Shen 9 634 Opublikowano 16 kwietnia 2013 Opublikowano 16 kwietnia 2013 Sciagnalem demo, ale to sterowanie kamera jest s(pipi)one w porownaniu do tego z psp czy wii, nawet ten lock on nie ratuje sytuacji. Musze przemyslec zakup. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 16 kwietnia 2013 Opublikowano 16 kwietnia 2013 Ja co prawda gralem tylko w demo na psp, ale zdecydowanie wole to z 3ds. Jest bardzo wygodnie i nie mialem problemow z orientacja w terenie. Plywanie jest tylko z d.upy, ale da sie przezyc. Pograj troche w demo i sie przyzwyczaisz, pewnie kazdy kto gral dlugo na psp ma problemy z przestawieniem sie. Cytuj
lechu 21 Opublikowano 17 kwietnia 2013 Opublikowano 17 kwietnia 2013 True. Ja już się nawet trochę przyzwyczaiłem (po ponad 30h na liczniku... nvm). Widać że Capcom robił co mógł w kwestii sterowania, ale na gołym 3DSie gra się po prostu gorzej/mniej wygodnie niż na PSP. Jeżeli kogoś bardzo mierzi operowanie kamerą, zawsze można dokupić CPP. Sam bronie się przed tym rencami i jedno nogo, ale sądzę że prędzej czy później zainwestuje w to ustrojstwo dla czystej wygody grania w MH. Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 17 kwietnia 2013 Opublikowano 17 kwietnia 2013 cpp xl 18 funtow ale chyba nie mam wyjscia i zamowie razem z mh Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 kwietnia 2013 Opublikowano 17 kwietnia 2013 W High-Rank questy jest sens wchodzić w zbroi z Barrotha? Bo nie wiem, czy nie stracę czasu, robiąc set z Lagi albo Duramborosa. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 kwietnia 2013 Opublikowano 17 kwietnia 2013 nie polecam, ale wejdź i zobacz jak sobie poardzisz, jeśli masz niezłego skilla to jakoś pociagniesz na początku Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 kwietnia 2013 Opublikowano 17 kwietnia 2013 dobra, zrobie z lagiacrusa, bo ładna ;p Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 kwietnia 2013 Opublikowano 17 kwietnia 2013 idąc na high rank lepiej patrzec na skille a nie na wygląd ;p chociaz lagi ma focus czyli przydatne w młotach i LS Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 17 kwietnia 2013 Opublikowano 17 kwietnia 2013 (edytowane) Ja biegam w zbroji barrotha, ale juz zielonej ( chyba rare 5). Mam attack m i defense s, a jak wezme gl to jeszcze odblokowuje skill guard +2 i jest naprawde dobrze. odblokowane juz mam questy na 7* i jak tylko beda lepsze skille w nowych zbrojach, to wyfarmie kolejna zbroje pod SA. Edytowane 18 kwietnia 2013 przez genjuro Cytuj
lechu 21 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Są już dostępne jakieś kalkulatory obrażeń dla 3u? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Autor Opublikowano 18 kwietnia 2013 A ja do 2-3 tyg bede mial nowego monhuna juz bedzie lecial "do mnie" z zavvi, z kodem -15% wyszedl mi 140 z groszami Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 (edytowane) Jaka jest roznica miedzy skillami evasion,a evade? Zbroja z Volvidona bedzie dobra pod SA? Edytowane 18 kwietnia 2013 przez genjuro Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 kwietnia 2013 Opublikowano 18 kwietnia 2013 (edytowane) masz na mysli evasion up i evade +1 ? evade +1/+2 to skill który wydłuża czas nieśmiertelności podczas uniku, nadal jest to ułamek sekundy ale jednak wyraźnie większy (Zwłaszcza +2), co pozwala przy dobrym skillu unikać prawie wszystkich ataków wroga evasion up powoduje że wszystkie uniki, turlania itp są o wiele dłuższe (wieksza odległość turlania/unikania) (zwłaszcza przydatne do szybkiego poruszania sie z powolnymi broniami jak lanca/GL/GS - zamiast chodzic mozna sie szybko turlać na wieksza odległosc) Edytowane 18 kwietnia 2013 przez Yano Cytuj
Gość ragus Opublikowano 19 kwietnia 2013 Opublikowano 19 kwietnia 2013 O TAK, LAGI PLATE WRESZCIE MI WYDROPIŁ Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 23 kwietnia 2013 Opublikowano 23 kwietnia 2013 Odblokowalem juz questy na 8*, ale co tam sie dzieje to jakas masakra - do ubicia po 3 duze potwory. Ja rozumiem jeszcze dwa, ale jak mam sie zmiescic w 50 min z trzema potworami? Zabicie rathalosa zajelo mi ponad 20 min. Staram sie ulepszyc bron jak tylko moge, ale zeby wydropic np. rathian plate, lub lagiacrus plate to normalnie graniczy z cudem. Sprawdzalem w necie to maja drop rate rzedu 4% Masakra panowie sie robi... Zrobilem zbroje z Wroggi, bo niby ma skill sharpness, ale w ostatecznosci okazalo sie to razor sharp skill, ktory nie podnosi mi ostrosci broni lecz zmniejsza o 50% tepienie. wtf? to jak mam podniesc ostrosc? Sharpener z kolei przyspiesza ostrzenie... Cytuj
lechu 21 Opublikowano 23 kwietnia 2013 Opublikowano 23 kwietnia 2013 W MH3U to się nazywa handicraft i daje Ci skilla sharpness+1. Mało jest setów które to podnoszą (m.in Lucient Narga czy G.Caedus). Anyway 50 minut na 3 potwory to nie tak mało, zwłaszcza że jeżeli w queście masz 2-3 duże kreatury to są one słabsze niż standowardowo jakbyś walczył z 1 (w sensie mają mniej healtha). 1 Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 23 kwietnia 2013 Opublikowano 23 kwietnia 2013 Trzeba sie zaopatrzyc w bomby, pulapki, itemki do ich wyrobu i dobre buffy. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 kwietnia 2013 Opublikowano 23 kwietnia 2013 (edytowane) po pierwsze właśnie jeśli quest ma kilka dużych potworów do zabicia to maja one ok 60% życia (zazwyczaj, czasem sa takie questy gdzie mają 100%) Masakra panowie sie robi... o to chodzi ;p i ciesz sie ze 4%, kiedyś było 1% a co do czasu na 3 potwory to da sie zrobić, jednak trzeba miec pewnego skilla w portable3 były w dlc questy które miały do zabicia 5 wrogów w jednym quescie, w dodatku tych z najtrudniejszej półki ;p Edytowane 23 kwietnia 2013 przez Yano Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 23 kwietnia 2013 Opublikowano 23 kwietnia 2013 A co sie stanie jak pokonam Alatreona? ( finalnego bossa). Koniec gry, czy bede mogl opuscic moga i robic zadania w gildii w porcie? Przyznam szczerze, ze siedze tylko w wiosce i nie robie tych portowych zadan. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 kwietnia 2013 Opublikowano 23 kwietnia 2013 ta gra nie ma końca jak pokonasz bossa możesz zobaczyc filmik i napisy ale potem wracasz odrazu do gry., nawet jak zaliczysz wszystkie questy z każdej kategorii to też sie nie kończy jednak chce zauważyć że w wiosce nie znajdziesz prawdziwego finalnego bossa, jest on dopiero na końcu trzeciego poziomu trudności (g-rank) , i Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Autor Opublikowano 24 kwietnia 2013 Yano, ale tak szczerze przyznaj, nie tesknisz za monhunem, jak tutaj tak rozmawiamy o nim, Ty dzielnie wszystkim pomagasz, ale sam nie zagrasz w niego bo masz uraz do Nintendo? Ja sam nie mgoe sie doczekac az paczka z MH3U przyjdzie do mnie po weekendzie majowym i juz wiem ze obleje przez to sesje Swoja droga, Genjuro, nie wiem jak w MH3U, ale np w takim MHF bez przedmiotow z guild halla (czyli odpowiednika portu w 3u dla multi), z High Rankowych questow nie szlo przejsc tych z wioski, przynajmniej nie dla mnie Yano, "Wyverns of Land and Sky", kojarzysz uroczego questa w Freedom 1? Co prawda, byly odpowiedniki tego questa w kolejnych czesciach MHF na PSP, ale juz nie takie trudne jak ten oryginalny z MHF... Cytuj
lechu 21 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Bo pierwszy freedom był najtrudniejszy. Każdy kolejny był już łatwiejszy od poprzedniego bo wprowadzał kolejne ułatwienia typu, dekoracje, koci pomagier z Unite, w 3U doszły jeszcze talismany i kolejny pomocnik. A pierwszy freedom nie miał nawet upgradeowania zbroi! Tam każdy kolejny przeciwnik to było wyzwanie. Ile to się człowiek namęczył zanim swojego pierwszego Kut-Ku ubił a przecież to był największy leszcz wśród big bossów. Tamta gra nie potrzebowała G-ranka bo cała była G-rankowa Szczerze, bardzo podoba mi się 3U, ale abstrahując już nawet od warstwy czysto technicznej wynikającej w dużej mierze z tego że gra wyszła właśnie na 3DSa (ile ja bym dał żeby MH wyszedł na Vitę), w mojej ocenie gra jest zwyczajnie za łatwa. Przynajmniej na początku bo do G-ranka jeszcze nie doszedłem. Ale wioska, low-rank? No ludzie. Całą wioskę zaliczyłem nie ginąc ANI RAZU (i to jeszcze cały czas biegając w secie z Wroggi zmieniajac tylko bronie i nawet nie siląc się na jakieś wyszukane taktyki typu używanie bomb czy pułapek - wszystko metodą brute force, albo triple pound to death; jak kto woli) co w poprzednich częściach było by po prostu nie do pomyślenia. Cytuj
Shen 9 634 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Dziwie sie Yano, nowke 3ds xl mozna dostac za 580zl, uzywanego jeszcze taniej. Jest monster hunter 3 i 4 w drodze, do tego jara sie tez pokemonami wiec by mial w co grac. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 No toć mówił swego czasu, że pewnie kiedyś kupi. Nie wiem co was teraz na przekabacanie go wzięło :? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 kwietnia 2013 Opublikowano 24 kwietnia 2013 no wlasnie, mówiłem że może kupie oczywiście że tęsknie za MH ;p ale jednak nie mam ochoty kupowac 3dsa narazie mam w co grac - za 2 dni wychodzi nowa dragons dogma, za miesiąc TLOU.. potem w wakacje przerwa z premierami, więc może wlasnie na wakacje kupie ale 3ds mnie odstręcza z kilku powodów - wiem ze nie ma na niego gier ktore mnie ciekawią poza mh i pokemonami. a głupio kupowac konsole dla 2 gier (psp kupilem też dla MH ale wiedzialem że sporo innych gier też w razie czego sobie pogram, i tak sie stało, na psp mialem wiele przyjemności z różnych gier. na 3ds tylko MH i poke. to mało) - MH byłby głównym powodem kupna a zarazem przecież ta wersja ma słabsze sterowanie i dziadowską grafike, wiec powstrzymuje mnie to bo mimo że lubie MH to akurat ta wersja nie jest szczytem marzeń bo wiem że bym sie męczył na tym ekranie dodykowym - z tych powodów wole poczekać na rozwój sytuacji jeśli chodzi o premiery MH, jak wiecie ostatnio pojawił sie MH online, ktory ma być globalny, więc teraz moje myśli są bardziej na niego skierowane (a najbardziej oczekują premiery na ps3/vite/ps4) mimo wszystko jesli po przejściu DD i TLOU w wakacje bedzie posucha to może kupie jakaś używke narazie jednak czekam na DD, za 2 dni premiera, a to gra ktora spokojnie wyjmuje miesiąc z życia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi