Skocz do zawartości

Battlefield Polska - luźne gadki o wspólnych meczach, prywatnych serwerach, czy też nt. nieoficjalnego serwera Psx Extreme (BF3 & BF4)

Featured Replies

Opublikowano

mnie wczorajsze gry odrzucily calkowicie od tego serwera :-P

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Wyświetleń 424,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Moja żona znowu w akcji  

• Normalnie kącik w Barvo o którym kiedyś rozmawialiśmy, poniżej wasze wypowiedzi: - Nie czuję tego "rozdarcia". Zauważyłem przez przypadek, a że ta guma jest tak cienka to nie przeszkadza. - opieram k

• waldusthecyc
    waldusthecyc

zgodnie z obietnicą, of cors HD. tak Was słychać, tylko minuta, bo obiecałem, że więcej to nie ma sensu a to na prośbę Pryxa:   http://www.youtube.com/watch?v=EoB8AicbNXI&hd=1   wideo przyciem

Opublikowano

Dzisiaj postaram się do Was wbić na serwer. Są jakieś odgórnie przyjęte zasady, że np. nie strzela się do medyka biegnącego z pomocą towarzyszom, nie wolno lądować samolotem na jeepie przewożącym medyka, nie można w ogóle strzelać do medyka?

Opublikowano

Czyli jako admin mam zapewnione miejsce na serwerze ?

Tzn. czy mogę kikować jakiegoś randoma, żeby dla mnie było miejsce :P Bo tylko do tego by ten "tytuł" był mi potrzebny, ustawienia się demokratycznie ustali ;]

NIE! JAko admin nie masz zapewnionego miejsca na serwerze! Jeśli serwer jest pełny to nawet nie możesz nikogo po prostu kicknąc - taką możliwość masz dopiero jak już jesteś na serwerze. Z poziomu menu - przed wbiciem na serwer możesz jedynie rozdawać bany! co jest głupie i prowadzi do tego, że zbanowani mogą poskarżyć się właścicielowi serwera/innemu adminowi - co może prowadzić do kwasów...

Wczoraj, żeby dołączyć do serwera z drużyną musiałem rozdać 6 banów nieznanym mi ludziom, którzy okazali się znajomymi szefa czyli Pryxa... Głupio mi było potem i bany od razu zdjąłem oczywiście... A wszystko przez te kretyńskie nicki rodem z Marsa :D Dajcie sobie PL w tagach plisssss..

W takim razie wszystko jasne i z przyjemnoscia sie dorzuce do serwera jak jeszcze chetnych zbieracie.

Status VIPa w zupelnosci mi wystarczy.

Opublikowano

Dzisiaj postaram się do Was wbić na serwer. Są jakieś odgórnie przyjęte zasady, że np. nie strzela się do medyka biegnącego z pomocą towarzyszom, nie wolno lądować samolotem na jeepie przewożącym medyka, nie można w ogóle strzelać do medyka?

uwaga dla osob grajacych na serwie pryxa: druzyna przeciwna moze rylko: rzucac ammo i apteczki z nadzieja ze przeciwni sie potknie i jakos wpadnie kill, lub przy ratio0:25 moze sprobowac podpalic spawarka przeciwnika ale tylko na otwartej przestrzeni bez zachodzenia i po uprzednim ostrzezeniu osoby podpalanej. ;)

(null)

Opublikowano

bo byłeś po przeciwnej stronie ;-)

nie no ustawienie sie w 12 znajomych vs 4 osob znajacych sie + 8 randomów z niskimi lvl

w niektorych momentach nawet 6vs12 ale nikt nie przejdzie bo przeciez ratio straci :P

nie bede komentowal niektorzych, ktorzy uciekali jak szczury do przeciwnej druzyny jak tylko zwolnilo sie miejsce.

3 kolejne mapy typowy base rape i nagle zmiana na conquest z 500 ticketami aby baserape dawal wiecej pkt i lepsze ratio ?

Pomine juz ze na metrze oczywiscie z waszej strony wszedzie szotguny, rpg i granatniki xD

ale podsumowujac nie nudzi was gra jak przeciwna druzyne zamykacie a respie i (pipi) sie dzieje ?

Nie dosc ze malo pkt leci to to i o ratio ciezko bo o 1 fraga zrespionego walczy 12 :P

Opublikowano

Wszystko to co napisales plus ogolna zasada "nie robic bubu kolegom z forum" obowiazuje, jak grasz w przeciwnej druzynie ;) Niestety co poniektorzy nie stosuja sie do tego, dlatego wczorajsze mecze to byl po prostu jeden wielki w(pipi)- zarowno indywidualny, jak i druzynowy... :confused: K/D z wczoraj: 136/187, a to pomalu staje sie regula... Jedyny plus to znow 26 kos- jeszcze 5 i trzecia gwiazdka bedzie. Postawilem sobie za cel 5 gwiazdek i mistrzostwo, a w dalszej kolejnosci wiecej killi nozem niz USAS-em.

@Danielski, Gesior, dla scislosci: co bierzemy pod uwage przy ustanawianiu rekordow? Ogolna sume zgonow w meczu, roznice d-k czy ratio? Bo ja w kazdej z tych dyscyplin swietny jestem i nie wiem, ktore wyniki wklejac do kronik...

Na koniec jeszcze wjazd żony na bazę ok. 4 nad ranem i dzisiaj tez wojna podjazdowa od samego rana...

Bylem ze Szpicem w tamtym skladzie i faktycznie do dupy to bylo- ale tak samo do dupy bylo, ze w kolejnych meczach juz sie wymieszalo i wyrownalo, a i tak jeszcze chyba co najmniej ze dwa takie base rape'y zaliczylem...

Edit: Przegladam sobie wlasnie zdobyte dog tagi dla poprawy humoru- Danielski, fajna ta blacha z MAV'em ;)

E2: O, ale jednak byl wczoraj jeden za(pipi)isty mecz: http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl/battlereport/show/38797503/4/305322836/ Nie pamietam innego tak wyrownanego :) Kabotyn pieknie szale zwyciestwa w ostatniej chwili przechylil :)

Edytowane przez tommi___t

Opublikowano

Jak macie jeszcze miejcse to też się chętnie dorzucę na server, to wczoraj to była masakra piłą mechaniczną.

Opublikowano

roznice d-k czy ratio?

Rożnica death-kill to nie to samo co ratio?

Opublikowano

Wszystko to co napisales plus ogolna zasada "nie robic bubu kolegom z forum" obowiazuje, jak grasz w przeciwnej druzynie ;) Niestety co poniektorzy nie stosuja sie do tego, dlatego wczorajsze mecze to byl po prostu jeden wielki w(pipi)- zarowno indywidualny, jak i druzynowy... :confused: K/D z wczoraj: 136/187, a to pomalu staje sie regula... Jedyny plus to znow 26 kos- jeszcze 5 i trzecia gwiazdka bedzie. Postawilem sobie za cel 5 gwiazdek i mistrzostwo, a w dalszej kolejnosci wiecej killi nozem niz USAS-em.

Zdradzę ci tommi wielką tajemnicę (tylko nie powtarzaj nikomu) - gwarancją zwycięstwa i dobrego ratio jest przeważnie granie z ludźmi, którzy grają porządną spluwą (a nie masterują aktualnie jakiś szit ;) ) i są szturmowcami :) Na dobry początek polecam ci Ziela i Baniola - są gwarancją sukcesu! Reanimują (w rozsądnym miejscu i czasie), wymiatają i podnoszą morale :)Ja grając wczoraj z nimi wyciągnąłem 154 - 62!!! No i zupełnie przy okazji - nie wlewają w mordy litrów spirytusu :D Od wczoraj są moimi najlepsiejszymi psyjaciółmi i biegającymi amuletami szczęścia!!! :)

Jak macie jeszcze miejcse to też się chętnie dorzucę na server, to wczoraj to była masakra piłą mechaniczną.

nogus - czemu bez headseta biegałeś wczoraj? A może nie odzywałeś się bo jesteś nieśmiały? :) Jak Danielskii? ;)

Edytowane przez rob1979

Opublikowano

roznice d-k czy ratio?

Rożnica death-kill to nie to samo co ratio?

Chyba tak z tego co wiem - co miał innego tommi na myśli to nie wiem. Ja wczoraj zaliczylem 4 krotnie zamknięcie na respie, aż mnie do teraz dupa boli. Niestety widać ze umiejętności słabe, od odkąd gramy wyrownanymi drużynami to ratuj spada strasznie. Dodatkowo zacząłem machineguny a tu odrzut straaaaaszny

Opublikowano

A mi ratio w górę poszło. Od około dziewiątej zagrałem 10 rund i k/d miałem 366/157 :D Miałem z trzy, albo cztery rundy gdzie razem z baretkami i medalami wpadło za jeden mecz 40k punktów. Takie mecze mogę grać ;)

Opublikowano

Mnie tylko zależy na miejscu, tak aby prawie zawsze ktos z uprawnieniami admina byl na serwerze. mieszać nic nie chce - to jest tak jak kaczor pisał, ja to przerabialem przy KZ2, zabawa w aktywnego admina zajmuje tyle czasu co granie :D

Możemy dać admina Litwinowi i zaqowi, to już wiadomo ze 24h ktoś bedzie hehe

Przychylam się do nominacji tych naszych, kochanych "nołlajfów" :PTeż chętnie rzucę na wspólną tacę za serwer.Ps. A wiecie, że jeszcze ani razu po paczu nie zagrałem... fuck... może dziś uda się wieczór wyrwać.

Opublikowano

Panowie,jesli jeszcze ktos nie ma Karkanda,to chetnie sie zrzuce,z nastawieniem,ze nastepny dodatek tez razem wezmiemy.Pisze tu,bo do tematu o skladkach nikt nie zaglada i szukam kogos ogarnietego.

Opublikowano

zna ktoś jeszcze w miarę "normalne" serwery (są jeszcze te od DICE gdzie jest grany tylko podbój) gdzie nie ma za dużo kuponów i grają wszystkie mapy? bo granie na 500+ kuponików to czasem jest męczarnia (bo ile można grać na tej samej mapie....) i w takich sytuacjach % ucieczek może nagle podskoczyć...

paranoją są też serwery szturmu gdzie atakujący mają 200+ kuponów czego nie jesteś w stanie obronić przy tej ilości

już tęsknie za normalnymi serwerami

Edytowane przez dApo

Opublikowano

nogus - czemu bez headseta biegałeś wczoraj? A może nie odzywałeś się bo jesteś nieśmiały? Jak Danielskii?

Biegałem, skakałem i nawet się czołgałem z hs, ale przy takiej rzeźni nie mogłem nawet słowa z siebie wyksztusić, a tak na serio to nie wiem co się stało ale nikogo nie słyszałem.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie za deklaracje do składki, nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi :]

Obgadaliśmy wczoraj w czasie grania parę rzeczy za i przeciw i ustaliliśmy, że składkę robimy w 11 osób, po dwie dychy od głowy, wśród tych jedenastu osób wybierze się kilku adminów, reszta, będzie miała pierwszeństwo we wchodzeniu na serwer. Kolejni to ludzie którzy aktywnie udzielają się w tym wątku, dalej znajomi którzy tu nie piszą i dalej randomy. Co do ludzi z miejsc 12 i dalej, przypominam, że składka jest na 3 miesiące, więc w lipcu będzie potrzebna kolejna, chyba, że teraz ktoś się wykruszy teraz i będziecie brani pod uwagę w pierwszej kolejności.

Jeśli chodzi o rotację map i trybów to będziemy raczej grali to co przez ostatnie dwa dni, bo widzieliśmy z Kaczorem, że się sprawdzało. Jakieś nowe ustawienia oczywiście możemy wprowadzić, ale nie chcemy samowolki, będziemy ustalać to wspólnie na forum. Ustalimy zasady i wstawimy je w pierwszym poście. Więc jeśli Ci to pasuje, to zapraszamy do składki :]

Osoby poniżej, proszę o kontakt na priv, wtedy powysyłam dane do przelewu. Ja w każdym razie w środę kupuję serwer na kolejne trzy miesiące. Gdyby ktoś się nie zgłosił to poproszę kolejne osoby które były na liście.

Składka na serwer 3 miesiące- wpłata po 20 zł

1. Pryxfus

2. kozbinio

3. Zielu2523

4. FredDie aka Trendkiller- 9

5. zaq123456

6. kuba85PL

7. gumis19964

8. hellspawn81

9. yakubu

10. bartek

11. Danielski

Opublikowano

[

A tak wyglada lista razem z osobami z rezerwy:

1. Pryxfus

2. kozbinio

3. Zielu2523

4. FredDie aka Trendkiller- 9

5. zaq123456

6. kuba85PL

7. gumis19964

8. hellspawn81

9. yakubu

10. bartek

11. Danielski

Rezerwowi:

12. tommi___t

13. Kaczorro

14. Ukarzyciel

15. fourtyforth

16. Oip_pl

17. Fruu_Pl

18. Przegraj_Kowal

19. MG77MG

Sorki Panowie,ze was pominalem.

Czemu panowie nie cytowaliscie postu i wpisywaliscie sie,tylko pisaliscie post ja tez jestem chetny.

Edytowane przez zaq123456

Opublikowano

Jak jeszcze zbieracie to dorzućcie mnie bo na liście jestem nieobecny

Opublikowano

Ja rowniez deklarowalem chec wplaty.Dopiszcie mnie prosze do rezerwowych.Mozna w sumie zrobic tak,ze teraz zaplacilo te 11 osob,a w lipu rezerwa oplaci serwer

Opublikowano

hehe kaczor nie ma :) wczoraj był idealny przykład sytuacji której chce uniknąć - kaczor i Pryx poszli spać i tak graliśmy w siedmiu w podbój na w ch.uj ticketow na Khargu. I ni ch.uja nikt nie mógł zmienić trybu na TDM lub zmniejszyć ilości ticketow. Choć nie powiem, troszkę sie pospawalismy :D

Edytowane przez waldusthecyc