Skocz do zawartości

Arrow - 2012 - The CW

tk___tk

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

https://www.youtube.com/watch?v=0HeaCOOzzE4

1:27 - kaptur przypomina Scarecrowa  :lol:

Znowu Felicity i do tego świeżaki w Team Arrow  :bad:

Nie Scarecrow tylko Ragman. Potwierdzone zresztą info. Gość potrafi korzystać z mocy dusz, które są częścią skrawków jego kostiumu. Taka wariacja Shang Tsunga.

d7b9b35b9f304fcd122c8caf0ea80d21.jpg

Plus Katie Cassidy podpisała papiery i będzię obecna w serialach (Arrow, Flash, LoT, Supergirl) regularnie. Czyli tak jak podejrzewałem. Będzie się zgrywać jako Black Siren, a potem powrót do roli Kanarka  :facepalmz:

• Plusik 1

Dobrze rzeczesz, Mani. Ja do tego wszystkiego jeszcze tak najlepiej skróciłbym sezon do powiedzmy 10-13 odcinków. Niestety, ale większość (jeśli nie wszystkie) seriale mające po 22-23 epizodów na sezon siłą rzeczy cierpią na sporą ilość zapychaczy i rozwodnienie akcji, no bo czymś trzeba zająć tyle czasu antenowego. A tak mniej odcinków, więcej konkretów, lub przynajmniej większa szansa na taki scenariusz. :/

• 2 tygodnie później...

Ponoć w 5. sezonie dane nam będzie oglądać bardziej realistyczne i brutalne, a za to mniej schematyczne, sceny walk. Inspiracje czerpane są rzekomo z pojedynków z Gry o Tron.

http://naekranie.pl/aktualnosci/5-sezon-arrow-sceny-walk-inspirowane-gra-o-tron-1083732

Jak na razie to:

:dynia: 

No ale zobaczymy co im z tego wyjdzie. :)

Edytowane przez Frantik
  • 1 miesiąc temu...

Już po pierwszy odcinku i.... no jest fajnie! Felicity nawet nie denerwuje, a sceny walki przpominają 1szy sezon. W sumie, całość przypomina trochę te najfajniesze odcinki z 1szego sezonu włącznie z Olliem który "cofnął się w rozwoju". No ja wracam do Szczały, po odpuszczeniu sobie sezonu 4

Kurdę, bardzo dobre to było.

Walki wreszcie z powrotem za(pipi)iste, praca kamery, pomysłowość.

W dwóch ostatnich sezonach przeważnie mieliśmy tylko:

-wjazd teamu do magazynu/innego budynku i walki kompletnie bez polotu, jak pojedynki na miecze z trylogii prequeli Star Wars

-prawie nikt z Team Arrow nie obrywał poważnie

-no i koniec.

Tutaj zaskoczyli mocno. Zresztą czuć, że chcą powrócić do klimatu pierwszych dwóch sezonów i jak na razie udaje im się.

Motyw ze

szkoleniem nowego teamu zapewne upartych gówniarzy

też wydaje się ciekawym rozwiązaniem.

Do tego Arrow

znowu się nie patyczkuje i zabija gangoli

:fsg:

Nawet Felicity przestała wkurwiać.

Oby tak dalej.

Ja również zostałem pozytywnie zaskoczony i ukontentowany. Te walki - dynamiczna kamera, nawet delikatne slow motion się wkrada :o a do tego jest brutalnie i w końcu bez patyczkowania się - trup ściele się gęsto. Ogólnie chyba wrócił ten nieco mroczniejszy klimat i oby to utrzymali.  :good2: Felicity było na tyle mało, że nie zdążyła irytować, a jedynie policjant znowu chodzi smutny i to na moment zamulało. Mam nadzieję, że i to poprawią.

To co wyżej plus Arrow wreszcie zaczyna korzystać ze swojego kołczanu jak komiksy przykazały. Wierzę, że ma tam jeszcze gdzieś to cudo

ee02.png

EDIT: Guggenheim w ostatnim wywiadzie przyznał, że chciałby aby jakiś odcinek Arrowa wyreżyserował del Toro. Nawet dał mu osobiste zaproszenie

“I’d be lying if I said I never broached the topic with him. He’s so busy and he is filming right now actually up in Toronto…He’s got a standing invitation.”

Jeśli Guillermo miałby wyreżyserować odcinek Arrowa to obowiązkowo z Constantinem i Zatanną.

Edytowane przez Farmer
  • 2 tygodnie później...

O ile we Flashu posucha moim zdaniem, tak pierwsze odcinki Arrowa całkiem dają radę. Kompletowanie drużyny wygląda trochę jak KickAss, zwłaszcza kostiumy jednego sidekicka, ale znowu

Ragman

jest całkiem fajnym pomysłem na postać, aczkolwiek został wrzucony do serialu jak totalny random, który przecież powinien chyba móc wciągnąć Olivera jedną dziurką w nosie.

Do tego serialowi chyba podskoczyły wizualia: te delikatne slo-mo są całkiem efektowne i dobrze zrobione, a do tego nie przesadzają z tym.
Zastanawia mnie za to kto jest głównym złym. I nie podoba mi się to, że po raz kolejny złym jest

łucznik, zupełnie jak w dwóch poprzednich sezonach Flasha głównym wrogiem był Speedster.

Edytowane przez Szwed

Flash złapał zadyszkę, atakując teen- i family dramą od paru odcinków, Arrow natomiast znów jest na jakimś poziomie i w sumie to okej, gdyż ten drugi od zawsze był mi jakoś tak bliższy klimatem.

Co do 

Ragmana

To myślałem, że będzie on złym, tymczasem wygląda na, że to dobry ziomek. Albo przynajmniej chce sprawiać takie wrażenie. Nie znam komiksów, jak zwykle.

Edytowane przez Frantik
  • 2 tygodnie później...