Skocz do zawartości

Prenumerata i cena PSX Extreme

Gość MasterShake

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Bzduras napisał:

A opóźnienie w wysyłce to dodatkowe +2/3. Imo drukarnię należy albo złapać za mordę skoro nie wywiązuje się ze swoich obowiązków albo zmienić, @Roger wspominał, że będą nad tym dumać, ale chyba nic z tego nie wyszło.

Nie żebym kogoś bronił, ale coś mi się wydaje, że to nie jest tak, że z perspektywy drukarni wszystko jest koszernie. Skoro są opóźnienia w płatnościach do wydawnictwa, to domniemywam, że wydawnictwo również z opóźnieniem reguluje swoje płatności. Np. względem drukarni. I tak to się kręci.  Także zakładam, że możliwości chwycenia kogoś za mordę, choć oczywiście brzmią całkiem fajnie, mogą być ograniczone. Albo też chwytany może chwycić mocniej. I w delikatniejszą część.

• Plusik 1
Opublikowano

Trochę dziwne te fikoły z drukarnią, biorąc pod uwagę, że teraz, rynek prasy leży to powinni z pocałowaniem ręki brać takie zlecenia. 

Opublikowano

Ale to wszystko są naczynia połączone. To nie jest tak, że istnieje tylko drukarnia i wydawca, po drodze jest mnóstwo poddostawców, którzy są w bardzo różnej kondycji finansowej. 

Bierzcie też poprawkę na Pocztę, która przechodzi teraz, po raz kolejny, restrukturyzację zatrudnienia i na listonoszy zrzuca się coraz większe rewiry bo nie ma komu robić. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Whoa, oba egzemplarze PE (prenumerata + patronite) przyszły razem :obama: Nie powiem, jestem pozytywnie zaskoczony, tym bardziej, że data nadania zgadza się z tą zadeklarowaną na forum.

Opublikowano

Myślę, że większe pretensje powinniśmy mieć do poczty. D+4 to 4 dni robocze po dniu nadania. A poczta nawet w swoim kurierze w regulaminie ma wpisany poślizg możliwy chyba nawet do 3 dni roboczych. Mniemam, że przy tak niskich marżach dla wydawcy, nie ma innej opcji niż prenumerata pocztą.

Ja mam do prenumeraty takie podejście - jak przyjdzie, tak przyjdzie. Nie ma tam nic takiego, na co nie mogę czekać, nie jest to źródło gorących newsów.