Square 8 604 Opublikowano 4 maja 2022 Opublikowano 4 maja 2022 Najnowszy numer dotarł dzisiaj, wysłany 27.04 czyli dzień przed premierą kioskową (dwa dni po deklarowanej wysyłce). Powrót do normalności. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 4 maja 2022 Opublikowano 4 maja 2022 Do mnie dotarł w piątek, ale nie spojrzałem na datę wysyłki. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 4 maja 2022 Opublikowano 4 maja 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Square napisał: Najnowszy numer dotarł dzisiaj, wysłany 27.04 czyli dzień przed premierą kioskową (dwa dni po deklarowanej wysyłce). Powrót do normalności. 1 godzinę temu, łom napisał: Do mnie dotarł w piątek, ale nie spojrzałem na datę wysyłki. To te zwykłe pocztowe przesyłki? U mnie nadal brak, ale ostatnio idzie po 2 tygodnie, wiec się przyzwyczaiłem. No i było bardzo tanio. Edytowane 4 maja 2022 przez LeifErikson Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 4 maja 2022 Opublikowano 4 maja 2022 Ja mam pierwszy numer wznowienia... Kiedyś te pierwsze z jakimś gratisem przychodziły priorytetem czy jakimś innym szybszym. No więc dalej czekam Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 maja 2022 Opublikowano 4 maja 2022 Jeżeli przez kiedyś masz na myśli 15-20 lat temu to tak, były bonusy jak breloczek (mam cały czas dwa przy kluczach). Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 4 maja 2022 Opublikowano 4 maja 2022 10 minut temu, Square napisał: Jeżeli przez kiedyś masz na myśli 15-20 lat temu to tak, były bonusy jak breloczek (mam cały czas dwa przy kluczach). Y.. A to może z Pixelem było? Jakiś plakat był czy jakiś gratisowy komiks. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 #299 wysłany dzień później niż deklarowano tj. 01.07 i dotarł dzisiaj czyli z dwudniowym opóźnieniem. Standard krótko mówiąc. Może za miesiąc się uda. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 Ja już nawet nie spinam się, kiedy przyjdzie prenumerata. Będzie to będzie. I tak nigdy na czas 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 4 godziny temu, Square napisał: #299 wysłany dzień później niż deklarowano tj. 01.07 i dotarł dzisiaj czyli z dwudniowym opóźnieniem. Standard krótko mówiąc. Może za miesiąc się uda. Nie uda się. Zawsze jest wysłane dzień później niż podają. Ile to już lat? 3-4? Nie liczyłbym ze akurat od następnego numeru już będzie Ok. PS U mnie wczoraj był w skrzynce. Cytuj
tajmeniczy czyletnik 31 Opublikowano 6 lipca 2022 Opublikowano 6 lipca 2022 Trzeba się cieszyć, że wogóle przychodzi. Bo kiedyś nadejdzie ten dzień... że ani 1.07, ani 31.07 nadane nie będzie i w skrzyneczce będzie pusto... Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 8 lipca 2022 Opublikowano 8 lipca 2022 Piękne lata 2015-2016, kiedy PSX był według opisu nadawany w niedzielę i przychodził we wtorki, a bodaj 3 razy miałem go nawet już w poniedziałek. 3 dni przed premierą w kiosku. Teraz to nie do pomyślenia. Cytuj
Eskimos 88 Opublikowano 9 lipca 2022 Opublikowano 9 lipca 2022 Moja bliska znajoma pracuje jako listonosz pieszy. Po jej opowieściach jak wygląda tak robota, przestałem się denerwować że prenumerata przychodzi trochę później. W dużym skrócie, ma płacone za 8 godzin, a pracuje często po 10-11 żeby roznieść wszystko. Poczta Polska to wielki, państwowy, źle zarządzany kolos. Taka moja opinia. A PSX, jak wiadomo, nie może sobie pozwolić na pokrywanie kosztów przesyłek innym przewoźnikiem. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 9 lipca 2022 Opublikowano 9 lipca 2022 No spoko tylko my nie narzekamy jako tako na pocztę, bo ta z reguły wywiązuje się z tych D+4. Problem leży w tym, że prenumerata jest wysyłana za późno aby być na premierę, a do tego jeszcze jest opóźnienie w drukarni i egzemplarz wychodzi 1-2 dni później niż deklarowano. I nikt z tym nic nie robi od lat. 1 Cytuj
Eskimos 88 Opublikowano 9 lipca 2022 Opublikowano 9 lipca 2022 No faktycznie macie rację, od paru lat terminy wydania magazynu ciągle się zmieniają, i nijak się mają do dat w Kalendarzu Extreme. Z tym że Roger nie raz tłumaczył w magazynie powody tegoż działania, które wydawały mi się sensowne. Embarga, spóźnienia redaktorów, sprawy losowe etc. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 9 lipca 2022 Opublikowano 9 lipca 2022 Tu nie chodzi o kalendarz. Zobacz sobie tematy poszczególnych numerów, masz tam podaną datę wysyłki prenumeraty. Gdzie fizycznie numer jest wysyłany dwa dni później (ostatnie 2-3 miechy dzień później). Nawet jakby zostało wysłane w terminie to poczta ma 4 dni na dostarczenie, a premiera kioskowa jest po z reguły 3 dni po deklarowanej wysyłce. Zbierz wszystko do kupy i numer dostajesz 5 dni po premierze, bo weekend po drodze, a jak się trafi jakieś opóźnienie to i ponad tydzień czekasz. 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Prenumeratorzy widać jebani bardziej niż zwykle, bo teraz nawet wersji cyfrowej nie ma. 2 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Opublikowano 4 sierpnia 2022 a Ty czasem nie dostajesz za darmo numeru jako moderator? Mnie to wkur** bo tak jak Bzduras zauważył, obniżamy oczekiwania... już wiadome że nie masz PE w dniu premiery w skrzynce, ale nawet tego zasranego pliczku? Te 8 okładek siętak długo generuje? Roger odpisz Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Opublikowano 4 sierpnia 2022 No pisałem już to nie raz, gdybym miał płacić za prenumeratę to bym tego nie robił, bo dostawać numer pięć albo i więcej dni po premierze kioskowej jest słabe. Ty brałeś tę wysyłkę premium tak? Dostajesz na czas czy też z opóźnieniem? Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Opublikowano 4 sierpnia 2022 ja brałem tylko premium pakowanie, bo to że przychodziły po tygodniu to aż tak nie bolało, jak rozwalony grzbiet No i to jest wysyłane tym +4, czy tam +5, paczka ekonomiczna Cytuj
Bzduras 12 524 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Cytat Jeden numer urodził się z ilością okładek małą, a drugi z zajebistą. OGROMNĄ! Spytacie, który jest szczęśliwy? Żaden. Jeden jest z zeszłego miesiąca, a drugi się nie pobiera. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 sierpnia 2022 Opublikowano 4 sierpnia 2022 D+4 czyli tak samo. Rozwalony grzbiet miałem raz, dosłali nowy egzemplarz błyskawicznie z tego co pamiętam. No najbardziej boli właśnie, że dla wydawcy prenumerata jest korzystniejsza, a tu tylko więcej problemów dla czytelnika. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi