Jontek80 234 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 (edytowane) Ja jak zwykle też czekam. Ale nie mam jakiegoś ciśnienia że już muszę mieć. Mam nadzieję że dojdzie. Nic mnie te parę dni nie zbawi. Chyba teksty się nie przedawnieją. Zazwyczaj i tak nie kupuję gier na premierę, a połowa czasopisma jest okołogrowa. Przynajmniej nie muszę latać do Polski co miesiąc żeby kupić swój numer. Póki co czytam w pdf choć to wiadomo nie to samo. Po zapowiedzi nowego numeru od razu zerkam na stronę pixela czy jest już egzemplarz do ściągnięcia. Ostatnimi czasy i tak recenzje zostawiam na koniec. Najpierw początek, potem felietony i listy i wracam do recenzji. Na koniec nuda w postaci filmów netflixa. Edytowane 5 sierpnia 2020 przez Jontek80 Cytuj
zvarownik 0 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Nie no, u mnie też nie ma dramy przez brak gazetki. Czytam dużo książek, więc mam co robić, ale myślałem, że przesyłki będą na czas. Jednak poczta to poczta, nie ma co oczekiwać cudów Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 U mnie to samo jeżeli chodzi o pocztę. W sumie przez to zacząłem czytać pdf co dla mnie akurat jest wygodne bo do roboty dojeżdżam pociągiem. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 W dniu 31.07.2020 o 19:03, Perez napisał: Docelowo dostawa to D+3, czyli od poniedziałkowego nadania + 3 dni robocze u mnie widnieje "marketingowa D+4". Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Zaraz się okaże, że nie dość, że wysyłki są później to jeszcze umowa z pocztą jest nie taka jak być powinna. Sprawdziłem kilka wysyłek wstecz i na każdej było D+4. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 10 sierpnia 2020 Opublikowano 10 sierpnia 2020 W dniu 29.07.2020 o 15:56, Perez napisał: Dopytuje :). W sensie na razie dostalem potwierdzenie tego co i Ty, ale jeszcze czekam na info, czy to kwestie jakies ksiegowe, czy techniczne. zakładam więc że nie ma rozwiązania tego problemu przyznam że to jest chore że ani nie mogę zrezygnować z prenumeraty i uzyskać zwrot pieniędzy ani zamienić, bo dwie inne prenumeraty tak załatwiłem chyba moja przygoda z PSXE po tej prenumeracie sie skończy, jeszcze na dodatek te problemy z wysyłką o której mowa od paru stron... Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 10 sierpnia 2020 Opublikowano 10 sierpnia 2020 Działam jeszcze w tym temacie, po prostu sezon urlopowy i decyzyjne osoby trudniej złapać. Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Opublikowano 14 sierpnia 2020 (edytowane) Dla statystyk. Aktualny numer, zamówiony w środę, wysłany tegoż dnia, dziś u mnie. Oczywiście zapakowane w kartonik, bez żadnych uszkodzeń To tak, w razie jakby ktoś narzekał na PP. Kolejny raz szybka dostawa, więc czekam dalej na rozwiązanie zagadki z prenumeratą. Edytowane 14 sierpnia 2020 przez Luqat Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Nikt tu nie narzeka na wysyłke ze sklepu, bo jak mi wysłali numer ktory nie dotarł z prenumeraty, to tez dostalem na drugi dzien. Realizacja prenumeraty ssie 1 Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Opublikowano 14 sierpnia 2020 (edytowane) Ja nie nie napisałem, o narzekaniu na sklep, tylko PP Poza tym, skoro sklep może wysłać tego samego dnia pojedynczy numer, to jaki jest problem z prenumeratą cały czas? Edytowane 14 sierpnia 2020 przez Luqat Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Prenumeratę dostarcza na pocztę drukarnia i tu były ostatnio problemy i się zrobił lag z tą wysyłką w środę. Dopytałem co i jak, no i docelowo to wygląda tak: a) wysyłka z poczty (dzień nadania) powinna być realizowana w poniedziałki - jeśli jest później, to po prostu coś nawaliło w logistyce w drukarni b) dostawa to faktycznie D+4 - powód prozaiczny - dostawa marketingowa pozwala nieco zaoszczędzić w stosunku do listu ekonomicznego Tym samym przy wysyłce w poniedziałek numer powinien dotrzeć najpóźniej do piątku (4. dzień roboczy od nadania), aczkolwiek jak sami widzicie czasami jest szybciej. Obsuwy to najczęściej kwestia opóźnienia w dostawie na pocztę. Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Opublikowano 14 sierpnia 2020 (edytowane) Czyli wychodzi na to, że dalej prenumeratorzy będą dostawać pismo losowo. Poza tym niezłe muszą mieć opóźnienia, skoro niektórzy czekają po dwa tygodnie. Wszystko można zrozumieć, no ale bez przesady. Poza tym, zawsze jak miałem jakieś prenumeraty, to dostawałem je wcześniej, niż były dostępne detalicznie. Sprzedawca/wydawca dostawał pieniądze za rok z góry, a klient był traktowany priorytetowo. Tak to powinno wg mnie wyglądać. Tak czy siak, powinniście ich cisnąć o szybszą wysyłkę i brak poślizgów, bo będziecie tracić klientów i pieniądze z góry. Co z tego, że niby wiadomo o co chodzi i jaka jest przyczyna jeśli i tak nic się nie zmieni Edytowane 14 sierpnia 2020 przez Luqat 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 14 sierpnia 2020 Opublikowano 14 sierpnia 2020 No na ten moment jak się nic nie zmieni, to nie bede przedluzac prenumeraty. Za kazdym razem numer dostawałem kilka dni po tym jak już pojawił się w kiosku. 1 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 27 sierpnia 2020 Opublikowano 27 sierpnia 2020 Szkoda że te maile z numerem/downloadem nie przychodzą automatycznie. Da się to zmienić? Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 27 sierpnia 2020 Opublikowano 27 sierpnia 2020 Ja ostatni raz tego maila to dostałem 2 kwietnia. Od tego czasu to po prostu klikam w link na forum jak ktoś napisze, że już jest do pobrania. Co do najnowszego numeru, no to nie jestem zaskoczony, ale nie przyszło dzisiaj. Zobaczymy czy będzie jutro. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 27 sierpnia 2020 Opublikowano 27 sierpnia 2020 U mnie też dziś już jest. W dniu premiery kioskowej - i to rozumiem. Na karteczce dalej przesyłka marketingowa D+4 a o dziwo data nadania 25.08. Cytuj
Perez 1 718 Opublikowano 27 sierpnia 2020 Opublikowano 27 sierpnia 2020 9 minut temu, marbel007 napisał: U mnie też dziś już jest. W dniu premiery kioskowej - i to rozumiem. Na karteczce dalej przesyłka marketingowa D+4 a o dziwo data nadania 25.08. Czyli data nadania się zgadza zgodnie z tym, co dała znać drukarnia (był wtorek, bo nieco później oddawaliśmy jedną składkę). Natomiast to D+4 będzie, ale to 4 to teoretycznie maksymalny czas dostawy, równie dobrze numer może dojść na drugi dzień po nadaniu. Cytuj
Bzduras 12 521 Opublikowano 27 sierpnia 2020 Opublikowano 27 sierpnia 2020 U mnie nie ma jakby co. Może jutro będzie, ale akurat wyjeżdżam na weekend i sprawdzę dopiero w niedzielę Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 28 sierpnia 2020 Opublikowano 28 sierpnia 2020 Doszła prenumerata i to przed weekendem, jestem w szoku. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 28 sierpnia 2020 Opublikowano 28 sierpnia 2020 Ale to i tak z opóźnieniem, nie wiem czy jest co świętować. U mnie nie ma dalej. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 28 sierpnia 2020 Opublikowano 28 sierpnia 2020 W dniu 10.08.2020 o 10:58, Perez napisał: Działam jeszcze w tym temacie, po prostu sezon urlopowy i decyzyjne osoby trudniej złapać. 1 Cytuj
Bzduras 12 521 Opublikowano 30 sierpnia 2020 Opublikowano 30 sierpnia 2020 Jakby co to numeru dalej nie mam. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 30 sierpnia 2020 Opublikowano 30 sierpnia 2020 no niedziela jest. mam deja vu, juz o tym pisales, a ja Ci napisalem ze w niedziele poczta nie dostarcza listow. 2 Cytuj
Bzduras 12 521 Opublikowano 30 sierpnia 2020 Opublikowano 30 sierpnia 2020 To pewnie Ci odpisałem, że pisanie w niedzielę o braku numeru jest ekwiwalentem "w piątek nie przyszedł" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi