Skocz do zawartości

Bayonetta 1 & 2

Malutki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ja też po zagraniu w demo Bayonetty 2 się nawróciłem i jak najbardziej kupuję edycję 1+2. Pro Controller też kupiłem, jedyny oryginalny biały jaki znalazłem, bo większość na rynku to podróby. Powinien do mnie dotrzeć przed Bayo.

Opublikowano

Ja będę grał na padlecie w trybie off-play :)

Pierwsza część mi nie podeszła, a przynajmniej demo którego nawet nie skończyłem.

Dwójka zaintrygowała mnie na tyle, że ukończyłem demko i kupuję grę na premierę :)

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Grał ktoś na samym padlecie? 

Ja grałem ~3 minuty po czym wyłączyłem konsolę, złożyłem zamówienie w Menago na Pro Controller, ubrałem się i poszedłem odebrać :P

Problem z grą na padlecie w Bayonetta 2 polega na tym, że trzeba mashować przyciski, a biorąc pod uwagę, że padleta nie da się złapać tak jak normalnego pada, to mimowolnie trzeba odginać kciuk do tyłu z uwagi na to, że prawa dłoń jest w złej pozycji. Długo tak się grać nie da. Można, ale będzie prowadziło do dyskomfortu.

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo
Opublikowano

Przed demem Bayo 2 miałem dłuższą przerwę z dynamicznymi grami i chyba się kontuzji nabawiłem bo od 2 dni ścięgna prawej dłoni mnie bolą XD

Opublikowano

Mam nadzieję, że będzie więcej poziomów trudności, oczywiście tych trudniejszych. Imo "pierwsza" cześć była dosyć łatwa na Non-stop ∞ Climax, jedynie pierwsze przejście sprawiało trudności, ale to już tradycja slasherów.

Opublikowano (edytowane)

Przydałby się jeszcze jeden poziom za tym Non-stop ∞ Climax, co prawda witch time już nie działał jak na łatwiejszych poziomach ale i tak jakoś super trudno nie było. Zwłaszcza jak się odblokowało dodatkowe bronie.Bazillions+Pillow Talk i jedziesz z koksem.

Edytowane przez Paliodor
Opublikowano

Brało się Bracelet of Time i było łatwiej niż na niższych poziomach - bossowie z tym cudem padali jak muchy. Moja ulubiona broń to katanka, w "dwójce" da się je chyba nawet przymocować do nóg więc niezła pożoga będzie odchodziła. No i kosa, na pewno będzie ładnie się nią wywijało. Bazylem i PT nie bawiłem się w Bayo, ale w combo video niezłe akcje z nimi skośni kleili.

Opublikowano

Katanę używałem przez większość gry, dopiero potem jak się zdobyło zabawki jakie wymieniłem powyżej to się przerzuciłem na nie.

Całkiem fajnie się też nawalało mając założone Odette.Taniec na lodzie wymięka przy akcjach jakie dało się robić z tymi łyżwamiXD

Gość DonSterydo
Opublikowano

Ja w jedynce nafarmiłem (był myk, że wszystkie elementy otoczenia się odnawiały, tylko nie pamiętam jaki) w pierwszym poziomie surowców na lizaki i jak przychodziło do walki z bossami to byłem jak SSJ2 :D

Opublikowano (edytowane)

A też mi się obiło to o uszy ale nie szukałem info jak zrobić ten myk bo szkoda było sobie psuć fun z gry. Nie był to przypadkiem myk na zarobienie ogromnej liczby tych halo?

Edytowane przez Paliodor
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

A też mi się obiło to o uszy ale nie szukałem info jak zrobić ten myk bo szkoda było sobie psuć fun z gry. Nie był to przypadkiem myk na zarobienie ogromnej liczby tych halo?

Nie, to było jakoś inaczej i wpadłem na to zupełnie przypadkiem. Jeśli dobrze pamiętam to na tej pierwszej planszy było wejście do tego sklepiku i jak do niego weszliśmy i później wyszliśmy to resetowały się wszystkie przedmioty na tej planszy. Czyli znowu wszystkie doniczki itp. rozwalaliśmy i dostawaliśmy itemy --> do sklepiku i reset wszystkiego.

Edytowane przez DonSterydo
Gość DonSterydo
Opublikowano

Jako ciekawostka: Podobny myk był Dead Space 3 - jak się robiło save i load to powracało się do lokacji i wszystko się na niej resetowało.

Opublikowano (edytowane)

Ja w jedynce nafarmiłem (był myk, że wszystkie elementy otoczenia się odnawiały, tylko nie pamiętam jaki) w pierwszym poziomie surowców na lizaki i jak przychodziło do walki z bossami to byłem jak SSJ2 :D

Był jeszcze myk na kupę Hejlosów - 2 chapter i walka z Furtitudo, killgore na nogi i bransoleta. Jak dobrze poszło to ładne miliony wpadały przez 2 min.

Oczywiście zrobiłem ten trick dopiero po kupieniu wszystkich itemów i akcesoriów :pope:

Edytowane przez XM.