SzewczykDratewka 202 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 hmm Microsoft -> Windows -> Potrzeba javy xD Już to widze Cytuj
MaZZeo 14 240 Opublikowano 16 sierpnia 2013 Opublikowano 16 sierpnia 2013 http://www.spidersweb.pl/2013/08/youtube-na-windows-phone.html co za parodia. Niech Microsoft zablokuje na Androidzie Skype'a i Google szybko zmięknie :< Cytuj
Gość ragus Opublikowano 16 sierpnia 2013 Opublikowano 16 sierpnia 2013 Dlatego dziękuje niebiosom za flasha w telefonie i możliwość normalnego oglądania filmików, bez potrzeby posiłkowania się jakimiś aplikacjami. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Opublikowano 18 sierpnia 2013 Tylko że flash już nie jest wspierany. Na moim Sgs4 nie mogę np odpalić filmów na pełnym ekranie, obraz jest czarny i leci tylko dzwięk. Jestem tym załamany. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 1 września 2013 Opublikowano 1 września 2013 Użytkownicy macOS i iphone NIE otwierać spoilera powaznie NIE otwierac!!! سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 1 września 2013 Opublikowano 1 września 2013 chyba juz to naprawili bo w chrome normalnie sie otwiera Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 1 września 2013 Opublikowano 1 września 2013 chyba juz to naprawili bo w chrome normalnie sie otwiera może masz inna wersje. To działa na jednej konkretnej. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 1 września 2013 Opublikowano 1 września 2013 Ale jak wczoraj otwierałem link z niebezpiecznika z tym tekstem to mi wywalało kartę w Chrome W sumie to sprawdziłem i dalej wywala - czyli u nas na forumku nie działa Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 1 września 2013 Opublikowano 1 września 2013 Ale jak wczoraj otwierałem link z niebezpiecznika z tym tekstem to mi wywalało kartę w Chrome W sumie to sprawdziłem i dalej wywala - czyli u nas na forumku nie działa po co używasz chrome skoro masz najlepszą przeglądarke od najlepszej firmy? Cytuj
MrNorbi 38 Opublikowano 1 września 2013 Autor Opublikowano 1 września 2013 (edytowane) Ale jak wczoraj otwierałem link z niebezpiecznika z tym tekstem to mi wywalało kartę w Chrome W sumie to sprawdziłem i dalej wywala - czyli u nas na forumku nie działa po co używasz chrome skoro masz najlepszą przeglądarke od najlepszej firmy? A ty używasz Internet Explorer? No właśnie Edytowane 1 września 2013 przez MrNorbi Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 1 września 2013 Opublikowano 1 września 2013 Akurat Safari jest za(pipi)istą przeglądarką, tym bardziej pod Mavericks (reading list, iCloud Keychain, shared sheets) i do tego chyba najszybszą. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 1 września 2013 Opublikowano 1 września 2013 I korzysta z silnika Web kit jak chrome, opera i Androidowa przeglądarka. Mało wyboru się zrobiło na rynku :-( Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 1 września 2013 Opublikowano 1 września 2013 Ale jak wczoraj otwierałem link z niebezpiecznika z tym tekstem to mi wywalało kartę w Chrome W sumie to sprawdziłem i dalej wywala - czyli u nas na forumku nie działa po co używasz chrome skoro masz najlepszą przeglądarke od najlepszej firmy? A ty używasz Internet Explorer? No właśnie Oczywiście. Szybko, bezpiecznie. Jedyne czego mi brakuje to, że tak jak w chrome każda karta to inny wątek Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 1 września 2013 Opublikowano 1 września 2013 I korzysta z silnika Web kit jak chrome, opera i Androidowa przeglądarka. Mało wyboru się zrobiło na rynku :-(przecież masz duży wybór na Tridencie czy Gecko a do tego ostatnia Opera na Presto wyszła całkiem niedawno. Dodatkowo, jak chcesz mieć kombajn do testowania, to masz jeszcze Lunascape, które jest miksem trzech silników. Mnie ciekawi kiedy ekipa od Opery otworzy oczy i z tego swojego chrome wannabe zrobi godnego następcę Opery 12, bo ten Next to porażka - użytkownicy Chrome i tak na niego nie przejdą, bo po co im kopia ich własnej przeglądarki natomiast użytkownikom Opery nie podoba się, że z właściwej Opery została tam tylko nazwa. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 2 września 2013 Opublikowano 2 września 2013 Chodzi o to, że zrobiły się w sumie 3 silniki i to wszystko. Tak to było jeszcze Presto ale poza tym w sumie niewiele. Webkit co by nie było to projekt Apple który przekształcono w sumie w projekt open-source. Google od niedawna tworzy fork tego silnika ale na chwilę obecną jest on bardzo podobny. Niby chcą się skupić na wykorzystaniu mocy wieloprocesorowych maszyn ale u mnie np i tak i Opera i Chrome na i7 quad Chrome chodzi najlepiej. FF zamula przy 10-20 zakładkach (a mam 12gb ramu). To testów można używać jeszcze innych rzeczy typu walidatory, wirtualne maszyny ze starymi windami (IE6 (ale to już abytek), IE7, IE8) także możliwości jest dużo. Tylko ja lubiłem Operę i np do teraz STARA opera na Andku to dla mnie najlepsza przeglądarka. Nie kumam PO CO MI piętnasta przeglądarka na Androidzie która działa na Webkicie? WTF? Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 2 września 2013 Opublikowano 2 września 2013 Presto zniszczył ostracyzm. Na Operze siedzę od czasów szóstki i o ile w czasach web wszystko było ok, o tyle w momencie wejścia web 2.0 poszczególne elementy zaczęły się rozwarstwiać do tego stopnia, że różnice były widoczne gołym okiem a nie tylko za pośrednictwem ACIDa. Twórcy zaczęli olewać Presto i robić wszystko pod Webkita, bo po co robić stronę pod 1% użytkowników. Tym sposobem przepaść zaczęła się pogłębiać i obecnie mamy to co mamy - notyfikacje na YT pojawiają się bez przycisków, nie działa platforma Disqus a strony pokroju The Verge renderują się kilka sekund. Nadzieja na dobrą Operę jest, bo patrząc na to jak przerabiają ten silnik na własne potrzeby (vide autorska obsługa wielokolumnowego layoutu) można wnioskować, że ich nowa przeglądarka nie będzie kolejnym klonem Chrome tylko Operą ale ze zmienionym silnikiem... a Next to tylko szkielet, na który nałożona zostanie to co czyniło Operę oryginalną. Jeśli chodzi Operę na andku to na nowej pracuje mi się znacznie lepiej niż na starej. O ile wcześniej korzystałem głównie ze stockowej o tyle teraz Oepra robi za główną. Polecam wypróbować, bo gruntownie przebudowali GUI i teraz paski i inne duperele nie przesłaniają 1/4 ekranu. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 2 września 2013 Opublikowano 2 września 2013 To się zgadza, ale np chcę jeszcze mieć obsługe flasha której opera nie ma. Obsługa starej jest paskunda ale mimo wszystko - np strona ppe.pl działa sensownie mi tylko na operze classic, nie wiem czemu Ale faktem jest że przełączanie zakładek to tragedia. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 3 września 2013 Opublikowano 3 września 2013 To flash jeszcze jest gdzieś wykorzystywany? Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 3 września 2013 Opublikowano 3 września 2013 No Pizzy Hut przez ich stronę internetową bez Flasha nie zamówisz. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 3 września 2013 Opublikowano 3 września 2013 Ogolnie strony restauracji czesto maja zje.bane flashowe animacje, wiec ipadem nie sprawdze menu. Z androidem tez jest kicha bo przy mocnym sprzecie plynnosc tej strony jest na tyle mala,ze czlowiek rezygnuje z knajpy. Cytuj
MaZZeo 14 240 Opublikowano 3 września 2013 Opublikowano 3 września 2013 No i MS kupił Nokię, a co za tym idzie smartfony stracą "Nokia" w nazwie. Już wyobrażam sobie ten upadek sprzedaży w Polsce i nie tylko Cytuj
Gość ragus Opublikowano 3 września 2013 Opublikowano 3 września 2013 Chu.jnia. Liczyłem w przyszłości na jakąś śliczną lumię na androidzie. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 3 września 2013 Opublikowano 3 września 2013 No szkoda. Nokia straci swoją samodzielność i niezależność względem Windows Phone. Poza tym Elop zapewne zostanie CEO Microsoftu, jak Ballmer odejdzie. Mam nadzieję, że będzie mu się udawało doprowadzić do bankructwa firmy tak samo skutecznie jak robił to z Nokią. Co ciekawe Nokia, która miała kiedyś 1/3 rynku telefonów komórkowych świata dziś jest sprzedana za mniej niż Startup - Skype. Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 3 września 2013 Opublikowano 3 września 2013 (edytowane) do usunięcia Edytowane 3 września 2013 przez Moldar Cytuj
MaZZeo 14 240 Opublikowano 11 września 2013 Opublikowano 11 września 2013 http://www.youtube.com/watch?v=oprUI6nupfc beka z fanuw japka 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi