Opublikowano 20 stycznia 201510 l Mam pytanie da się gdzieś sprawdzić nie mając WII U, ceny gier w eshopie. Interesuje mnie po ile stoi zelda wind waker i mario 3d land. Chciałem kupić konsole z zeldą, ale cena dość wysoka a gra i tak w formie kodu chyba.
Opublikowano 31 stycznia 201510 l Potrzebuję pomocy!Nie mam dostępu do mojego Wii U i nie mogę skorzystać z eShopu, a chciałbym kupić sobie Metroida.Czy ktoś może kupić za pomocą swojej konsoli i wysłać mi kod do pobrania, oddam pieniądze. Pozdrawiam
Opublikowano 1 lutego 201510 l Niestety nie dostaje się kodu przy zakupie, po potwierdzeniu płatności gra od razu zaczyna się pobierać na dysk.
Opublikowano 3 kwietnia 201510 l Na Amerykanskim eShopie wyladowal AVGN the Game. Ogralem na PC. Bardzo fajny retro shooter-platformer, nie trzeba byc fanem Rolfe'a zeby sie dobrze bawic. Znajomosc epizodow pozwala cieszyc sie wieloma smaczkami ale nawet bez tego jest fun. No i ta muzyka
Opublikowano 10 maja 20159 l Grał ktoś w Mario64 i DK64 na WiiU ? Jak wyglada np sterowanie SM64? Kamera sterujemy drugim analogiem czy jak w oryginale butonnami? No i jak grafika bo po trailerach i fotkach wygląda to bardzo dobrze jakby na CRT. Mam N64 ale zastanawiam się także nad kupnem tej wersji.
Opublikowano 10 maja 20159 l W obu grach kamerą sterujesz przy pomocy drugiego analoga, graficznie nie jest źle ale w te gry wole na gamepadzie grać niż na tv
Opublikowano 13 maja 20159 l A skąd ma być te 60 klatek? W oryginale "śmigały" w 25fps Ale obie wyglądają lepiej graficznie niż na N64 (no chyba że ma ktoś n64 z modem RGB?) i zdecydowanie przyjemniej się w nie gra, zwłaszcza na gamepadzie, jak już wspomniał kolega wyżej.
Opublikowano 13 maja 20159 l VC raczej stara sie byc 100% zgodne z orginalem. Chyba nigdy zadna wersja nie byla lepsza w sferze audio/video. Edytowane 13 maja 20159 l przez pawelgr5
Opublikowano 15 maja 20159 l Samo podniesienie rozdzielczości bardzo dobrze wpływa na wygląd gier z N64. W oryginale wyglądają fatalnie. Ze wszystkich retro konsol N64 chyba najbardziej się zestarzała, zwłaszcza przez brak możliwości podpięcia choćby kablem RGB. Rani oczy. Ja ostatnio garłem w DK64, ale jak wyszło w VC to zacząłem od nowa na gamepadzie. Zdecydowanie lepsze doznania.
Opublikowano 31 lipca 20159 l Co najlepiej kupić na tym VC? Wyszła tam jakaś gra, co nigdy nie została wydana w PALu? Myślę nad Lost Levels Mariana, ale może przygarnąłbym jakiegoś erpega. Czemu nie ma Chrono Triggera...? Super Mario RPG...?
Opublikowano 31 lipca 20159 l Może być choć SMRPG czy CT były już na Wii mogę polecić Earthbound ale uwaga gra jest trudna choć podobno ma fajne nawiązania do subkultur.
Opublikowano 4 sierpnia 20159 l Co najlepiej kupić na tym VC? Wyszła tam jakaś gra, co nigdy nie została wydana w PALu? Myślę nad Lost Levels Mariana, ale może przygarnąłbym jakiegoś erpega. Czemu nie ma Chrono Triggera...? Super Mario RPG...? Eee....wystarczy że wejdziesz w pod program do Wii i odpalisz Wii Shop Channel, który dalej jest aktywny i możesz śmiało kupować tam wszystkie gry jakie do tej pory na VC na Wii wydali i masz m.in. Chrono Triggera, kilka Tactics Ogre'ów, wszystkie chyba Finale do 6-tki, kilka Breath of Fire, Shining Force'ow, dosłownie czego dusza zapragnie ;-)
Opublikowano 4 sierpnia 20159 l Co najlepiej kupić na tym VC? Wyszła tam jakaś gra, co nigdy nie została wydana w PALu? Myślę nad Lost Levels Mariana, ale może przygarnąłbym jakiegoś erpega. Czemu nie ma Chrono Triggera...? Super Mario RPG...? Eee....wystarczy że wejdziesz w pod program do Wii i odpalisz Wii Shop Channel, który dalej jest aktywny i możesz śmiało kupować tam wszystkie gry jakie do tej pory na VC na Wii wydali i masz m.in. Chrono Triggera, kilka Tactics Ogre'ów, wszystkie chyba Finale do 6-tki, kilka Breath of Fire, Shining Force'ow, dosłownie czego dusza zapragnie ;-) Ooooo tego nie wiedziałem. To już naprawde mocny argument dla WiiU bo myślałem, że zawartość VC jest jeszcze bardziej żałosna niż tego na 3DS.
Opublikowano 5 sierpnia 20159 l Przed zakupami w Wii Shopie warto ustawić region konsoli na Irlandię, ponieważ ceny w funtach i euro są takie same więc będzie parę złotych do przodu. Jak gra pojawi się w przyszłości w eShopie to będzie możliwość jej przeniesienia za 4zł Na ebayu można wyrwać tanio wii pointsy, a jak ktoś ma zlinkowane Wii z CN to może powymieniać starsy na punkty
Opublikowano 5 sierpnia 20159 l Na dodatek jest sporo ciekawych pozycji z WiiWare a z samego VC jest całkiem pokaźna ilość tytułów które dzięki tej usłudze pojawiły się po raz pierwszy na zachodzie/Europie (vide: Sin & Punishment na N64, Tactics Ogre itp.) które są sygnowane takim żółtym słoneczkiem czy inną pieczątką. Tak więc jeśli chodzi o gry "retro" to Wii U w tym przypadku nie ma sobie równych (dzięki jeszcze pozycjom wcześniej nie wydanych na Wii jak gry z GBA) a cena moim zdaniem jest naprawdę przyzwoita. Edytowane 5 sierpnia 20159 l przez chrno-x
Opublikowano 5 sierpnia 20159 l Co najlepiej kupić na tym VC? Wyszła tam jakaś gra, co nigdy nie została wydana w PALu? Myślę nad Lost Levels Mariana, ale może przygarnąłbym jakiegoś erpega. Czemu nie ma Chrono Triggera...? Super Mario RPG...? Eee....wystarczy że wejdziesz w pod program do Wii i odpalisz Wii Shop Channel, który dalej jest aktywny i możesz śmiało kupować tam wszystkie gry jakie do tej pory na VC na Wii wydali i masz m.in. Chrono Triggera, kilka Tactics Ogre'ów, wszystkie chyba Finale do 6-tki, kilka Breath of Fire, Shining Force'ow, dosłownie czego dusza zapragnie ;-) Ale nie będę mógł grać w nie na padlecie, chyba? Albo bym w sumie może mógł. Hmm. edit: nie, chyba bym nie mógł. Edytowane 5 sierpnia 20159 l przez Figaro