Rayos 3 170 Opublikowano 13 maja 2013 Autor Opublikowano 13 maja 2013 DLC akurat od monhuna zawsze bylo za darmo, dobra, doczyytalem ze gra trzyma tam kopie zapasowa savea, dlc, guild cardy innych... troche szkoda, ze nie ma opcji wylaczenia tego, oczywiscie mozna to usunac, ale potem na starcie gry za kazdym razem sie nas pyta czy chcemy utworzyc dodatkowyp lik na SD ;/ a mimo wszystko, te dziesiecio sekundowe savy wnerwiaja Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 13 maja 2013 Autor Opublikowano 13 maja 2013 nie zapusje Ci sie nic na SD przy kazdym savie? przyjrzyj sie uwaznie napisom jakie wtedy masz mi by to nie przeszkadzalo jakby ten save nie trwal tak dlugo.. normalny save leci 1-2 a potem jeszcze kilka sekund to zapisywanie na sd Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 maja 2013 Opublikowano 13 maja 2013 ale dłużej to trwa niż na psp? zwykle przecież save trwal pare sekund bo postać kładła sie, koty wskakiwały, chwila spania i potem chwila wstawania z wyra Cytuj
Gość ragus Opublikowano 13 maja 2013 Opublikowano 13 maja 2013 Zaraz wstawie filmik, poczekajcie ;p Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 13 maja 2013 Autor Opublikowano 13 maja 2013 no wlasnie chodzi o to ze dluzej niz na psp normalny save trwa 1-2s, od razu praktycznie, ale to zapisywanie na moemorke trwa wiecznosc Cytuj
Gość ragus Opublikowano 13 maja 2013 Opublikowano 13 maja 2013 https://www.youtube.com/watch?v=NcZZVVb082M&feature=youtube_gdata Dla mnie tragedii nie ma. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 13 maja 2013 Autor Opublikowano 13 maja 2013 widzisz, zapisuje Ci sie na sd u mnie to dlugo trwa bo pewnie mam slaba memorke, te co dawali do kazdego 3dsa, bede musial to jakos przbolec... Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 13 maja 2013 Autor Opublikowano 13 maja 2013 http://www.youtube.com/watch?v=ly2ZaJRwsYw&feature=youtu.be tak to u mnie wyglada, sry za odwrocony obraz Cytuj
Gość ragus Opublikowano 13 maja 2013 Opublikowano 13 maja 2013 Faktycznie długo. Też używam karty SD z zestawu, ale może do XL inne dodają. Moja to Lexar SDHC. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 13 maja 2013 Autor Opublikowano 13 maja 2013 (edytowane) moja to toshiba marki toshiba dodawana do kaydego 3dsa EDIT nie probujcie formatowac memorki zeby sprawdzic czy szybciej chodzi, to blad Edytowane 13 maja 2013 przez Rayos Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 13 maja 2013 Opublikowano 13 maja 2013 Jak skutecznie walczyć switch axem? Jakoś nie mogę ogarnąć tej broni. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 13 maja 2013 Opublikowano 13 maja 2013 (edytowane) zależy od wroga, na niektórych jest dosyć niewygodnie ja też bardzo długo nie mogłem sie z nim zaprzyjaźnić aż w końcu przebolałem początki i okazało sie że jest całkiem spoko w szybkich chwilach używam poprostu ataku z podbiegiem do przodu (chociaż to mało robi) jak jest chwila czasu to można zrobić atak do góry (2 klawisze na raz) po którym mozna zrobić nieskończone combo (mashowanie guzika) , prawie nieskończone bo zjada stamine ale chyba najlepsze to możliwe często używać sword-mode i walić z góry na dół i z powrotem, to silny atak i w miare szybki, ale jednak wymaga żeby wróg dał nam chwile czasu (np leży albo coś tam robi) warto inwestować w axa który ma power coating, czyli zwiększanie DMG w sword mode, to zwiekszenie chyba o 20% a to bardzo dużo. niestety inne coatingi np elemental, albo status, albo ogłuszający są średnie, ale jak sie ma ten z powerem to sword-mode naprawde mocno kosi, sam sie zdziwilem Edytowane 13 maja 2013 przez Yano Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 14 maja 2013 Opublikowano 14 maja 2013 SA to moja ulubiona bron, obok GL i SnS. Moja taktyka jest dosyc prosta - ganiam potwora w axe mode, rozpoczynajac od pchniecia i potem 3 glowne ataki glowne (X). Kiedy potwor jest zamroczony/lezy/odpoczywa, wchodze w sword mode od ciosu pchniecia ( przod+X) a nastepnie R1 i wale mieczem,az do wyczerpania. Potem poziome ciecie (A) i znowu R1, przechodzac w tryb axe i tak w koleczko. Bardzo przyjemna bron. Przyznam szczerze ze od razu mi sie spodobala. Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 14 maja 2013 Opublikowano 14 maja 2013 Dzieki za rady, przetestuje jak przyjdzie mh3 z circle padem, bo w dome juz nie mam ochoty grac. Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 17 maja 2013 Opublikowano 17 maja 2013 Polecam kazdemu circle pad, gra sie duzo lepiej i wygodniej trzyma konsole Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 20 maja 2013 Autor Opublikowano 20 maja 2013 Mi sie gra bardzo dobrze bez CPP Krzyzak na ekranie jest rownie czesto uzywany co krzyzak pod circle padem. Naprawde sterowanie daje rade, mowi to czlowiek ktory starcil kilkaset godzin w monhunie na psp Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 20 maja 2013 Opublikowano 20 maja 2013 a grales z cpp czy nie masz porownania? bo gralem bez i z nim jest duzo lepiej. mowi to czlowiek ktory starcil kilkaset godzin w monhunie na psp Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 20 maja 2013 Autor Opublikowano 20 maja 2013 gram bez, nie mowie ze cpp nie jest wygodniej, ba, nawet sie domyslam ze jest duzo lepiej,a le nie odczuwam otrzeby porownania moze kiedys kupie po taniosci ;P Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 29 maja 2013 Opublikowano 29 maja 2013 No jak tam lowcy, juz na G-Ranku? Ja, utkwilem na 9*, zostal mi jeszcze jeden kluczowy quest ( do zabicia pink rathian i azure rathalos razem). Jak tylko skoncze Fire Emblem to zabieram sie do tych zadan, zeby dotrzec do G-Rank. Ale chyba bede potrzebowal lepszej zbroji. Mysle ze trzeba bedzie zrobic z glacial Agnaktora, bo dobra bedzie na SnS i GL. Do tego czasu pobiegam w zbroji z Azure Rathalosa. Dopakowalem SA ze slime, do tego podbity do maxa skill expert, ladnie sie sprawdza, ale pytanie mam - czy slime jest takim uniwersalnym dodatkiem do broni? ( kazdy stwor jest na niego wrazliwy, jak np. poison?). Niezle sie sprawdza do rozwalania czesci u potwora... Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 29 maja 2013 Opublikowano 29 maja 2013 ogolnie to na poison nie każdy jest tak samo wrażliwy, wręcz przeciwnie, są wrogowie którzy łapią poison o wiele łatwiej i dostają więcej dmg, a sa tacy którym trudniej narzucic status i w dodatku dostają mało obrażeń co do uniwersalności gluta to sie wiele nie wypowiem bo nie wiem ;p ale prawdopodobnie są przypadki gdzie inna broń lepiej sobie poradzi Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 29 maja 2013 Autor Opublikowano 29 maja 2013 Ja tam gram powoli, nie spiesze sie, zreszta, studia mi nie pozwalaja, mam aktualnie urgenta na lvl 5* w wiosce Co ciekawe, nie padlem jeszcze ANI razu w ciagu calej gry, zadnego fainta... (no dobra, raz przy free huncie bo sie zagadalem i mnie jaggi zabil xd), nie wiem czy to jest spowodowane tym, ze gra jest prostsza niz monhun na psp, czy po prostu mam doswiadczenie juz? bawilo mnie to, ze Lagiacrus byl robiony na taki postrach itd itp, a przy pierwszym quescie z przegonieniem go po prostu sie smialem jak po 8 minutach przeszedlem quest Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 29 maja 2013 Opublikowano 29 maja 2013 eeee o LOL, Ivory Lagiacrus padl...w 10 min. A potem pojawilem sie w wiosce, ale nic nie zdolalem zagadac do nikogo, bo zaczal sie filmik ( bardzo fajny), a potem napisy koncowe Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 29 maja 2013 Opublikowano 29 maja 2013 (edytowane) spokojnie napisy końcowe nie oznaczają końca gry pojawiają sie po pokonaniu flagowego (fabularnego) potwora Edytowane 29 maja 2013 przez Yano Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 29 maja 2013 Opublikowano 29 maja 2013 Ja przeszedłem tutorial i gra leży, mało czasu na granie ;/ Nie wiedziałem że jest nowy element, szybko mozna zrobic te bronie z nim? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi