SzewczykDratewka 202 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 mówiąc o flashowaniu, debrandowaniu itp. i jakiś głupich i zjadających czas czynnościach w stylu włącz Odina, wyłącz Odina, wciśnij naraz przyciski, ładuj roota JO J.EBE LUDZIE TO JEST TELEFON KOMÓRKOWY ON MA DZIAŁAĆ a nie służyć do je.bania się z nim wieczornymi porami. Ma mieć zaawansowane funkcje, służyć do neta, być moim mobilnym biurem, maszynką do grania, rozrywki, wszystkiego czego zapragnę ale w sposób łatwy, prosty i wydajny. A Wy tymczasem naprowadźcie drodzy kochani koledzy @Saptisa na to gdzie może znaleźć dobre ROMy bo jak wgra zły to będzie znów padaka i coś nie będzie działać (zamiast tracić czas na komentowanie sprzętu gdzie takich tematów nie ma). czasami jak czytam twoje posty tutaj to zauwazam, że masz powazne problemy z czytaniem ze zrozumieniem i jest z Tobą gorzej niż z Yano. Zauważ, że on robi coś czego NIE MUSI ROBIC. Ma brandowany telefon. Jesli mu nie przeszkadza, to moze poczekac miesiac dluzej na soft i dostanie a aktualizacja do 4.1 to bedzie az wcisniecie 1( JEDNEGO) przycisku. Ale, ze chce sie debrandowac to sie moze pobawic. Kij z tym, że caly proces jest latwiejszy niz zmuszenie ps3 to dzialania na innym tv ale (pipi) z tym . Wiem, że dla Ciebie takie zabawy to czysta abstrakcja poniewaz kochasz apple, ale to juz twój problem Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 WIEDZIAŁEM, że post Waldemara w tym teamcie to kwestia czasu w obliczu naszej dyskusji o ROM-ach w temacie o Androidzie. Nie odpowiem nawet, bo szpic już napisał co należy, moje odczucia są identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 (edytowane) Widze, ze nieswiadomie podsycilem wojenke. Sprawa z tym bawieniem sie Androidem to inna bajka bo jest wszystko ok, ale jak juz ktos chce cos pozmieniac to wiadomo, ze trzeba pokombinowac - to samo mialem z iPhonem, ktorego chcialem z'jailowac bo byl jakis kopniety (mial wgranego zlego roma). Teraz wole uwazac bo wiem, ze mozna cos spieprzyc. To, ze sa kombinacje na danym systemie podczas 'przerabiania' nie oznacza ze jest on do dupy - po prostu takie czynnosci zazwyczaj bywaja skomplikowane. Edytowane 5 Grudnia 2012 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 mówiąc o flashowaniu, debrandowaniu itp. i jakiś głupich i zjadających czas czynnościach w stylu włącz Odina, wyłącz Odina, wciśnij naraz przyciski, ładuj roota JO J.EBE LUDZIE TO JEST TELEFON KOMÓRKOWY ON MA DZIAŁAĆ a nie służyć do je.bania się z nim wieczornymi porami. Ma mieć zaawansowane funkcje, służyć do neta, być moim mobilnym biurem, maszynką do grania, rozrywki, wszystkiego czego zapragnę ale w sposób łatwy, prosty i wydajny. A Wy tymczasem naprowadźcie drodzy kochani koledzy @Saptisa na to gdzie może znaleźć dobre ROMy bo jak wgra zły to będzie znów padaka i coś nie będzie działać (zamiast tracić czas na komentowanie sprzętu gdzie takich tematów nie ma). czasami jak czytam twoje posty tutaj to zauwazam, że masz powazne problemy z czytaniem ze zrozumieniem i jest z Tobą gorzej niż z Yano. Zauważ, że on robi coś czego NIE MUSI ROBIC. Ma brandowany telefon. Jesli mu nie przeszkadza, to moze poczekac miesiac dluzej na soft i dostanie a aktualizacja do 4.1 to bedzie az wcisniecie 1( JEDNEGO) przycisku. Ale, ze chce sie debrandowac to sie moze pobawic. Kij z tym, że caly proces jest latwiejszy niz zmuszenie ps3 to dzialania na innym tv ale (pipi) z tym . Wiem, że dla Ciebie takie zabawy to czysta abstrakcja poniewaz kochasz apple, ale to juz twój problem @szpic z całym szacunkiem, ale stawianie mnie obok @Yano ....to weź mnie już od chuyów powyzywaj a nie Yanuj mnie, no. (pozdro @Yano) Po pierwsze wiem, czytam ze zrozumieniem. Po drugie nawiązałem tutaj, ale widzę, że fani Andka mają krótką pamięć, że często ROMy operatorów są chuyowe jak barszcz (od tego aż huczą fora, net i nawet Wy tutaj). I to właśnie chciałem Wam wszystkim przypomnieć pisząc: iPhone działa (do zarzygania Wam to mówię - brandowany czy nie działa ekstraklasa) a Android cóż - zależy jakiego producenta, z jakiej sieci.... super. i kto tu nie umie czytać @raven cieszę się, że Cię nie zawiodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 iPhone działa (do zarzygania Wam to mówię - brandowany czy nie działa ekstraklasa) a Android cóż - zależy jakiego producenta, z jakiej sieci.... super. i kto tu nie umie czytać @raven cieszę się, że Cię nie zawiodłem. htc czesto ma dziwne problemy i to fakt. Ale oni są już straceni bo skumali sie z szatanem ( podpisali pakt o nieagresli z apple) wiec dobrze ze ich spotykaja takie problemy. Niech cierpią! Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 @szpic z całym szacunkiem, ale stawianie mnie obok @Yano ....to weź mnie już od chuyów powyzywaj a nie Yanuj mnie, no. (pozdro @Yano) chuyu Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 :* Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 mówiąc o flashowaniu, debrandowaniu itp. i jakiś głupich i zjadających czas czynnościach w stylu włącz Odina, wyłącz Odina, wciśnij naraz przyciski, ładuj roota JO J.EBE LUDZIE TO JEST TELEFON KOMÓRKOWY ON MA DZIAŁAĆ a nie służyć do je.bania się z nim wieczornymi porami. Ma mieć zaawansowane funkcje, służyć do neta, być moim mobilnym biurem, maszynką do grania, rozrywki, wszystkiego czego zapragnę ale w sposób łatwy, prosty i wydajny. A Wy tymczasem naprowadźcie drodzy kochani koledzy @Saptisa na to gdzie może znaleźć dobre ROMy bo jak wgra zły to będzie znów padaka i coś nie będzie działać (zamiast tracić czas na komentowanie sprzętu gdzie takich tematów nie ma). czasami jak czytam twoje posty tutaj to zauwazam, że masz powazne problemy z czytaniem ze zrozumieniem i jest z Tobą gorzej niż z Yano. Zauważ, że on robi coś czego NIE MUSI ROBIC. Ma brandowany telefon. Jesli mu nie przeszkadza, to moze poczekac miesiac dluzej na soft i dostanie a aktualizacja do 4.1 to bedzie az wcisniecie 1( JEDNEGO) przycisku. Ale, ze chce sie debrandowac to sie moze pobawic. Kij z tym, że caly proces jest latwiejszy niz zmuszenie ps3 to dzialania na innym tv ale (pipi) z tym . Wiem, że dla Ciebie takie zabawy to czysta abstrakcja poniewaz kochasz apple, ale to juz twój problem Kolejny raz przytaczam przykład Samsunga Galaxy S2, brandowanego przez Plusa, którego nie można uaktualnić z poziomu telefonu. Ponoć można to zrobić przez Kiesa. Nie wiem, nie próbowałem. A więc nie jest to sprawa kliknięcia jednego przycisku KŁAMCZUSZKU! Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Kolejny raz przytaczam przykład Samsunga Galaxy S2, brandowanego przez Plusa, którego nie można uaktualnić z poziomu telefonu. Ponoć można to zrobić przez Kiesa. Nie wiem, nie próbowałem. A więc nie jest to sprawa kliknięcia jednego przycisku KŁAMCZUSZKU! Jakiego masz softa na nim? 4.0.costam? ja swojego w tmobile dostalem bez branda. Aktualizacje same sie sciagaja, potem tylko mnie pyta czy zaaplikowac Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ja tu przyznam rację Kozbiniowi. Dopóki nie miałem telefonu na androidzie to nie pamiętałem nawet swojego PINu na komórce. Teraz, wpisuję go kilka razu w tygodniu, bo telefon się zacina, mam na nim parę albumów w mp3, zdjęcia, reszta to same rzeczy kupowane w Google Play. Więc uważam, że przy takim używaniu telefonu powinien on działać poprawnie, tymczasem zacina się często i muszę go restartować. Nie chce mi się bawić w wgrywanie oprogramowania do komórki, powinien dostać w pełni działający produkt zaraz po wyjęciu z pudełka. Może android wgrywany przez producenta działa bezproblemowo na jakimś highendowym sprzęcie, ale na budżetowym HTC Desire potrafi nieźle zdenerować. Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 co Ty zaraz mnie tu zmiażdżą, że porównujesz Iphone, który z definicji jest topowy do budżetowego telefonu. Bo wiesz, Android tyo jest taki super system że musi działać na topowym sprzęcie aby wysyłać smsy i przeglądać fotki, bo na niższych modelach już ma czkawkę. A tak BTW wiecie moi kochanie Androidowcy, że na IP można obrabiać film na iMovie w 720p renderując go w TLE? I zgadnijcie - system się nie wiesza. Serio. Albo np. można zaprojektować ścieżkę dźwiękową w GarageBand od podstaw, potem wyjść z programu, mając zaprojektowaną ścieżkę puszczoną w tle, zaśpiewać do puszczonej muzyki w tle (co jest jednocześnie nagrywane jako kolejna ściażka audio) mając jednocześnie połączenie ze Skypem dla innych. A wiem to stąd że widziałem takie przesłuchanie audio w Krakowie (IPhone 4S). iiiiiiiiiiiiiiiii....uwagaaaaaa...... nic się nie wiesza i nawet nie klęka. Taka prawda, na IP można robić takie rzeczy a wszystko nadal działa płynnie, że to się w pale nie mieści Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Kolejny raz przytaczam przykład Samsunga Galaxy S2, brandowanego przez Plusa, którego nie można uaktualnić z poziomu telefonu. Ponoć można to zrobić przez Kiesa. Nie wiem, nie próbowałem. A więc nie jest to sprawa kliknięcia jednego przycisku KŁAMCZUSZKU! Jakiego masz softa na nim? 4.0.costam? ja swojego w tmobile dostalem bez branda. Aktualizacje same sie sciagaja, potem tylko mnie pyta czy zaaplikowac 2.2 albo 2.3 Na szczęście to nie mój telefon, więc nie muszę się w to bawić Tymczasem bawiłem się wersją 4.1 chyba (ta najnowsza) na tablecie (Asus Transformer najwyższy model) i muszę powiedzieć, że dupy nie urwał. iOS jest nudny, ale tam przynajmniej tablet reaguje elegancko na dotyk. Na Androidzie czasem nie łapie i gest trzeba powtarzać. Do tego pełno zainstalowanego syfu od Asusa, którego nie da się wywalić tak jak innych apek (może można to zrobić przez ustawienia i zarządzanie pamięcią, nie próbowałem). Za to wielkie propsy dla notyfikacji, gdzie można sobie włączyć wifi czy bluetootha, a nie trzeba łazić po ustawieniach. No i wygląd aplikacji aparatu też mi się podoba, ale robienie zdjęć tabletem uważam za dziwne. Poza tym androidowy sklep jest denerwujący, bo non stop wyskakują jakieś powiadomienia, że apka X będzie miała dostęp do Y i Z i czy się zgadzasz. Jak na Viście Nie no, ale systemek spoko. Na tę chwilę, jak dla mnie, trochę zrzynka z iOSa. Mam nadzieję, że kolejne wersje popchną Androida w jego własną stronę i system nabierze własnej tożsamości. Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Poza tym androidowy sklep jest denerwujący, bo non stop wyskakują jakieś powiadomienia, że apka X będzie miała dostęp do Y i Z i czy się zgadzasz. Jak na Viście Kwestia bezpieczenstwa, Ty nie ale ja np sobie to np chwale. Dzieki temu mozna dyscyplinowac programistów aby brali dostep do tego co im potrzeba a nie wszystkiego co sie da i potem byly same dziury Edytowane 6 Grudnia 2012 przez SzewczykDratewka Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Poza tym androidowy sklep jest denerwujący, bo non stop wyskakują jakieś powiadomienia, że apka X będzie miała dostęp do Y i Z i czy się zgadzasz. Jak na Viście Kwestia bezpieczenstwa, Ty nie ale ja np sobie to np chwale. Dzieki temu mozna dyscyplinowac programistów aby brali dostep do tego co im potrzeba a nie wszystkiego co sie da i potem byly same dziury programistów powinno się dyscyplinować na etapie oceny appki przed wejściem do sklepu a nie później poprzez bzdurne komunikaty. Ale zaraz, czy to nie właśnie Ty Szewczyku drogi mówiłeś jak to wolność programistów na Androidzie jest na wagę złota a Apple to złooooo bo trzyma wszystkich za pysk? Więc jak możesz pisać o dyscyplinowaniu programistów? Czyżbyś zaczynał myśleć jak Jobs? Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ale zaraz, czy to nie właśnie Ty Szewczyku drogi mówiłeś jak to wolność programistów na Androidzie jest na wagę złota a Apple to złooooo bo trzyma wszystkich za pysk? Więc jak możesz pisać o dyscyplinowaniu programistów? Czyżbyś zaczynał myśleć jak Jobs? obawiam sie ze to yano sdk od apple jest przyjemne, tylko dlaczego te z(pipi)y zmuszaja ludzi do zakupu imaca? chce zrobic darmową apke to najpeirw musze wydac 5tys zlotych aby moc napisac... smiech na sali Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 zarobisz na reklamach - piszesz w końcu na najpopularniejszy sklep więc dasz radę. A iMaca kup używkę lub kup MacBooka używanego jeszcze taniej. Jak coś na priv, pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Ja tu przyznam rację Kozbiniowi. Dopóki nie miałem telefonu na androidzie to nie pamiętałem nawet swojego PINu na komórce. Teraz, wpisuję go kilka razu w tygodniu, bo telefon się zacina To jest dobre, ale miałem dokładnie przeciwnie. Kilka miesięcy temu mój iPhone 3G nie miał zasięgu. Wstałem rano i zero kresek, nie zadzwonię. Poszedłem do złodziei z T-Mobile i wyjmując broń mówię, że w Houston mamy problem. Pani powiedziała, że mieli jakiś bug i wystarczy zrestartować telefon. Wyłaczyć i włączyć. Ale ja nie znam swojego PINu mówię, bo ostatni raz telefon był wyłączony dobre lata temu. Nigdy mi się nie rozładował, bo doładowywałem w ciągu dnia, nie miałem potrzeby wyjmowania karty SIM, a nawet jak spadł to się nie wyłączył, a bateria nie ma jak wypaść. Nigdy też się nie zawiesił, żeby wymagany był restart. Musiałem dzwonić do swojego opiekuna handlowego, żeby mi PIN przypomniał, bo hasła abonenckiego też nie znałem. iPhone rozleniwia. Edytowane 6 Grudnia 2012 przez Q-Jot Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 A nie mogłeś wejść w ustawienia tel. i wyłączyć PIN ? i później zresetować telefon ;P? Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 zarobisz na reklamach - piszesz w końcu na najpopularniejszy sklep więc dasz radę. A iMaca kup używkę lub kup MacBooka używanego jeszcze taniej. Jak coś na priv, pomogę czlowieku jakie reklamy, instalujesz odpowiednie aplikacje i nie masz reklam Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 A nie mogłeś wejść w ustawienia tel. i wyłączyć PIN ? i później zresetować telefon ;P? By wyłączyć PIN najpierw musisz go wpisać, nie ma tak łatwo! Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Na Androida przesiadalem się z iOS. Początkowo myślałem, że moim kolejnym telefonem będzie jakiś nowszy iPhone. Teraz po prawie dwóch latach korzystania z androida nawet nie chce myśleć o przechodzeniu do konkurencji. Nawet brat, którego pierwszym smartfonem był iPhone, zdecydował, że jego kolejny telefon będzie miał androida na pokładzie. Bardzo podoba mi się możliwość dopasowania wszystkiego do swoich potrzeb, a szczególnie po rootcie, gdzie już chyba tylko wyobraźnia nas ogranicza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 odniose sie do pryfuxa - naprawde porownywanie działania telefonu za 600zł do telefonu za 3000zł troche sie mija z sensem ja mam desire Z i zawiesił mi sie 2-3 razy w ciągu 1.5 roku używania. jakiś reset na życzenie? to chyba raz zrobiłem jak dziwnie zamulił za to moja siotra ma wildfire S, który jest z niskiej półki i sobie na niego marudzi tak jak ty (chociaz nie mowiła nic o wieszaniu) dlatego wlasnie trzeba wiedziec co sie wybiera - jak sie bierze telefon po kosztach byle tylko mieć androida to można to zrobic ale trzeba sie liczyć z tym że nie będzie sie mialo takich efektów jak na SGS3. tak samo jak kupisz laptopa za 900zł to sie przecież chyba nie bedziesz dziwił ze crysis3 ci nie odpala? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
MrNorbi 38 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Może ktoś powie co się działo wczoraj w Google Play podczas premiery GTA VC? Moi koledzy wyraźnie nie byli zadowoleni. A ja sobie bezproblemowo gierczę, BICZYS! Edytowane 7 Grudnia 2012 przez Norbi13 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 dlatego wlasnie trzeba wiedziec co sie wybiera - jak sie bierze telefon po kosztach byle tylko mieć androida to można to zrobic ale trzeba sie liczyć z tym że nie będzie sie mialo takich efektów jak na SGS3. tak samo jak kupisz laptopa za 900zł to sie przecież chyba nie bedziesz dziwił ze crysis3 ci nie odpala? ;p Sory,ale jezeli ktos jest przywiazany do platofrmy Ios i sie zastanawia nad andoridem to nie bedzie wywalal 600euro na samsunga sgs3,zeby sie tylko dowiedziec ze Android mu nie pasuje. To mnie wlasnie denerwuje w androdzie,albo kupisz wy(pipi)any w kosmos telefon (Sgs3,note 2 itd.) Albo android bedzie sie wieszal itd. W taki sposob to ja nigdy sie nie przekonam do Andorida. I nie tylko ja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 super, ale jesli ktoś z kolei chce sie przekonac do iosa to już musi wy(pipi)ac 600 euro where is your god now? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi