Gość Vesper Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 (edytowane) Jeżeli pójdą tą drogą to możesz być pewien, że wyjaśnią to w filmie. Skoro to reboot to ten film powinien być klasycznym origin story. Przy całej swej za(pipi)istości oryginalny Robocop słabiutko trafił z wizją przyszłości. Minęło niemal 25 lat, zmieniają się trendy, zmienia się technologia. Nikt chyba nie oczekuje takich samych samochodów jak w pierwowzorze a design bohatera musi iść w parze ze wszystkimi zmianami. Tylko w przypadku głównego bohatera ta zmiana i tak jest odczuwalna i gdyby kolor pozostał taki sam, futurystyczny byłby design. Przynajmniej w opinii większości. Skąd wiesz, czy RC 2013 trafi? To nie jest film dokumentalny, tutaj pewne rzeczy są umowne. Edytowane 16 Września 2012 przez Vesper Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 (edytowane) xD Sci fi zawsze będzie umowne gdy dotyczy przyszłości. Edytowane 16 Września 2012 przez Sebas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Vesper Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 xD Sci fi zawsze będzie umowne gdy dotyczy przyszłości. No wow. Dlatego napisałem, bo chyba nie rozumiesz. Gdybym przy tamtym stwierdzeniu użył " ", co byś napisał? Dobre zakończenie dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 wieści z planu nie są nastrajające optymizmem. padhila podobno musi walczyć ze studiem o każdą scenę. do tego niedawno jeden gość który widział scenariusz puścił w eter szereg tweetów z bzdurnymi rozwiązaniami z tegoś scenariusza i ręce opadają jak się to czyta. sami sobie poczytajcie: http://www.bleedingc...our-excitement/ And we meet the ED-209s in the field in Iran, where they’re used to subdue suicide bombers. #ineedallthedrinksnow :confused: aha - no i hugh laurie odpadł z obsady. Może mi ktoś wyjaśnić co jest złego w tym pomyśle? Niezależny robot bojowy obezwładnia obładowanych materiałami wybuchowymi zamachowców. Chyba lepsze to niż wysłanie człowieka, który może sam zginąć. Generalnie nie widzę tam nic co na tym etapie może budzić większy niepokój. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 503 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 To mimo wszystko jest RoboCop, nie NanoCop. Nie nazwą tego NanoCop bo nikt nie pójdzie na to do kina. Tak samo jak pozostałe remake'i w tym roku musi przyciągać znanym tytułem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Oryginał jest kultowy, a sam design Robocopa stał się ponadczasową ikoną. Nic dziwnego, że nie zamierzają tego kopiować tylko stworzyć własną wersję, która w oczach większości fanów i tak pozostanie lipnym nabijaczem kasy żerującym na znanej marce. Cytuj Odnośnik do komentarza
ghost. 60 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Szczerze, nie rozumiem całej spiny. Czytam sobie Wasze posty i mam wrażnie, że fakt iż wychodzi remake Robocop'a oznacza dla 90% z Was, że stary Robocop przestaje istnieć i trzeba go natychmiast wymazać z pamięci, spalić wszystkie kasety VHS i plakaty, bo zostaje tylko ten nowy, jedyny prawidłowy. Srsly, uważacie, że ktoś Was obrabuje z jakichś wspomnień jak wyjdzie nowy film? Że stara wersja już przestanie być kultowa itp? Co to za pie.rdolenie, noprzepraszam. Taka sama afera jest przy każdym jedym remake'u. Śmierdzi mi to jakimś hipsterstwem. Odnośnie filmu, z chęcią obejrzę z zupełnie neutralnym nastawieniem. Nie spodziewam się cudów odnośnie wartości merytorycznej, ale zapowiada się sensowna uczta wizualna. Plus, klimatu cyberpunku nigdy za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Mi nie przeszkadzają "rimejki", jeśli są robione porządnie i z głową. A tutaj już design głównego bohatera jest komiczny, więc ciężko spodziewać się czegoś porządnego ;] Można zrobić dobry (a przynajmniej "nie zaszkodzić" oryginałowi), o czym świadczy np. ostatnie "Coś" i "Teksańska masakra piłą mechaniczną" (jedynka), z za(pipi)istym szeryfem, którego grał typ z Full Metal Jacket Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Wyciekła scena z nowej wersji: Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Szczerze, nie rozumiem całej spiny. Czytam sobie Wasze posty i mam wrażnie, że fakt iż wychodzi remake Robocop'a oznacza dla 90% z Was, że stary Robocop przestaje istnieć i trzeba go natychmiast wymazać z pamięci, spalić wszystkie kasety VHS i plakaty, bo zostaje tylko ten nowy, jedyny prawidłowy. Srsly, uważacie, że ktoś Was obrabuje z jakichś wspomnień jak wyjdzie nowy film? Że stara wersja już przestanie być kultowa itp? Co to za pie.rdolenie, noprzepraszam. Taka sama afera jest przy każdym jedym remake'u. Śmierdzi mi to jakimś hipsterstwem. Odnośnie filmu, z chęcią obejrzę z zupełnie neutralnym nastawieniem. Nie spodziewam się cudów odnośnie wartości merytorycznej, ale zapowiada się sensowna uczta wizualna. Plus, klimatu cyberpunku nigdy za wiele. no chodzi o to ze zamiast robic filmy nowe, to biora na warsztat gotowy produkt który wypycha,ja gówn,em i sprzedaja ludziom którzy pojda na to bo a nuż bedzie tak fajny jak pierwowzór. Za 20 lat moj syn powie ze robocop jest ch,ujowy, spytam sie ten stary? - no ten stary, ale ten stary, czy ten stary stary? - a jest jakis inny niz stary?. No jest, tylko niech znajde magnetowid ;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ghost. 60 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 A niech sobie sprzedają, naprawdę powinniśmy się tym przejmować, że jest jakaśtam głupia masa ludzi, która uzna, że remake jest lepszy niż oryginał, bo ma ładniejsze efekty specjalne? Argument z synem jestem w stanie zrozumieć, ale myślę, że nie ma co zakładać od razu najgorszego scenariusza - dobrze go wychowuj, wpajaj od małego co jest warte uwagi a co można zlać moczem to myślę, że nie będzie tak źle ;] Tak czy inaczej, chcąc-nie chcąc, będzie uważał część rzeczy, które Ty uważasz za za(pipi)iste za rzeczy co najmniej przestarzałe, ale przy odrobinie szczęścia nie będzie ich aż tak dużo. A nawet jak będzie to później dorośnie i doceni (przynajmniej tak było np. ze mną i z młodzieńczymi zainteresowaniami mojego ojca). Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Jeśli tylko fabuła będzie czytelna, spójna i wciągająca, a sam design świata i Robocopa podciągnięty pod obecne standardy zachowując przy tym choć trochę klimatu pierwowzoru to jestem w stanie to przełknąć. Robocop ubiegłego wieku był filmem brutalnym i czasami "ciężkim". Jeżeli tylko nie zrobią z tego lekkiego filmu dla mas (w co wątpię) to jest szansa na przyzwoity kawałek taśmy filmowej. Pierwsze wzmianki o nowym Dredzie napawają mnie optymistycznie więc dam szansę Robochłopowi. Poczekajmy na finalny produkt i wtedy ocenimy czy jest h*jowy czy też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 oficjalne zdjęcie: Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Widzę, że to jakiś crossover ze Spider-Manem, ciekawy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 O, nowy Iron Man Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Vesper Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 (edytowane) oficjalne zdjęcie: Edytowane 17 Września 2012 przez Vesper Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 17 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 jak bardzo "oficjalne" jest to zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 (edytowane) sorki, to concept art jednak Edytowane 18 Września 2012 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Prawie jak Masterczif. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kad2 Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 tragedii nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Nieoficjalne info: przeciwnikami RoboCop'a będą kitowcy i Rita! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Ciekawe czy Roboglina będzie mógł transformować się w motocykl? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Vesper Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Podoba mnie się taki design, tylko się utwierdzam w tym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi