Konsolite 547 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 15 godzin temu, Jontek80 napisał: Moze byscie pocieli te odcinki na mniejsze fragmenty i czesciej wrzucali. I tak pewnie nikt ich nie słucha na raz. 20-30 minut i co tydzien. Bo tak raz na miesiac to jak ten cdaction na 3 miesiace. Juz zapomnisz o nim. Kanal tez by sie pewnie troche rozwinal. Za rzadko i za duze kolosy. Pewnie niektorzy odpuszczaja jak widza 2,5 godziny. Czy to Hiv by sie zgodzil wystapic i Roger? Takie bylo moje zyczenie. Jest to myśl, pokombinujemy, nawet na zasadzie "ścinków". Co do gości to wszystko się rodzi 5 godzin temu, marbel007 napisał: Jakie odcinki do słuchania? To jest jakiś kanał Spotify czy YT? Na każdej platformie - podcast PoGRAduszki link do kanału na YT -> https://www.youtube.com/@wcisnijstart/videos 1 Cytuj
bobo84 64 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 5 godzin temu, LeifErikson napisał: Dokladnie, jesli ich wspolpraca z drukarnia opierala sie na jakichs układach i znajomościach, to moze być teraz nieciekawie. W tych nowych opisach na patro jest informacja, że druk jednego egzemplarza to 3,5 zl netto przy średnim nakładzie 28k. Łatwo policzyć jaka to góra pieniędzy do wyłożenia miesiąc w miesiąc. Jeśli jakaś nowa drukarnia byłaby droższa na przykład o 1 zł na sztuce (a chyba nie jest to niemożliwe?), to pewnie nie byłoby za wesoło. Z artykułu z 2019 roku wynika, że: "nakład psx extreme to 23 tysiące, a przeciętna sprzedaż to 13 tysięcy". Czyli co w 2023 nakład wzrósł o ładnych parę tysięcy? Wierzy w to ktoś? PRzy takiej sprzedaży? Podejrzewam, że jak sprzedaż trzyma się jeszcze tych 10k to będzie to dobry wynik. A to że coś napiszą na tym patronite to znaczy tylko tyle, że właśnie ktoś coś napisał. Cytuj
sph! 836 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 Jak cena pójdzie w górę, to może znikną te obrazki na całą stronę. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 Godzinę temu, bobo84 napisał: Z artykułu z 2019 roku wynika, że: "nakład psx extreme to 23 tysiące, a przeciętna sprzedaż to 13 tysięcy". Czyli co w 2023 nakład wzrósł o ładnych parę tysięcy? Wierzy w to ktoś? PRzy takiej sprzedaży? Podejrzewam, że jak sprzedaż trzyma się jeszcze tych 10k to będzie to dobry wynik. A to że coś napiszą na tym patronite to znaczy tylko tyle, że właśnie ktoś coś napisał. Od tego czasu konkurencja mocno się wykruszyła, jestem w stanie uwierzyć w wzrost ale raczej nie aż taki. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 Usuń tą babkę. To zaszło za daleko Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 Sprawa jest POWAŻNA!!!! Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 20 godzin temu, Konsolite napisał: na (Zg)reda w stopce się nadal nie załapałem Panie to nie tak. Zeby zostac zgredem to trzeba byc przelozonym przez pieniek i zlanym przez Monike pasem w dopala. Na najblizszej redakcyjnej imprezie plenerowej zapytaj o szczegoly Rogera. Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 6 godzin temu, Ukukuki napisał: Skoro zbankrutowali to pewnie jechali po kosztach. No albo tak wspaniale się wywiązywali z umów, że klienci odchodzili. Cytuj
K.Adamus 683 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 2 godziny temu, Mejm napisał: Panie to nie tak. Zeby zostac zgredem to trzeba byc przelozonym przez pieniek i zlanym przez Monike pasem w dopala. Na najblizszej redakcyjnej imprezie plenerowej zapytaj o szczegoly Rogera. Mejm, nie sugeruj że w PSX tytuły dostaje się nie za zasługi a poprzez wypinanie tyłka przed szefem bo się Twitter znów rozszaleje XD 4 Cytuj
Piechota 434 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 48 minut temu, K.Adamus napisał: Mejm, nie sugeruj że w PSX tytuły dostaje się nie za zasługi a poprzez wypinanie tyłka przed szefem bo się Twitter znów rozszaleje XD kiedy tak jest 1 Cytuj
triboy 973 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 Daj spokój. Ty dobrze piszesz, podcast też spoko. Piechota, ja Cię proszę Nie idź tą drogą. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 Będziemy was wspominać jako nie „tych nowych”, a „tych ostatnich” redaktorów Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 Przecież dokładnie tak było. Na ostatnim EP. Własnym, pijanym okiem, widziałem. Cytuj
K.Adamus 683 Opublikowano 15 stycznia 2023 Opublikowano 15 stycznia 2023 11 godzin temu, grzybiarz napisał: Będziemy was wspominać jako nie „tych nowych”, a „tych ostatnich” redaktorów "-Opiwiedz mi jak umarł. -Nie... opowiem Ci jak żył" :D Cytuj
Pix 912 Opublikowano 15 stycznia 2023 Opublikowano 15 stycznia 2023 Będziemy wspominać 4 etapy życia Szmatławca. Era Ściery, Era Buczera, Era Rodżera i ta ostatnia, Era Podczas Której Prenumerata Dochodziła Miesiąc Po Czasie. 2 1 Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 15 stycznia 2023 Opublikowano 15 stycznia 2023 Wchodzimy nieśmiało w Erę Bez Drukarni więc nie ma co za dużo śmieszkować. Cytuj
Konsolite 547 Opublikowano 15 stycznia 2023 Opublikowano 15 stycznia 2023 20 godzin temu, Mejm napisał: Panie to nie tak. Zeby zostac zgredem to trzeba byc przelozonym przez pieniek i zlanym przez Monike pasem w dopala. Na najblizszej redakcyjnej imprezie plenerowej zapytaj o szczegoly Rogera. Procedurę znam, a co się działo na zlotach redakcyjnych, to wiedzą ci co byli na zlotach redakcyjnych. Droczę się tylko 4 godziny temu, K.Adamus napisał: "-Opiwiedz mi jak umarł. -Nie... opowiem Ci jak żył" :D Ty już żaba nie pijesz Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 19 stycznia 2023 Opublikowano 19 stycznia 2023 Z FB "Z przykrością stwierdzam że prenumerata via InPost (Paczkomat), którą wziąłem aby ominąć problemy z PP i mieć numer przynajmniej na równo z kioskiem też działa po c…. Mimo niby wczorajszej wysyłki, paczka nie została nawet przygotowana i w aplikacji cicho i głucho." 3 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 19 stycznia 2023 Opublikowano 19 stycznia 2023 czyli zapłaciłeś więcej, a tak samo czekasz. Niezły ten wydawca. 2 Cytuj
Bowser 116 Opublikowano 19 stycznia 2023 Opublikowano 19 stycznia 2023 (edytowane) 23 minuty temu, łom napisał: Z FB "Z przykrością stwierdzam że prenumerata via InPost (Paczkomat), którą wziąłem aby ominąć problemy z PP i mieć numer przynajmniej na równo z kioskiem też działa po c…. Mimo niby wczorajszej wysyłki, paczka nie została nawet przygotowana i w aplikacji cicho i głucho." Thx za info. Teraz już wiem że na "wspieraniu" przez kupowanie pisma bezpośrednio od nich zależy im tak jak wcale a zwalanie wszystkie na pocztę to wymówka. A już mydliłem sobie oczy "wezmę InPost gdy się skończy, będzie na drugi dzień w paczkomacie"... także wezmę ale nie prenumeratę, tylko w empiku osobiście. Z tymi wysyłkami to są nieśmieszne żarty, dobrze że się nie połasiłem i nie przedłużyłem tej prenumeraty.. Edytowane 19 stycznia 2023 przez Bowser 1 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 19 stycznia 2023 Opublikowano 19 stycznia 2023 25 minut temu, łom napisał: Z przykrością stwierdzam że prenumerata via InPost (Paczkomat), którą wziąłem aby ominąć problemy z PP i mieć numer przynajmniej na równo z kioskiem Ale przecież teraz jest równo z kioskiem. Od kilku numerów w obu przypadkach pismo ukazuje się na zasadzie "wyjdzie jak będzie" 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 19 stycznia 2023 Opublikowano 19 stycznia 2023 Ostatnia nadzieja chyba w tej nowej drukarni, o ile w ogóle jakąś znajdą. Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 19 stycznia 2023 Opublikowano 19 stycznia 2023 2 minuty temu, number_nine napisał: Ale przecież teraz jest równo z kioskiem. Chyba data nadania 1 1 Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 19 stycznia 2023 Opublikowano 19 stycznia 2023 2 minuty temu, number_nine napisał: Ale przecież teraz jest równo z kioskiem. Od kilku numerów w obu przypadkach pismo ukazuje się na zasadzie "wyjdzie jak będzie" Problemem nie jest poczta czy inpost tylko data wysyłki z drukarni, jak by była w deklarowanym dniu (te 2-3 dni robocze przed premierą w kiosku) to nikt by nie miał pretensji, ale jeśli jest info "prenumerata wysyłka 15 XII" a wysyłka następuje 19 XII to znaczy że ktoś komuś ściemnia... od ponad roku jeśli nie dłużej. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 19 stycznia 2023 Opublikowano 19 stycznia 2023 mi tego nie tłumacz, byłem prenumeratorem frajerem przez rok, więc wiem jak to wygląda. Śmieszkuje tylko z tego, że ostatnio nawet idąc do kiosku możesz nie dostać pisma w dzień premiery Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi