Figaro 8 300 Opublikowano 14 września 2012 Opublikowano 14 września 2012 Ukochana seria (?) wraca na salony. Fajowo. Są tu jacyś fani Pikmina? Wygląda uroczo Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 16 czerwca 2013 Opublikowano 16 czerwca 2013 system seller moze to nie jest sądząc po jedynce ale im wiecej ogladam tym bardziej patrze na to przychylnym okiem Cytuj
Xord 50 Opublikowano 23 listopada 2013 Opublikowano 23 listopada 2013 (edytowane) Pierwsza część cyklu jest jedna z niespodzianek na GCN jak ją kupiłem za nieduże pieniądze ale grało się uber. Potem przyszedł czas na część 2 i zaskoczenie brak ograniczeń czasowych co było plusem bo wyhodowałem dzięki temu 15k Pikminów. Obecnie katuje 3 i hmm co powiedzieć mianowicie przed chwilą wykonałem reset na 1 bossie bo stracił bym mój skromny dorobek jakoś chyba 46 Pikminów. PS. Po małym na razie ograniu mogę powiedzieć że jest to chyba lepsza część od 2 nie ma podziemi i jest bardziej jedynkowo Co akurat mnie cieszy. Nie mówię że druga część cyklu była zła co to to nie 15k Pikminów mówi samo za siebie ale jakoś bardziej wolałem otwarte przestrzenie leveli z 1 niż tłamszenie się po jaskiniach. Obecnie jest dobrze dla mnie gra na 8. Edytowane 20 grudnia 2013 przez Xord Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 12 czerwca 2014 Opublikowano 12 czerwca 2014 Super gra odpalilem wczoraj na chwilkę i 3 h minęły. Nowe sterowanie reklamowane na e 3 bomba. Bardzo intuicyjne wykorzystanie padleta. Obecnie mario kart poszło w odstawkę i gram w to oraz w wonderful 101. Obie gry mają wysmienitego singla. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 12 czerwca 2014 Opublikowano 12 czerwca 2014 Za ile i gdzie kupiles wonderful? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 12 czerwca 2014 Opublikowano 12 czerwca 2014 Za darmo z promocji mario kart a pikmini 3 na allegro za 110 zl Cytuj
Xord 50 Opublikowano 1 sierpnia 2014 Opublikowano 1 sierpnia 2014 Do cholery kamerę to w tej grze zja$%^& jest stanowczo za blisko nawet bliżej niż na GCN przez co (pipi) widać. I gwóźdź mnie obchodzi strowanie na Wii mote 8 lat starczy teraz nawet nie myślę by go odkurzać. Jest jeszcze to stylusowe ale taki pitki niech sobie wsadzą. A co do gry to downgrade względem 2 ostry ograniczenie czasowe - czas gry mniejszy etc wiec ta odsłona jest na 8 a 2 lubię za swobodę a tu jej przez upływający czas (napoje) nie ma. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Niestety zepsuli grę tym ograniczeniem czasowym, gra mi się cholernie podoba ale przez ten tykający zegar nie chce się grać Cytuj
Xord 50 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Musze się przyłożyć mam sporo gier do nadrobienia a Pikminy swego czasu lubiłem w 2 zostały mi 3 jaskinie do ukończenia niestety nie ukończę chyba już a obiecuje sobie od kilku lat to. Dziś kolejne podejście lepszą strategie zastosuję. Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Dobos, mogę Ci zaspoilerować lekko, że pod koniec gry owoców będzie znacznie więcej, więc nie ma takiej presji. Ostatni poziom przechodziłem na luzaku, a pikminy z nektarem rozniosły bossa na strzępy. Generalnie jestem zdania, że gameplay jest bardzo dobrze zaprojektowany. Jeśli nie stoisz w miejscu, albo się gdzieś na dobre nie zatniesz, to nie ma raczej ryzyka, by skończyły się zapasy (a nawet jeśli to zawsze można wybrać jakiś wcześniejszy dzień). Tak że bez obaw i rób swoje. : ) Cytuj
Xord 50 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 (edytowane) Wykonane choć nad bossem w wyzwaniach popracuje na następne przejście już wiem że je wykonam jest magia co przy pierwszym kontakcie z serią. Edytowane 2 sierpnia 2014 przez Xord Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Enkidou dobrze wiedzieć właśnie ta podświadoma presja z owocami najbardziej przeszkadza w pełnym cieszeniu się grą. Poziomy ciekawe, grafika piękna ale nie ma czasu zwiedzać w spokoju mapy Na razie mam 3 buteleczki zapasu a jak z czasem owoców jest więcej to chyba nie będę musiał grać od nowa Cytuj
Xord 50 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Ja mam 7 i gram na spokojnie choć zjadł mi ktoś po przybyciu 1. Gra jest świetna choć lata nie grałem w Pikmin już i teraz tak patrzę chętnie sobie przypomnę . Takie pytanie kiedy dostaje się większą swobodę w działaniu czy gra ciągnie za rękę? Cytuj
Enkidou 300 Opublikowano 2 sierpnia 2014 Opublikowano 2 sierpnia 2014 @ Dobos Spokojnie, nie będziesz musiał. Nie wiem na jakim etapie jesteś, ale trzy buteleczki to ogólnie dobry wynik. Tylko jak stracisz zbyt dużo pikminów jednego dnia to polecam go powtórzyć, a nie odbudowywać siły. Szkoda zachodu. @ Xord Dwa ostatnie levele nieco zmieniają formułę i jest trochę trudniej, ale raczej nie powiedziałbym żeby to była jakaś drastyczna różnica. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 3 sierpnia 2014 Opublikowano 3 sierpnia 2014 Gra jest super. Ja sobie poradziłem w ten sposób że czasem resetowałem dany dzień i już wiedząc co i jak zbierałem owoce 2 razy szybciej. Troche to może oszukiwanie ale zawsze miałem minimum 4 buteleczki. Dla mnie ta gra to must have dla posiadacza wii u większy niż mario card. Cytuj
Xord 50 Opublikowano 4 sierpnia 2014 Opublikowano 4 sierpnia 2014 (edytowane) Twilight River przypomina Wistfull Wild co wcale nie takie złe bo owa miejscówkę do dziś lubię a i BGM miała świetny. PS> Dwa słowa ogólnie jest bardzo fajnie staro-szkolny klimat GCN czuć . Druga sprawa to pewien regres w stosunku do dwójki da się wyczuć ograniczenie czasowe choćby jednak brak jaskiń jak w poprzedniczce mi nie przeszkadza nie przepadałem za nimi mimo ciekawostek jakie można było znaleźć. Trzecie urocze ( kobiece) Winged Pikmin fajnie że w końcu są i latające. W chwili obecnej mam tylko 3 przedstawicieli dopiero co zebrałem ah N. PS2> Otóż N powinno ta serie lepiej wypromować na hiciora jak Zeldę bo ma potencjał nie co inny klimat ciut cukierkowy taka odskocznia od Metroid z równie ciekawą eksploracją. Taki mój koncert życzeń Edytowane 4 sierpnia 2014 przez Xord Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Musze przyznac, ze to moj pierwszy kontakt z seria i jak najbardziej pozytywny. Wprawdzie zrobilem sobie przerwe po pierwszym bossie na ktorym poleglo moje bractwo, ale na pewno bede cisnal dalej Cytuj
Masamune 181 Opublikowano 31 sierpnia 2014 Opublikowano 31 sierpnia 2014 Ja swój pierwszy kontakt z serią miałem już ok rok temu i muszę przyznać, że gra jest na prawdę miodna. Magia tego tytułu sprawiła, że poczułem się znowu jak dzieciak Eksploracja świata wciąga, do odwiedzanych wczesniej miejsc chce się powracać, a przyjemna dla oka oprawa wizualna tylko umila rozgrywkę. W trybie dla jednego gracza spędziłem ok 30h, ale i tak chciałoby siię więcej, napisy końcowe togenralnie wielki żal, że to już koniec No jak dzieciak, dosłownie, świetnie się bawiłem z tymi małymi, kolorowymi ludzikami Cytuj
Xord 50 Opublikowano 31 sierpnia 2014 Opublikowano 31 sierpnia 2014 Każde Pikminy tak mają ja w 2 hodowałem te maluchy na potęgę i w 260 około dniu mam ich ... 15000. Ogólnie seria jest świetna ale szkoda że Nintendo jej nie puści w szerszy target jak Zelda czy Mario. Eksploracja w nie co bardziej cukierkowych klimatach kosmosu wciąga jak bagno. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Jakby kogos gameplay interesowal... Cytuj
Masamune 181 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 A tak w ogóle to jest właśnie gra, dla której kupiłem konsolę 8) Miałem kasę odłożoną na PS4, czekałem na premierę, no ale jak tutaj się oprzeć tak miodnej gierce? W ten sposób wkroczyłem w świat Nintendo. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 Ja kupiłem Wii U dla mario kart zaraz po premierze w czerwcu a w zestawie za bezcen udało mi się pikmin 3 dorwać. Najlepsze że nie wiedziałem co to za gra. Uruchomiłem ot tak aby sprawdzić i z czytnika nie wyszła do ukończenia. Mario Kart sobie wtedy leżało na pułeczce Swoją drogą to też gra do której z przyjemnością wrócę w przyszłości a takich też dużo nie ma bo raczej sprzedaje po ukończeniu Cytuj
Xord 50 Opublikowano 1 września 2014 Opublikowano 1 września 2014 (edytowane) Ja dzielnie na półeczce trzymam 1-2 i ta część cyklu również zostanie. Gra jest miodna choć nie co uboższa od 2 ale i tak 8+. Edytowane 1 września 2014 przez Xord Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi