Opublikowano 10 stycznia 201312 l Widzialem kabel component-HDMI. Mowisz, ze nie ma sensu go kupowac. Nie zadziala? Elgato ma jakis trick z przejsciowka ze uzywasz hdmi i kabla a/v. Jezeli chodzi o Avermedia to nie wiem. Edit: Na szybo poszukalem w google i nic nie widze,zeby ktos pisal o mozliwosci podlaczenia componet-hdmi z avermedia. A i taka mala Kabotyn kara dla ciebie,za nie uzycie googla przed zakupem Post kolesia GSD_Kaesk3 From my opinion it hasn't been fixed (for me) I was recording today and the lag was ridiculous and this is post 1.07 patch. From my predictions it was like approximately 12-15 frame delay while recording on a AVer Media Game Capture HD. http://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2832654625333905657/ Edytowane 10 stycznia 201312 l przez zaq123456
Opublikowano 10 stycznia 201312 l Kabotyn przez Hdmi na pewno tego nie puścisz bo każdy sygnał puszczony jest kodowany HDCP i ile mi wiadomo jeszcze nikt tego nie złamał. Ale trochę pogrzebałem w necie to jedynym ratunkiem jest aktualizacja softu w urządzeniu, odkąd wyszła ta zabawka były już trzy, i podobno po aktualizacji jest dużo lepiej z obrazem.
Opublikowano 10 stycznia 201312 l Kabotyn przez Hdmi na pewno tego nie puścisz bo każdy sygnał puszczony jest kodowany HDCP i ile mi wiadomo jeszcze nikt tego nie złamał. . Najlepsze jest to,ze na Xbox 360 hdmi nie jest kodowane HDCP i mozna uzyc kabla HDMI uncompressed(cokolwiek to znaczy) i nagrywac gameplay przez hdmi. Edytowane 10 stycznia 201312 l przez zaq123456
Opublikowano 10 stycznia 201312 l A jednak chyba można obejść zabezpieczenia HDCP http://www.hdfury.com/ http://www.ebay.co.uk/itm/HDMI-to-VGA-RGBHV-or-COMPONENT-HD-FURY-type-ignores-HDCP-as-analogue-UK-/170964753909?pt=UK_Computing_Sound_Vision_Projectors&hash=item27ce4b1df5
Opublikowano 10 stycznia 201312 l A o tym slyszeliscie? http://www.roxio.com...ture-hdpro.html Swieżyna z 11-2012. Mi wczoraj wpadlo w oko, a po opisie nie widac nic, zeby byly ograniczenia z HDMI (choc trzebaby manuala jeszcze skolowac i przyczaic) Edytowane 10 stycznia 201312 l przez tommi___t
Opublikowano 10 stycznia 201312 l A o tym slyszeliscie? http://www.roxio.com...ture-hdpro.html Mi wczoraj wpadlo w oko, a po opisie nie widac nic, zeby byly ograniczenia z HDMI (choc trzebaby manuala jeszcze skolowac i przyczaic) Tommi proponuje,odpuscic takie wynalazki. Jezeli koniecznie chcesz cos kupic do Hauppauge HD PVR 2 zajmuje duzo miejsca i potrzebujesz podlaczyc nagrywarke do pc,plus duzo miejsca na dysku w pc.Lub elgato wielkosci pol pudelka na gre(ten roxio jest troche wiekszy niz elgato),rowniez trzeba podlaczyc do pc i miec duzo miejsca na dysku. Edit: Dzwiek podobno roxio kiepsko nagrywa. I na ps 3 nie mozna uzywac kabla HDMI.(sprawdzone w google) Edytowane 10 stycznia 201312 l przez zaq123456
Opublikowano 10 stycznia 201312 l Zaq, przyznaje, ze nie do konca zrozumialem przekaz Elgato sadzac po pobieznych opisach identycznie sie podpina jak to roxio. Jest co prawda z polowe mniejsze i lzejsze, ale kosztuje 2x tyle. Tak czy inaczej ja temat raczej odpuszcze widzac, ze to przez PC wszystko idzie- mam laptopa z 2005 r. i z celeronem 1,7 i nie sadze, zeby dal sobie rade z tym, a kupowac jeszcze specjalnie nowego mi sie nie usmiecha. Myslalem, ze mozna po prostu podpiac bezposrednio do tych nagrywarek dysk zewn. na usb i one zapisuja na nim od razu film, ktory mozna potem na kompie wyedytowac, podocinac itd. Do tego jeszcze jak sie okazuje te problemy z rozdzielczoscia, lagiem, headsetem itd.- troche mnie to zniecheca wszystko jednak (Kabotyn, wyrazy wspolczucia- pewnie tez w(pipi)iony jestes troche...) Mam nadzieje, ze w BF4 dadza w koncu mozliwosc zapisywania meczy bezposrednio z gry jak w CoD. Swoją szosą ciekawe, jak Technig to nagrywal- podobaja mi sie za(pipi)iscie jego filmy, i jakosc dobra, i dzwiek bardzo dobrze zapisany jak dla mnie. Laga co prawda sie nie da ocenic, ale wyniki i akcje robil robre. PS: Kabotyn, oczywiscie dawaj linka jak juz cos wrzucisz Edytowane 10 stycznia 201312 l przez tommi___t
Opublikowano 10 stycznia 201312 l Zaq, przyznaje, ze nie do konca zrozumialem przekaz Elgato sadzac po pobieznych opisach identycznie sie podpina jak to roxio. Jest co prawda z polowe mniejsze i lzejsze, ale kosztuje 2x tyle. Tak czy inaczej ja temat raczej odpuszcze widzac, ze to przez PC wszystko idzie- mam laptopa z 2005 r. i z celeronem 1,7 i nie sadze, zeby dal sobie rade z tym, a kupowac jeszcze specjalnie nowego mi sie nie usmiecha. Myslalem, ze mozna po prostu podpiac bezposrednio do tych nagrywarek dysk zewn. na usb i one zapisuja na nim od razu film, ktory mozna potem na kompie wyedytowac, podocinac itd. Do tego jeszcze jak sie okazuje te problemy z lagiem, headsetem itd.- troche mnie to zniecheca wszystko jednak (Kabotyn, wyrazy wspolczucia- pewnie tez w(pipi)iony jestes troche...) Mam nadzieje, ze w BF4 dadza w koncu mozliwosc zapisywania meczy bezposrednio z gry jak w CoD. W skrocie co chcialem powiedziec,Odpusc kosztuje to duzo kasy,obrobka zajmuje duzo czasu,potrzeba dobrego pc i duzego dysku. Lag to problem avermedia. Wspolczuje Kabotynowi,ale dlatego warto przed zakupem sprawdzic czy sa jakies problemy. Bf4 i nagrywanie watpie. Z tego co mowil RollieThePollie(Senior Video Director at Dice) nagrywarka ktora jest na silniku jest slaba,jezeli chodzi o mozliwosci,nie jest tak dobra jak sie wszystkim wydaje i potrzeba naprawde mocnego pc zeby to dzialalo.Wywiad w ktorym to mowil byl jakos we listopadzie 2012. W rok raczej nic z tym nie zrobia. Moze w bad company 3 na frostbite 2.5/3 bedzie nagrywanie Nagrywanie w Cod jest duzo latwiejsze,mapy sa mniejsze i mamy 16 graczy. Wyobrazasz sobie jaka moc musi miec pc,zeby nagrac 64 graczy jednoczesnie z powietrza i pierwszej osoby?Na duzej mapie,gdzie sa wybuchy? Wydaje mi sie,ze jezeli wogole cos takiego bedzie w bf to nie pojawi sie to szybko. Edytowane 10 stycznia 201312 l przez zaq123456
Opublikowano 10 stycznia 201312 l Chociaz na close quarters by dali- tam nie ma wiekszosci z tych rzeczy Wracajac do nagrywarek, to z duzym dyskiem problemu raczej by nie bylo- i tak mam w planach zakup zewnetrznego 1TB do archiwizacji zdjec, wiec i do filmow bylby jak znalazl Co do czasu, to tez pewnie bym nie siedzial tam wiecznosci i zadnych arcydziel nie robil (zwlaszcza, ze nieciekawe mecze od razu by szly do kosza, a tylko "historyczne" zostawaly), tylko co najwyzej wycial najlepsze fragmenty i uploadowal, wiec tez w sumie luz. Kasa- bylbym w stanie wydac te pare stowek. Zasadnicza i decydujaca sprawa dla mnie to te problemy z gameplayem- jesli np. nie moglbym uzywac hs czy musial grac w nizszej rozdzielczosci, to chrzanie to- beda Wam musialy wystarczyc moje opowiesci Edytowane 10 stycznia 201312 l przez tommi___t
Opublikowano 10 stycznia 201312 l Zasadnicza i decydujaca sprawa dla mnie to te problemy z gameplayem- jesli np. nie moglbym uzywac hs czy musial grac w nizszej rozdzielczosci, to chrzanie to- beda Wam musialy wystarczyc moje opowiesci Hs mozna uzywac kwestia kupienia kilku kabelkow. Nie ciekawe mecze bedziesz musial znalezc najpierw. Nagra ci sie 3godz materialu i bedziesz musial wszystko to przejrzec.Chyba,ze po kazdy meczu bedziesz przerywal nagrywanie i je wznawial jak sie nowy mecz zacznie. Wtedy mniej wiecej bedziesz wiedzial ktory mecz byl slaby ktory nie. Mala ciekawostka z twittera RollieThePollie. Dice uzywa do nagrywania filmikow karty o nazwie Blackmagic Decklink HD Extreme 3D,cena? 950 $ I do tego Mac pro cena od 3800$. Czyli jak widac skoro Dice uzywa karty do nagrywania filmikow,to ta nagrywarka na silniku musi byc naprawde kiepska. Edytowane 10 stycznia 201312 l przez zaq123456
Opublikowano 10 stycznia 201312 l Teraz to sie pochrzanilo u mnie z plejka. Zmienilem na hdmi rozdzialke na 576p, potem zobaczylem obraz podwojnie (nic nie pilem ), a nastepnie ciemny obraz. Slysze dzwieki z menu, ale do cholery jasnej widze "ciemnosc". Reset konsoli nie pomaga. Update: Poradzilem sobie z czarnym obrazem oraz, co najwazniejsze, z lagiem na componencie. Wystarczylo wcisnac pewien magiczny przycisk. No to jedziem z tym koksem. Edytowane 11 stycznia 201312 l przez walek
Opublikowano 11 stycznia 201312 l Tak jak Kabotyn powiedział tak pojechał z tym koksem http://battlelog.battlefield.com/bf3/pl/battlereport/show/77952031/4/228767929/ Ale słuchajcie pany co się działo mecz wcześniej. Kabotyn to nagrywał i mam nadzieję, że będzie coś widać. Generalnie po paru drinach wpadłem w szał nożownika co jest ewenementem jeśli chodzi o moją osobę. Ciupiemy na Operacji 925 i w amoku wpadam za bar na "A". A tam sprawa wygląda tak: jednemu kosa, szybkie przeładowanie kosa-giwera co by czasu nie marnować, drugiemu kosa, w międzyczasie coś chyba strzelałem jeszcze, nikt się nie kapnął o co kaman to zasadziłem kose trzeciemu . Ja pierdziele, to było za(pipi)iste. Mało tego...parę minut później przeprowadziłem podobną akcję dokładnie w tym samym miejscu, ale tym razem tylko dwóch dorwałem. Tak czy siak mam banana na ryju, Kabotyn kręci filmy, będą klipy i generalnie jest fajnie....ide spać Dobranoc.
Opublikowano 11 stycznia 201312 l Zaczynasz mnie po tej akcji w koncu rozumiec, Gesior? Kurde, a mialem ochote jeszcze zostac, ale dobrze ze poszedlem- i tak ledwo dalem rade wstac rano... Ale na dzisiaj szykuj sprzet, Kabotyn, i cisniemy
Opublikowano 11 stycznia 201312 l Pryx zarzucił niedawno BF'a po śląsku a ja mam MW3. Posłuchajcie typa do końca bo mnie rozbawił okrutnie tymi, swoimi komentarzami
Opublikowano 11 stycznia 201312 l Pytasz o nasz skład czy w ogóle? Jeśli chodzi o nas to nikt nie używa myszki lub innego dziadostwa. Natomiast generalnie używa je sporo osób.
Opublikowano 11 stycznia 201312 l Autor Wszyscy którzy maja z tobą ratio na plusie ;] A tak na serio to nikt nie wie, każdy kto wychyla się ponad przeciętność, jest oskarżany o granie na myszce. Jakie bzdury można wyczytać w komentarzach do filmików z BF3 to głowa mała: "po celowniku widzę, że koleś gra na myszce". "Myszkowcy" to główny temat o jakim ludzie gadają obecnie w czasie grania w battlefielda, oczywiście oprócz narkotyków, sexu i rock'nrolla. Ja osobiście mam to w (pipi)e, przywykłem, że sporo osób ubije mnie częściej niż ja je, bardziej denerwuje mnie wyrzucanie z serwerów przez adminów, nie granie pod Objectives, nie stosowanie się do tego co jest w opisie serwera. EDIT Gęsior obejrzałem MW3 komentowane przez Ślązaka, przepiękne, popłakałem się ze śmiechu. "Nie żebych mioł coś do goroli" "No chyba, że są z Sosnowca" :]]] Trzeba spytać się Kaczora o co biega z tym Sosnowcem :] Jakbym miał jakiś portal o grach to wziąłbym typa do recenzowania gierek, za(pipi)isty jest. Edytowane 11 stycznia 201312 l przez Pryxfus
Opublikowano 11 stycznia 201312 l EDIT Gęsior obejrzałem MW3 komentowane przez Ślązaka, przepiękne, popłakałem się ze śmiechu. "Nie żebych mioł coś do goroli" "No chyba, że są z Sosnowca" :]]] Trzeba spytać się Kaczora o co biega z tym Sosnowcem :] duzy skrót: Sosnowiec byl w innym zaborze ;> Nie jest to już Śląsk ludnośc napływowa itd.
Opublikowano 11 stycznia 201312 l Dobra panowie, na chwile obecna uploduje filmik na youtube (38%- idzie to jak krew z nosa). Za niedlugo zbieram sie do roboty, wiec teraz dam link do filmiku (za godzin lub poltora powinien juz byc), ewentulanie szukac profili robrroo galfani. Pierwsze 5 minut troche nudne, ale potem akcja sie rozkreca. Okolo 8:30- Gesior nozuje barmanow, a ja mu pomaga swoja flinta. http://youtu.be/q-ioR0aIjnA PS. Ja tommi bede tak ok 24:00. See yuu later on Edytowane 11 stycznia 201312 l przez walek
Opublikowano 11 stycznia 201312 l Wiesz, gdzie mnie szukac pozdro Edytowane 11 stycznia 201312 l przez tommi___t
Opublikowano 12 stycznia 201312 l Dzieki, pany, za szarpanie- pelny sklad daje rade @Kabotyn: ja zajrzalem w statsy po naszym ostatnim meczu i jednak musialem jeszcze zostac chwile dluzej Tym sposobem od dzis moj nowy rekord to 113 kos w jeden wieczor Ale to jeszcze nic! http://battlelog.bat...62/4/305322836/ Wyobrazcie sobie, ze po tym meczu setka na siodmym miejscu (Knochen_Jaeger85, zreszta wlasciciel tego serwa), ktora skosilem 4 czy 5 razy (on mnie chyba 3, ale dopiero teraz wlasnie widze, ze gosciu w sumie 25 kos w tym meczu zaliczyl, a łącznie ma ich az 15,7 tys.!, i to ponizej 1000h na liczniku), wyslala mi priva z gratulacjami Rowniez mu pogratulowalem, na co zaprosil mnie do znajomych na psn, a do konca gry na tym serwie bylem juz zawsze w jego druzynie Dodam, ze gosciu jest germancem Ale to tez jeszcze nic! Tutaj http://battlelog.bat...55/4/305322836/ 3 razy skosilem tego goscia http://battlelog.bat.../225303720/ps3/ Kolo ma ponad 155 mln. zdobytych punktow (wg bf3stats.com 3. miejsce na swiecie w Score, do tego pierwsza dwudziestka w jeszcze paru kategoriach). Moja zdecydowanie najcenniejsza zdobyta blacha jak do tej pory. Do tego potrojna. ...i tez niemiecka Kiedys juz go spotkalismy z Kabotynem na jakims serwie, ale dostalismy wycisk, o ile pamietam. Edytowane 12 stycznia 201312 l przez tommi___t
Opublikowano 12 stycznia 201312 l o ktorym piszesz? z tym pierwszym sie troche ganialem (ale bylem do przodu i w kosach i ogolnie), ten drugi glownie strzelal. Nawet jak na sile chcesz kogos skosic, to jeszcze troche szczescia trzeba miec, zeby sie znalezc we wlasciwym miejscu i czasie. Ja przeciez tez na niego specjalnie nie polowalem, tylko cialem kazdego, kto sie nawinal i akurat mi sie napatoczyl 3 razy. Zreszta on zadnym wielkim kosiarzem nie jest, jak widac po jego statsach- ledwo 4 tys. nozem przekroczyl. Ale wlasnie widze w ogole, ze jemu to juz wczesniej, 18-11-2012, blache wzialem (on mi wtedy tez). Edytowane 12 stycznia 201312 l przez tommi___t
Opublikowano 12 stycznia 201312 l Tommi zostalo ci 4 361 460 do 100lev i tylko 2 razy Double xp,myslisz ze zdarzysz do marca ? I zwolnij z tymi kosami bo mnie niedlugo dogonisz. Edytowane 12 stycznia 201312 l przez zaq123456