Mejm 15 291 Opublikowano 9 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2021 Niech zostawia puste pola i sobie czytelnicy sami uzupelnia Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 727 Opublikowano 9 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2021 @grzybiarz a to nie jest tak, że drukarnia wysyła w dany dzień, a data nadania to jak poczta dopiero do sortowni wyśle? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 9 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2021 Myślę że pisma idą prosto od drukarni na pocztę. Poczta nie foliuje pisemek i nie dorzuca kartki z danymi i z datą nadania. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 15 godzin temu, grzybiarz napisał: https://sklep.cdaction.pl/shop/prenumerata-cd-action-ewydania-gratis/ patrzcie jakie opcje wysyłki ma Cd-Action. Jeszcze są koszulki i kubki. + dostawa paczkomatem. A widziałeś ile kosztuje ta dostawa paczkomatem? Prawie drugie tyle co pismo. Prenumerata roczna z paczkomatem (13 wydań): 311 zł. No to 99 zł za Szmatławca a 311 zł za CDA do paczkomatu to jednak jest trochę różnica i jakoś nie chce mi się wierzyć, że z powszechnym entuzjazmem taka opcja zostałaby przyjęta. Ktoś pewnie by się skusił, wiadomo, ale już widzę oczami wyobraźni te posty, że "łeee, jak mam płacić x2 za gazetkę, to już wolę poczekać te parę dni". Moim zdaniem wieszanie psów na redakcji za działalność drukarni/poczty jest w obecnej sytuacji słabe. Tłumaczone tu było wielokrotnie jak wygląda sytuacja współpracy z tymi podmiotami i ja wierzę, że zrobili wszystko co w danym momencie było możliwe, aby tę sytuację poprawić. Ciężko sobie wyobrazić, aby w obecnej sytuacji PE było "w pozycji siły" i mogło twardo negocjować czy w jakimś sensie "wymuszać" zmianę tych czy innych rozwiązań. Oczywiście - nie jest to fajne i tak być nie powinno, że prenumerata przychodzi później, ale "odbijanie sobie" tego na redakcji nie bardzo ma sens, bo niedługo może już po prostu nie być na co narzekać. I co wtedy powiecie? "Dobrze im tak, zasłużyli sobie"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 Odbijanie tego na wydawcy ma jak najbardziej sens, bo większość tych problemów rozwiązała by się gdyby dorzucili zwykły priorytet. ale to już historia, bo max dwa numery im jeszcze daje. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 Ktoś wyżej już pisał jak wygląda pocztowy priorytet na przykładzie prenumeraty innego magazynu. Ponadto CDA nie oferuje pocztowego priorytetu do swojej prenumeraty - to też o czymś świadczy moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 No priorytet duzo da jak wydawca ugada sie z drukarnia na wysylke 1go a oni beda wypuszczali 3go albo kiedy im tam bedzie pasowalo xD Priorytet to tez nie jest gwarant dostawy prawie natychmiastowej. Po prostu daje wieksza szanse na takie zajscie. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 15 minut temu, LeifErikson napisał: Ktoś wyżej już pisał jak wygląda pocztowy priorytet na przykładzie prenumeraty innego magazynu. Wysyłam trochę rzeczy i priorytety nadane do godziny 14:00 często dochodzą na drugi dzień. Średnio idą 2 dni robocze. Czyli jakby wysłali 1. to bym miał 3. Ale że wysłali 3. I paczka jest reklamowa +5, to dziś pewnie będzie, bo po drodze był weekend i się przedłużyło. 1/3 miesiąca i w końcu będę miał - dla mnie to niedopuszczalne (a PE zbieram od 1999 roku i jestem fanem gazetek o gierkach). Nie ma co patrzeć na przykład innego pisma, gdzie podejrzewam, wysyłają zwykłym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 349 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 6 minut temu, grzybiarz napisał: Nie ma co patrzeć na przykład innego pisma, gdzie podejrzewam, wysyłają zwykłym. @PiotrekP napisał tak: Cytat na prenumerate priorytet classicauto też czekam minimum tydzień, ostatni szedł półtora tygodnia. To nic nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 Żeby czepić się classicauto to musiałbym to sam sprawdzić, jak faktycznie wysyłają. Czy jest priorytet, czy zwykły. Jakaś fota z nadania chociaż by pomogła, a nie suchy tekst. Zresztą, czy czasem nie wyszło dopiero dzięki prenumeratorom, że te przesyłki z PE idą +4 dni, a nie +3 jak mieli niby w umowie? Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 Teraz, grzybiarz napisał: Żeby czepić się classicauto to musiałbym to sam sprawdzić, jak faktycznie wysyłają. Czy jest priorytet, czy zwykły. Jakaś fota z nadania chociaż by pomogła, a nie suchy tekst. Oesu, no ja zakładam, że jak ktoś coś pisze na forum, to pisze prawdę, bo niby dlaczego miałby kłamać? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 jezu, no ale sam może nie wie, tak jak tu ktoś z redakcji myślał że gazetki idą do 3 dni roboczych (bo mają umowę "+3"), a się okazało że na druczkach widnieje "+4". Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 A opóźnienie w wysyłce to dodatkowe +2/3. Imo drukarnię należy albo złapać za mordę skoro nie wywiązuje się ze swoich obowiązków albo zmienić, @Roger wspominał, że będą nad tym dumać, ale chyba nic z tego nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 517 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 4 minuty temu, grzybiarz napisał: jezu, no ale sam może nie wie, tak jak tu ktoś z redakcji myślał że gazetki idą do 4 dni roboczych (bo mają umowę "+4"), a się okazało że na druczkach widnieje "+5". Nie wiem jak u ciebie, ale na drukach jest D+4. Głównie opóźnienie wynika z daty nadania. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 W dniu 31.07.2020 o 19:03, Perez napisał: Docelowo dostawa to D+3, czyli od poniedziałkowego nadania + 3 dni robocze, więc optymalnie czwartek, nawet z poślizgiem lekkim piątek, a tu widzę dostawa w piątek to rarytas. @Square mój błąd, chodziło to, że miało być D+3, a dopiero któryś czytelnik wkleił że jest D+4. (A ja pomyliłem cyfry o 1) Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 52 minuty temu, LeifErikson napisał: @PiotrekP napisał tak: No jak Piotrek tk pisze to faktycznie xddd. priorytet daje większa szanse ze dojdzie szybciej, niż zwykły który może iść i 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 727 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 (edytowane) Rzecz w tym że długi czas realizacji nie dotyczy tylko prenumerat, ale ogólnie wszystkiego co nadaje poczta. Jedynie pocztex48, bo z tym też mam jedną prenumeratę się wyrabia, ale to już kurier bo się podpisuje odbiór. Edytowane 10 marca 2021 przez PiotrekP Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 3 godziny temu, LeifErikson napisał: A widziałeś ile kosztuje ta dostawa paczkomatem? Prawie drugie tyle co pismo. Prenumerata roczna z paczkomatem (13 wydań): 311 zł. No to 99 zł za Szmatławca a 311 zł za CDA do paczkomatu to jednak jest trochę różnica i jakoś nie chce mi się wierzyć, że z powszechnym entuzjazmem taka opcja zostałaby przyjęta. Ktoś pewnie by się skusił, wiadomo, ale już widzę oczami wyobraźni te posty, że "łeee, jak mam płacić x2 za gazetkę, to już wolę poczekać te parę dni". Moim zdaniem wieszanie psów na redakcji za działalność drukarni/poczty jest w obecnej sytuacji słabe. Tłumaczone tu było wielokrotnie jak wygląda sytuacja współpracy z tymi podmiotami i ja wierzę, że zrobili wszystko co w danym momencie było możliwe, aby tę sytuację poprawić. Ciężko sobie wyobrazić, aby w obecnej sytuacji PE było "w pozycji siły" i mogło twardo negocjować czy w jakimś sensie "wymuszać" zmianę tych czy innych rozwiązań. Oczywiście - nie jest to fajne i tak być nie powinno, że prenumerata przychodzi później, ale "odbijanie sobie" tego na redakcji nie bardzo ma sens, bo niedługo może już po prostu nie być na co narzekać. I co wtedy powiecie? "Dobrze im tak, zasłużyli sobie"? Zgadzam się z leifem. Prenumerata obu gazetek z wysyłką wychodzi pół darmo. Jest jeszcze pdf. Myślę, że warto wydać te parę groszy, bo gierki to nasze hobby a w ten sposób wspieramy ostatnią i w sumie najlepszą gazetkę o konsolach w pl. Ps. weźcie coś z tym zooltarem zróbcie. Na jakąś zadymę może niech sobie idzie czy coś. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 16 minut temu, MichAelis napisał: No jak Piotrek tk pisze to faktycznie xddd. No na razie wygląda na to, że jest jedyną osobą w tej dyskusji, która ma jakąkolwiek styczność z prenumeratą priorytetową, a cała reszta (łącznie ze mną) może tylko gdybać i pisać co się komu wydaje - a więc tak, w tym zacnym gronie to on wnosi coś konkretnego do rozmowy, więc się do tego odnoszę. Tak czy owak uważam, że rozważanie opcji priorytetowej jest bez sensu, jeśli ktoś z redakcji/wydawnictwa nie potwierdzi, że taka opcja w ogóle wchodzi czy kiedykolwiek wchodziła w rachubę ( @Roger ? ). I powtarzam - moim zdaniem fakt, że CDA w swojej nowej ofercie nie uwzględnia takiej możliwości, o czymś świadczy, bo jakby to była taka prosta i wspaniała opcja, jak się tu niektórym wydaje, to sądzę, że by ją mieli w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 983 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 30 minut temu, lpcl napisał: Ps. weźcie coś z tym zooltarem zróbcie. Na jakąś zadymę może niech sobie idzie czy coś. xd Z tego, co wiem to on pisze w tym bezjajecznej rubryce headshot, to od razu omijam tę stronę i chyba jeszcze jedna, dwóch zgryźliwych tetryków (Marcellusa, to akurat przeczytam, ale tego drugiego to to już nie). A raczej to tak dużo się nie udziela. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 895 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 Ja jadę od deski do deski, czasem nawet głupoty warto przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 Gorąco polecam usługę prenumeraty. Wysłane 03.03. numer w skrzynce 10.03. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 Kobita mi dzwoniła, że w skrzynce jakaś gazeta jest. Także też już chyba otrzymałem, więc ok, już nic nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 291 Opublikowano 10 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 marca 2021 To moze do tematu zapowiedzi numeru 284 od razu wkleic ostatnie 3 strony i bedzie z glowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi