Skocz do zawartości

Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2014

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Wyświetleń 185,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• z racji zech wygrol typera i zech jest richtich najlepszy chlop co sie zno na fusbalu tukej ,godom i glosza byscie nie siali fermentu i nie asili sie, ze ten gorol z argentyny wygrol slusznie jakos na

• Tak jak myślałem. Kolumbia grała tak se, a Brazylii udało się strzelić dwa niezłe gole ze stałych fragmentów. Trochę ich optymizm porwał po tych kilku wygranych z łatwymi przeciwnikami, ale Brazylia n

• na każdym z meczów Argentyny zasnąłem na pół godziny... ja nie chcę jej w finale   już na poprzednich mundialach jakoś lepiej mi się ich oglądało, tak bardziej radośnie grali, nawet za Maradony. tut

Opublikowano

może dobrze że przegrali, bo teraz będą cisnąć z anglią i włochami bo raczej remis z którymś z nich nic im nie da, stąd można stawiać ze te mecze będą jeszcze bardziej interesujące z podobną ilością bramek :teehee:

Opublikowano

Antyfutbol....

Kogo to obchodzi, bronić się to także sztuka. Jakby Polska wygrała w taki sposób turniej to byśmy płakali ze szczęścia.

w nosie mam takie szachy. Piłka to ma być widowisko takie jak wczoraj w wykonaniu Holandii

No widowisko było fajne, było widać jak Hiszpanie byli totalnie rozsypani w obronie. Tam już nic nie istniało. Powtórzę, sukces to sukces, nie mamy piłkarzy, Grecja nie ma piłkarzy, ale taka gra przyniosła im sukcesów na skalę światową i wszyscy także tego bysmy chcieli. Piłka nożna to nie tylko pierdyliard akcji i dziurawa obrona, to także silna defensywa, która do tego nie dopuszcza.

Opublikowano
  • Autor

Kiepsko z defensywą. Jagielka jest przeciętniakiem, lepszym wyborem mimo wszystko byłby Jones obok Cahilla. Johnson był najgorszym ogniwem Liverpoolu, popełniał masę błędów, a  po godzinie gry ledwo nadąża za piłką. Z przodu wywaliłbym Welbecka, może i jest szybki, ale potyka się o własne nogi i jest słaby w wykańczaniu akcji.

Jagielka, co by nie mówić, jest mistrzem długiej lagi. On, Gerrard i Barry to trójka specjalitów w tej dziedzinie, no i masz dwóch z nich w składzie. Pomocnicy Anglii raczej nie mogą marzyć o ogrywaniu De Rossiego, więc długa laga jest kluczowa.

Welbeck to specjalista od marnowania okazji, których bez niego by nie było. To tak naprawdę dobry gracz, kiedy gra na środku, strzela tam sporo goli, na skrzydle zazwyczaj zawodzi. Trzeba mu oddać, że jest tak czy siak pracowity i nieustępliwy, a Anglia jednak ma w zwyczaju bronić dziesięcioma zawodnikami - Sturridge bronić nie zacznie, nie ma na to co liczyć, więc może dlatego Welbeck zamiast Lallany.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Co jak co, ale hymny tych dwóch drużyn mają w sobie coś niesamowitego, uwielbiam ich słuchać :)

Opublikowano

No na razie jest git.

Opublikowano

ależ napierdzielają od początku Angole, coś czuję że padnie jakaś bramka - mocna kandydatka do bramki turnieju.

Edytowane przez ofsajd

Opublikowano

Tego mi wlasnie brakowało! Mocne bomby zza 16-stki.

Opublikowano

a ja na pierwszy remis na mistrzostwach, oby bramkowy. Albo mi się wydaje albo nawet na tvp sport są lagi :/

Edytowane przez Cosmos

Opublikowano

Na TVP2 już jest w porządku.

GOOOOOOOOOOOL

Opublikowano

ale ten rzut rożny włosi rozegrali :O palce lizać, ładna bramka

Opublikowano

Kocham te mistrzostwa

Opublikowano

Wow

Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

co imprezę patrzę na skład anglii i myślę, że może coś ugrają, ale potem przypominam sobie, że to przecież anglia.

<kawał o jamniku>

strollowany przez Anglików [']