Skocz do zawartości

Dragon Quest VII 3DS

Gość ragus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram i lecą mi zły szczęścia. Wielkie, piękne, dopracowane. Tak się robi klasyczne jRPG w 2016 roku, a nie jakieś pierdy z dwuwymiarowymi grafikami, czy z takim arstylem

345c5c34bbdffa7ee8bc7fb946953dbcedc8c75d

Opublikowano (edytowane)

Najładniejsza gra na 3DSa. Wszystko jest kolorwe, bogate w szczegóły, duże, ale nie klocowate. Rozpływam się nad każdą nową miejscówką. No i te urocze dialogi, klimat jest nie do podrobienia.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

Ech, jednak Rayos miał rację, nie ma u mnie dziś...

U mnie też nie ma :( Paczka w Ruchu zawiodła mnie po raz pierwszy, od 24 godzin leży w sortowni centralnej.

Ech, może jeszcze dziś wyślą i sobie rano odbiorę...

Opublikowano

No jak lubicie ryzyko i wybieracie inna opcje niz kurier to tak jest. Ja w tygodniu nie mam za duzo czasu zeby przysiasc do takich gier, zostaja weekendy. Wlasnie wskakuje do lozka i odpalam 3ds. :banderas:

Opublikowano

Te wszystkie małe, oderwane od siebie historyjki są tak urocze, że ciężko się oderwać od konsoli. No i walki - chyba najszybsze, z jakimi miałem do czynienia. Nic tutaj się nie dłuży.

Magiczna gra :cool:

Opublikowano (edytowane)

Zawsze jest quick save, można też uśpić konsolę. Zresztą kara za śmierć jest tak mała w tej serii, że kompletnie mi to nie przeszkadza.

Niszczy mnie sposób narracji tutaj. Z rozmów z NPCami można dowiedzieć się dosłownie całej historii określonej lokacji, ludzi i ich zwyczajów. Dawno nie grałem w grę, w której świat wydaje się tak żywy i głęboki. A jeszcze jak coś się wydarzy, to dialogi się zmieniają. Masakra :]. Polecam zaczepiać każdego enpeca. Dosłownie każda nowa lokacja to kolejna świetna historia do opowiedzenia.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

je,bać te FFXV xD, przecież grasz w najlepsze jRPG tego roku

Ta gra jest niesamowita! Mała konsola dostała największa grę tego roku. Każdy element jest niesamowicie dopracowany. Jestem w szoku i niesamowicie żałuję, że nie zagrałem wczesnej w wersję z PSX'a.

Opublikowano (edytowane)

je,bać te FFXV xD, przecież grasz w najlepsze jRPG tego roku

Jaram sie jednym i drugim tytułem. Bede musial znowu zaczac nosic konsole ze soba jadac do roboty.

Ja nie zaluje ze nie ogralem wczesniej, dostałem teraz swietny remake.

Edytowane przez Shen
Opublikowano

Całkiem dobrze jak na debiut w UK:

"The Square Enix release (with publishing help from Nintendo) has made its UK chart debut in 12th place (all-format), finishing in 11th in the single-format results. There are multiple new releases and multi-platform titles ahead of it, so all told that seems like a reasonable performance."

http://www.nintendolife.com/news/2016/09/dragon_quest_vii_fragments_of_the_forgotten_past_enjoys_a_solid_uk_debut

Oby sprzedaż się utrzymała i był dobry profit dla wydawcy.

• Plusik 1
Opublikowano

Pograłem 1,5h, bo dopiero co gra mi przyszła. Coś pięknego. Grafika lepsza niż na gameplayach w sieci. Serio myślałem że będzie gorzej. Fajne postacie jak na razie, świetny humor, świetne dialogi, motyw przygody i niebieskie slimy. :) Czego chcieć więcej?