Bzduras 12 355 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Wiadomo, sam jestem daleki od bronienia łapusza czy tych chujowych praktyk z prenumeratą i patronite. Ba, sam wylewałem tutaj morze gorzkich żali do momentu, w którym nie wróciłem do kupowania pisma jak przez ostatnie dwie dekady: raz na miesiąc, w kiosku. Ale to nie zmienia faktu, że prawie co miesiąc czytam, że to już początek końca i trzeba uciekać, bo okręt tonie i za każdym razem od tylu lat bawi to tak samo xd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 324 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 No to przynajmniej pośmiane z każdej strony Jak pismo kiedyś upadnie, to wiadomo, że będzie mały smutek i zakłucie w serduszku, ale to już niestety nie ten sentyment co kiedyś. W ogóle fajnie, jakby się autorzy psx/cda uwolnili od wydawnictw, założyli swoje i zaczęli wydawać jedno prawilne pismo o grach ponad podziałami. ja wiem, że to brzmi jak marzenia, ale czemu nie. Jakby na rynku był jeden duży magazyn przypominający takiego Edga, to mogłoby pyknąć. Jedynym wkładem wydawnictwa jest chyba tylko kapitał, ale ja się nie znam. No i ten kapitał w sumie też niektórzy od czytelników pozyskują. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 19 minut temu, number_nine napisał: W ogóle fajnie, jakby się autorzy psx/cda uwolnili od wydawnictw, założyli swoje i zaczęli wydawać jedno prawilne pismo o grach ponad podziałami. ja wiem, że to brzmi jak marzenia, ale czemu nie. Jakby na rynku był jeden duży magazyn przypominający takiego Edga, to mogłoby pyknąć. Jedynym wkładem wydawnictwa jest chyba tylko kapitał, ale ja się nie znam. No i ten kapitał w sumie też niektórzy od czytelników pozyskują. W sensie że grono entuzjastów gierek, dla których pisanie o nich jest zwykle zajęciem po godzinach w normalnej etatowej pracy, miałoby samo się zorganizować, ogarnąć przygotowanie numerów, drukarnię, dystrybucję i wyłożyć miesiąc w miesiąc strzelam że kilkadziesiąt koła na te wszystkie operacje? Jakoś tego nie widzę, a nawet gdyby taki utopijny scenariusz był zrealizowany, to słabe punkty typu jakieś zaginione przesyłki nadal by się przecież zdarzały. Mi się przez kilka lat raz zdarzyło interweniowanie u tej pani z powodu braku przesyłki i dostałem w przeciągu paru dni dosłany egzemplarz, a ten zaginiony dotarł i tak kilka dni później. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 892 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 No zaginione przesyłki to nie wina wydawnictwa xD Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 324 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 2 minuty temu, LeifErikson napisał: W sensie że grono entuzjastów gierek, dla których pisanie o nich jest zwykle zajęciem po godzinach w normalnej etatowej pracy, miałoby samo się zorganizować, ogarnąć przygotowanie numerów, drukarnię, dystrybucję i wyłożyć miesiąc w miesiąc strzelam że kilkadziesiąt koła na te wszystkie operacje? Część z tych entuzjastów ma wieloletnie doświadczenie nie tylko w pisaniu, ale ogarnianiu wszystkiego, jak chociażby Roger. psxe powstał na wariata w czasach bez powszechnego dostępu do neta, bez zbiórek itp itd więc dzisiaj też by się dało, oczywiście jakby nie było to kolejne pismo na rynku rywalizujące z psxe czy cda. No ale to takie luźne przemyślenia tylko Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 961 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 8 godzin temu, triboy napisał: Mi też zaginął 312, akurat pierwszy z odnowionej prenumeraty. Czekałem, czekałem i w zeszły piątek napisałem do redakcji. W poniedziałek odpisała pani Marlena, że jak nie przyszedł, to wyślą priorytetem. Odpisałem, że nie przyszedł i dalej czekam Właśnie był listonosz szanowanie marki? Zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 57 minut temu, Ukukuki napisał: No zaginione przesyłki to nie wina wydawnictwa xD Ale chujowy kontakt z klientem juz tak. Forum nadal jest oficjalna częścią pisma, od czasu do czasu pojawiają się nowe konta z pytaniami i to uzytkownicy odsyłają do Marlenki. o której mi kiedys Roger powiedział swoja droga. Cytuj Odnośnik do komentarza
darlon 1 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Też pisałem do pani Marleny. Zwykle nie było problemów z komunikacją. Ale tym razem jest cisza. Dlatego napisałem tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Mi raz numer nie doszedł to pisałem na prenumerata@psxextreme.pl i wysłali zaraz priorytetem ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 No ale ta nieobecność Rogera ostatnio trochę daje do myślenia... Myślałem, że to urlopowy detox, ale chyba już wrócił i działa na ppe. Obym się mylił, ale czyżby działo się coś, co sprawia, że nawet taki odwieczny entuzjasta magazynu zaczyna mieć dość? Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Może dowiedział się że do listopada musi ogarnąć PS2 Extreme 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 355 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 I Extreme Plus The Collection Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 O i jeszcze dwudniowe Extreme Party też na listopad. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Jakby tego było mało, co raz więcej planktonu z PPE trafia do gazetki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 355 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Dzień, w którym grucha dostanie pełną recenzję i hyde park będzie dniem, w którym zakończę przygodę z ekstrimkiem. Już wystarczy, że muszę oglądać jego zdjęcia w relacjach z targów 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darlon 1 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Godzinę temu, bartiz napisał: Mi raz numer nie doszedł to pisałem na prenumerata@psxextreme.pl i wysłali zaraz priorytetem ponownie. Dzięki, napisałem do nich Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 (edytowane) Nigdy nie lubiłem PSX Extreme, kupowałem pojedyncze numery spontanicznie półtora dekady temu. PPE.pl jednak czytałem na początku, teraz wchodzę raz za czasu zobaczyć jak się trzyma. Ten portal jest takim dnem jakościowym, że nie dziwi mnie, że się trzyma - ilość ponad jakość, wszystko po linii najmniejszego oporu, ale działa na współczesnego człowieka, który chce mieć newsy jak najszybciej i jak najwięcej. To nie krytyka, sam taki bywam. Anyway. Co chciałem napisać, to że nie mogę się doczekać upadku ppe.pl i wypływania treści jak to wyglądało od kuchni. Co mówił naczelny, jakieś złote teksty, rady, rozkazy, jakie były deadline'y, na jakie kompromisy kazano iść, żeby dostarczyć tekst, jak wyglądała rekrutacja ludzi, ile płacono itp. To będzie złoty materiał. Trzeba słać wtedy do noclip panów, będzie kozak dok. PS. Oczywiście ludzie w komentarzach to nieźle pasożyty. Portal to dno, ale kim trzeba być, by tam codziennie przesiadywać, pisać komentarze, narzekać, wyłapywać błędy... Czy to ten sam sort ludzi, co sle groźby producentowi gry za decyzje, z którymi się nie zgadzają? XD Edytowane 15 Września 2023 przez Nyu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
snejk04 413 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Ale czemu ppe miałoby upaść, skoro jest świetnie dostosowany do tego, co oczekuje obecnie większość ludzi? Przecież internet jest w dużej części takim ściekiem, pełnych śmieciowych treści, clickbaitòw, tego chce lud. Żeby dokopać się do wartościowych treści, zwłaszcza darmowych, to trzeba się wysilić. Możemy się obrażać na rzeczywistość, ale tak właśnie jest i będzie gorzej, zresztą widać to też po upadku druku - mało komu chce się czytać długie artykuły Ps. Było też bodajże wspominane w przeszłości, że ppe w pewnym sensie utrzymywało pe, gdy miały jeszcze jednego właściciela PS2 Wojenki w komentarzach i trolling to jedna z najpopularniejszych obecnie rozrywek, nie wiem co Cię tak dziwi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 324 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 ppe ma jedną zajebistą zaletę - dobrze czyta się tam nagłówki. przescrollujesz newsy w 2 minuty i jak działo się coś ciekawego, to możesz iść gdzie indziej o tym poczytać. Ewentualnie można sprawdzić ile razy grucha użył słowa "przyjemność" albo "korporacja" w jednym wpisie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 1 godzinę temu, snejk04 napisał: Ale czemu ppe miałoby upaść, skoro jest świetnie dostosowany do tego Wojenki w komentarzach i trolling to jedna z najpopularniejszych obecnie rozrywek, nie wiem co Cię tak dziwi 1. Ja nie o tym. Nie mówię, że upadnie tu i teraz, tylko kiedyś przestanie istnieć jak wszystko i chciałbym poznać dramy zza kulis. 2. Ja nie o tym. Ja o ludziach, którzy masturbują się do tego, o ile są mądrzejsi od redaktorów i piszą komentarze z wyłapywaniem błędów i wyzywają ppe, i redaktorów. Wojny/trolling to jedno, a to o czym piszę to drugie. Pasożytnicze marnowanie czasu. Czy Ty przeczytałeś mój post? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
snejk04 413 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Pasożytnicze marnowanie czasu? Jak dla mnie marnowaniem czasu jest wchodzenie na portal, który określa się jako "dno jakościowe" nabijając przy tym wejścia. Komentarze, o których piszesz, podpiąłem pod trolling, ale doprecyzuje specjalnie dla ciebie: wojny, trolling, plus agresywne komentarze wskazujące błędy redakcji. W sumie czytanie śmieciowych komentarzy na śmieciowym portalu, jest jeszcze dziwniejsze niż czytanie śmieciowych artykułów tamże, a jeszcze zastanawianie się dlaczego ludzie je piszą + wyczekiwanie na jakieś "dramy" to już w ogóle wyższy poziom. Tldr ten portal jest dla ciebie, tylko nie dopuszczasz tej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Widzę, że dalej nie przeczytałeś posta. Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 W ogóle beka z ludzi którzy wbijaja na jakikolwiek portal i robia ogień w komentarzach wyliczając błędy i srając ogniem jaki to tutaj chujowy kontent. Tym samym nabijając odsłony i ruch co jest jedynym celem każdego internetowego portalu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 3 godziny temu, Nyu napisał: i chciałbym poznać dramy zza kulis. A tam sa jakies dramy? Mam wrazenie, ze to dobrze naoliwiona maszyna a rozkaz jest prosty - duzo, czesto i byle jak. No i grucha jedzie. Nie wiem czy tam sie zra jak swojego czasu shiva z butcherem. W PE zreszta tez jakichs wiekszych dram nie bylo raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 355 Opublikowano 15 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2023 Ze źródła, któremu nie mogę ufać bo częściej jest nietrzeźwe niż trzeźwe można dowiedzieć się, że oni tam mają szablon i tylko wklejają niezbędne info tak, żeby jako-tako się trzymało i heja na główną. Po tej akcji z tekstem po jakimś drobnym pokazie "osobiście czekam na grę X, choć gra Y również wygląda bardzo ciekawie" jestem w stanie w to uwierzyć. Znaczy, dosłownie, oni napisali "gra X i gra Y", po czym opublikowali to jako newsa. Po czasie błąd poprawiono, a komętki na ten temat pousuwano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi