bartiz 1 619 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 Ciekawe czy ten jeszcze wydrukują, czy już zgasili światło? Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 Roger napisał wyżej - ten i kolejny (#306) będzie jeszcze drukowany w starej. #307 i dalsze póki co nie mają drukarni. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 Może Patronite i ściepa na drukarnię? 2 Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 56 minut temu, Roger napisał: Ja mam tylko nadzieję, że w nowej skończą się w końcu problemy i amatorka z wysyłką tak do kolporterów jak i prenumerat. Jestem jednym z nich, jeśli za miesiąc-dwa zaczną spływać sygnały, że problemy z prenumeratą odeszły w niebyt to chętnie do niej wrócę. 1 Cytuj
LeifErikson 1 114 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 No kurła oby, bo premka opłacona jakoś do wiosny 2024 w starej cenie, więc jakby jeszcze zaczęła szybciej przychodzić z nowej drukarni to już w ogóle wygrana w żyćko. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 Ja chyba nie liczę na szybsze wysyłki bo list ekonomiczny może iść średnio 4 dni jak i 2 tygodnie max. Ale może będą wysyłki faktycznie dzień przed premiera i uda się wysyłać na początku tygodnia, co by było przed weekendem. Cytuj
łom 2 013 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 Wystarczy że wysyłka będzie w tym dniu w którym jest zapowiadana, 2-3 dni przed premierą kioskową a nie 2-3 dni PO premierze w kiosku. Cytuj
sph! 859 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 Wy się cieszcie, że jaśnie panujący osobiście się tyle czasu udawał do kiosku kupić gazetę i Wam wysyłał 3 dni po. A mógł pić! Cytuj
kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 Ten upadek drukarni i wymuszona tym faktem zmiana to chyba najlepszy news "około Extrimowy" od dawna, przecież gorzej pod względem współpracy i wywiązywania się z umów być nie może. Nie może, no nie? Cytuj
SlimShady 3 434 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 Teraz nie tylko nie będą wysyłać na czas, ale też nie będą drukować, ale współpraca będzie kwitła. Cytuj
Aleks 515 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 Ja bym jeszcze szampanów nie otwierał. Jakiś powód był, że Extrim trzymał się tej, a nie innej drukarni. Żeby się nie okazało, że inne są za drogie. 1 Cytuj
SlimShady 3 434 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 To druk można przerzucić na czytelników. Oni przygotują sam materiał, a my sobie pójdziemy wydrukować we własnym zakresie. Cytuj
Rudiok 3 376 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 Może nie wysyłamy prenumeraty na czas, ale za to nie mamy drukarni. 1 Cytuj
Konsolite 563 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 9 godzin temu, LeifErikson napisał: Kto z Pixela już był w Szmatławcu? Nie kojarzę Miał co najmniej kilka recek, chyba głównie sportówki. Voyager pisał o Cytadeli - polskim klonie DOOM`a na Amigę 9 godzin temu, łom napisał: Ładnie to tak określać @Konsolite? : ) Długie włosy mam, nie raz padło "czy Pani wysiada?" i tym podobne, więc może być i redaktorka, na (Zg)reda w stopce się nadal nie załapałem W dniu 12.01.2023 o 00:07, Jontek80 napisał: Kmiota zaprosiles? NIEspodzianka Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 2 minuty temu, Rudiok napisał: Może nie wysyłamy prenumeraty na czas, ale za to nie mamy drukarni. Żeby nie wyszło na to, że to skończy się na pdfie. 1 Cytuj
Square 8 706 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 8 minut temu, Konsolite napisał: na (Zg)reda w stopce się nadal nie załapałem Ale na forumku jest Cytuj
Konsolite 563 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 (edytowane) 31 minut temu, Square napisał: Ale na forumku jest To najważniejsze Edytowane 13 stycznia 2023 przez Konsolite Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 Jak ta słynna drukarnia z innymi klientami współpracowała tak samo jak z PE, to zero zdziwienia, że zbankrutowała 1 Cytuj
Jontek80 235 Opublikowano 13 stycznia 2023 Opublikowano 13 stycznia 2023 49 minut temu, Konsolite napisał: Voyager pisał o Cytadeli - polskim klonie DOOM`a na Amigę Długie włosy mam, nie raz padło "czy Pani wysiada?" i tym podobne, więc może być i redaktorka, na (Zg)reda w stopce się nadal nie załapałem NIEspodzianka Moze byscie pocieli te odcinki na mniejsze fragmenty i czesciej wrzucali. I tak pewnie nikt ich nie słucha na raz. 20-30 minut i co tydzien. Bo tak raz na miesiac to jak ten cdaction na 3 miesiace. Juz zapomnisz o nim. Kanal tez by sie pewnie troche rozwinal. Za rzadko i za duze kolosy. Pewnie niektorzy odpuszczaja jak widza 2,5 godziny. Czy to Hiv by sie zgodzil wystapic i Roger? Takie bylo moje zyczenie. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 10 godzin temu, Jontek80 napisał: Moze byscie pocieli te odcinki na mniejsze fragmenty i czesciej wrzucali. I tak pewnie nikt ich nie słucha na raz. 20-30 minut i co tydzien. Bo tak raz na miesiac to jak ten cdaction na 3 miesiace. Juz zapomnisz o nim. Kanal tez by sie pewnie troche rozwinal. Za rzadko i za duze kolosy. Pewnie niektorzy odpuszczaja jak widza 2,5 godziny. Czy to Hiv by sie zgodzil wystapic i Roger? Takie bylo moje zyczenie. Jakie odcinki do słuchania? To jest jakiś kanał Spotify czy YT? A co do drukarni, to IMO nie ma się co cieszyć, bo problemy Idea Ahead jak widać się nie kończą i to jest kolejny kamyczek do ogródka. Nie wiem ile jest drukarni drukujących prasę, ale jak widać po rynku coraz mniej. Może być tak, że inna chętnie weźmie nowe zlecenie, bo na rynku jest bryndza, ale może być też tak, że ta stara drukowała na styk albo poniżej kosztów, więc nowa drukarnia zaśpiewa wyższe ceny... Oby było jak piszecie, że wyjdzie na dobre, natomiast obecnie dla nas to bardzo zła wiadomość. Można spodziewać się kolejnego opóźnienia lub podwyżki cen, a w skrajnym przypadku kolejnego końca Cytuj
LeifErikson 1 114 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 Dokladnie, jesli ich wspolpraca z drukarnia opierala sie na jakichs układach i znajomościach, to moze być teraz nieciekawie. W tych nowych opisach na patro jest informacja, że druk jednego egzemplarza to 3,5 zl netto przy średnim nakładzie 28k. Łatwo policzyć jaka to góra pieniędzy do wyłożenia miesiąc w miesiąc. Jeśli jakaś nowa drukarnia byłaby droższa na przykład o 1 zł na sztuce (a chyba nie jest to niemożliwe?), to pewnie nie byłoby za wesoło. Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 Od czego są zbiórki? Przerzuci trochę gotówki. Plus do patonite po stówce dacie. Cytuj
A_Bogush 394 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 3 godziny temu, LeifErikson napisał: Dokladnie, jesli ich wspolpraca z drukarnia opierala sie na jakichs układach i znajomościach, to moze być teraz nieciekawie. W tych nowych opisach na patro jest informacja, że druk jednego egzemplarza to 3,5 zl netto przy średnim nakładzie 28k. Łatwo policzyć jaka to góra pieniędzy do wyłożenia miesiąc w miesiąc. Jeśli jakaś nowa drukarnia byłaby droższa na przykład o 1 zł na sztuce (a chyba nie jest to niemożliwe?), to pewnie nie byłoby za wesoło. No to już jest spora różnica, poprzednio wpisali bodajże ok. 1,65 zł za egzemplarz (na pewno poniżej 2 zł). Jeżeli tak mieli do tej pory (ale to też może dawno nie aktualizowana stawka) to faktycznie lepiej było się użerać z tymi prenumeratami i płacić mniej. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 No na pewno w nowej drukarni nie będzie taniej. Skoro zbankrutowali to pewnie jechali po kosztach. Ja i tak mam prenumeratę to cena przez następny rok mi nie skoczy. Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 O ile przez rok będzie jeszcze wychodził Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi