Skocz do zawartości

Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2014

ogqozo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dość mi się podobają moje dzisiejsze typy. Wiem, że codziennie tak mówię...

Na Belgię kurs 2.10. Chyba niektórzy za wiele wyciągają z meczu z murującą Algierią. Nadal dobra ekipa, choć wrażliwa na środku obrony (Kompany należy do najbardziej przecenianych piłkarzy świata - od roku gra słabo). Ale patrząc na męki Kokorina z Koreańczykami, nie jestem jakoś przerażony (choć pamiętajmy, że tamten mecz był rozgrywany w koszmarnie męczącej pogodzie). Rosja murować się nie może, bo remis to raczej proszenie się o odpadnięcie. Belgia ma dużo dobrych piłkarzy i możliwość zmian. Widać to było z Algierią, kiedy za słabo radzących sobie Dembele, Lukaku i Chadliego weszli piłkarze tak dobrzy, jak Fellaini, Origi i Mertens. Jak dla mnie wszystko wskazuje, że to mocny faworyt, a bukmacherzy wyceniają ich tak nisko.

3,30 - na remis Algieria-Korea. W tych mistrzostwach na razie niewiele remisów, każdy wie, że to się nie kalkuluje i się otwiera. No dobra... każdy poza kilkoma ekipami, takimi jak Iran czy Nigeria albo Algieria. Po pierwszym meczu wydaje się, że ten mecz może być powtórką z meczu Iran-Nigeria, albo raczej Japonia-Grecja - włącznie z faktem, że Azjaci będą z bezradności strzelać co 3 minuty z dystansu bez większych szans sukcesu. W każdym razie - dziwi mnie, że bukmacherzy dają temu tak małe szanse.

4,10 - to kurs na USA. Wynika głównie chyba z renomy, bo nie postawy w pierwszym meczu. USA niby nie zachwyciło, ale nie musiało - był remis 0-0 to w minutę strzelili, był remis 1-1 to za trzy minuty znowu strzelili. Styl padaczny, ale skuteczność nie do porównania z kimkolwiek innym. Dobra taktycznie ekipa, zwłaszcza w obronie. Portugalia z kolei wypadła beznadziejnie i wyglądała na sfrustrowaną. Dzisiaj w obronie zabraknie podstawowych, zgranych graczy, po czerwonej dla Pepe, kontuzji Coentrao i chyba też Bruno Alvesa. Co jeszcze? Cristiano Ronaldo zagra, ale na treningach widać, że nie czuje się dobrze fizycznie, ma problemy z nogami, możliwe, że wieczorem będzie grał tak na 50%, w każdym razie daleko od 100%. Coś jeszcze? TAK, z treningów wynika że znowu nie zagra William Carvalho, co w internecie oburza wielu portugalskich kibiców. Futbol to random, ale wszystko wskazuje, że kurs 4,10 na ich porażkę z USA wydaje się mocno przesadzony.

Edytowane przez ogqozo
Gość DonSterydo
Opublikowano

Dziwnie wyglądają ci dwaj Belgowie z afro :P Jakby się urwali z filmu "Życie na wrotkach" :P

Gość aphromo
Opublikowano

Szpakowski o Fellainim ( zawodnik Belgii ) - Imponuje wzrostem, fryzurą, ale także umiejętnościami. Przede wszystkim umiejętnościami ".

Tyle lat i nic a nic się nie zmienił.

Opublikowano

Jaki ból dupy Szpakowskiego o czytanie nazwisk :D

Szpaku para-czytanie nazwisk zawodnikow Iranu tlumaczyl rozbierznoscia wymowy z roznych regionow Belgii...

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Serio ? Emenike po prostu strząsnął z siebie uwieszonego na nim Spahicia.

dokładnie, zresztą bośniak imo faulował go pierwszy, ale murzyn sie nie przejął i twardo biegł do bramki. a za spalonego zyeba dla liniowego 

przypomniała mi sie od razu sytuacja z fredem. teatr, wiadomo. sędzia zyebał, wiadomo. ale to ostentacyjne kładzenie łap na napastnikach jest dzisiaj interpretowane jako "gra ciałem", co tylko sprzyja takim sytuacjom.

Edytowane przez Kazub
Opublikowano

co powiedział?
Podczas czytania nazwisk Belgów (oczywiście z błędami) zaczął się pucować, że nigdy nie wiadomo jak przeczytać, bo to zaleźy od regionu, z jakiego pochodzi zawodnik, nawiązał nie wiedzieć czemu do wymawiania Mascherano i zakończył apelem, żeby się nie czepiać, bo to nie o to chodzi xD
Opublikowano

co powiedział?
Podczas czytania nazwisk Belgów (oczywiście z błędami) zaczął się pucować, że nigdy nie wiadomo jak przeczytać, bo to zaleźy od regionu, z jakiego pochodzi zawodnik, nawiązał nie wiedzieć czemu do wymawiania Mascherano i zakończył apelem, żeby się nie czepiać, bo to nie o to chodzi xD

Ciekawe jak ty byś to tokar przeczytał , nagraj i wrzuć na YT  składy Iranu, Belgów i Koreańczyków to się pośmiejemy ;)

Opublikowano

Ale to jego praca i powinien wykonywać ją dobrze i różnorodność narodowa tu nic nie zmienia. Bierze za to gruby hajs to mógłby się lepiej przygotować. Mascherano chyba na 4 różne sposoby już czytał.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

A mogłem spać... chociaż... w sumie to prawie spałem ;)

Jakby grali o pietruszkę.

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Dobra jednak typ był błędny a kurs poprawny, mecz wyrównany, a i Rosja może bliżej zdobycia gola.

tak, tak :)

E: kurde, myślałem, że postawiłem 1:0, a tu patrzę, że jednak 1:1, znowu tracę punkty w ostatnich minutach ;(

Edytowane przez Yakubu