Skocz do zawartości

Battlefield Polska - luźne gadki o wspólnych meczach, prywatnych serwerach, czy też nt. nieoficjalnego serwera Psx Extreme (BF3 & BF4)

Rekomendowane odpowiedzi

ciezko wyczuc, ale chyba mozna to sobie ustawic na to, na co sie chce.

czasami spotykam typow, ktorzy otwierajac ogien automatycznie natychmiast sie klada- byc moze tez czegos takiego uzywaja.

Weszlismy na ten temat w kazdym razie w taki posob, ze ten francuz sie pytal, czy Kabotyn tego uzywa (wiedzial, ze jest z nami, bo byl adminem i pisalem mu priva zeby nas nie rozdzielal po tym jak to zrobil), bo ponoc jakas dziwna akcje mu zaserwowal (chyba kose od przodu z tego, co pamietam). Mowil wiecej, co to daje, ale przy napierd.alaniu i wybuchach co chwila i przy jego (i moim) angielskim srednio sie dalo zrozumiec...

Teraz to juz i tak bez wiekszego znaczenia jesli chodzi o ps3, ale dla ps4 tez cos bankowo wypuszcza, wiec warto to sledzic- na nowej generacji moze sie z ciekawosci skusze (choc pewnie dopiero po wygasnieciu gwarancji na konsole). Gdybym wiedzial o tym wczesniej, to kupilbym to juz teraz jak mi pad padl niedawno...

Swoja szosa mozna tam u nich tez control freak'i roznego rodzaju zamowic.

e: ok., rozkminilem- Lewis mial sporo racji: 

te dodatkowe przyciski dubluja X i O, wiec w bf3 np. mozna skakac bez odrywania kciuka od gałki- zaje.biste! W ogole obczajcie sobie zakladke "Lab":

http://www.burn-controllers.com/en/burnlab-ps3.html

mozna sobie prawie wszystkie elementy pada indywidualnie skonfigurowac (przyciski, ledy, triggery, kolor/wzor obudowy  itd.).

Swietna rzecz.

e2: tu macie jeszcze konkurencj tego burne'a:

http://www.scufgaming.com/eu/

chyba nawet jeszcze lepsze- nawet 4 dodatkowe przyciski wbudowuja. 

Wg ich stronki "over 75% of the World top 500 Pro Gamers trust SCUF Controllers for First Person Shooters"

Edytowane przez tommi

Te kontrolery troszeczke pomagaja,ale nie sa nielegalne. Na tych padach graja kolesie z MGL. Wygodniej sie skacze,wygodniej sie kladiesz i triggery(dziala tylko w cod) sa tak ustawione,ze nie trzeba ich dociskac do konca zeby bron strzelala.

Edytowane przez Zaqair

Ciekawe te kontrolery, ale cos czuje ze to lekka sciema. Ostatnio gram caly czas z francuzami na serwerze ATF2 na Zibie. Zapytam sie ich czy uzywaja tego wynalazku. Jesli tak to cienkie bolki sa, bo bije ich tam niemilosiernie :)

Swoja droga, to powinno sie ustawiac konfiguracje przyciskow wedle wlasnego uznania. DICe zaimplementowalo, niestety, 3-4 kombinacje ustawien, i to wszytsko. :(

Edytowane przez walek

Konfiguracji przyciskow zmienic nie mozesz.  Oni poprostu,w jakis sposob(pewnie kabelki) podlaczaja X i O pod te przyciski pod padem.  Zeby zmienic konfiguracje przyciskow,to juz trzeba by miec jakis program.Z czym sciema? Pady dzialaja,wygodniej jest nacisnac przycisk pod padem niz sciagac palec z galki.

Edytowane przez Zaqair

Mi chodzilo o ograniczona konfiguracje przyciskow w menu Battlefield 3. Oby w Bf4 mozna bylo dowolnie dobierac buttony. :)

Sciema to ta, ze nie wierze w jakas duze przewage skoku bez odrywania kciuka od analoga, jaka daje ci ten kontroler. Tu chodzi o refleks, szybka rekacje- niektorzy maja ja wieksza, niektorzy mniejsza. Dobrym tego przykladem jest lag z kombinacja przyciskow X+SELECT+O. Z tego co widze, wiele osob za wolno to wykonuje, aby "zrobic" tego lag'a. :)

Dobrym tego przykladem jest lag z kombinacja przyciskow X+SELECT+O. Z tego co widze, wiele osob za wolno to wykonuje, aby "zrobic" tego lag'a. :)

no, ja np. tego nie ogarniam. Predzej sie, (pipi)a, kontuzji palca (albo pada) nabawie, niz to zrobie

(pomijam juz fakt, ze w ogole sama idea tego jest dla mnie poroniona).

Edytowane przez tommi

Mi chodzilo o ograniczona konfiguracje przyciskow w menu Battlefield 3. Oby w Bf4 mozna bylo dowolnie dobierac buttony. :)

Wieksza konfiguracja przyciskow:

mj-laughing.gif

Jak dobrze pamietam DICE juz powiedzialo,ze strzelanie i zoom bedzie na r2+l2 i nie bedzie mozna tego zmienic.

Edytowane przez Zaqair

moglo byc gorzej- to mogl byc serwer davida hasselhoffa...

a teraz krotko w temacie:

pogralem prawie caly weekend hardcore na close quarters i powiem tylko tyle:

ten tryb naprawde powinien sie nazywac noobcore.

Co prawda koszenie to porazka, do tego tylko normal, ale jak ktos chce strzelac, to nie ma nic latwiejszego...

dwuboje/trojboje wpadaja jeden po drugim, ogolnie zazwyczaj wystarczy gosci lekko polaskotaccelownikiem i padaja jak muchy. Dla takiej lamy w celowaniu jak ja- jak znalazl :D

Zaluje, ze tak malo serwerow hc jest, ale jeden fajny znalazlem, na ktorym spedzilem wiekszosc czasu.

Podsumowujac:

litwin, nie ma problemu, mozemy sie naparzac na hc.

Edytowane przez tommi

moglo byc gorzej- to mogl byc serwer davida hasselhoffa...

a teraz krotko w temacie:

pogralem prawie caly weekend hardcore na close quarters i powiem tylko tyle:

ten tryb naprawde powinien sie nazywac noobcore.

Co prawda koszenie to porazka, do tego tylko normal, ale jak ktos chce strzelac, to nie ma nic latwiejszego...

dwuboje/trojboje wpadaja jeden po drugim, ogolnie zazwyczaj wystarczy gosci lekko polaskotaccelownikiem i padaja jak muchy. Dla takiej lamy w celowaniu jak ja- jak znalazl :D

Zaluje, ze tak malo serwerow hc jest, ale jeden fajny znalazlem, na ktorym spedzilem wiekszosc czasu.

Podsumowujac:

litwin, nie ma problemu, mozemy sie naparzac na hc.

pewnie dlatego ze CQC to jest noobCore.

Biegaja jak powaleni caly czas pray and spray. 0 skilla i tyle

No, w koncu moge to napisac:

- setka pulkownika:          zdobyta

- sto gwiazdek za noz:      zdobyte

- sto medali za noz:          zdobyte

- sto medali za t-ugs:       zdobyte

- najlepsza broń:              nóż

- ratio:                              dodatnie

Innymi slowy- czuje sie spelniony :)

zrobie sobie teraz chyba z 1,5 tyg. urlopu, potem spedze pare h na AK i dla zasady odblokuje do konca ostatnie pojzdy, po czym moge sie spokojnie przesiadac na nastepna generacje :]

Edytowane przez tommi

no dzieki- lekko nie bylo ;)

najpierw startowalem z bardzo niskiego poziomu i przez pierwszych pareset h musialem sie dopiero ogarnac, potem nozowanie ciagnelo mnie mocno w dol, ale od zdobycia tej setnej gwiadki spuscilem z nim (troche ;) ) z tonu i wyniki sie tez poprawily.

...choc wczoraj np. jak robilem ten ostatni medal za kose to mialem 51% killi nozem i mimo to ratio 1,12 (do tego na normalu  ;) )

w BF4 mam nadzieje, ze uda sie z ratio gdzies w okolicach 1,5 wyladowac- zobaczymy, w kazdym razie juz coraz bardziej niecierpliwie oczekuje premiery PS4 (i BF4).

e: nie wiem, czy zdzierżę to AK- mecz ok. 45 min., w sumie 10 killi i chyba z polowa czasu stojac i czekajac na transport albo szukajac przeciwnika... Totalne badziewie...

Edytowane przez tommi

AK bardzo mi się podoba, ale były mecze, gdzie jeździliśmy od flagi do flagi przez godzinę, mijając się z przeciwnikami - to było nudne. Alborz Mountain i Armored Shield to IMHO jedne z najlepszych map w BF3. Jednak zniechęca duża odległość między flagami. Bez dobrego squadu nie ma sensu tam wchodzić.