Skocz do zawartości

Mistrzostwa Świata w piłce nożnej 2014

ogqozo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

James Rodriguez w PES 2014 potrafi je*ać takie bramy z dystansu, i IMHO trochę przesadzone statsy. No ale po tej bramie, to już nic nie mówię, ale w PES 2015 pewnie będzie robił super shoty z miejsca ;)

Opublikowano

Tylko że Hames to jest prawidłowa wymowa. W hiszpańskim J wymawia się jako H, Ty Kymel jako kibic Realu powinieneś się w tym orientować. Dżepes też jest o dziwo prawidłowo.

• Plusik 1
Opublikowano

Tylko że Hames to jest prawidłowa wymowa. W hiszpańskim J wymawia się jako H, Ty Kymel jako kibic Realu powinieneś się w tym orientować. Dżepes też jest o dziwo prawidłowo.

a jak jest z Jacksonem Martinezem? jaka jest prawidłowa wymowa?

Opublikowano

Nudne czy nie ale Szpaku ma dar. Rzadko kiedy zdarza mi sie zapamietywac nazwiska grajkow kiedy komentuja mecze inni. W sumie to ja je tylko slysze - jednym uchem wpadaja drugim wypad. Ale jak Darek dopyerdoli cos po flamandzku to to zostaje w pamieci bo beka jest i ciezko nie parsknac smiechem przed tv. Moze i te jego wymowy sa poprawne, takie same jak w krajach tych pilkarzy ale co z tego kiedy u nas wszystko jest spolszczane i juz sie do tego przyzwyczailem xd

W kazdym razie licze na brutalny gwalt na Brazylii w cwiercfinale i hvj ze mi typer nie wejdzie. Kozacka ekipa, w koncu nie jakies cioty jak np Hiszpania. Kolumbia i Meksyk to najlepszy final jaki moglby byc na tych mistrzostwach (o ile nie spotkaja sie wczesniej bo nie znam drabinki).

Opublikowano

Dżepes też jest o dziwo prawidłowo.

Nie jest. Hiszpanie mówią "jepes", w Amerecy Południowej to już zależnie od regionu, ale jak już coś to bardziej coś w stylu "ziepes".
Kolumbijczycy mówią Dżepes.
Opublikowano

Ale miałem wczoraj stresa, bo strasznie kibicowałem Brazylii :) Jakoś większą sympatią do nich pałam a trochę atmosfera by siadła jakby odpadli. Pewnie Kolumbia ich pokona, no bo z czym do ludzi Brazylio?

Ta ekipa jest dziurawa. Bramkarz jest najlepszy jaki może być w Brazylii, bez zastrzeżeń. Ale obrona kuleje. Idioci sobie igrali z ogniem non stop podając do siebie, choć wiedzieli że Chile stosuje wysoki pressing. Aż prosiło się o gola. Marcelo i Dani Alves to tylko nazwiska, może w klubach są wartościowi ale wczoraj totalnie im nie szło. Stoperzy, czyli David Luiz i Thiago Silva też nie dawali pewności. Chilijczycy rozklepywali ich jak chcieli. Pomoc to oczywiście dosyć mocna strona Brazylii. Hulk dawał radę, Oscar ponownie niewidoczny, chyba się wyczerpał po meczu z Chorwacją. Neymar to Neymar, miał parę akcji, ale nie potrafił ich wykorzystać. W dodatku straszna z niego ciota, zobaczycie, złamie mu się ta chuda nóżka jeszcze w tym turnieju. Fernandinho i Luiz Gustavo niczym się nie wyróżniali ale do nich nie ma zastrzeżeń, bo potrafili rozkręcić jakąś akcję. Najgorszy jest atak. Wiadomo że tacy pilkarze jak Fred są potrzebni, stać z przodu i czekać na piłkę. Ale oprócz przeciętnego Freda nie ma nikogo do ataku! Jo to totalny przeciętniak. Już chyba lepszy byłby Robinho. A te wszystkie Ramiresy, Williany... chyba tylko Włosi dali gorsze zmiany :D Immobile najgorszy napastnik mundialu.