Skocz do zawartości

Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2014

Featured Replies

Opublikowano

No ładnie się postawili Algierczycy za to szacun .Myslałem ,ze niemiaszki sie tez trochę wymęcza ,ale z tego co widze  dobrze przygotowani kondycyjnie  pewnie dojdą do finału.

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Wyświetleń 186 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• z racji zech wygrol typera i zech jest richtich najlepszy chlop co sie zno na fusbalu tukej ,godom i glosza byscie nie siali fermentu i nie asili sie, ze ten gorol z argentyny wygrol slusznie jakos na

• Tak jak myślałem. Kolumbia grała tak se, a Brazylii udało się strzelić dwa niezłe gole ze stałych fragmentów. Trochę ich optymizm porwał po tych kilku wygranych z łatwymi przeciwnikami, ale Brazylia n

• na każdym z meczów Argentyny zasnąłem na pół godziny... ja nie chcę jej w finale   już na poprzednich mundialach jakoś lepiej mi się ich oglądało, tak bardziej radośnie grali, nawet za Maradony. tut

Opublikowano

mecz kapitalny, algeria zagrala przegenialnie, mistrzowstwa GOTY

Opublikowano

ogolnie ten mundial raczej na plus wyjdzie bukmacherom - niespodzianki gonia niespodzianki, ja obstawianie u bukow olalem, wroce do hobby jak wystaruja ligi

Opublikowano

Ciekawe, ile milionów kuponów popsuła Algieria.

Jestem cegiełką w tej ścianie płaczu [*]

Na szczęście zaraz się odkuję kolejnym kuponem, który MUSI wejść. O ile Argentyna i Holandia nie zrobią takiej obory jak wczoraj dojczland, Belgia i Stany będą grały tak jak w grupach, a sędziowie nie dostaną w łapę za pchanie Brazylii za wszelką cenę  :nea:

Opublikowano

dobra, już idźcie se gdziekolwiek indziej z tymi kuponami, bukmacherami, bo już nie mogę tego czytać

Opublikowano

dzięki za radę, już nie będę

Opublikowano

No bo sorry, ale zachowujesz się jak jakaś pipka. Na wszystko narzekasz, nic Ci nie pasuje. Wyluzuj może, co?

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj jeden z hiciorów tej fazy. Messi kontra Shaqiri, czyli dwa genialne lewonożne motorki o najniższych środkach ciężkości w historii piłki. Tym razem chyba zamienią się typowymi pozycjami - Shaqiri wypadł fantastycznie jako, powiedzmy, "dziesiątka" w środku boiska, zdobywając drugiego dla kadry hat-tricka. Tymczasem wobec kontuzji Aguero wszyscy spodziewają się, że Argentyna wykorzysta Lavezziego na boku - zapewne lewym, by na prawym grał Messi.

W meczu z Hondurasem w końcu zagrał Fabian Schaer i, niespodzianka, rządził, ale Honduras to jednak był jeden z kilku autentycznych cieniasów, a pewne problemy i tak potrafił zrobić (choć prawie wyłącznie w momencie, gdy wynik był przesądzony). Niski drybler Messi może być znacznie trudniejszym rywalem dla Schaera, aczkolwiek jeśli zagra na prawej, jego pojedynki z Roberto Rodriguezem będą kolejnym elektryzującym starciem tego meczu.

Wrażliwymi punktami Szwajcarów wydają mi się jednak ciągle Lichtsteiner i Behrami. Argentyna w podstawowym składzie powinna być solidniejszą w obronie ekipą na boisku, ale raczej będzie miała większe zamiary niż tylko bronić (pewnie: bronić i kopać do Messiego, ale zawsze), więc w tym meczu powinniśmy uniknąć 90 minut klinczu jak w kilku poprzednich.

Opublikowano
  • Autor

Wszelakie Ghany już odpadły, teraz raczej już w stawce są tylko ekipy, które są bardzo ostrożne. Poza Szwajcarią. Teoretycznie to więc ostatnia okazja, żeby zobaczyć konkretną ilość goli w meczu, ale to zależy, komu pierwszemu wpadnie, jak nikomu nie wpadnie to pewnie Argentyna nie będzie się denerwować, będą liczyć na większe zmęczenie rywala.

Opublikowano

niemcy elegancko suna po tytul. wczoraj nojer ewidentnie man of the match z tymi swoimi wyjsciami, geniusz. gosc naprawde musi miec nerwy ze stali.

Opublikowano

No, suną po tytuł jak cholera XDDD

Opublikowano

To nie Neuer, lecz słabo grająca w ataku Algeria. Jeśli tak będą grać przeciwko komuś kto umie zrobić kontrę 4v3 to co najwyżej zsuną się niż posuną ;)

Opublikowano

Oprócz Neuera i Boatenga to obrona Niemców jest strasznie koślawa. Valbuena będzie Mertesackera wkręcał w ziemie równo.

Opublikowano

szwajcaria dzisiaj pojedzie argentyne, tercet messi - aguero - di maria może sprawdzał sie w grze z cieniasami w fazie grupowej i w meczach z ogórkami, ale nawet z nimi mieli problemy, więc nie nastawiałbym sie optymistycznie co do dzisiejszej ich wygranej

Opublikowano

Szwajcaria Argentyna - no taki mecz trzeba obejrzeć.

Opublikowano

Coś czuję, że to będzie najnudniejszy mecz tej fazy rozgrywek. W grupach obie drużyny grały straszliwą padakę, mimo kompletu punktów Argentyny i awansu Szwajcarii, w ich grze nie poruszyło mnie totalnie nic. W sumie to cieszyłbym się z awansu Szwajców, bo założyłem się z ojcem o stówkę, że Holandia zajdzie dalej niż Argentyna w tych mistrzostwach, ale ogólnie ich nie lubię, na meczach fazy grupowej obu drużyn przysypiałem.

Opublikowano

Jak Lavezzi dzisiaj zagra po tej akcji z bidonem, to znaczy, że Sabella ma naprawdę mało do powiedzenia w tej kadrze. No chyba, że oni razem na piwo chodzą i to był jakiś insajd dżołk.

Opublikowano

zazwyczaj wkurza mnie to czepianie się wymowy nazwisk, ale jak Babiarz nazwał trenera Argentyny, Sabellę - Sabezią, to parskłem gromko :D

co on tam w ogóle robi w tym studiu, niech idzie lepiej komentować to swoje łyżwiarstwo figurowe. Piechniczek też dałby se siana, wczoraj był 2 razy, a nie słucha się go przyjemnie.

Opublikowano

Nie ma bardziej pociesznego widoku niż nabity karzeł.