Opublikowano 10 marca 20214 l 7 godzin temu, Bzduras napisał: A opóźnienie w wysyłce to dodatkowe +2/3. Imo drukarnię należy albo złapać za mordę skoro nie wywiązuje się ze swoich obowiązków albo zmienić, @Roger wspominał, że będą nad tym dumać, ale chyba nic z tego nie wyszło. Nie żebym kogoś bronił, ale coś mi się wydaje, że to nie jest tak, że z perspektywy drukarni wszystko jest koszernie. Skoro są opóźnienia w płatnościach do wydawnictwa, to domniemywam, że wydawnictwo również z opóźnieniem reguluje swoje płatności. Np. względem drukarni. I tak to się kręci. Także zakładam, że możliwości chwycenia kogoś za mordę, choć oczywiście brzmią całkiem fajnie, mogą być ograniczone. Albo też chwytany może chwycić mocniej. I w delikatniejszą część.
Opublikowano 10 marca 20214 l Trochę dziwne te fikoły z drukarnią, biorąc pod uwagę, że teraz, rynek prasy leży to powinni z pocałowaniem ręki brać takie zlecenia.
Opublikowano 10 marca 20214 l Ale to wszystko są naczynia połączone. To nie jest tak, że istnieje tylko drukarnia i wydawca, po drodze jest mnóstwo poddostawców, którzy są w bardzo różnej kondycji finansowej. Bierzcie też poprawkę na Pocztę, która przechodzi teraz, po raz kolejny, restrukturyzację zatrudnienia i na listonoszy zrzuca się coraz większe rewiry bo nie ma komu robić.
Opublikowano 10 marca 20214 l Może PSX E spóźnia się z kasą dla drukarni i stąd ona leci w chuja opóźniając wydruk/wysyłki?
Opublikowano 10 marca 20214 l Moze byc. Ale jak by wynikalo z posta Micza, kasa dla wydawnictwa splywa z opoznieniem od kolportera.
Opublikowano 2 kwietnia 20214 l Whoa, oba egzemplarze PE (prenumerata + patronite) przyszły razem Nie powiem, jestem pozytywnie zaskoczony, tym bardziej, że data nadania zgadza się z tą zadeklarowaną na forum.
Opublikowano 2 kwietnia 20214 l No, u mnie były już wczoraj. Nie wiem skąd te narzekania na prenumeratę. U mnie działa.
Opublikowano 2 kwietnia 20214 l Pewnie listonosz liczy na fory przy następnym losowaniu i dlatego masz taki hajlajf.
Opublikowano 2 kwietnia 20214 l A jak to jest z tym plakatem dla prenumeratorów Różalskiego? Mam roczną na oba pisma i pytanie czy też mi sie należy?
Opublikowano 8 kwietnia 20214 l Ile dni po wydaniu przychodzi przesyłka? Do dzisiaj nic nie mam w skrzynce :/
Opublikowano 8 kwietnia 20214 l Tego nikt nie wie. Do mnie nadali 31.03 a przyszło 06.04. Bierz pod uwagę, że data nadania nie musi być równa dacie wysyłki.
Opublikowano 8 kwietnia 20214 l Wczoraj doszlo choc to uk. Wyjatkowo szybko. Poczekaj do konca tygodnia a potem piszna maila prenumerata@costam.pl
Opublikowano 8 kwietnia 20214 l Jezu gościowi do UK doszło a ja dalej czekam. Od grudnia chyba mam taką padakę.
Opublikowano 8 kwietnia 20214 l Zazwyczaj czekam z dwa tygodnie zanim dostane swoja prenumerate. W tym miesiacu tylko na pryma aprylis jakos szybko dostarczyli.
Opublikowano 8 kwietnia 20214 l Też dalej czekam, i szczerze powiedziawszy, to takiej obsuwy jeszcze nie uświadczyłem. Są jakieś problemy w drukarni czy może dodatkowe zawirowania związane z Patronaite?
Opublikowano 8 kwietnia 20214 l Nowy numer dostałem dopiero dzisiaj, na poczcie zament zamieszanie jak uj.
Opublikowano 9 kwietnia 20214 l Myślę, że większe pretensje powinniśmy mieć do poczty. D+4 to 4 dni robocze po dniu nadania. A poczta nawet w swoim kurierze w regulaminie ma wpisany poślizg możliwy chyba nawet do 3 dni roboczych. Mniemam, że przy tak niskich marżach dla wydawcy, nie ma innej opcji niż prenumerata pocztą. Ja mam do prenumeraty takie podejście - jak przyjdzie, tak przyjdzie. Nie ma tam nic takiego, na co nie mogę czekać, nie jest to źródło gorących newsów.