Skocz do zawartości

Pomoc w zakupie drukarki laserowej.

krupek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym nabyć drukarkę laserową i potrzebuję porady. Może ktoś jakąś polecić ? Tak do 300 złotych. Widziałem w Saturnie i MM drukarkę Brother za niecałe 2 stówki, a drugą za niecałe 3. Warto brać tej marki ?

Opublikowano

Zasadniczo Brother jest ok ale w przypadku tanich drukarek nie wybiera się firmy tylko tego, kto ma potem tanie zamienniki bo drukarka za 200 zł a potem trzeba kupować toner z bebnem za 260 zł bo to jedna częśc eksploatacyjna.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tak kupiłem kiedyś do biura Samsunga laserowego ML1640 i potem z zamiennikami był problem bo chipy nie działaly i musiałem każdy toner kupiony w media markcie albo prolinie reklamować u producenta co było poprostu chore. Oryginał kosztował chyba z 260 zł a zamiennik stówkę taniej. A drukarka 199zł.

• Plusik 1
Opublikowano

Heh..

No właśnie mam z tym problem (ML-1640), dzisiaj przyszedł zamiennik i drukarka nie bangla.. (tzn mogę tylko wydrukować stronę testową), ale już plików "z kompa" nie widzi.

Jeszcze powalcze z tym trochę (wgram jakiś soft, reset EPROM itp) ,a jak się nie uda to prawdopodobnie będę musiał iść gdzieś spiracić drukarkę lol

Opublikowano

U mnie po instalacji zamiennika dalej migała dioda, że toner skończony. Problemem okazał się chip w zamienniku - był na czarnym PCB a powinien być trochę inny na zielonym - znają sprawę i wymieniają na własny koszt kurierem na dobry tylko trzeba dzwonić i im powiedzieć.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

witam, pozwolę sobie podpiąć się pod temat. Chcę kupić drukarkę termiczną (taką do wydruku kodów kreskowych), możecie mi napisać, jak by wyglądaly koszty eksploatacji tego typu drukarki? Ewentualnie drukarki termotrasnferowej? (która lepsza i tańsza w eksploatacji?)

• 3 tygodnie później...