Opublikowano 17 stycznia 201312 l Ale np. do górników nic nie mam,bo to jest ciężka praca,tak jak w stoczni,kto widział 65 letniego stoczniowca ten wie.Zresztą górnicy poprzez chorobę płuc za długo nie żyją,co do żołnierzy,mam znajomego emeryta z Formozy i akurat jemu nie zazdroszczę,pokrótce są zawody których ludzie wykonywać nie chcą,bo są ciężkie lub słabo płatne,lub oba na raz,ale do tych marnych przywilejów się rzucają,czym one są w stosunku do tych za komuny.
Opublikowano 17 stycznia 201312 l Kwestia czasu kiedy stoczniowcy/górnicy itp bedą robić do 65 Przecież stoczniowcy nie mają ulg i robią do 67.
Opublikowano 17 stycznia 201312 l Tylko jest coś takiego jak przekwalifikowanie zwykły pracownik właśnie to usłyszy w pośredniaku jak straci pracę. Ale koniec offtopicu to to na dłuższe rozmowy
Opublikowano 17 stycznia 201312 l Pracowałem z 60-letnim wiertaczem w kopalni na przodkach. Chociaż facet ma mega krzepę i na tym forum pewnie każdego położyłby na łapę to zdarzało się, że zemdlał, nogi mu niedomagały i musieliśmy stawać co 100m, a chodzi się po parę km na dole. A co dopiero jak jeszcze 7 lat dłużej miałby robić (teraz w końcu przechodzi na emeryturę). Jak przedłużą górnikom to prędzej tam pozdychają na dole, niż jej dożyją.
Opublikowano 17 stycznia 201312 l Jak przedłużą górnikom to prędzej tam pozdychają na dole, niż jej dożyją. I o to właśnie chodzi,jest pewien wiek,w którym wydłużenie o te 2 lata,to tak jakby dołożenie 10(człowiek jest tak schorowany ze wszystko się kumuluje).Co innego profesor w szkole a co innego górnik czy stoczniowiec,albo budowlaniec.
Opublikowano 17 stycznia 201312 l Ostatnio słyszałem wywiad z ekonomistą i on mówi ze w przyszłości będziemy pracować do 70 lub 75 i uwaga argument,bo nie można pół życia nie pracować,pomijając mundurowych,to ja się pytam jak zacząłeś pracować mają te 20 lat,kończysz 67,to daje 47 lat,połowa z tego to 24 lata,kto u nas żyje 91 lat?Jak ktoś am 80 to już jest niedołężny. Chyba inaczej musisz liczyc: jezeli przechodzac normalnie na emeryture masz nabite 47 lat pracy, ktore ma niby byc wg tego typa połową zycia, to razem z druga polowa (a wiec kolejne 47) daje to w sumie 94 lata. Jeszcze lepiej.
Opublikowano 17 stycznia 201312 l grałem ostatnio z gościami z TPL, nieźli wymiatacze, czołówka PL jeśli o nich chodzi
Opublikowano 18 stycznia 201312 l Męczyłem wczoraj BeeFa na wyższej czułości pada i nie było tragedii. Ustawiłem pasek prawie na połowie i celność nie spadała poniżej 15% (moja średnia to 19-20) przy czym grało się nieźle i kilka razy szybki obrót uratował mi blachy. Próbowałem też z ustawieniem na maxa, ale tutaj celność spadała poniżej 10% i robiłem tragiczne wyniki. Z czasem może do tego dojdę, ale przydałby się nowy DualShock bo w obecnym gały wiszą już na włosku ;D Jak to jest z pojazdami? Przy większej czułości też szybciej reagują (np. lufa w czołgu)?
Opublikowano 18 stycznia 201312 l Niestety nie. Ja przynajmniej nie stwierdzilem- lufa jest tak samo wolna.
Opublikowano 18 stycznia 201312 l (pipi)... już nie mogę się zalogować Jak żyć Panie Premierze Dzis tez jakas konserwacja, nie moge sie zalogowac. Ale jest na to rada. Zalozyc drugie konto (poza europa), i grac "drugim" zolnierzem. O dziwo, europejskie serwery (mimo ze trwa konserwacja) sa pelne.
Opublikowano 18 stycznia 201312 l (pipi)... już nie mogę się zalogować Jak żyć Panie Premierze Dzis tez jakas konserwacja, nie moge sie zalogowac. Ale jest na to rada. Zalozyc drugie konto (poza europa), i grac "drugim" zolnierzem. O dziwo, europejskie serwery (mimo ze trwa konserwacja) sa pelne. serwery sony w eu dzialaja. Moze to byly chwilow problemy po konserwacji.
Opublikowano 18 stycznia 201312 l U mnie dalej konserwacja Polska strona jak i Irl pokazuje,ze serwery dzialaja. Dziwne. Edit: Sony na twitter oglosilo,ze konserwacja potrwa do wieczora.Do ktorej godz? nie byli na tyle laskawi,zeby podac godz. Edytowane 18 stycznia 201312 l przez zaq123456
Opublikowano 18 stycznia 201312 l Na polskim profilu Sony Playstation napisali, że do 19:30. Wlasnie dali update na Polskim profilu,ze do 23 Niestety otrzymaliśmy informację, że konserwacja PSN przedłuży się do 23:00. Przepraszamy za wszystkie niedogodności z tym związane! Edytowane 18 stycznia 201312 l przez zaq123456
Opublikowano 18 stycznia 201312 l Czyli kolejny wieczór bez BF chyba za bardzo mnie znów wchłoną, trzeba będzie znów zrobić miesięczną przerwę
Opublikowano 18 stycznia 201312 l Na polskim profilu Sony Playstation napisali, że do 19:30. Wlasnie dali update na Polskim profilu,ze do 23 Niestety otrzymaliśmy informację, że konserwacja PSN przedłuży się do 23:00. Przepraszamy za wszystkie niedogodności z tym związane! Uff, czyli wieczor uratowany... Do zobaczenia pozniej w takim razie
Opublikowano 18 stycznia 201312 l Na polskim profilu Sony Playstation napisali, że do 19:30. Wlasnie dali update na Polskim profilu,ze do 23 Niestety otrzymaliśmy informację, że konserwacja PSN przedłuży się do 23:00. Przepraszamy za wszystkie niedogodności z tym związane! Uff, czyli wieczor uratowany... Do zobaczenia pozniej w takim razie Tez chyba wpadne. 23 czasu PL bedziesz czy 24? Edytowane 18 stycznia 201312 l przez zaq123456
Opublikowano 18 stycznia 201312 l O 20ej "Dwie Wieże" na TVN, ja odpuszczam. Racja dla takich powodów można odpuścić grę może jutro pogram wieczorem jak wrócę z roboty, to może nawet poszarpię do późna w nocy jak za dawnych czasów.
Opublikowano 18 stycznia 201312 l Tez chyba wpadne. 23 czasu PL bedziesz czy 24? Mysle, ze ok. 23. powinienem sie zameldowac. O 20ej "Dwie Wieże" na TVN, ja odpuszczam. Ja "Dwie wieże" odpuszczam Jeszcze tego nie widziales, Pryx? Ja po premierze w kinie w tvn tez jeszcze co najmniej raz widzialem- poki co mi wystarczy. W koncu to nie "Gwiezdne Wojny" Swoja droga zawsze mozesz po filmie wbic- my bedziemy do 4.-5. rano spokojnie może jutro pogram wieczorem jak wrócę z roboty, to może nawet poszarpię do późna w nocy jak za dawnych czasów. No, w koncu Moze jeszcze na close quarters?