Gość ragus Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 (edytowane) A jest jakiś ładniejszy monster hunter na konsole przenośne od Tri? I nadal nie wiem, o co chodzi z tym dziadowskm sterowaniem. Nadal nie potrafię tego rozumieć. Na 3DS'ie stuknę w L i lockuje się na moment na potworze. Na PSP trzymam jak idiota gałkę i krzyżaka jedną dłonią po to, aby jakoś to wyglądało. xDddd Na 3DS'ie sterowanie jest bardzo dobre. Edit: a jak już naprawdę tak komuś przeszkadza brak drugiej fizycznej gałki, to dokupujesz circle pada i grasz se na dwóch gałkach Edytowane 24 kwietnia 2013 przez ragus Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 ...jeszcze bedziesz mial dark souls 2 na pocieszenie Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Na psp nie trzyma sie krzyzaka jak idiota tylko jak pro:p Serio przyodrobinie wprawy jest to mega wygodne i mega praktyczne rozwiazanie, pozwala kontrolowac ruchy, ataki i kamere w tym samym czasie ,nawet na dualshocku na ps3 jest troche gorzej bo mimo ze jest druga galka to ona zajmuje kciuk i nie da sie obracac kamery i atakowac na raz Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 (edytowane) no, dlatego wersja na 3ds'a ma funkcję pod przyciskiem L i mam to samo bo zakładam, że tą kamerą to celujesz na potwora, a nie np. w niebo Edytowane 24 kwietnia 2013 przez ragus Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Na psp grało mi sie duzo wygodnie niz na Wii. Wlasnie dlatego ze moglem jednoczesnie biegac, sterowac kamera i atakowac. Lock z 3ds jest mniej wygodny niz granie na psp czy na padzie z dwoma analogami, dlatego biore circle pad pro. Katowalem demo ale nie moge sie przyzwyczaic do tego locka czy klikania w touch screen. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 ale powiedzcie mi: dlaczego? Nie zgrywam się, serio się zastanawiam. Na psp jest tak: a)stoję plecami do potwora b)obracam kamerę c)elegancko mam potwora przede mną Na 3DS'ie mam tak: a)stoję plecami do potwora b)obracam kamerę jednym kliknięciem w L c)elegancko mam potwora przede mną Gdzie jest te badziewne sterowanie, chłopy, oświećcie mnie Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Z dupy to sie lockuje, do tego nie zawsze walczysz z jednym potworem, a tak to moglem sobie swobodnie krecic kamera. Jeśli chodzi o sterowanie to dla mnie psp > wii z classic controlerem > 3ds. Wszystko to kwestia osobistych preferencji. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 (edytowane) nie zawsze jest potrzeba żeby nakierować kamere prosto na potwora, często sie biegnie wzdłuż potwora, albo chce zobaczyc co sie ma przed sobą, albo zobaczyc gdzie leci jego atak, zobaczyc mobka albo drugiego potwora, albo odwrocic kamere pod odpowiednim kątem żeby wygodniej było "celować" bronią w dane miejsce , jest masa sytuacji gdzie system z psp działa świetnie i nie zastapi go zwykłe lockowanie psp > wii z classic controlerem > 3ds dla mnie psp lepsze nawet niż dualshock na ps3 grając na ps3 co chwile sie łapałem na tym że kamera mi celuje nie tam gdzie trzeba bo obie ręce były zajęte czym innym i nie mogłem skorygować Edytowane 24 kwietnia 2013 przez Yano Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 No niech wam będzie, raczej się nie dogadamy, a wojować też tu nie chcę, bo i tak tu wrócę z pytaniami ;p Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Widocznie nie grałeś na psp i nie wiesz jak to jest Miedzy dualshockiem a classic controlerem nie ma wiekszej roznicy. Wlasnie to odrywanie kciuka od przyciskow zeby skorygowac kamere jest uciazliwe. Na 3ds niby sa jeszcze te strzalki na dolnym ekranie ale za cholery nie moge wyczuc tego. ccp biore i tyle, do mh4 sie tez przyda. Cytuj
lechu 21 Opublikowano 25 kwietnia 2013 Opublikowano 25 kwietnia 2013 A jest jakiś ładniejszy monster hunter na konsole przenośne od Tri? I nadal nie wiem, o co chodzi z tym dziadowskm sterowaniem. Nadal nie potrafię tego rozumieć. Na 3DS'ie stuknę w L i lockuje się na moment na potworze. Na PSP trzymam jak idiota gałkę i krzyżaka jedną dłonią po to, aby jakoś to wyglądało. xDddd Na 3DS'ie sterowanie jest bardzo dobre. Edit: a jak już naprawdę tak komuś przeszkadza brak drugiej fizycznej gałki, to dokupujesz circle pada i grasz se na dwóch gałkach Jeżeli chodzi o grafikę, to owszem, na konsoli przenośnej ładniejszego MH nie ma. Ale prawda jest też taka że progres w warstwie wizualnej względem odsłon z PSP jest zwyczajnie znikomy. I patrząc na MH3U z 3DSa dochodzę do wniosku że tak na prawdę nic nie stało by na przeszkodzie żeby ta gra równolegle wyszła też na PSP. A w kwestii sterowania/kamery - chyba już o tym pisałem, ciężko to wytłumaczyć łopatologicznie, ale spróbuje. Problem z lokowaniem kamery jest taki że w jego trakcie kamera robi obrót. Nie ma problemu jeżeli stoimy w miejscu. Gorzej natomiast jeżeli jesteśmy w ruchu. Ciężko wówczas wycyrklować ruch analogiem tak żeby utrzymać kierunek ruchu podczas rotacji kamery. Może to mieć opłakane skutki zwłaszcza na wyższych poziomach trudności kiedy często-gęsto one hit = kill. Odkąd gram na 3DSie zauważyłem że właśnie przez lokowanie kamery walczę na dużo krótszym dystansie niż w odsłonach z PSP, a więc potencjalnie jestem o wiele bardziej otwarty na ataki (będąc blisko przeciwnika dużo trudniej jest rozczytać/przewidzieć jego ruchy). Dodatkowo daje to w dupę kiedy w lokacji mamy więcej niż jedną dużą kreaturę. W takich sytuacjach manualne sterowanie kamerą (jak na PSP) z racji umiejscowienia krzyżaka na 3DSie i słabej responsywności wirtualnego d-pada nie wchodzi w grę, a lokowanie często bardziej utrudnia niż pomaga zorientować się w sytuacji. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 kwietnia 2013 Opublikowano 28 kwietnia 2013 Jakieś rady na ten 35 minutowy quest z Ceadeusem? Biłem go przez 35 minut i czas mi minął Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 28 kwietnia 2013 Opublikowano 28 kwietnia 2013 Ja go bilem najpier z gunlancy po rogach az mu jeden zlamalem. tez mi minal czas, ale kiedy drugi raz podjalem zadanie, o dziwo potwor byl bez tego jednego rogu. Pozniej go juz tylko bilem gdzie popadnie i zaliczylo. Epicka walka to dopiero bedzie na statkach pustynnych jhen mohran. Swietnie to musi dzialac w coopie z innymi Cytuj
Gość kaz_ Opublikowano 28 kwietnia 2013 Opublikowano 28 kwietnia 2013 Przecież to jest quest takiego typu jak Lao z jedynki. Tłuczesz go ile wlezie przez te pół godziny, a później zadany dmg przenosi się do następnego questa. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 kwietnia 2013 Opublikowano 28 kwietnia 2013 (edytowane) A no właśnie zauważyłem. Pierdo.lnąłem go za drugim razem raz z balisty i leży XD edit: Co polecacie na High Ranki? Pierwszy quest zrobiłem w Lagi set'cie, ale nie wiem, na jak długo mi starczy ;p (teraz zrobiłem do niego upgrade'y za pomocą heavy armor sphere). Edytowane 28 kwietnia 2013 przez ragus Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 28 kwietnia 2013 Opublikowano 28 kwietnia 2013 Ja robie juz 8* i glownie biegam w secie barrotha i do lapy GL. Do SA, mam volvi set. moze zrobie jeszcze z agnaktora. No i obowiazkowo wroggi set, bo bedziesz mial 3 zadania, gdzie pobawisz sie z giginoxem. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 29 kwietnia 2013 Opublikowano 29 kwietnia 2013 No w koncu rozwalilem Brachydiosa. Powiem tylko tyle ze kawal (pipi)y z niego. Naprawde mialem z nim problem, jak nas namasci tym swoim szlamem a potem skutecznie zrobi naskok z wybuchem to dostajemy taki dmg, ze gacie sie pala. Masakra, ale bron z niego bedzie wypasna...sepie na Dios Axe Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 30 kwietnia 2013 Opublikowano 30 kwietnia 2013 Wlasnie mam urgent questa z Zinogre i po nim wejscie do 9* zadan. W koncu bede mogl ulepszyc bronie, bo juz na tym poziomie mam maks. Jakies tipy, co do tego pieska polecacie? Btw. jakie maski nosza wasi pomagierzy? u mnie cha cha biega z tymi uszami bo mi ladnie namierza potworka, kayamba losowo co tam popadnie. Pomagierzy sami wykonuja swoje tance boostujace ( leczace itd.), czy trzeba im dac sygnal? Przyznam sie ze nie wiem. Wiem ze na sygnal reaguja niektore maski, jak nullberry maska lub ultimate. Ale zastanawia mnie jak jest z tymi tancami. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 kwietnia 2013 Opublikowano 30 kwietnia 2013 (edytowane) coś zinogre pozno sie pojawia w ultimate, powinien byc słaby na lód, ale broń bez elementu z duzym zwyklym dmg chyba jest lepsza nawet a inne porady? uważaj i szukaj momentów otwarcia, gosc potrafi atakowac na wszystkie strony jak sie ładuje staraj sie go nawalac żeby przerwać ładowanie, bo jak sie naładuje do konca to wchodzi w super rage mode nie probuj go łapać w pułpaki elektryczne bo nie działają, tylko naładują jego wkurzenie Edytowane 30 kwietnia 2013 przez Yano Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 10 maja 2013 Autor Opublikowano 10 maja 2013 W KONCU! od poniedzialku jestrem w posiadaniu MonHuna3U, ale nie mialem ze soba 3dsa na akademiku ;_; ale teraz mam i za chwile odpalaaaam Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 12 maja 2013 Autor Opublikowano 12 maja 2013 wie ktos, co monhun3u zapisuje na SD? wnerwia mnie troche przydlugi save, chcialbym chociaz wiedziec po co on cos jeszcze zapsuje na memorce... Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 13 maja 2013 Opublikowano 13 maja 2013 Pewnie stuff z dlc. Sporo tego capcom udostepnia za free. To cieszy... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi