Skocz do zawartości

Battlefield Polska - luźne gadki o wspólnych meczach, prywatnych serwerach, czy też nt. nieoficjalnego serwera Psx Extreme (BF3 & BF4)

Rekomendowane odpowiedzi

Post Lebiego z Moje gameplay'e z serii Battlefield jezeli ktos sie zastanawia skad jest ten post.

Mam wrażenie, że osoby decydujące o kształcie danej gry podpatrują u konkurencji tylko słabe/tanie/efekciarskie/gimbus friendly itp. itd. elementy (np. jak skur...wiony singiel a'la cod) natomiast to co naprawdę warto byłoby zerżnąć z innych tytułów olewają strugą moczu. Singiel a'la BC2, ustawienia serwera z KZ2, graczy na mapie o połowę mniej niż w MAGu i była by gra prawie idealna.

Singiel w cod przynajmniej jest ciekawy i cie nie zanudza na smierc ;) . Ten w bf3 mozna usnac.

Edytowane przez zaq123456

Post Lebiego z Moje gameplay'e z serii Battlefield jezeli ktos sie zastanawia skad jest ten post.

Mam wrażenie, że osoby decydujące o kształcie danej gry podpatrują u konkurencji tylko słabe/tanie/efekciarskie/gimbus friendly itp. itd. elementy (np. jak skur...wiony singiel a'la cod) natomiast to co naprawdę warto byłoby zerżnąć z innych tytułów olewają strugą moczu. Singiel a'la BC2, ustawienia serwera z KZ2, graczy na mapie o połowę mniej niż w MAGu i była by gra prawie idealna.

Singiel w cod przynajmniej jest ciekawy i cie nie zanudza na smierc ;) . Ten w bf3 mozna usnac.

Dice nawet porządnie zerżnąć od konkurencji nie potrafi hehe

Dice nawet porządnie zerżnąć od konkurencji nie potrafi hehe

Wydaje mi sie,ze Dice nie chce zerznac stylu od konkurenci tylko EA ich zmusza/wymaga od nich tego. Za czasow Bc2,CoD mania dopiero sie zaczela wiec EA jeszcze tak na Acti sie nie wzorowalo. Dopiero podczas produkcji Bf3 jakis geniusz wpadl na pomysl kopiowania stylu Acti. No ale niestety,nowy silnik+EA ktore chce wydac gre przed Cod+Ea ktore nie chce dawac kase na patche = Kiepska proba kopiowania CoD,Slaba jakosc produktu na starcie i Nie udolne Patchowanie gry.

Kurde, mialem dzis niefart do hardcorowych kosiarzy- oto kolesie, ktorzy mnie znozowali (tylko po razie na szczescie):

http://battlelog.bat.../220877514/ps3/ (13856 kos na koncie)

http://battlelog.bat.../216809039/ps3/ (17211)

http://battlelog.bat.../220877514/ps3/ (28561)

oraz najwiekszy hardcorowiec

http://battlelog.bat.../275670717/ps3/

Edytowane przez tommi___t

Kurde, mialem dzis niefart do hardcorowych kosiarzy- oto kolesie, ktorzy mnie znozowali (tylko po razie na szczescie):

http://battlelog.bat.../216809039/ps3/ (17211)

Faceta mocno zabolalo, jak pierwszy sprzedalem mu kose. Potem latal za mna jak oszalaly (wbil mi dwie). Nigdy wczesniej nie widzialem takiego "skoczka". Jego bunny hop byly niesamowite. Gram setki godzin, ale rzadko kiedy spotykam sie z takimi "kangurkami". Chociaz nie bez znaczenia jest fakt, ze typ jest Algerii. Powoli zaczynaja mnie wkurzac te mendy z poza Europy.

Szkoda, ze padla mi nagrywarka, Ostatnio lecialem za blacha kolesia z KSA. Co 2 sekundy sie teleportowal. Oni naprawde maja przewaga.Maja tego swiadomosc?

Chociaz nie bez znaczenia jest fakt, ze typ jest Algerii. Powoli zaczynaja mnie wkurzac te mendy z poza Europy.

Szkoda, ze padla mi nagrywarka, Ostatnio lecialem za blacha kolesia z KSA. Co 2 sekundy sie teleportowal. Oni naprawde maja przewaga.Maja tego swiadomosc?

W sumie jak by sie tak zastanowic to gdzie maja grac? do Australii jeszcze dalej,Azja to samo,juz nie mowiac o Usa.Zaplacili kolesie za gre?Zaplacili gdzies musza grac,padlo na serwery Eu.EA moglo by sie ogarnac i dac troche serwerow w UAE lub KSA.Ale jak wiemy to kosztuje,a EA nie lubi wydawac kasy.

Faceta mocno zabolalo, jak pierwszy sprzedalem mu kose. Potem latal za mna jak oszalaly (wbil mi dwie). Nigdy wczesniej nie widzialem takiego "skoczka". Jego bunny hop byly niesamowite. Gram setki godzin, ale rzadko kiedy spotykam sie z takimi "kangurkami".

Ja nawet nie zdazylem zauwazyc, ktory to... Po wczesniejszym wygranym meczu u nas zostalo z 5 osob, u przeciwnikow prawie wszyscy wyszli- zostal tylko jeden kolo na 28 levelu (zwyklym, nie pulkownika). No to czekamy sobie elegancko, az sie serwer zapelni, szukamy tego jednego typka, od czasu do czasu jakies strzaly (i zwloki) padna, generalnie pelen luzik.

Nagle do tamtego goscia wbilo naraz 6 setek (w tym dwoch z tych kosiarzy) i sie szybko skonczyla zabawa i sranie po krzakach... Od tego czasu do konca meczu ja juz glownie ginalem. Jakby sie fala smierci po mapie przetaczala- gdzie bym nie byl i w ktora strone sie nie obrocil, to zawsze i tak od ktoregos kulke w plecy zgarnialem (Kabotyn oczywiscie nie zwrocil uwagi i standardowa jesien sredniowiecza z dup im robil).

Tak?

Nie, zebym ich bronil, ale co jezeli np. "pro community" to 0,1% graczy, a "placzki na forumku" to cala reszta (osob, ktore ci zaplacily za gre)?

Kogo bedziesz w pierwszej kolejnosci staral sie zadowolic?

W ogole kto to jest "pro gamer"? Jak "pro", to chyba robi to zawodowo? Czyli zyje z grania, zarabia na tym? Ilu jest takich ludzi? Czy na pewno gra pod nich bylaby strawna dla calej reszty?

(abstrah.ujac juz od tego, jakie pojecie nt. chocby odrzutu ma "pro gamer", ktory od gowniarza tylko przed komputerem/konsola siedzial, a nigdy prawdziwej giwery nie trzymal w lapie...)

no tak lepiej słuchać płaczków że nie potrafią latać i dać flary od 0 lvlu, lub czołgi są "too strong" razem z heli. jeżeli chodzi o zmiany w mechanice gry to powinni słuchać tych "wybranych graczy" a nie płaczkó którym wszystko przeszkadza... bo oni nie potrafią bo ich to ciągle zabija itp.... niema i chyba już nigdy nie będzie dobrych multi na konsolach (chyba że M$)

Tego przeciez nie napisalem- nie popadajmy z jednej skrajnosci w druga.

Postaw sie w sytuacji DICE:

zeby poprawiac produkt i eliminowac bledy, potrzebuja feedbacku od spolecznosci graczy. Miejscem, gdzie ten feedback moga najlepiej uzyskac, jest forum. Czy na tym forum pisza tylko nooby, o jakich wspomniales? Przeciez "pro community" oraz cala reszta bedaca posrodku miedzy tymi biegunami (do niej tez zaliczam chocby nas tutaj) tak samo moze tam napisac, co mysli, chyba, ze jest tam jakies ograniczenie "for noob only"?

Skad oni maja wiedziec, co o balansie myslisz ty czy ja, zwlaszcza jezeli cala reszta milczy, a tylko nooby krzycza?

Tak?

Nie, zebym ich bronil, ale co jezeli np. "pro community" to 0,1% graczy, a "placzki na forumku" to cala reszta (osob, ktore ci zaplacily za gre)?

Kogo bedziesz w pierwszej kolejnosci staral sie zadowolic?

W ogole kto to jest "pro gamer"? Jak "pro", to chyba robi to zawodowo? Czyli zyje z grania, zarabia na tym? Ilu jest takich ludzi? Czy na pewno gra pod nich bylaby strawna dla calej reszty?

(abstrah.ujac juz od tego, jakie pojecie nt. chocby odrzutu ma "pro gamer", ktory od gowniarza tylko przed komputerem/konsola siedzial, a nigdy prawdziwej giwery nie trzymal w lapie...)

Niech po prostu przestana sluchac placzkow na twitterze,bo jak czytam ze m4a1 jest za mocne albo mtar jest za mocny to mi sie noz w kieszeni otwiera. Medyk to jest najgorzej zbalansowana klasa w calej grze 90% broni medyka sa OP. Ale,ze placzki graja medykiem to Dice z jakiegos powodu nic z tym nie robi. Za to inzynier,wsparcie czy snajper maja duzo slabsze bronie w porownaniu do medyka. O ile grasz tylko na cqc to nie jest problem(m5k,ump46,p90)to na wiekszych mapach te bronie juz sa nic nie warte.

O ile na poczatku zmiany w Heli mnie zdenerowaly.To teraz dochodze do wniosku,ze heli jak i czolgi niech juz ich nie ruszaja. Heli i czolg sa nawet dobrze zbalansowane.Trzeba po prostu teraz wiecej myslec,a nie wlatywac na jana w srodek mapy i puszczac emc i flary na zmiane.

A o balans mogli by pytac ludzi wysylajac ankiety osoba z +300h po takim czasasie juz wiesz co jest nie tak z mechanika gry/balansem itd. Prosty i tani sposob.

Ta, i ankiety wypełnią jakieś statsowe cyborgi, którzy przeważnie grają tak by rape'ować łatwe punkty. Tworzą sobie serwery, wychodzą z gry na innych gdy ktoś im przeszkadza. Zapytałbyś ich o zmiany, to by zrobili pod siebie, a reszta byłaby dostarczycielami punktów.

I tak długo latawcowe płaczki miały się dobrze, długo można było jak to zaq zauważył na pałę wlatywać w środek mapy i robić zawieruchę, będąc niezniszczalnym. Powinni jeszcze zabrać możliwość naprawiania zwiadowczych jako pasażer, bo takie potrafią być nadal nie do ubicia. Teraz powiedziałbym jest nawet ok, wypalasz z Igły czy Stingera rakietę -> flara -> druga rakieta -> unieruchomienie. Jeszcze by naprawili lag po flarach i byłoby naprawdę dobrze.

Acz jakiś czas temu natrafiłem na jakiegoś KSAka, który wymiatał myśliwcem i zabijał masowo piechotę, a wiadomo że myśliwca trudniej ubić z Igly/Stingera, bo może szybko wznieść się nad poziom namierzania.

Ta, i ankiety wypełnią jakieś statsowe cyborgi, którzy przeważnie grają tak by rape'ować łatwe punkty. Tworzą sobie serwery, wychodzą z gry na innych gdy ktoś im przeszkadza. Zapytałbyś ich o zmiany, to by zrobili pod siebie, a reszta byłaby dostarczycielami punktów.

Juz raz to napisalem i zostalem za to zjechanyl ale powiem to jeszcze raz : Mnie nie interesuje co chce koles w grze,ktory w nia gra od swieta gra ma byc robiona pod graczy ktorzy w nia graja.

Dlaczego my gracze ktorzy gramy duzo w bf3(Ja,Tommi,Gesior,Pryx,Zielu itd.)mamy sie uzeraz ze zmianami ktore zostaly wprowadzon po sugesti kolesia,ktory odpalil bf3 pierwszy raz od 2 miesiecy,na 6 godzinn i nastepny raz go odpali za kolejne 2-3 miesiace?

Kilka dni temu hakerzy znalezli jakas luke w bf3 na pc i bez najmniejszego problemu moga polozyc serwer :D(oczywiscie trzeba miec jakiego tam programik).Dice i ich programowanie.

Jak to mawia moja babcia, jeszcze sie taki nie urodzil, co by wszystkim dogodzil...

Zawsze sie znajdzie ktos, komu sie to czy tamto nie podoba.

Ankiety? A jaka macie pewnosc, ze wypelni je wiekszosc ogolu grajacych, a nie same nooby, ktorym sie akurat chce?

Demokracja ma swoje wady...

A co do balansu ogolem, to ja tez juz to pisalem i dalej twierdze, ze przede wszystkim najwiecej i tak od skilla zalezy. Jak wpadnie taki Zaq czy inna mocna setka na serwer i zacznie wszystkich rozpierdalac heli, to reszta noobow najpierw wyjdzie, a zaraz potem napisze posta do DICE, ze heli sa przegiete. W nastepnym meczu zdejmie paru rpg albo igla- znowu posty, ze to jest za mocne. Jet- to samo. Potem wejdzie taki noob na mape dla piechoty, dostanie na dzien dobry od Kabotyna nemezisa 350 i znow placz, ze AEK/M5K czy co tam znowu sa OP...

Jak przeciwnicy na takim samym czy zblizonym poziomie sa, to niuanse (czyt. balans broni) faktycznie moga zdecydowac, ale jak sie noob z wymiataczem spotka, to w 90% przypadkow dostaje w(pipi) bez wzgledu na to, jakiej klasy czy broni uzywa.

Jak ja gram, to raczej sie nikt z przeciwnikow nie skarzy na zly balans :D

Zaq, prawie caly czas do tej pory grales niby slabym technikiem, a ja glownie medykiem (dopoki sie ostatnio na recona nie przesiadlem)- ile razy dostales ode mnie baty i sie wsciekales, ze zbyt mocna bronia gram?

Ankiety? A jaka macie pewnosc, ze wypelni je wiekszosc ogolu grajacych, a nie same nooby, ktorym sie akurat chce?

Min.300h spedzonych w bf3 i min 300h w innych tytulach bf. I po sprawie. Wtedy bedziesz mial pewnosc,ze ankiete wypelnia fani bf,a nie gracze Cod/Nooby ;)

Ja z wszystkimi grami z serii bf spedzilem 2070h.

Zaq, prawie caly czas do tej pory grales niby slabym technikiem, a ja glownie medykiem (dopoki sie ostatnio na recona nie przesiadlem)- ile razy dostales ode mnie baty i sie wsciekales, ze zbyt mocna bronia gram?

Tluklem m4a1 rzucajac (pipi)ami i (pipi)mi pod nosem na aek i m16a3. Problem jest tego typu,np. ze jezeli sie spotkam 1vs1 z kabotynem to dostane du.pie bo on gra aek a ja m4a1. Odwrocmy sytuacje ja gram aek on m4a1 i on dostanie w dupe. Po prostu brakuje mi balansu z bc2,gdzie w kazdej klasie miales balans.No dobra shotgun byly przewalone,ale na szczescie zadko trafialem na kolesi z shotgunem.

Oczywiscie popieram cie i jako regularny gracz tez bym tak chcial, ale nie oszukujmy sie i spojrzmy na to realnie.

Gdybym ja byl jakims glownodowodzacym w DICE czy- zwlaszcza- EA, to moj punkt widzenia i sposob dzialania bylby jasny i jednoznaczny:

- jaki jest cel nadrzedny mojej firmy? -> przezycie, utrzymanie sie na rynku, a wiec -> zarabianie kasy

- za co dostaje swoja wyplate/premie swiateczna? -> za zarabianie kasy dla firmy (zwiekszanie udzialow w rynku, wzrost sprzedazy, wzrost zysku netto itd.)

- w ile egz. rozszedl sie BF3? -> pare mln.

- ile osob sposrod nich spedzilo lub spedza po kilkaset h w multi? -> pareset tys.

- wiec na kim musze koncentrowac wysilki, uwage, marketing itd., zeby za rok sprzedac wiecej i dostac pod choinke nowego merca?

Odpowiedzcie sobie sami.

To jest druga strona popularnosci gry i tworzenia jej dla mas a nie dla waskiej grupy fanow: nooby i ich placze na pewno nie beda ot, tak zlekcewazone, niezaleznie czy my tego chcemy czy nie, jezeli tylko jest ich odpowiednio duzo.

Oczywiscie popieram cie i jako regularny gracz tez bym tak chcial, ale nie oszukujmy sie i spojrzmy na to realnie.

Gdybym ja byl jakims glownodowodzacym w DICE czy- zwlaszcza- EA, to moj punkt widzenia i sposob dzialania bylby jasny i jednoznaczny:

- jaki jest cel nadrzedny mojej firmy? -> przezycie, utrzymanie sie na rynku, a wiec -> zarabianie kasy

- za co dostaje swoja wyplate/premie swiateczna? -> za zarabianie kasy dla firmy (zwiekszanie udzialow w rynku, wzrost sprzedazy, wzrost zysku netto itd.)

- w ile egz. rozszedl sie BF3? -> pare mln.

- ile osob sposrod nich spedzilo lub spedza po kilkaset h w multi? -> pareset tys.

- wiec na kim musze koncentrowac wysilki, uwage, marketing itd., zeby za rok sprzedac wiecej i dostac pod choinke nowego merca?

Odpowiedzcie sobie sami.

To jest druga strona popularnosci gry i tworzenia jej dla mas a nie dla waskiej grupy fanow: nooby i ich placze na pewno nie beda ot, tak zlekcewazone, niezaleznie czy my tego chcemy czy nie, jezeli tylko jest ich odpowiednio duzo.

I to jest wlasnie,to co z ta branza jest zle. Kasa,kasa,kasa. Spoko chca kase nie widze problemu,tylko niech to sie przeklada na jakosc. Bo branza gier to chyba jedyna branza gdzie im wiecej ktos zarabia tym gorszy produkt.Jestem wiele wstanie zrozumiec ale,dymanie klienta mi nie pasuje. Nizej niz z bf3 Dice juz chyba nie upadnie.Kiepska jakosc bf3 na premiere,gigantyczne Patche(w bc2 patche glownie wnosily balans i dodatkowe mapy),patche ktore psuja rzeczy w grze ktore dzialaly,platne dlc,premium,platne serwery. Zastanawiam sie co sie stalo z ta firma? Serio mam nadzieje,ze przy okazji bf4 wroca do rozwiazania z bc2,beta koniec 2013,demo poczatek stycznia/lutego i gra premiera marzec 2014. Bo inaczej znowu bedzie bubel na premiere.Potrzebuja testerow do alphy gry na ps3? prosze bardzo ja jestem chetny,za darmo moge im testowac.Maja duza beze fanow,ktorzy naprawde mogli by im pomoc przy testowaniu patch'y,alphy/bety i z tego nie korzystaja. Wiekszosc pewnie by nie chciala grosza,dali by po specjalnym dog tagu i mieli by testerow.

Panowie mam nadzieje,ze sie jutro wieczorem widzimi?

Wyzwanie na jutro 35 kos w jednym meczu i 200 kos przez caly wieczor,zobaczymy co z tego wyjdzie ;)