Gość DonSterydo Opublikowano 28 marca 2015 Opublikowano 28 marca 2015 Tylko zlagowane sterowanie denerwuje. na XO też ? To chyba sobie daruje grę ;/ Jest wyraźny. Czuję się jakbym na moim starym TV grał. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 28 marca 2015 Opublikowano 28 marca 2015 Tylko zlagowane sterowanie denerwuje. na XO też ? To chyba sobie daruje grę ;/ Nie ma co przesadzać, lag na początku trochę męczy po 30 min już mi nie przeszkadzał. Jak komuś podobał się pierwowzór to zakup obowiązkowy. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 28 kwietnia 2015 Opublikowano 28 kwietnia 2015 (edytowane) Ostatnio wchodzę sobie na Allegro, obczaić w jakich cenach stoi gierka na PC. I widzę jedną aukcję i cenę 120 zł za wersję steam. WTF, na premierę kosztowało 8 dyszek. Ciekawe czy poprawili chociaż sterowanie , bo nie mogłem używać czarów padem (ale to na wersji "do testów"). Edytowane 28 kwietnia 2015 przez grzybiarz Cytuj
mikepointdotty 25 Opublikowano 2 maja 2015 Opublikowano 2 maja 2015 Czy ta część to jakieś nowe przygody Abe'a, czy remake Abe1 z PSX? Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 3 maja 2015 Opublikowano 3 maja 2015 na platyne trzeba przejść gre 2 razy czy niekoniecznie? ktoś platynował, z czym największy problem? dopiero usiadłem do Abe'a Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 zacząłem Abe na hard i dalej poziom błędu to jakiś kosmos, dosłownie ułamek sekundy, przelatująca bomba czy coś, kto wymyślił ten hard nie da sie w trakcie gry zmienić poziomu na normal? Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 5 maja 2015 Opublikowano 5 maja 2015 Hard to normalny poziom trudności z oryginału. Fanku kiedyś taki poziom trudności miały gry na konsole. 1 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 5 maja 2015 Opublikowano 5 maja 2015 grałem kiedyś w oryginał na PSX, ale kiedy to było, może już nie te lata Cytuj
bartiz 1 614 Opublikowano 5 maja 2015 Opublikowano 5 maja 2015 Pewnie nie wiesz o patencie z quick save (wciskasz touchpada) i quick load (przytrzymujesz touchpada). To bardzo ułatwia rozgrywkę bo możesz sejwować co 2 kroki - ale też imo w moim odczuciu psuje grę i cieszę się że dowiedziałem się o tym przed samym końcem gry. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 5 maja 2015 Opublikowano 5 maja 2015 o nie wiedziałem o tym, mam jakieś 2/3 gry za sobą niektóre momenty przegięte są na hardzie imo, ale nie da sie zmienić poziomu trudności, to skończe tak Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 6 maja 2015 Opublikowano 6 maja 2015 A czym na padzie robicie to wyjście duszą z ciała? Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 6 maja 2015 Opublikowano 6 maja 2015 A czym na padzie robicie to wyjście duszą z ciała? R2 + L2 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 6 maja 2015 Opublikowano 6 maja 2015 Kurde, grałem w wersję "preview" na PC i tam, nie było takiego sterowania jak na psxie. Czar robiło się jednym przyciskiem, ale na klawiaturze i żadnego konfigu klawiszy nie było, przez co mnie to wkurzalo i olalem grę po 30 minutach. Czy ktoś ma tą grę na PC i może napisać jak to w końcu jest z tym sterowaniem? Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 8 maja 2015 Opublikowano 8 maja 2015 Przeciez masz konfig w grze na pc. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 8 maja 2015 Opublikowano 8 maja 2015 (edytowane) Nie można było ustawić klawiszy jakich się chce, tylko wybór pomiędzy chyba dwoma ustawieniami sterowaniami. No i ten czar wyjścia z ciała, to był dostępny tylko na klawiaturze. Na padzie, nic nie działało, a w ogóle jak w opcjach wybrane miałem "controls:keyboard", to nie mogłem grać padem, po zmianie controls na pad, nie działała klawiatura, więc i czaru nie mogłem użyć. Czy ktoś tu grał na stemie i może potwierdzić, że naprawili to w patchu? Trochę lipa kupić gierkę za stówkę i grać klawiaturą a nie będę przecież brał dla tej gierki konsoli za 1700. Edytowane 8 maja 2015 przez grzybiarz Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 29 maja 2015 Opublikowano 29 maja 2015 No i kupiłem w ciemno i okazało się, że już wszystko działa. Szkoda jedynie, że da się wyczuć ten input lag, zwłaszcza przy skakaniu Elumem. Dobra, mam problem, zaciąłem się. Co mam tu zrobić? Drażnię tego "psa", biegnie za mną, wskakuję do rury, a pies zostaje ze złej strony. Jak wskoczę ponownie do rury, to nie mogę biec w prawo, bo tam stoi ten "pies". Jak to rozwiązać, by zjechać na dół? Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 29 maja 2015 Opublikowano 29 maja 2015 Musisz zaczarować strażnika (Sliga) Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 29 maja 2015 Opublikowano 29 maja 2015 nie da sie - tam jest to latające coś, co razi mnie prądem. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 29 maja 2015 Opublikowano 29 maja 2015 a po skoku nie możesz od razu szybko windą zjechać na dół? skończyłem Abe ze 3tyg temu, ale nie pamiętam każdego ekranu Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 29 maja 2015 Opublikowano 29 maja 2015 Zrobię filmik:/ Tam śpi slig i muszę iść na paluszkach;), ale z drugiej strony muszę uciekać przed tym psem. Próbowałem biec na pałę, ale slig mnie zabija i nie zdążę zjechać na dół. Zwłoki Abe'a lecą na dół i widać pająka, może to jakoś Ci przypomni ten motyw? Po zjechaniu pojawia się pająk, piewszy raz w grze. Nie odpuszczę i przejdę do końca, bo klimat miażdży. Szkoda, że nie robią wievej tych remasterow z PSXa... Cytuj
Czimeq 43 Opublikowano 30 maja 2015 Opublikowano 30 maja 2015 (edytowane) Dobra, opiszę jak ja to robię: po wskoczeniu do rury podbiegam trochę tak żebym widział Sliga i on mnie słyszał jak czaruję, wtedy Slig obudzi się i zacznie biegać w panice. Kamera owszem oszołomi mnie na chwilę, ale potem szybko odbiegam w lewo tak, że kamera już mnie nie widzi (gdy czerwona dioda na kamerze nie świeci się wtedy nic Ci nie zrobi), a jednocześnie ja widzę Sliga i szybko go czaruję, zabijam nim psa, zjeżdżam na dół i tam też czyszczę pomieszczenie (na dole jest chyba 1 Slig). a co do pająka - to jest Paramite, pierwsze Paramity pojawiają się dopiero jak wejdziesz do ich świątyni W ogóle wydaje mi się, że trochę ucięli gry z oryginału, bo pamiętam, że uciekało się jeszcze przed takimi larwami w jednej świątyni, ale to może było już w Exoddus. Edytowane 30 maja 2015 przez Czimeq 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 30 maja 2015 Opublikowano 30 maja 2015 (edytowane) Wrzuciłem filmik http://youtu.be/9GD8C34nCgc Zaraz zobacze, co tam napisałeś. ... Dobra, zadziałało, dzięki. Edytowane 30 maja 2015 przez grzybiarz Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 10 stycznia 2016 Opublikowano 10 stycznia 2016 Generalnie gra calkiem spoko,ale jednak wychwycilem troche wku.rwiajacych bledow jak to,ze musialem powtarzac pewien rozdzial ze 2-3 razy bo robilem cos nie w tej kolejnosci jak trzeba,a juz nie moglem sie cofnac po cos niezbednego albo jeszcze gorsze rzeczy jak bledy w detekcji co w hardkorowej platformowce,gdzie wszystko jest wymierzone na akurat nie powinno miec miejsca(spadajace glazy).Dodalbym do tego jeszcze wyczuwalne opoznienie w sterowaniu,co tez nie jest zbyt fajne. To takie glowne rzeczy,ktore mocno przeszkadzaly w odbiorze.Zabraklo ostatecznego szlifu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi