscy myślą tylko "a z Afryki to słabi", ale czy stracą tak wiele goli? Cztery lata temu stracili jednego w tym meczu i po dwa w pozostałych. Łącznie - tyle, co Włochy. Moim zdaniem nie renoma rywala, a sposób gry będzie decydował. No i zwyczajnie traf, jak zawsze. Po grupie nie mają jakoś łatwo, najpierw - według faworytów - Francja lub Szwajcaria, potem Belgia lub Portugalia... Messi to chyba lepszy typ niż inne, ale tak by było bez względu na losowanie, a cholera wie, co z jego stanem fizycznym. Wróci np. w styczniu - Barca może będzie musiała gonić w tabeli Atletico i Real, Messi będzie eksploatowany na sto pro, znowu się posypie... Jest to jedna z wielu możliwości. Podoba mi się kurs na Suareza, 21:1. Ale też pytanie, czy Urugwaj jednak nie postawi na piłki do Cavaniego, a Suarez na wsparciu. Na ten moment, nie mogę powiedzieć. To może Falcao? Jeszcze dwa miesiące temu, gdy strzelał w każdym meczu, byłby pewnie faworytem nr 1, a teraz ma kurs 17:1. Jeśli do końca sezonu nie wróci do strzelania, pewnie podskoczy do 170:1. No dobra, to może Lukaku - 29:1 i wydaje mi się, że będzie człowiekiem do strzelania w Belgii. Ale przecież jest jeszcze eksperyment do rozpoczęcia, czyli Diego Costa w Hiszpanii. Świetna ekipa, która powinna mieć przewagę w każdym meczu, piłki do Costy, Costa jednym z najlepszych obecnie napastników na świecie - czego chcieć więcej? Na ostatnich trzech turniejach "dziewiątka" Hiszpanii była królem strzelców. Kurs 34:1. Na ten moment - to jest mój typ, ale... koleś nie zagrał jeszcze w tej kadrze ani meczu. Nadal, jest to taki sam strzał w ciemno, jak każdy inny. Jeśli Diego Costa wpadnie do kadry i zacznie strzelać, kurs szybko poleci w dół. Jutro idę do zakładu i dycha na Costę. Edytowane 6 Grudnia 2013 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Też myślałem o postawieniu na Diego Costę, tylko cholera wie, czy postawi na niego Del Bosque. Cytuj Odnośnik do komentarza
janol 432 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Falcao wyeliminowany - zerwane więzadła, na Mistrzostwach nie zgra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Stroje wszystkich ekip na MŚ http://www.footyheadlines.com/2013/12/2014-world-cup-kits.html Większość bardzo fajna. Puma oczywiście odstaje, tylko Kamerun, Gana i może Szwajcaria mają od nich niezły design <jacyków> Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez Tokar Cytuj Odnośnik do komentarza
ciwa22 856 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Kameruńskie rządzą!!! Chyba najlepsze w historii. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Wyjazdowe Holandii sa najlepsze Jeszcze niecaly miesiac. Nie moge sie doczekac Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 w miarę fajne godziny będą. Akurat tak by po męczącym dniu położyć się w wyrku i odpalić MŚ. Jestem na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 czy ja wiem czy takie super... grupowe sa o 18, 21, 24 i 3 w nocy. O ile 18 i 21 to super godziny to juz w tygodniu ogladanie meczu o 24 u mnie odpada bo w pracy beda nieprzytomne zombie, mecze o 3 nad ranem to juz w ogole przegiecie alleluja ze dalej juz lepiej bo faza pucharowa to mecze o 18 i 22 i final o 21 wiec tutaj super Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi